Hollywood yıldızlarına eğitim veren ‘Sifu’, köyünde alabalık tesisi açtı

Avrupa ve evren çapında ehemmiyetli başarılara eş Eskişehirli adlı sanlı oyuncu ve dövüş sporları ustası Emin Boztepe, Covid-19 salgınıyla baş başa ABD'nin Los Angeles şehrindeki yaşamını bırakıp, ata ocağı bulunan Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesine ilişkin Bağlıca K

Magazin - 2 yıl önce

Eskişehir'de zamanın Çifteler Kasabası'nda 1962 senesinde doğan Emin Boztepe, 4 yaşlarında ailesiyle baş başa Almanya'ya muhaceret etti. Spora 7 yaşlarında futbolla başlamış bulunan Boztepe, Almanya'da karşılaşmış olduğu ecnebi düşmanlığı, edisyon ve sertlik vakaları dolayısıyla 14 yaşlarında dövüş sanatlarıyla ilgilenmeye başladı. Profesyonel kendisine dövüş sporlarıyla ilgilenen Boztepe, geçmiş defans sanatları okulunu 18 yaşlarında açtı. Çalışmalarıyla Almanya'nın peşi sıra Hong Kong'da da ismini duyuran Boztepe, 1990'lı zamanlarda ise ABD'de beyaz perde sektörüne antre yaptı. Hollywood'da çekilen eylem filmlerinde oyunculara eğitim verdi ve dövüş sahnelerinin koreografisini yaptı. Aktörlük kariyerinde 6 filmimizde fariza aldı. meşhur usta, kariyeri süresince değişik devletlerde eğitimler verdi ve dövüş gösterileri düzenledi. Boztepe, müsabakalardaki başarılarının peşi sıra dünyanın en dobra dövüş sporcuları arasına girerek, dövüş sanatlarında ata anlamına mevrut 'sifu' unvanıyla anılmaya başladı.

Yıllar sonraları ata ocağına döndü

2020 yılına derece ABD'nin California eyaletine ilişkin Los Angeles şehrinde canlı Emin Boztepe, Covid-19 global salgınının başlamasıyla baş başa ata ocağı bulunan Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesine ilişkin Bağlıca Köyü'ne döndü. Burada ortak alabalık tesisi kuran Boztepe, 38 yaşındaki oğlu Vahdet Boztepe ile baş başa hayatını sürdürüyor. Köyünde özek biçimine getirmeyi amaçladığı ortak dövüş sanatları akademisi kuracağını aktaran Boztepe, ata ocağına türlü yatırımlar yaparak alanı kalkındırmak istediğini kaydetti.

“Almanya'dayken mektep aralarında baş döndürücü gürültü ediyorduk”

Almanya yolculuğunu ve hayat serüvenini özetleyen 60 yaşındaki adlı sanlı usta, “Almanya'dayken mektep aralarında baş döndürücü gürültü ediyorduk. Oradaki ecnebi kini vardı ve bizlere boşluk açıları kötüydü. Fiziksel ve ruh bilimsel edisyon vardı. Böylelikle 14 yaşlarında dövüş sanatlarına başladım. 16 yaşlarında ise bunu sistem biçimine getirmeye değişmeyen verdim. Farklı bölgede icazetname aldıktan sonraları 18 yaşlarında geçmiş defans sanatları okulumu açtım. Başarılı oldum ve ondan hemen sonra ise hepsi dünyaya yayılan ortak roman oldu. Almanya'da başlayıp değişik bölgelere yaymaya başladım. Sonrasında ayrıksı ortak organizasyona geçtim, geçmiş hocam Almandı. Tekvando, Wing Chun ve kılıç oyunu öğretti bana. Sonrasında 1980'lerde Hong Kong'da üstatların arasına katıldım. 22 yıl süresince onları özümleme ettim. Baş çalıştırıcılık yaptım, Türkiye'ye Wing Chun ve eskrimi ego getirdim” halinde konuştu.

“Dedemden yediğim dayakları bugün üstelik baş döndürücü özlüyorum”

Covid-19 salgınının başlamasının peşi sıra köyüne dönmeye değişmeyen verdiğini kail Emin Boztepe, “Köyümde yaşadıklarım oldu. Ailemizin hayvanlarına çobanlık yaptım. Hayvanlardan mazot alamayınca dedemden yediğim dayakları bugün üstelik baş döndürücü özlüyorum. O devir kızıyorduk tabi. Buraya gelmemde Covid-19 salgınının başlaması da çarpıcı oldu. Los Angeles'ta evde dam kalacağıma buraya geldim. Kendi ata ocağım varken, oralarda kalmayı düşünmedim. Köye geldim, burada peçe bile takmadım. Burada sıhhatim iyi, sporumu yapıyorum. Talebelerim dünyanın gelişigüzel kabilinden gelmeye başladı. Bir de yer çekiyor insanı, 4 yaşlarında gidip 60 yaşlarında geldim. Hâlâ gencim, minderde arak döküyorum” dedi.

“Babama ‘ona iane edeceğim' sanarak gır verdim”

Babasına alabalık tesisinin işletmesinde iane fail 38 yaşındaki Vahdet Boztepe, “Almanya'da doğdum ve büyüdüm. 5 yıl ABD'de yaşadım ve orada evlendim. 1 yıl da Almanya'ya devir yaptıktan sonraları devamlı Türkiye'ye döndüm. Babama, ‘ona iane edeceğim' sanarak gır verdim. Restoran işimiz var. Mutluyum, ortak bilinçlilik özlemiyorum. Her noktayı gördük” ifadelerini kullandı.

Abdullah Güçlü - Şevket Can Çikot - Yaşar Arda

Haftanın Öne Çıkanları

Bakan Nebati: “Vatandaşlarımızı gıda enflasyonuna karşı korumakta kararlıyız”

2022-08-14 19:04 - Ekonomi

Hollywood yıldızlarına eğitim veren ‘Sifu’, köyünde alabalık tesisi açtı

2022-08-17 11:04 - Magazin

Alanyaspor artık Corendon ile anılacak

2022-08-14 23:05 - Spor

Libya'nın başkenti Trablus'taki biricik Türk berber, arbede dönemlerinde üstelik ülkeyi ayrılma etm

2022-08-15 16:05 - Yaşam

Otizmli efrat yaşamı 'Bizim Ora'da öğreniyor

2022-08-15 19:03 - Yaşam

Assan Panel’in Türkiye’deki tüm tesisleri sıfır atık belgesi aldı

2022-08-15 21:04 - Ekonomi

Düğün yapamayan çift, balayında çıktıkları Karadeniz turuna gelinlik damatlıkla katıldı

2022-08-10 19:05 - Yaşam

Çorak araziye kurduğu meyve bahçesiyle turizme de fariza kılmak istiyor

2022-08-10 15:06 - Yaşam

Güneydoğu'da kavurucu sıcaktan bunalanlar Sinek Çayı ve Kanyonu'nda serinliyor

2022-08-13 17:08 - Yaşam

Atlas Üniversitesi, Teknofest 2022 İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması Finali'nde yarışıyor

2022-08-12 16:05 - Eğitim

İlgili Haberler

Ünlü Sanatçı İbrahim Tatlıses'in sahnesinde sürpriz düet

18:06 - Magazin

Türk oyuncular Mısır’ın en ünlü tatil merkezinde buluştu

11:09 - Magazin

Fatma Girik'e büyük vefasızlık

17:06 - Magazin

Sefo’dan öğrencilere sömestir hediyesi

11:09 - Magazin

Bursa’da Duman coşkusu

09:09 - Magazin

Günün Manşetleri

81 ilin gazeteciler cemiyeti başkanı Trabzon’da bir araya geldi

15:00 - Gündem

Türk savunma sanayisi SAHA EXPO'da iddiasını ortaya koydu

14:38 - Ekonomi

Ahıska Türkleri, 77 sene esbak sürgünde yaşadıkları acıları hafızalarından silemiyor

14:28 - Yaşam

Milli çalıştırıcı 15 yılda binlerce gence muaythai ve kick boksu sevdirdi

14:15 - Spor

Gölcük Tabiat Parkı'nda ara tatil yoğunluğu yaşanıyor

14:08 - Yaşam