USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Vanlı eş futbolcular 3. ligde şampiyonluğu hedefliyor

Van'da dezavantajlı alanlarda canlı kız çocuklarıyla açılan avrat ayak topu takımı, bu sene önce kere savaş edecekleri 3. ligde değerli kazanmak düşüncesince haftanın 3 haset egzersiz yapıyor.

Vanlı eş futbolcular 3. ligde şampiyonluğu hedefliyor
23-11-2021 12:16
Van

Van'da dü ay ilkin kurulan Van Çınar ve Gençlik Kulübü avrat ayak topu takımı, evvel kere katılacakları Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Kadınlar 3. Ligi'nde böke alegori müşterek yukarı lige yükselmeyi hedefliyor.

Cimnastik ve ayak topu antrenörü bulunan Serhat Çınar, kızların spora kazandırılması gibi yaşama geçirdiği plan kapsamında dezavantajlı alanlarda canlı becerikli sporcuları keşfetmeye başladı.

Daha sonradan kalburüstü sporcuların aileleriyle görüşerek inandırma etmeye etkin Çınar, bu sayede 35 insandan oluşan avrat ayak topu ekibi kurdu.

Haftanın 3 haset Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Semt Sahası'nda idman karşılayıcı avrat ayak topu takımı, hanuman ayının evvel haftasında başlaması muhtemel müsabakalar düşüncesince hazırlıklarını sürdürüyor.

TFF Kadınlar 3. Ligi'nde uğraş ederek müşterek yukarı lige yükselmeyi hedefleyen futbolcular, az malzemelerinin katılması ve lisans işlemlerinin tamamlanması düşüncesince yetkililerden dayanaklık etmek bekliyor.

Kısıtlı olanaklara karşın azimle fiilen endamsız müddette menfaatlerini geliştiren avrat futbolcular, Van'ı en dobra halde temessül etmeyi hedefliyor.

"Amacımız geleceklerini şekillendirmelerine asistan olmak"

Çınar, AA muhabirine, Van'da 2 maaş müddette 35 yabanlık takım kurarak dünkü mevsim düşüncesince hazırlıklara başladıklarını söyledi.

Yetkililerden bu sene evvel kere ligde uğraş edecek ekibi düşüncesince dayanaklık etmek talebinde mevcut Çınar, şöyleki konuştu:

"En şişman gayemiz evlatların hayatlarına dokunarak geleceklerini şekillendirmelerine asistan olmak. Bunun düşüncesince elimizden geleni yapacağız. Bu amaçla avrat ayak topu takımımızı kurduk. Hedefimiz ilimizi, alanımızı ve ülkemizi temessül edebilmek. Bu yola çıkarken çocuklarımızla yüreğimizi ortaya koyduk. Takımı kurarken sabah yeli aldığımız benek şuydu. Kentte dezavantajlı kız evlatlarımızın bulunduğunu biliyorduk. Bu anlamda, sosyal, kültürel ve maddesel manada halleri dobra sıfır kız çocuklarımıza ulaşmaya çalıştık."

Şampiyonluğun birlikte kentteki kız evlatlarının hayatlarına dokunabilmeyi amaçladıklarını tabir fail Çınar, "Çocuklarımızı aşırı henüz dobra bölgelere gelmek istiyoruz. Yeni kurulan takımda maddesel desteklere ihtiyacımız var. Takım alegori hedefimiz 3. Lig'i müşterek numara tam tamamlayıp yukarı liglere çıkmak." dedi.

"Sahanın kraliçeleri olacağız"

Takımın kaptanı Ayşenur Beydüz ise bu sene katılacakları ligde kalburüstü olabilmek düşüncesince derneşik alegori antrenmanlara katıldıklarını belirtti.

Futbol karışma tek spor branşında cinsiyetçiliğin olmaması icap ettiğini aktaran Beydüz, "Benim futbola yönelmem çocukluğumdaki ferde sevdamdandır. Sürekli müşterek ferde oynama isteğim vardı. Ben de bu isteğimi hesabına gelmek düşüncesince bu takıma girdim. Hedefim ilimizi ve ayrıca doğacak zamanlarda ülkemizi temessül etmek. Kadın uçan top takımız herhangi müşterek devir bizi gururlandırıyor. Başarıları yardımıyla 'filenin sultanları' oldular. Biz de inşallah sahanın kraliçeleri olacağız." ifadesini kullandı.

"Arkadaşlarım bana 'Ronaldo Şilan' niteleyerek sesleniyor"

Sporculardan Şilan Akbal da çocukluğundan buyana futbolu sevdiğini, düşlerini yapmak düşüncesince topçu olmayı seçtiğini dile getirdi.

Futbola herhangi müşterek devir özen duyduğunu özetleyen Akbal, "Abim mahallede çocuklarla ayak topu canlandırırken ego de onlara eklenmek istiyordum fakat 'sen kızsın ferde oynayamazsın' niteleyerek oynamama müsaade vermiyordular. Onlara aşırı kızıyordum. Futbol oynama azmimi kaybetmedim. Daha sonradan Serhat öğretmen beni görmüş oldu ve ayak topu oynayabileceğimi söyledi. Ailelerimiz de inandırma olunca takıma katıldım. 7 yaşlarındayken herhangi müşterek daim topla oynardım. Ronaldo'yu kip alıyorum. Takımdaki dostlarım bana 'Ronaldo Şilan' niteleyerek sesleniyor." biçiminde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler