Almanya’da kesilecek denilen bacağı Türk doktoru kurtardı

Almanya'da yakalandığı mızrap kanseri zımnında kesilmesi gerektiği söylenen 13 yaşındaki Suhejl Kalac'ın bacağına takma takıldı. Ameliyatı özne Prof. Dr. Volkan Gürkan, "Yaklaşık 5 zaman devam eden birlikte dizi eylem oldu. Çok kalburüstü geçti. Çocuğun damarlarını ve

Sağlık - 2 yıl önce

Almanya'da canlı ve yaz tatilinde memleketleri Bosna'ya revan Kalac ailesinin 13 yaşındaki oğlu Suhejl Kalac, ayak topu oynadığı tam düşerek ayağını kırdı. Bunun üzerinde apar topar oğlunu alıp Almanya'ya dönen ve Almanya'da imamet eden Boşnaklı ata Haris Kalac, oğlunu Almanya'da Üniversite Hastanesine götürdü. Hastane doktorları, 13 yaşındaki Suhejl Kalac'ı ameliyata aldı. Sonrasında aile, sağlık muayenesi düşüncesince kontrole gittiğinde Alman doktorlar, olayın riskli olduğunu, çocuğun dirimsel tehlikede bulunduğunu ve 1 hafta içinde de müşterek bacağını kesmeleri icap ettiğini söyledi. Bu hali bildirme etmeyen baba, arkadaşları yoluyla Bezmialem Vakıf Üniversitesi Dragos Hastanesi'ni duyar duymaz 13 yaşındaki oğlunu alıp Türkiye'ye getirdi. Yapılan araştırmalar kararı Suhejl Kalac, Maltepe'de mevcut Bezmialem Vakıf Üniversitesi Dragos Hastanesi'nde ameliyata alındı. Prof. Dr. Volkan Gürkan'ın ve kadrosunun meydana getirdiği kalburüstü dizi eylem ile Suhejl Kalac'ın bacağına takma takıldı.

“Emarı incelediğimde tümörün baş döndürücü şişman bulunduğunu gördüm”

Konuya bağlı Prof. Dr. Volkan Gürkan, “Küçük 13 yaşında, bizlere Almanya'dan geldi. Bir biçimde bizi bulmuşlar. Sorunu bacağında. Diz kapağında şişman biçimsiz işkilli müşterek ur var. Çocuk mızrap kanseri, Almanya'da bacağı biraz ay evvela şişmeye başlamış. Orada şişman hastanelere gitmişler ve biyopsi alınmış. Biyopsi alınarak tanıyı koymuşlar. Yani bebek o sitresarkom, ancak yığın baş döndürücü büyük. Ve bacağın alışkanlık ve sinirlerini de sarmış. Almanya'da kimyasal tedavi yapmışlar. Ama cerrahi müdahale tarihi ulaşınca çocuğa amputasyon önermişler. Yani çocuğun bacağını kalçasından kesecekler. Tabii anne, ata baş döndürücü romanesk çocuğun bacağının kesilmesini istemiyorlar. Bir biçimde bizim ülkemizi ve bizi bulmuşlar. Emarı incelediğimde tümörün baş döndürücü şişman bulunduğunu gördüm. Tabii ki alışkanlık ve sinirlerle baş döndürücü ilişkiliydi. O nedenden dolayı belli çocuğun bacağını boğazlamak istemişler. Fakat tığ bu ameliyatları baş döndürücü yapıyoruz. Küçük bizim evvel hastamız değil. Defalarca yaptık ve bu mevzuda tecrübeliyiz.” dedi.

“Yaklaşık 5 zaman devam eden dizi eylem baş döndürücü kalburüstü geçti”

Çocuğu ameliyata aldıklarını ve tahminî 5 zaman devam eden müşterek dizi eylem bulunduğunu aktaran Prof. Dr. Gürkan, "Çok kalburüstü geçti. Çocuğun damarlarını ve sinirlerini de kurtardık. Kemiğinden tahminî 22 santimetre çıkardık. Ve oraya müşterek platin koyduk. Çocuğun şu an hem yaşamı kurtuldu hem bacağı kurtuldu aynı zamanda bacağıyla yürüyebilir bir duruma geldi. Hatta zaman yayan evladı taburcu edeceğiz. Her nesne baş döndürücü şükür baş döndürücü güzel geçti. Biz de aileyle bu arada baş döndürücü mutluyuz” diyerek konuştu.

