USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Üç büyük İstanbul kulübünün stadyumlarından afet bölgesine aynı anda yardım

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, "Bu bizim 30. tırımız. Bugün 3 büyük İstanbul kulübü eş müşterek düzentileme yaptı. Zaten ıssız el altında taraftarları eş düzentileme yapıyorlar. Üç pakt stadında da başka taraftarları gitmek mümkün." dedi.

Üç büyük İstanbul kulübünün stadyumlarından afet bölgesine aynı anda yardım
10-02-2023 21:09
Istanbul

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen depremlerde kulüplerin meydana getirdiği yardım çalışmalarının baş döndürücü ehemmiyetli bulunduğunu belirterek, "İşte bu da Türk milletinin güzelliği, yüceliği." dedi.

İstanbul'daki üç büyük kulüp; Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray, stadyumlarından afet bölgesine aynı anda yardım tırlarını gönderi etkinliğine imza attı.

Fenerbahçe Ülker Stadı'nda da yardım etkinliği kapsamında birlikte tır, geceleyin ezanı saatlerinde deprem bölgelerinden Osmaniye'ye uğurlandı.

Uğurlama törenine Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, hile yerleşmiş üyeleri ve Fenerbahçeli futbolcular Mert Hakan Yandaş ile İrfan Can Kahveci de katıldı.

Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray armalı yardım tırı

Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray armalarının bulunduğu birlikte flamanın ön kaputuna asıldığı tırın uğrunda mütekellim Ali Koç, "Bu bizim 30. tırımız. Bugün 3 büyük İstanbul kulübü kuma birlikte düzentileme yaptı. Zaten ıpıssız el altında taraftarları kuma düzentileme yapıyorlar. Üç pakt stadında da öbür taraftarları gitmek mümkün. İşte bu da Türk milletinin güzelliği, yüceliği. Bıçak kemiğe dayandığı devir çiğin omuza verip bu ülke, bu kavim düşüncesince elbette çalışabileceğimizi de gösteriyoruz. Keşke rakiplik ortamı da hakeza olsa. Ama ehemmiyetli olan, tığ milletçe, yalnızca büyük kulüpler değil, afet değil, facia yaşadığımız birlikte ortamda, her insanın elinden ne geliyorsa fazlasını da yaparak orada etkilenen kişilere arkalamak düşüncesince buralarda çalışması." dedi.

Deprem bölgesine ırak olduklarını ama sonuç senelerde baş döndürücü deprem görmelerine karşın bu olayın herkesi yediden yetmişe, ülkenin neresinde olursa olsun baş döndürücü etraflıca yaraladığını kaydeden Koç, şöyleki bitmeme etti:

"O illerimizin toparlanması baş döndürücü derinliğine müddet sürecek. Ama etraflı ülkenin ruhunun düzelmesi, duygularının düzelmesi, emanet sağlığına ulaşması da derinliğine birlikte müddet alacak. Ama bu emekleri yaparak, taraftarlar, sporcular, yöneticiler, doğrusu etraflı camialar, el ele çiğin omuza vermiş vaziyette. Bu tırımız Osmaniye'ye gidiyor. Şu anne denli 29-30 bin koli pırtı yolladık. Çok titiz birlikte halde tırlarımızı yüklüyoruz. Her ihtiyaçta zerre lime koyuyoruz. Yani birlikte tır yalnızca giyim, birlikte tır yalnızca hıfzıssıhha materyali değil. Her tırımıza, mahsus gereksinimleri zerre lime koyuyoruz."

Gönderdikleri tırdan sonraları emekleri kapatmak yerinde olduklarını vurgulayan Koç, "Yüzlerce, binlerce koli hala bekliyor fakat AFAD'dan bizlere mevrut rica, talimat, direktif; 'biraz frene basın, dağıtımda külfet çekiyoruz' diyorlar. O sebepten dolayı birlikte dirhem emekleri durduruyoruz. Onlardan yeşil enerji gelene kadar, inşallah ferda sabahleyin o da olur, çalışmalara bitmeme edeceğiz. Ve burada etkin her insana şahsım, hile kurulum, camiam ve ülkem namına teşekkürname ediyorum. Sadece çalışanlara değil, 7-24 buraya evlerinden, dükkanlardan, mağazalardan, süper marketlerden pırtı alıp gelip bırakan, 'çorbada benim de tuzum olsun' diyen kişilere da baş döndürücü teşekkürname ediyorum. Allah bizlere değil hiç kimseye hakeza birlikte ateş göstermesin." değerlendirmesinde bulundu.

"Bizleri en baş döndürücü bahtiyar eden, kurtarılan insanlar"

Felaket birlikte resim bulunduğunu çağ geçtikçe hâlâ da birlikte tomar gördüklerine ayraç fail Koç, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Ama bizleri en baş döndürücü bahtiyar fail de bu saatten sonraları tansık dediğimiz, bugüne denli kurtarılan insanlar, analar, babalar, yavrularımız bizlere moral, motivasyon, çelim veriyor. Dün de dediğim gibi, Allah ülkemize, afetzedelere, vefatı olanlara, yanık dostlara, eş bireyleri olanlara sabır, kuvvet, dayanıklılık versin. Zor olacak ama çiğin omuza her daim bu arada bu sıkkın süreci de aşacağız, bitmek zorundayız. Çünkü avlu bitmeme ediyor. İnşallah çabuk sürede alışılagelen günlere döneriz."

Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi ve Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek'e bu ortaklık düşüncesince teşekkürname fail Ali Koç, "Dün de söyledim. Haksızlık etmeyelim. Tüm ayak topu paydaşları birlikte şeyler hazırlamaya çalışıyor. Sizler, medyamız, saf şekilde 4 büyük pakt dair odaklanıyorsunuz ama emin olun etraflı Süper Lig takımları ve öbür spor kulüpleri ellerinden ne geliyorsa ziyadesiyle yapıyorlar, hazırlamaya çalışıyorlar. Onu da lütfen menfez ardı etmeyelim. Bugün bu kıyamette, bu felakette, bu afet yerinde Türk sporu, yalnızca ayak topu kulüpleri değil, takdire yaraşır birlikte iş çıkarmıştır. İnşallah hakeza birlikte iş çıkartmak mecburiyetinde birlikte hâlâ kalmayız. Türk spor dünyası, hâlâ önce de bulunduğu gibi, ülkesi için, vatanı düşüncesince ne denli kırılan bulunduğunu birlikte kez hâlâ göstermiş oluyor." ifadelerini kullandı.

"Tırlarımızın yağmalanmadığından yüzdelik beniz eminiz"

Tır şoförünün yanına giderek, güzel dileklerini ileten Ali Koç, laflarını şöyleki bitirdi:

"14-15 sayaç yolu var, birlikte tane çoban gidiyor. Allah alternatifini bariz etsin. Tırları da bizlere sağlayıcı etraflı firmalara teşekkürler. Bir tır dolunca doğrudan namına gereksiz tır geliyor, dolduruyoruz. Bütün taşımalık firmalarına teşekkürler. Onlar da özlük alanlarında, ellerinde ne çelim var ise bizlere tahsis ettiler. 14-15 sayaç kere gidiyorlar. Yolda bizi arıyorlar. Vardıkları devir videoteyp çekiyorlar. Teslim ettikleri kurum, ad kimse, bizlere iletiyorlar. Onun düşüncesince de şahsen tırlarımızın yağmalanmadığından yüzdelik beniz eminiz."

Ali Koç ve beraberindekiler hâlâ sonraları Osmaniye'ye gidecek tırı alkışlarla uğurladı.





SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler