Stefan Kuntz: 'Duygusallığı ve disiplini birleştirmek gerekiyor'

A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, grup şeklinde duygusallığı ve disiplini birleştirmeleri icap ettiğini söylerken, görevinin oynanacak bulunan değme maçta takımını elan çelimli bir duruma sağlamak bulunduğunu anlatım etti.

Spor - 2 yıl önce

Dünya Kupası Elemeleri G Grubu'nda Cebelitarık mücadelesine çıkma bulunan A Milli Takım'da Teknik Direktör Stefan Kuntz karşılaşma öncesinde açıklamalarda bulundu. Teknik Direktör kendisine dahil yazar edemeyeceklerini şeyler bulunduğunu tamlayan Kuntz, “Letonya maçında çıkan bir özgüvene ağırlık edemezsiniz hemen takımda şurası ayırt ettim. Başlangıçta oyuncularımızın aşırı sayıda maçı vardı. O sebepten dolayı bir geçmiş maçın analiziyle başladık. Kulüp çiplerini çıkartıp ulusal grup çiplerini taksınlar kafalarına. Bir geçmiş maçın filmini izledik ve gayrı neleri geliştireceğimizi konuştuk oyuncularımıza“ dedi.

“Ekip ortamında benim yapamadıklarımı meydana getirecek insanoğlu var“

A Milli Takım'ın fen heyetine yer veren Alman Teknik Adam, “Benim düşüncesince ehemmiyetli bulunan etraflı asistanlarımın serbest düzentileme beceresinde olmaları. Sahaya elden mahrut koymayacaklar. Moritz yüksekokul antrenörüydü, el ulağı çalıştırıcı oldu. Bundesliga'da fen yönetmen kendisine da çalıştı. Ekibimde Türkçe mütekellim bir antrenörün olması önemliydi. Kenan ile şimdi eskiden çalışmıştık. Oyuncumdu ve aramızdaki enformasyon kopmadı. Kenan'ın da kişiliğinde kendine katışıksız tarafı var. Benim üzere bulunan 2 adet araştırma görevlisi getirmiş olsaydım potansiyeli kullanamayacaktık. O sebepten dolayı ekibim içerisinde benim yapamadıklarımı meydana getirecek kullanıcılarını alıyoruz. O devir şimdi kuvvetli oluyorsunuz“ halinde konuştu.

“Duygusallığı ve disiplini birleştirmek gerekiyor“

Baskıyı istediğini tamlayan Kuntz, “Bu baskının dibine tahavvül geçirmek ferdî kararımdı. Bu kadrosu motive etmeye gerek yok. Bunu şimdi öncede söyledim. Türk Milli Takım aktörleri devletleri düşüncesince oynamayı o denli aşırı seviyorlar ki taraftarlarını bahtiyar geçirmek istiyorlar. Bu motivasyonu yükseltmek düşüncesince benim bir nesne yapmam gerekmiyor. Duygusallığı ve disiplinliği birleştirmek gerekiyor. Hem coşkudan aklımızı kaybetmeyelim hem de dengeyi oturtalım. Önümüzdeki karşılaşma düşüncesince gayemiz bu“ ifadelerini kullandı.

“Ferdi'nin zamana gereksinimi mevcut ise buna hürmet belirtmek zorundayız“

Ferdi Kadıoğlu'nun ulusal grup tercihi ile ait sorulan soruya karşılık verici Kuntz, “Ferdi'ye onun takımımızda olmasını istediğimizi gösterdik zorla ayrımsız sürede da değişmeyen özgülemek düşüncesince zamana gereksinimi mevcut ise buna hürmet belirtmek zorundayız“ dedi.

“Görevim rastgele karşılaşma düşüncesince ekibi şimdi çelimli bir duruma getirmek“

Şenol Güneş'in bası altındaki bir karşılaşma üstünden ayrılması dair gülerek, ‘Benimde hakeza gideceğimden mi endişeleniyorsunuz Şenol Güneş benzetmesiyle' yanıtını verici Stefan Kuntz, “Beni az buçuk tanımışsınızdır. Geçmişte bulunan çağda gayrı antrenörler vardı. Üzerinden devir geçti. Oyuncularda az buçuk değişti. Sizde sayım bilimi okumayı biliyorsunuz. Her hamle oyuncusunu hem grup düşüncesince hem ulusal grup düşüncesince attıklarını görüyorsunuz. Benim görevim onları rastgele karşılaşma düşüncesince şimdi çelimli bir duruma getirmek. Onların belkili bulunduğu denli aşırı konuma girmesini istiyorum“ diyerek konuştu.

“Gol atılmaması rastgele devir forvetlerden kaynaklanmıyor“

Oyuncuların kafasının karışmasını istemediğini tamlayan Alman Teknik Adam, “Çözümler nite olacak diyerek hafta süresince çalıştık. Hücuma müteveccih oyuncularımızın morallerinin erdemli olmasını istiyoruz. Antrenmanlarda aşırı gol atarsanız beyninize yerleşiyor. Burak bir numaralı ileri uç oyuncusu hemen Serdar ve Kenan Karaman da var. Halil'de var. Bunlar gol atan oyuncular. Gol atılmaması rastgele devir forvetlerden kaynaklanmıyor. Diğer oyuncuların onlara asist yapması lazım. Onlar düşüncesince aşırı sayıda nasip çıkmak aşırı önemli. Bol oranda asist almışlarsa forvetler gol atabildiyse ona layıkıyla değerlendiririz“ halinde konuştu.A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, sakatlığı mevcut Abdülkadir Ömür'ün Cebelitarık karşısında olamayacağını zorla Karadağ mücadelesinde oynaması düşüncesince umutlu bulunduğunu belirtti.

“Oyunculara DOĞRU durduğunuzda bir nesne beyan geçirmek kolaylaşıyor“

Oyuncularla içten olması ile ait soruya karşılık verici Kuntz, “Siz bana sarılırsanız abd mevki hormonu salgılayacağım. Sadece Türklerde değil, Almanlar'da da mevcut bu. Benim tecrübem rastgele devir oyunculara DOĞRU durduğunuzda birine bir nesne üslup eşiği kolaylaşıyor. Kerem antrenmanda çirkin bir başarım gösterdi diyelim. Burada diyorum ki nitelik görmedim alacağım kenara. Aramızda güzel bir alım satım mevcut ise Kerem gelip bana ‘Ailemde hastalanmış var, cemaziyelevvel akşam uyuyamadım' derse antrenmandaki performansı ayrımlı değerlendiririm. Yakınlıkla elde edilmesi müstelzim şeyler bu. Oyuncularımın akla yatkın planın ne işe yaradığını anlamalarını istiyorum. Benim kafamdakileri onlar şimdi güzel anlarsa şimdi güzel içselleştirirler. Antrenörün aşırı güzel düşüncesi mevcut hemen grup aktörleri diyor ki yapmamız müstelzim nesne bu değil. Ben böyleyim hemen bilmediğiniz, kestirim edebildiğinizi düşündüğüm nesne çokta disiplinliyim. Doğruları konuşuyorum. Bir oyuncuya soruyorum örneğin neyin, mevcut nite güzel performansın olmadı diye. Konuşup istatistikleri ve videoyu gösteriyorum. Benim yaklaşımım bu. O nedenle kusur anlaşılmaya gerek kalmıyor“ dedi.

A Milli Takım'ın disiplin sıkıntısı bulunduğunu söylemediğini tabir fail Stefan Kuntz, “İyi bir mahlut bulmamız gerekiyor dedim, disiplin ve kalp ortada hile çıkartabilmek için. Milli Takım'ın disiplin sıkıntısı yok. Bu rolü üstleneli 5-6 hafta oldu. Birkaç karşılaşma izledim hemen Süper Lig ve 1. Lig kendince bir nesne söyleyemem. Şampiyonlar Ligi'nde ve UEFA'da oynanan takımlara bakıyorum. Galatasaray, Moskova'ya gönül rahatlığı çelimli bir halde oynadılar. Lig genelinde bir nesne söyleyemem. Benim görevim alelacayip bir iş. Daha aşırı karşılaşma takip fırsatım gittikçe olacak“ diyerek konuştu.

“Hakan Çalhanoğlu üzere bir aktör bulunduğu düşüncesince aşırı memnunum“

Takımdaki oyuncuların performansı ve Hakan Çalhanoğlu'na yer veren Kuntz, “Kulüpteki başarım ile ulusal performansı karşılaştıramazsınız. Kulüp içerisinde gayrı bir hile anlayışı var. Orada şimdi iyi, şimdi çirkin olabilir. Milli takımın öz karakteri var. Ama burada, ulusal takımda oyuncularım üstünde bir baskıda geliyor. Çünkü vatanları düşüncesince oynuyorlar, aşırı şimdi güzel kuşkulanmak istiyorlar. Hakan her insana dayanıklı olacak bir oyuncu. Onu aşırı streç biçimde kullanabiliyorum. Teknik kendisine streç bir aktör anca bir oyuncum bulunduğu düşüncesince memnunum. Yarın hakanın aşırı güzel başarım göstereceğine değgin bir düşüncem var“ halinde konuştu.

Cebelitarık ile oynanacak karşılaşma düşüncesince oyuncularına gayrı takımlarında desteklerine gereksinimleri bulunduğunu dediğini tamlayan Alman Teknik Adam, “Oynadığımız maçta ne denli aşırı gol atarsak gayrı ekipler üstünde bası yaparız. Onu beklenti ediyorum“ dedi.Ozan Buğra Koşar - Oğuzhan Ort - Mehmet Şirin Topaloğlu 

Haftanın Öne Çıkanları

'Evladım' söylediği kuşlarına gayrisıhhi asırdır şefkatle bakıyor

2021-11-09 12:25 - Yaşam

Bingöllü sporcular ayak tenisinde Avrupa'da Türkiye'yi özümleme edecek

2021-11-06 14:00 - Yaşam

OPEC'in yer yağı üretimi ekimde arttı

2021-11-11 17:54 - Ekonomi

Mobilya sahası 3,5 bilyon dolar ihracatıyla sene bitmeden rekor kırdı

2021-11-10 12:36 - Ekonomi

Organları ters tarafta yaşıyor

2021-11-11 11:16 - Sağlık

Stefan Kuntz: 'Duygusallığı ve disiplini birleştirmek gerekiyor'

2021-11-12 21:54 - Spor

43. İstanbul Maratonu'nu beylerde Victor Kiplangat, hanımlarda Sheila Jerotich kazandı

2021-11-07 11:34 - Spor

3 yaşındaki Tusem ’Biyonik Kulak’la ilk kez duydu

2021-11-09 10:15 - Sağlık

Matematik ve fizikte 5. boyut üzerine çalışıyor

2021-11-11 09:49 - Eğitim

TOGG: 'C segment sedanla ilgili çalışmalarımıza da başladık'

2021-11-12 12:25 - Ekonomi

İlgili Haberler

FIFA Başkanı Infantino ile alakalı "özel uçak" anket dosyası kapatıldı

12:06 - Spor

Bayern Münih çeyrek finalde !

09:05 - Spor

Milan, Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final biletini aldı

08:05 - Spor

Çalımbay: 'Fiorentina’dan korkmuyoruz'

02:05 - Spor

Isaac Cofie: 'İyi oynayacağız ve kazanacağız'

01:06 - Spor

Günün Manşetleri

81 ilin gazeteciler cemiyeti başkanı Trabzon’da bir araya geldi

15:00 - Gündem

Türk savunma sanayisi SAHA EXPO'da iddiasını ortaya koydu

14:38 - Ekonomi

Ahıska Türkleri, 77 sene esbak sürgünde yaşadıkları acıları hafızalarından silemiyor

14:28 - Yaşam

Milli çalıştırıcı 15 yılda binlerce gence muaythai ve kick boksu sevdirdi

14:15 - Spor

Gölcük Tabiat Parkı'nda ara tatil yoğunluğu yaşanıyor

14:08 - Yaşam