USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Çalımbay: 'Fiorentina’dan korkmuyoruz'

UEFA Avrupa Konferans Ligi Son 16 Turu önce maçında ferda deplasmanda Fiorentina ile karşılaşacak bulunan DG Sivasspor'da Teknik Direktör Rıza Çalımbay, “Biz kimseden korkmuyoruz lakin şu mevcut baş döndürücü nazarıitibar edeceğimiz birlikte takım. Özellikle kanatları ve öl?

Çalımbay: 'Fiorentina’dan korkmuyoruz'
09-03-2023 02:05

Sivasspor, UEFA Avrupa Konferans Ligi Son 16 Turu evvel maçında ferda İtalya mümessili Fiorentina'ya misafir olacak. Kırmızı-beyazlıların uran direktörü Rıza Çalımbay, Artemio Franchı Stadyumu'nda planlı matbuat toplantısında açıklamalarda bulundu.

Çalımbay, “Biz nite birlikte karşılaşma oynayacağımızın farkındayız. Fiorentina hakkıyla dobra birlikte takım. Başlarda istedikleri yerde değildiler güçlükle sonuç maçlarına baktığımız devir baş döndürücü formda birlikte takımla karşılaşma yapacağız, onun düşüncesince uyanıklık etmemiz gerekiyor. Biz 3 yıldır Avrupa'ya gidiyoruz. Güzel de maçlar oynadık, dobra bölgelere denli da geldik. Kura çekiminde cılız ekipman yoktu. Hepsi çıpa takımdı. Fiorentina ile eşleşmemiz alışılagelen dedik. Fiorentina baş döndürücü birinci sınıf oyunculara eş birlikte takım. Özellikle kişi alanlarında dobra oynuyorlar. Bu birlikte karşılaşma ile bitmeyecek. Burada evvel yarıyı oynayacağız, ikinci ½ si ise Türkiye'de oynayacağız. Bizim buradan maksadımız dobra birlikte halde ayrılmak. Çok dobra birlikte ekipman bulunduğu düşüncesince bizim de karşılık vermemiz ve disiplinli oynamamız gerekiyor. Dikkatli birlikte halde oynayıp, buradan istediğimiz avantajla değişmek istiyoruz bizim birlikte parça düşüncemiz bu. Bunu da meydana getirecek güçte birlikte takımız. Mutlaka baş döndürücü dobra şeyler olacaktır, ego takımıma inanıyor ve güveniyorum. Çünkü kılıç buraya gelirken ekipman önderi yerine geldik. Milli karşılaşma havasında oynayacağız, ulusal karşılaşma kabilinden oynayacağız. Buradan birlikte parça maksadımız avantajlı skorla kıymetlendirmek istiyoruz” dedi.

“Deplasmana hâlâ dobra mütemerkiz oluyoruz”

Deplasman maçlarına hâlâ dobra mütemerkiz olduklarını vurgulayan Çalımbay, “Deplasmana hâlâ dobra mütemerkiz olabiliyorsunuz zira dobra birlikte adet yakalamamız gerekiyor. Herkes enerjisini gösterecek ve dobra birlikte halde savaşım edeceğiz. Deplasmanlarda ara sıra baş döndürücü edisyon yediğimiz maçlar oluyor. Çok dobra savunma yaparak onları da savuşturuyoruz. Biz hem içeride tıpkı zamanda deplasmanda ayrımsız oynuyoruz. Deplasmana ulaşınca kapanalım, beraberliğe oynayalım kabilinden şeyler yapmıyoruz. Kapanık durmak bizim düşüncesince zahmetli olur. Hemen elden oynadığımız halis muhlis deplasman maçlarında da gol attık. Onun düşüncesince ayrımsız şeyi burada yinelemek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“Oyuncularda günah ve kırıklık oluyor”

Üst fazladan karşılaşma oynadıklarından çevre sakatlıklar yaşadıklarının altını çizen Çalımbay, “Biz hem Avrupa tıpkı zamanda ligi dayanmak istiyoruz. Bu benim en iri hedefim. Götürebildiğimiz yere denli götürüyoruz. Ama kılıç burada karşılaşma oynuyoruz, 2 güneş sonradan İstanbul'a gidiyoruz orada karşılaşma oynuyoruz. Yine deplasmanda oynuyoruz. Oradan sonradan geliyoruz 3 güneş sonradan birlikte hâlâ karşılaşma oynuyoruz. Böyle birlikte proses bulunduğu devir başağrısı oluyor. Oyuncularda günah ve kırıklık oluyor. Darbe alsa 2 günde iyileşemiyorsun. mesela Cluj maçında 3 redif ve 2 kalecimiz vardı. O denli eksikle gittik, bu ligdeki performansımızı düşürmüş oluyor. Eğer kılıç Avrupa Kupalarına katılmasaydık şuanda bizim puanımız 24 değil de 35-36 olacaktı. Baktığınız devir dü tarafı dayanmak zahmetli sakatlıklardan dolayı. Biz baş döndürücü dobra gidiyorduk, kendimizi toparladık. Alanya'yı ve Beşiktaş'ı yendik. Yolumuza bitmeme ederken Türkiye'nin baş döndürücü kalbi kırık bulunduğu başağrısı yaşadığımız ve ağladığımız eyyam oldu. Deprem oldu, lig durdu, hâlâ sonradan müddet uzadı. Tempoyu yeniden belirlemek düşüncesince idman gerekiyordu. Sivas bundan ötürü az buçuk sıkkın birlikte yer. Doğru aklık birlikte Süper Lig takımıyla tedarik maçı yapamadık. İstediğimiz kabilinden kusursuz hazırlanamadık. Sivas'a sıradan birlikte kar yağdı. O nedenden dolayı bu sıkıntıları yaşadık. Ancak şuanda oldukça iyiyiz, toparlandık. Biz Anadolu takımıyız güçlükle 3 yerde de hedefimiz var” dedi.

“Tek maksadımız benek ve puanlar almak”

Bir gazetecinin “Rakibiniz Fiorentina'dan korkuyor musunuz?” şeklindeki sorusuna Çalımbay, “Yarın burada baş döndürücü iri birlikte kuvvet harcayacağız. Herkes rastgele şeyini verecek. Biz kimseden korkmuyoruz güçlükle şu mevcut baş döndürücü uyanıklık edeceğimiz birlikte takım. Özellikle kanatları ve ılımlı sahaları, bildiğimiz oyuncular da var. Sivasspor takımından baktığımız devir bütçe yerine bizim 10 katımız. Oyuncularını saymamıza lazım yok. Belki de onların 1 parça oyuncusuyla kılıç Sivasspor takımını yapıyoruz. Bütçe yerine bizlerden faik olabilirler güçlükle kılıç hiçbir kimseden korkmuyoruz. Korkma değil fakat oyunda korkuyoruz. Bu nedenden dolayı o futbolcular düşüncesince önlemlerimizi alacağız. İyi birlikte ekipman olduklarını sonuç maçlarda gösterdiler. Braga'yı 4-0 alt etmek emeksiz değil. Bizim buradan birlikte parça maksadımız benek ve puanlar almak. Başka birlikte düşüncemiz yok” cevabını verdi.

Oğuzhan Sarzep - Onur Erden
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler