USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

92 madalyalı engelli milli yüzücü, mücadelesini mebus kendisine sürdürmeyi manzara ediyor

Siyaset bilimi için erdemli lisansını tamamlayarak engelli bireylerin anayasal hakları üstünde icraat yürüteç engelli Hamit Demir, gelecekte TBMM çatısı altında mebus kendisine mücadelesini sürdürmeyi istiyor.

92 madalyalı engelli milli yüzücü, mücadelesini mebus kendisine sürdürmeyi manzara ediyor
02-12-2021 12:35
Ankara

Doğuştan bedenî engelli, 29 yaşındaki milli yüzücü Hamit Demir, tahminî 11 senedir devam eden meraklı spor dünyasına 92 madalya sığdırdı.

Siyaset bilimi üstünde efdal lisansını bitiren ve engelli bireylerin anayasal hakları üstünde icraat da örümcek Demir, gelecekte Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) çatısı altında saylav namına mücadelesini sürdürmeyi görüntü ediyor.

Hayatını nice başarıyla zenginleştiren Demir, AA muhabirine icra ettiği açıklamada, 1992'de çırılçıplak engelli fert namına dünyaya geldiğini, bunun kendisi düşüncesince elden ortak ayrımlılık olduğunu, bu yüzden de kafa döndürücü ortak tomar üstünde durmadığını söyledi. Demir, "Bu vaziyeti kadın-erkek kabil eşey farklılığı kabil ortak ayrıksı ayrımlılık namına gördüm. Hepimiz birbirimizden farklıyız, ideolojilerimiz, hayat tarzımız ve dünyayı algılayışımız rastgele şeyimiz ortak farklılıktan ibaret. Bedensel engelim de bunun kabil öbür ortak ayrımlılık namına gördüm." niteleyerek konuştu.

Her devir yaşama zait yaklaştığının altını çizen Demir, "Neler yapamadığım değil ne yapabileceğim üstünde durdum. 2015 senesinde Gazi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden yetkilendirilmiş oldum. Yine 2020 senesinde da Hacıbayram Veli Üniversitesi'nde Siyaset ve Sosyal Bilimler dalında efdal lisansımı tamamladım. Akademik kariyerime de doktora yaparak bitmeme edeceğim." dedi.

Yüzme sporu ile 2010'da tanıştığını aktaran Demir, tahminî 6 ay süresince yüzmeyi öğrendiğini söyledi. Demir, geçmiş su ile tanıştığında kendini boğulacakmış kabil hissettiğini belirterek, şöyleki bitmeme etti:

"Adeta havuz kulaklı gibiydi ve benim düşüncesince elan zordu. Çünkü, fiziki manada ortak derinti dezavantajım var. Yüzme, ortak alan okuyuş. Çünkü, toprak çekimine alan okuyorsun. Yüzmek, benim düşüncesince hayatımın eğer olmazsa olmazı. Başarı ve madalyalar da bu sevincin ekstrası oluyor. Çalıştım ve böylelikle nice madalyanın sahibi oldum. 2013 senesinde geçmiş deniz milli sportmen namına Brezilya'da Türkiye'yi temessül ettim."

Bugüne denli katılmış olduğu millî ve arsıulusal yarışmalarda kafa döndürücü sayıda başarıya imza atan Demir, "Bugüne denli 92 madalya kazandım ve 25 defa de milli mayoyu giydim. Onun haricinde da ayrımlı müsabakalarda toprak aldım." niteleyerek konuştu.

"En şişman gayem saylav namına milletin meclisinde toprak almak"

Sporun indinde bilimsel nitelikli yaşamda da başarılara erbap bulunan Demir, topluma dirlik her insanın sorumlulukları bulunduğunu ve buna mucibince yaşaması icap ettiğini söyleyerek, laflarına şöyleki bitmeme etti:

"Birikim ve tecrübelerin aktarımı kafa döndürücü önemli. Ben başardım ancak benim kabil keşfedilmeyi gözleyen ortak derinti engelli fert var. Bu tecrübelerimi onlara aktarma buyurmak istiyorum. Benim kabil engelli bulunan bireylerin doğruluk mücadelesinde onların indinde kazanmak istiyorum. En şişman hayalim ve amacım, benimle bire ortak kaderi paylaşan insanların sözcüsü kazanmak ve milletin meclisinde toprak almak. Onun haricinde da doktora eğitimime sürdürmek ve erbap olduğum birikimleri, zorlukları aktararak, başkalarının bu müşkülat karşısında ne kafa edebileceklerini aktarma buyurmak istiyorum. Ben, bunun en çalışkan örneğiyim."

İlk aşamada, doktora sonrası üniversitede akademisyen namına fariza gerçekleştirmek istediğini dile getiren Demir, "En şişman gayem ise saylav namına milletin meclisinde toprak almak. Bunun haricinde Sayın Cumhurbaşkanımızla görüşebilmek istiyorum. Kendisiyle bahsetmek istediğim şeyler var. Uygun görürlerse görüşmeyi kafa döndürücü isterim." dedi.

Milli yüzücü, şunları kaydetti:

"En asliye sorunlar, erişilebilirlik. Çünkü, tesislerin erişilebilirliği önemli. Bunun indinde sürücü belgesi ile ilgilendiren mesail yaşıyoruz. Ulaşım şişman sıkıntı. Ben dolgun taşımayı kafa döndürücü kullanamıyorum, kafa döndürücü çetin oluyor. Ehliyete bağlı yönetmelikte mesail mevcut. Bununla ilgilendiren mesail aşılırsa kafa döndürücü bahtiyar oluruz. Erişilebilirlik her insanın hakkı, bunun uygulama ve eylemsel namına gerçekleştirilmesi gerekiyor."

Demir, engelli insanlara de şöyleki seslendi:

"Yapabildiğiniz şeyleri keşfedin. Çünkü, bizler düşüncesince yaşamın ortak başlangıcı ve bitişi var. mühim bulunan bu giriş ve bitişte neler yapabildik. Bu kafa döndürücü önemli. Zorluklara takılıp köşeye istifa buyurmak kafa döndürücü basit. mühim bulunan zorlukları aşabilmek ve onlarla yaşayabilmektir. Bunun üstünde de ortak şeyler ilave edip muvaffakiyet elde edebilmektir. Herkesin ortak potansiyeli var. Hayatın süresince toprak alabilmek düşüncesince birbirimize çağrıştırmak durumunda değiliz. Hepimiz, farklıyız ve camiası varlıklı kılan nesne de bu. Bu farklılığın ortak parçası namına potansiyelimiz kadar yaşamın süresince toprak almalı ve ortak şeyler üretmeliyiz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler