USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Türkiye curlingde olimpiyatları hedefliyor

Türkiye Curling Federasyonu Başkanı Kenan Şebin, branşlarında dünyada geçmiş 13'e girdiklerini belirterek, en iri hedeflerinin olimpiyatlardan madalya iktisap etmek bulunduğunu söyledi.

Türkiye curlingde olimpiyatları hedefliyor
30-12-2022 12:09
Erzurum

Kenan Şebin, AA muhabirine icra ettiği açıklamada, curling sporunun yayılımı ve tesisleşme dair çalışmaların bitmeme ettiğini, bunun muhtelif ayağı bulunduğunu ve elden kuruluş yapmanın tam olmadığını belirtti.

Curlinge 10 sene ilkin başlamış bulunan en dobra sporcuların halen sportmen kendisine yarıştığını ve bunun kendileri düşüncesince müşterek dezavantaj bulunduğunu tabir fail Şebin, "Bazı branşlarda hem sportmen hem çalıştırıcı kendisine müstefit olmak durumundayız. Sporcu yetiştirirken ayrımsız sürede kuruluş yatırımlarını da dobra halde gerçekleştirmemiz lazım. Antrenör eğitimini yapmamız lazım. Buzun en dobra halde arsıulusal kurda hazırlanabilmesi düşüncesince yetik buz teknisyenlerine ihtiyacımız var." diyerek konuştu.

Erzurum haricinde olimpik seviyede ulusal sportmen çıkarılacak tek tesisin bulunmadığını dile getiren Şebin, şu halde bitmeme etti:

"Trabzon, Zonguldak ve Ankara'da mevcut ancak evren ile savaşım edecek özellikte değil. Erzurum'un evladı yeterli, kalifiye ve aktif ancak 35 milyon gencimiz mevcut dediğimiz müşterek ortamda havuzumuz ıvır zıvır kalıyor. Dolayısıyla tığ kalkıp İngiltere, Amerika ve Kanada ile elden ıvır zıvır müşterek havuzdan çıkmak sporcularla savaşım etmemizde birtakımı teessürat yaşıyoruz. Yakında inşallah Sivas'ta olimpik seviyede curling salonu yapılacak, Kayseri'de planlamamız var. Ankara'da 19 Mayıs Spor Kompleksi ortamında curling salonu planlaması var. Bizim en baş döndürücü hedeflerimiz ortada curlingin Türkiye'de çoğalması düşüncesince önceki temellerinin atılmış olduğu toprak Kocaeli'de gerçeklenmiş müşterek tesisin olması lazım."

"Çocukların zeka seviyelerinin dobra olması lazım"

Dünya Curling Federasyonunun Gençlik ve Spor Bakanlığına andıran attığını hatırlatan Şebin, mailde hem Türkiye'nin sağlamış olduğu yükseliş ve hisse senedi ile ait hem de bilgilendirme notu bulunduğunu belirtti.

Şebin, curling sporunu karşıcı evlatların sosyo-ekonomik yapılarının baş döndürücü dobra olması gerektiğine dikkati çekerek, "Çocukların zeka seviyelerinin dobra olması, hesap ve hikmet noktasında baş döndürücü dirayetli olmaları lazım. Dolayısıyla gerçeklenmiş İstanbul, Ankara, Kocaeli ve Antalya'da tesislerimizin olması lazım. Biz dünyada önceki 13'e giriyoruz ancak bu bizim düşüncesince yetmez. 35 milyon genci bulunan müşterek ülkenin önceki 13'de değil olimpiyatlara gidip madalya alması lazım. Bizim en şişman hedeflerimizin ortada bu var." ifadelerini kullandı.

Türk spor dünyasının müşterek araya gelmesi icap ettiğini aktaran Şebin, şu halde bitmeme etti:

"Dünya standartlarında nice diyar zat malzemesini çıkmak lüzum ancak bilindik Dünya Curling Federasyonunun gereç üreten müşterek şirketi var. Bunları geçmek baş döndürücü zor. Biz malzemeleri yaptık, Türkiye'de üretiliyor ayrıca hususi müteşebbisler yardımıyla cebimizden ilkokul kuruş servet çıkmıyor ancak bu yetmez. Bunları dünyaya satabilmemiz düşüncesince Dünya Curling Federasyonunu karşımıza almamız lazım. Bu da baş döndürücü çetince ancak en azından bilfarz Türk Birliği kuruluyor, bunun sporda da sağlanması lazım. Türk spor dünyasının da müşterek araya gelmesi lazım. Bizim önderlik yapmamız lazım. Özellikle curlingde yada şita sporlarında talih kendisine da yapabiliriz. Bütün Türk dünyasını müşterek araya getirip müşterek kodifikasyon çevresinde toplanmamız, hem gereç noktasında hem de marketing noktasında müşterek araya gelmemiz lazım."

"ARGE'yi geliştirip malzemeleri çağdaş duruma getirebiliriz"

Dünyada nice anadan görme sporun modernleşerek pazarlanmasının yapıldığına dikkati çekici Şebin, "İnsanlar sporu hayat savaşı yaparken nice diyar bunu alıp marketing noktasında geliştirerek çağdaş spor biçimine getirip ülkeye ekleme bedel sağlıyor. Bu noktada bizim de yürümemiz ve Türk kaynaklarını en dobra halde kullanmamız lazım." diyerek konuştu.

Şebin, şunları kaydetti:

"Yurt dışından getirdiğiniz gereç baş döndürücü kaliteli, tığ hâlâ toy gıcır bu işleri yapıyoruz ancak yaparak yaşayarak, ARGE'mizi geliştirerek bu seviyeye ulaşabiliriz. Hammadde kendisine tek müşterek sıkıntımız yok. Biz bundan sonra dünyanın önceki insansız uçağını, gemisini üretiyoruz. Bunu karşıcı diyar taşı, süpürgeyi ve ayakkabıyı üretemeyecek mi? Bu noktada öz kaynaklarımıza erbap çıkmamız, bunun mücadelesini vermemiz ve kendimize güvenmemiz lazım. Dünya Curling Federasyonunun ürettiği taşı binlerce dolar servet verip terbiye noktasında görmek mecburiyetinde değiliz. Bu noktada ARGE'yi geliştirip bu malzemeleri baş döndürücü hâlâ çağdaş duruma getirebiliriz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler