Yozgat'ta "özel hastalara" umumi duyum yitimi altında diş tedavi hizmeti veriliyor

Yozgat'ta hususi gereksinimli hastalar ilkin peyda etmek kabilinden dişle ilişik müdahalelerde arama edilemeyenlerin tedavileri Sorgun Ağız ve Diş Sağlı Merkezi ile Sorgun Devlet Hastanesi iş donanmasında fahri etibba kabilinden duyum yitimi altında yapılıyor.

Sağlık - 2 yıl önce

Yozgat

Sorgun Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde memur diş hekimleri, umumi duyum yitimi altında dahil mucip hastalara apayrı illere irsal edilmeden durumunda afiyet hizmeti arz etmek üzere Sorgun Devlet Hastanesi ile teşrikimesai yaptı.

Her pazartesi Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinden hareketli üniteleriyle Sorgun Devlet Hastanesine mevrut hekimler, kendilerine tahsis edilen ameliyathanede duyum yitimi uzmanı nezdinde hastaların diş çekimi, dolgu, geçek üzere tedavilerini yapıyor.

Sorgun Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Babür Cevheroğlu, AA muhabirine, down sendromu, otizmli, ruhsal karışık ve hekim korkusu bulunan olgunlaşmış ve çocuk hastaların diş tedavilerini alışılagelen poliklinik şartlarında yapmanın aşırı çetince bulunduğunu söyledi.

Cevheroğlu, bu sima hastaların diş tedavileri düşüncesince Sorgun Devlet Hastanesi ile tören düzeni yaptıklarını belirterek, "Devlet Hastanesinde pazartesi günleri bizlere ayrılan ameliyathanede umumi duyum yitimi altında diş çekimi, dolgu, geçek tedavisi hizmeti vermekteyiz." dedi.

Sorgun Devlet Hastanesi Başhekimi umut Öztürk de hastaların hizmetten kıvançlı bulunduğunu belirtti.

Öztürk, hasların tetkikleri yapıldıktan sonradan diş doktorlarının Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinden geldiğini anlatarak, "Ameliyathanede duyum yitimi uzmanlarımızla beraberce umumi duyum yitimi altında hastaların diş tedavileri yapılıyor." niteleyerek konuştu.

Dt. Tuğçe Şahin de haberleşme kurulması çetince bulunan hastaların şimdi önceki apayrı şehirlere irsal edildiğini söyledi.

Bu sima hastaların problemlerini halletmek düşüncesince başhekimle görüştüklerini dile getiren Şahin, şunları kaydetti:

"Sorgun Devlet Hastanesi ile tören düzeni imzaladık. Kendimize beraberinde gündüz belirledik ve hastalarımızı Devlet Hastanesine yönlendirdik. Gerekli kontroller sağlandıktan sonradan umumi duyum yitimi altında tedavi yapılabileceğine değişmeyen verildiğinde tığ de hareketli ünitemizi kullanarak onların bizlere ayırdıkları ameliyathanede tedavilerini tamamlıyoruz."

Şahin, tedavisi yapılamayan hastaların nereye gideceklerini bilemedikleri düşüncesince dava yaşadıklarına değinerek, "Bu uygulamayla problemi arama dibine aldık. Başhekimimize teşekkürname ediyorum. Hastaneye gidip hastalarımızın tedavilerini tamamlıyoruz ve ayrımsız gündüz taburcu ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Hastalar il dışına irsal edilmiyor

Dt. Miyase Aydos Andaç da irsal edilen hastalara maddesel ağırlık bindiğini aktardı.

İl dışına sevklerden çevre şişman şehirlerdeki hastanelerde kesafet oluştuğunu ve termin kabul etme problemi ortaya çıktığını tabir fail Andaç, laflarını şu şekilde sürdürdü:

"Bizler buna beraberinde hal bulmak düşüncesince umumi duyum yitimi altında hastaları uyutarak diş tedavisi gerçekleştirmek düşüncesince fahri olduk. Devlet Hastanesinde umumi duyum yitimi altında hastalar ağrılarından kurtuluyor. Çevre illere göndermiyoruz."

Dt. Mahire Nur Muşta ise durumunda afiyet hizmetiyle hastaların maddesel ve içsel külfetten kurtulduğunu vurguladı.

Çocuğunun diş tedavisini yaptıran Hüseyin Alpaydın da 7 yaşındaki kızının dişine alışılagelen poliklinikte dahil edilemediğini belirterek, "Çocuk korkuyordu. Sağ olsun doktorlarımız aceleci esna vererek duyum yitimi olacak dediler. Devlet Hastanesine geldik, mukteza merakı gösterdiler, hepsine teşekkürname ederim. Çocuğumuzu hastaneye yatırdık. Şimdi duyum yitimi altında diş tedavisi yapılacak." niteleyerek konuştu.

Gürsel Yılmaz da otizmli çocuğunu şimdi önceki diş tedavisi düşüncesince Kayseri'ye yada Ankara'ya götürdüklerini söyledi.

Yılmaz, "Anestezi uygulanması gerekiyordu. Onun düşüncesince de tığ aşırı kere Kayseri'ye gittik. Sorgun'da da bu prosedür yapılmaya başlandı. Oğlum İsmail'in dişini tedavi yol açmak düşüncesince Sorgun Ağız ve Diş Sağlığı Merkezine başvurma ettik. Uygulamanın başlatılmasında alın teri dökenlere teşekkürname ediyorum." dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

"Serenay kaptan" kentler ortada uzay gemisi dokuyor

2022-11-16 16:06 - Yaşam

Türk Bayrağı’nı sırtlayarak Avrupa Şampiyonluğu’nu kutladı

2022-11-19 20:08 - Spor

Yavuz Kocaömer vefat etti

2022-11-18 22:08 - Spor

TFF, Beşiktaş - Antalyaspor maçının ertelendiğini duyurdu

2022-11-13 23:08 - Spor

Vestel mağaza sayısını artırıyor

2022-11-16 14:06 - Ekonomi

A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın aday kadrosu açıklandı

2022-11-19 15:06 - Spor

Okullarındaki kabiliyet taramasında seçildikleri judo ve kuraşta başarıya odaklandılar

2022-11-19 13:06 - Spor

Bir bökelik ilanıyla başladığı güç güreşinde, başarılarıyla adından yalan ettiriyor

2022-11-16 12:07 - Spor

Yozgat'ta "özel hastalara" umumi duyum yitimi altında diş tedavi hizmeti veriliyor

2022-11-20 14:08 - Sağlık

'Diyabet hastalığı toplum sağlığını tehdit ediyor'

2022-11-14 17:14 - Sağlık

İlgili Haberler

Yozgatlı hemşireler deprem dalında esenlik hizmetlerinde fariza aldı

11:07 - Sağlık

Bebeklerin gelişiminde uyudukları düz şişman ehemmiyet taşıyor

11:06 - Sağlık

Deprem bölgesindeki böbrek hastalarına diyaliz desteği

18:07 - Sağlık

Doç. Dr. Pelin Üstüner, 'Skara dönüşen aknenin tedavisi yok'

12:07 - Sağlık

'Travmalar diş sıktırıyor'

18:07 - Sağlık

Günün Manşetleri

81 ilin gazeteciler cemiyeti başkanı Trabzon’da bir araya geldi

15:00 - Gündem

Türk savunma sanayisi SAHA EXPO'da iddiasını ortaya koydu

14:38 - Ekonomi

Ahıska Türkleri, 77 sene esbak sürgünde yaşadıkları acıları hafızalarından silemiyor

14:28 - Yaşam

Milli çalıştırıcı 15 yılda binlerce gence muaythai ve kick boksu sevdirdi

14:15 - Spor

Gölcük Tabiat Parkı'nda ara tatil yoğunluğu yaşanıyor

14:08 - Yaşam