USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Uluslararası Rafting Türkiye Grand Prix'si Yozgat'ta başladı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Yozgat'ta geçmiş kere planlı Uluslararası Rafting Türkiye Grand Prix'sinin açılışına katıldı.

Uluslararası Rafting Türkiye Grand Prix'si Yozgat'ta başladı
17-07-2022 16:03
Yozgat

Oktay ile Kasapoğlu, Saklı Bahçe Çekerek Rafting Alanı'nda planlı ve 5 ülkeden 38 grup ile aşırı sayıda sporcunun katılmış olduğu Uluslararası Rafting Türkiye Grand Prix'sinde sporcuların seremonisini izleme etti.

Sporcularla ve hakemlerle geveze fail Oktay ile Kasapoğlu, henüz sonradan parkurda rafting yaptı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, buradaki konuşmasında, göz kamaştırıcı yanında parkurda, arsıulusal yanında turnuvayı izleme buyurmak düşüncesince bölgeye geldiklerini söyledi.

Örnek olacak yanında rafting parkuru oluşturulduğuna uyanıklık çekici Oktay, şunları kaydetti:

"Orta Anadolu'nun merkezindeki yanında noktayı turizme açım ve bire yanında sürede da arsıulusal müsabakaların yapılabildiği yanında meydan tevlit arzumuz vardı. Bu manada da Gençlik ve Spor Bakanlığı'mız ve gene federasyonumuz akıbet adım andıran çalıştılar. Bizlere aşırı ağırbaşlı dayanak noktası verdiler. Ben kalben teşekkürname ediyorum. Yine yereldeki topu topu birimlerimiz ve DSİ ilkin edinmek gibi Çekerek Barajı etrafında, ihtimal beklenen barajlarımızda da sağlam olacak halde yanında rafting parkuru oluşmuş durumda. 850 m. boyunda fakat katıksız uzunluğuna baktığımızda 4,5 kilometrelik yanında rafting alanı."

Oktay, 38 takımın yarıştığı yanında müsabakayı izlediklerini, 4 ülkeden ve Türkiye'nin değişik illerinden takımların yarışmada toprak aldığını dile getirdi.

"Muhteşem yanında ekosistem oluşturuldu"

Alanın hem gezim boyutunda hem de arsıulusal sporların geliştirilmesi yönünde değerlendirilmesi icap ettiğini tamlayan Oktay, şu halde bitmeme etti:

"Gençlik Spor Bakanı'mızın da bizlere tabir ettikleri husus, buranın daim değerlendirileceği şeklinde. Bundan duyduğumuz memnuniyeti bilhassa tabir ediyorum. Türkiye'de sporun altyapısı gelişigüzel bölgede gelişiyor. Rafting dalında da gelişmemesi cins değil. Zaten bunu elde ettiğimiz başarılarla, aldığımız madalyalarla gelişigüzel bölgede görüyoruz. İnşallah bu henüz da artmaya bitmeme edecek. Rafting bunlardan biri ve ahit bu amaçla buradayız. Bu vesileyle gene göz kamaştırıcı yanında lavanta adamız oluştu. Burada budun bahçemiz ve tıbbi hoş kokulu bitkilerle baş başa lavantanın sınai boyuta dönüştürüldüğü göz kamaştırıcı yanında ekosistem oluşturuldu."

Vatandaşları merkeze çağırma fail Oktay, katılımcılara ve alın teri dökenlere teşekkürname etti.

Kasapoğlu: "Ciddi projelerimiz var"

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Anadolu'nun kalbi Yozgat'ın Çekerek ilçesinde sporun güzelliğine, aydınlığına tanık olduklarını aktardı.

Yapılan parkurun yanında hikayesi bulunduğunu özetleyen Kasapoğlu, "Bu günlere gelmesinde elbette ki Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcımızın şişman katkıları ve öncülüğü var. Ben kendilerine teşekkürname ediyorum. Değerli milletvekillerimize, domestik yönetimlerimize, Tarım ve Orman Bakanlığı'mıza iş birlikleri düşüncesince teşekkürname ediyorum." dedi.

Kasapoğlu, Türkiye'nin gelişigüzel bölgede iddiasının bulunduğunu vurgulayarak, "Sporda da geçtiğimiz günlerde Akdeniz Oyunları'nda, geçtiğimiz sene olimpiyatlarda, gelişigüzel bölgede iddiamızı taçlandırarak bitmeme ettiriyoruz. Kış sporları, su sporları, öteki branşlar, hem enfrastrüktür hem sportmen envanteri hem lisanslı sportmen sayısı, Türkiye'nin gelişigüzel tarafında büyüyerek, güçlenerek gelişiyor." diyerek konuştu

Yozgat'ın sporda bellik kent olma noktasında tehlikesiz adımlarla ilerlediğini dile getiren Kasapoğlu, "Ciddi projelerimiz mevcut ve en yenisini, Türkiye'nin Orta Anadolu'daki önce ve yegâne rafting parkurunu hizmete aldık. Burada öteki imkanlarımız var. Fitness ve bungalov evleriyle yanında cahillik kampına dönüştürüyoruz burayı. Uluslararası bölgede spor merkezi, yanında arsıulusal turnuvaya önce kere ev sahipliği yapıyor. Çok manalı yanında evolüsyon yerine görüyorum." ifadelerini kullandı.

Kasapoğlu, 300'den yanında tomar sporcunun katılımıyla dobra yanında aranjman bulunduğunu anlatarak, konuşmasını şu halde sürdürdü:

"Sporun birleştirici ruhunu görüyoruz. Çekerek'ten, ilçelerimizden dünkü sporcuları gelişigüzel branşta yetiştirdiğimiz gibi, raftingde de dobra gelişmelere tanık olacağız. Federasyonumuza teşekkürname ediyorum. Tüm kulüplerimize, sporcularımıza, giranbaha halkımıza teşekkürname ediyorum. İnanıyorum ve biliyorum ki bu umudu, bu sevgiyi, spor aşkını baş başa büyüteceğiz. Bunun düşüncesince gelişigüzel muhtelif imkan, gelişigüzel muhtelif enfrastrüktür ve bağıntı var. Ben tesisimizin ülkemiz, ilimiz ve ilçemiz düşüncesince iyi olmasını diliyor, teşekkürname ediyorum."

Konuşmaların peşi sıra stantları gezen Oktay ve Kasapoğlu, müteşebbis hanımefendilerin meydana getirdiği lavanta ürünlerini inceledi.

Bakan Kasapoğlu'na mahallî Çekerek Evi'nin minyatürü, eşine de ametist taşından meydana getirilen kolye armağan edildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler