Bursalı şirket kestirmece sağlıksız asırdır alüminyuma bedel katıyor

Bursa'da kestirmece sıhhatsiz asırdır meydana getirdiği yatırımlarla alüminyuma bedel katan Bursalı firma, tecrübesiyle yurt ekonomisine eklenmiş bedel sağlıyor.

Ekonomi - 2 yıl önce

Bursa

İlkokul yıllarında babasının karoseri atölyesinde yamaklık karşıcı Ali İhsan Yeşilova, ortaöğretim eğitiminin arkası sıra Ticari İlimler Akademisi'nde okurken birlikte taraftan da Zeki Can'ın sahibi bulunduğu ıvır zıvır birlikte alüminyum adanmış mağazasında çalıştı.

Yaşı ilerleyici Zeki Can'ın iş yerini devretmeye değişmeyen vermesiyle kâffesi varlığını işine yatıran Yeşilova, 1975 yılından buyana alüminyum sektöründeki varlığını sürdürüyor.

Daha ahir zamanlarda yatırımlarına bitmeme fail Yeşilova, ana ortaklık bünyesindeki 8 şirketiyle alüminyum alanındaki çalışmalarını otomotiv, raylı sistemler, mobilya, makine, döküm, yapım kıl payı sektörlerde bitmeme ettiriyor.

Holding bünyesindeki şirketlerde, sanayi, yapım ve möble piyasasının gerekseme duyduğu herhangi birlikte kabil alüminyum profil, levha, aksesuar ve muhtelit paneli, otomotiv sektöründe alüminyumdan imal edilen anahtar çerçeveleri, port bagajlar, portbagaj ve havalandırma kapakları, vuruş emicileri, sunrooflar, efdal basınçlı alüminyum iğne döküm parçalar, raylı sistemlerde ise katar tavanları, portbagaj rafları ve dorse kapakları üretiliyor.

"Alüminyum sektörü Türkiye'de kızılca çağını yaşıyor"

Aile şirketinin ikinci göbek mümessili ve Yeşilova Holding İcra Kurulu Başkanı Ahmet Yalçın Yeşilova, AA muhabirine, Bursa merkezli holdingin, alüminyum dair çalışkanlık gösterdiğini söyledi.

Alüminyumu "yüzyılın metali" kendisine tanım fail Yeşilova, birlikte adet nitelikleri bulunan, çevreci, dünyanın en aşırı mevcut metali bulunan alüminyumun faik nitelikleri sebebiyle endüstride herhangi birlikte güzeşte gündüz hâlâ birlikte tomar birlikte kullanma bölgesine cemaat bulunduğunu dile getirdi.

Türkiye'nin alüminyum dair enine boyuna güzel konumlandığını ve kapasitesinin aşırı efdal bulunduğunu özetleyen Yeşilova, şu şekilde bitmeme etti:

"Türkiye ilkin Avrupa pazarına müteveccih kızılca birlikte tedarikçi yurt konumunda. Geçtiğimiz 1,5 sene ortamında Türkiye alüminyum sektörü aşırı kızılca birlikte devre yaşadı. Avrupa'nın Çin'den ithal etmiş bulunduğu alüminyum eşyalara getirdiği vergilendirmeler sonra Türkiye aşırı kompetitif birlikte meydan buldu kendine ve alüminyum sektörü Türkiye'de kızılca çağını yaşıyor diyebiliriz. Bir data özgülemek icabında de geçtiğimiz senenin geçmiş çeyreğine mucibince 2022'nin geçmiş çeyreğinde miktarsal kendisine yüzdelik 34'lük birlikte artma yaşandı. Zaten yıllar boyu Türkiye'nin alüminyum ihracatı artmaktaydı fakat ilkin 2 senedir aşırı ağır açıdan ivmelendiğini ve piyasa payımızı genişlettiğimizi söyleyebilirim."

Firma kendisine sektörde yaşanmış bulunan fırsatları güzel değerlendirdiklerini dile getiren Yeşilova, şunları aktardı:

"Sektörün sayı farkı büyümesinin 2 dik derece birlikte faiz kaydettik. Firmalarımız bu sektörde hususi konumlandı. Ciddi açıdan ilişik kızılca ve kalifiye mahsulat çoğaltma anlamında yetkinliklerimizi geliştirdik. hususi teknolojiler kullanarak dayanıklı aşırı şirketin üretemeyeceği hususi nitelikteki ürünleri çoğaltma anlamında uzmanlaştık. Şu an bakımından Türkiye'de otomotiv ve raylı sistemler bölgesine odaklandık, bu bölgelerde şirketleştik. Bu bölgelerde en aslında en sonuna derece öz tesislerinde üretim karşıcı yegane pres olduğumuzu söyleyebilirim."

"TOGG'a dü parçada tedarikçi olmanın gururunu yaşıyoruz"

Elektrikli araçlarda bataryayı taşıyan, ısı iletkenliği yüksek, mukavemeti aşırı kuvvetli, kaba alaşımlı, alüminyum parçalara gerekseme duyulduğunu özetleyen Yeşilova, şu detayları verdi:

"Biz de bu ürünü Türkiye'de geçmiş üreten firmalardan birlikte tanesi olmayı başardık. Sadece bununla sınırlanmış değil. Alüminyumdan ya çelikten alüminyuma çevirdiğimiz ürünlerimizde yüzdelik 40-50 ortada hafifletmelere sebebiyet veriyoruz. Elektrikli araçlardaki en asliye ölçüt menzil. Bu nedenle otomobilin bol olması aşırı önemli. O açıdan motoru taşıyan, otomobilin titreşme öğelerinin emilimini sağlayıcı aşırı sayıda ve aşırı kabil ürünleri üretiyoruz. Kendi sahamızda alüminyumdan işlenmiş dayanıklı aşırı otomotiv parçasını Türkiye'de üreten geçmiş şirket olma gururunu yaşıyoruz. Ayrıca TOGG'a dü ayrımlı alüminyum parçada tedarikçi olmanın gururunu yaşıyoruz. İkisi de aşırı kızılca parçalar. Bir tanesi vasıtaların üstündeki ski koyma bölgeleri bulunan port portbagaj dediğimiz görsel parçalar. Onların üretimini tığ yapıyor olacağız. İkincisi de TOGG'un bataryasının ömrünü çekmek düşüncesince ısıyı aktarma eylemek kıl payı yerleştirilen alüminyum plakaları ve profilleri şu demek oluyor ki frijider elemanları tığ üreteceğiz. Şu anda da tesislerimizde bunların hazırlığı yapılmaktadır. TOGG'un plan ortağı olmanın alım çalım ve mutluluğunu yaşıyoruz."

Yeni yatırımlarla 400 ad istihdam edilecek

Son zamanlarda hem efdal basınçlı döküm hem otomotiv bununla birlikte raylı sistemler dalında dayanıklı aşırı yatırımı yaşama geçirdiklerine yer veren Yeşilova, sonuç üç yılda üç adet dünkü üretimevi binası yatırımı yaptıklarını söyledi.

Yeşilova, kökten faiz hedeflerinin olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Önümüzdeki devre devreye girecek şişman otomotiv ve raylı sistemler projelerimizde ilişik kızılca verim porsiyonumuzu ağır açıdan artırıyor olacağız. Halihazırda önümüzdeki dü salname yatırımlarımız şu anda kontratları imzalanmış, makinelerin üretimleri yapılıp tesislerimizde kurulumları edilmek kıl payı planları tamam çalışmalar. Önümüzdeki dü sene ortamında yüzdelik 60'a yaklaşan büyümeyi hedefliyoruz. İstihdam bizim düşüncesince aşırı değerli. 2017 senesinde 750 yöresinde bulunan etkin sayımız çağ 1600 insandan oluşmaktadır. Yaklaşık 400'e yaklaşan büro çalışanımızla aşırı şişman ve çelimli birlikte grup biçimine geldik. Şükürler olsun. Planlanmış yatırımları yaşama geçirerek 2 bin insana akilane yolculuğumuzu sürdüreceğiz."

Haftanın Öne Çıkanları

Güven Yalçın, Genoa'da

2022-07-21 17:05 - Spor

Türk öğrenciler, Sudan'da kültürü yaşayarak Arapça öğreniyor

2022-07-22 21:04 - Yaşam

Ünlü oyuncu Erdal Beşikçioğlu'nun acı günü

2022-07-21 15:06 - Magazin

Devletin korumasındaki kemankeş Sena Sönmez'in ulusal kadro hayali

2022-07-25 13:04 - Spor

FT Antalyaspor, hazırlık maçında Bochum'a 6-2 mağlup oldu

2022-07-24 01:03 - Spor

Bursalı şirket kestirmece sağlıksız asırdır alüminyuma bedel katıyor

2022-07-25 17:04 - Ekonomi

Ünlü oyuncudan Kuşadası’na övgü dolu sözler

2022-07-20 19:04 - Magazin

İstanbul’da görkemli açılış

2022-07-25 16:04 - Magazin

Bakan Varank: Türkiye möble sektöründe bir numara ligde

2022-07-22 23:04 - Ekonomi

Fransa'da şişelenmiş suların yüzdelik 78'inde mikro plastik bulunuyor

2022-07-22 02:06 - Teknoloji

İlgili Haberler

İklim değişikliğiyle mücadelede TarımGES uygulamaları

13:07 - Ekonomi

Şişecam'dan hammadde tedariğinde sürdürülebilirlik sağlayacak mühim yatırım

10:07 - Ekonomi

Fed Başkanı Powell, getiri sonucu düşüncesince verileri beklediklerini söyledi

23:06 - Ekonomi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, AA Editör Masası'na misafir olacak

21:06 - Ekonomi

İngiliz restoran grubu 35'ten çok şubesini kapatmayı planlıyor

20:06 - Ekonomi

Günün Manşetleri

81 ilin gazeteciler cemiyeti başkanı Trabzon’da bir araya geldi

15:00 - Gündem

Türk savunma sanayisi SAHA EXPO'da iddiasını ortaya koydu

14:38 - Ekonomi

Ahıska Türkleri, 77 sene esbak sürgünde yaşadıkları acıları hafızalarından silemiyor

14:28 - Yaşam

Milli çalıştırıcı 15 yılda binlerce gence muaythai ve kick boksu sevdirdi

14:15 - Spor

Gölcük Tabiat Parkı'nda ara tatil yoğunluğu yaşanıyor

14:08 - Yaşam