“Almanya'da yapacakları ameliyatla çocuğum bacağını kaybedecekti"

Almanya'da imamet eden Boşnaklı ata Haris Kalac, çevirmen eşliğinde meydana getirdiği açıklamada, “Yaz tatilinde türkiye Bosna'ya gitmiştik. Çocuğum ayak topu rollendirirken bacağını yaraladı, bacağı kırıldı. Apar topar tekrar Almanya'ya döndük. Almanya'da Üniversite Hastanesi'ne gittik. Çocuğumu ameliyata aldılar.. Sonrasında kontrole gittiğimizde etibba olayın riskli olduğunu, sağlık muayenesi ettiklerinde müşterek elverişsizlik olduğunu, çocuğun yaşamının tehlikede bulunduğunu ve bu bacağı müşterek haftalık müşterek proses içinde ampüte etmeleri icap ettiğini söylediler. Tabii hakeza müşterek şeyi banko bildirme etmedik ve araştırmaya başladık. Farklı hastanelerden termin almaya çalıştık. Arkadaşlarım yoluyla Bezmialem Hastanesi'ni duyduk ve buraya gelmeye değişmeyen verdik. Burada şu anda baş döndürücü memnunuz. Çünkü çocuğumuzun bacağı kurtuldu. Almanya'da yapacakları ameliyatla çocuğum bacağını yitirecekti ve burada bacağını kurtardılar. Volkan Hoca'ya baş döndürücü teşekkürname ederiz . Hastaneden de müşterek o derece baş döndürücü kıvançlı kaldık" dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Zehra Güneş: '13 savaşçı kadınla sahada olmak gurur verici'

2021-12-23 12:38 - Spor

Ünlü şef Somer Sivrioğlu boşandı

2021-12-22 11:53 - Magazin

'Elinin hamuruyla' açmış olduğu iş durumunda 25 kişiye istihdam sağlıyor

2021-12-23 12:05 - Yaşam

Almanya’da kesilecek denilen bacağı Türk doktoru kurtardı

2021-12-26 13:59 - Sağlık

Andız çekirdeğinden icra ettiği ıtırlı tespihleri dünya dışına satıyor

2021-12-25 13:08 - Yaşam

Kerem Aktürkoğlu gol sayısını 7’ye çıkardı

2021-12-25 18:34 - Spor

Doğasever avukat yerleştiği mahallenin "gönüllü çöpçüsü" oldu

2021-12-25 12:59 - Yaşam

DenizBank Genel Müdürü Ateş'ten "Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat" ürününe destek

2021-12-21 16:20 - Ekonomi

Dondurucu soğuklarda Tropikal Kelebek Bahçesi ziyaretçisinin içini ısıtıyor

2021-12-26 12:29 - Yaşam

Türk boksörler yılbaşı gecesi Hollywood’da sahne alıyor

2021-12-20 21:23 - Spor

İlgili Haberler

Yozgatlı hemşireler deprem dalında esenlik hizmetlerinde fariza aldı

11:07 - Sağlık

Bebeklerin gelişiminde uyudukları düz şişman ehemmiyet taşıyor

11:06 - Sağlık

Deprem bölgesindeki böbrek hastalarına diyaliz desteği

18:07 - Sağlık

Doç. Dr. Pelin Üstüner, 'Skara dönüşen aknenin tedavisi yok'

12:07 - Sağlık

'Travmalar diş sıktırıyor'

18:07 - Sağlık

Günün Manşetleri

81 ilin gazeteciler cemiyeti başkanı Trabzon’da bir araya geldi

15:00 - Gündem

Türk savunma sanayisi SAHA EXPO'da iddiasını ortaya koydu

14:38 - Ekonomi

Ahıska Türkleri, 77 sene esbak sürgünde yaşadıkları acıları hafızalarından silemiyor

14:28 - Yaşam

Milli çalıştırıcı 15 yılda binlerce gence muaythai ve kick boksu sevdirdi

14:15 - Spor

Gölcük Tabiat Parkı'nda ara tatil yoğunluğu yaşanıyor

14:08 - Yaşam