USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Toprak Razgatlıoğlu: 'Dünya şampiyonu olursak babama hediye etmek istiyordum'

2021 Dünya Superbike Şampiyonası'nı zirvede tamamlayarak şişman ortak başarıya imza atan Toprak Razgatlıoğlu, “Şampiyon olursak babama hediye etmek istiyordum. Benimle yıllardır baş döndürücü uğraştı. Benden baş döndürücü o inandı şampiyon olacağıma. Kendisi bunu ya?

Toprak Razgatlıoğlu: 'Dünya şampiyonu olursak babama hediye etmek istiyordum'
23-11-2021 14:09

Endonezya'da planlı Dünya Superbike Şampiyonası'nda 2021 sezonunu şampiyon yerine bitiren Red Bull sporcusu Toprak Razgatlıoğlu içi İstanbul Beşiktaş'ta mevcut birlikte otelde matbuat toplantısı düzenlendi. Toplantıya şampiyon sporcunun yanında ulusal motosikletçi ve Ak Parti Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu ile Yamaha Motor Avrupa Asfalt Yarışları Müdürü Andrea Dosoli ve aşırı sayıda çağrılı katıldı.

Kenan Sofuoğlu: “Toprak'ın gün yazmasını istiyordum”
Toplantının açım konuşmasını karşıcı Kenan Sofuoğlu, Toprak'ın başarısının Türkiye'de duyulmasının ve ölçüm görmesinin menfaatlerini gururlandırdığını belirtti. Sofuoğlu, “Benim kariyerimde 5 evren şampiyonluğu yaşadığım devirde baştan sona Red Bull ile beraberdim. 2009'da Red Bull ile birlikte aşama attık. Artık canlı sporcuları bu ülkeden çıkartmamız gerekiyor. Çok da istem vardı. Sakarya'da birlikte eliminasyon yaptık. ‘Türkiye'de bu işe lisan vermiş aileler, çocuklarını getirsin' dedik. Özellikle çağırma ettiğimiz sporcular vardı. Toprak da bunlardan biriydi. Orada Red Bull sporcusu yerine seçtik Toprak'ı. Uzun seneler çalışma verdi. Türkiye'de aşırı bilinmedi ama Toprak'ın aşırı destekçisi vardı. Daha sonradan her insanın beni eleştirdiği birlikte değişmeyen verdik. Türkiye bu şampiyonluklara doydu. ‘Türkiye'nin eksiği bulunan Superbike şampiyonluğu düşüncesince ego seni yetiştireceğim' dedim. Ben Toprak'ın gün yazmasını istiyordum. 2018 senesinde evvel kere evren şampiyonasında başlama aldı. ‘Geleceğin Türk evren şampiyonu' demiştim. Şimdi şampiyon yerine gün yazdı. Çok şükür Endonezya'da başarıya ulaştık. Dünya'da aşırı yüzü sıcak birlikte sportmen durumuna geldi. Toprak'ı Endonezya yahut İtalya'da aşina derece Türkiye'de Toprak'ı tanımıyorlar. Her şeyin en iyisini doğruluk ediyor. Çok hürmetkâr birlikte sporcu. Önümüzde derinlemesine seneler var. 10 sene Türkiye'yi anabolizma edecek birlikte sporcu” ifadelerini kullandı.

Toprak Razgatlıoğlu: “Kolay birlikte sayaç olmadı”
Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Spor Toto Teşkilatı ve Türkiye Motosiklet Federasyonu'na teşekkürname fail Toprak Razgatlıoğlu da, “2012'de Kenan Sofuoğlu Red Bull kanatlarının altında müntehabat yapılmıştı. Oradan sonradan Rookies Cup'a doğruluk kazandım ve gittim dü sene elimden geldiğince en güzel pozisyonlarda bitirmeye çalıştım. Çok güzel birlikte sayaç geçmedi. Daha sonradan Kenan ağa Avrupa şampiyonasının sonuç yarışına katılmamı sağladı. Orada birlikte numara oldum. 2015'te Kenan ağabeyle yarışlara gitmeye başladık. Birbirimizi elan güzel tanıdık. Kendisi dünya, ego de Avrupa şampiyonu olmuştum. Benim hayalim 600 cc‘de onunla kol arkadaşı olmaktı. Benim de hayalim farklıydı o zamanlar. Ama demin onu elan güzel anlıyorum. Onun benimle ilişik çizdiği yol, şu an çizdiğim konuş aşırı farklı. Verdiği emeklerin karşılığını veriyorum ona. Kolay birlikte sayaç olmadı. İnme çıkmalar beli ama böylelikle evren şampiyonu olduk ve hayallerimize kavuştuk. Sezonun ortalarında biricik birlikte şeyi hala ettim. Eğer evren şampiyonu olursak babama hediye etmek istiyordum. Benimle yıllardır aşırı uğraştı. Benden elan aşırı kendisi inandı şampiyon olacağıma. Kendisi bunu yaşayamadı, göremedi” cümlelerine arazi verdi.

“İyi ki varsınız”
Gördüğü desteğin kendilerine büyüklük ve erke verdiğini de dile getiren Toprak, “Red Bull ailesine de aşırı teşekkürname ediyorum. 2014'ten buyana beraberiz. İyi ve biçimsiz günlerimde baştan sona bu arada olduk. İyi ki varsınız. İnsan gerek istemez attığı fotoğraflarda yorumlara bakıyor. Sizlerin yorumları bizleri elan aşırı bahtiyar ediyor, erke veriyor. Tekrar güzel ki varsınız. Teşekkür ediyorum” halinde konuştu.

Andrea Dosoli: “Toprak'a elbette teşekkürname edeceğimi bilemiyorum”
Yamaha yerine aşırı güzel birlikte sayaç geçirdiklerinin altını çizen Andrea Dosoli, “Benim düşüncesince bugün burada kazanmak şişman birlikte zevk. Burada başardıklarımızın mükemmel bulunduğu anlamına geliyor. Yamaha düşüncesince aşırı manalı birlikte başarı. Harika birlikte sayaç geçirdik, en güzel sezonumuz diyebiliriz. Yamaha bu sene birlikte kütle şampiyonlukla aşırı başarılıydı. Ama başta Superbike'ta aşırı değerli oldu. Superbike'taki kâffesi unvanları aldık. Superbike'ta elan evvela bu yılki derece güzel birlikte muvaffakiyet yakalamadık. Ben şu anne derece hakeza birlikte rakiplik görmedim. Bu aşırı hususi birlikte şeydi. Toprak bunu başardığı düşüncesince bu muvaffakiyet elan da önemli. Yamaha 3 unvanı alabildi, Toprak nazar boncuğu yazık yapmadı. Puan almadığı vakitler bu onun suçu değildi, ya bizim ve ya başkalarının suçuydu. İnanılmaz birlikte zevkti onu bağlı olgunlaşmak sonuç 2 sezonda. Bu öykü 2.5 sene evvela başlamıştı. Kenan Sofuoğlu da aşırı ehemmiyetli birlikte gösteriş üstlendi. Birkaç kere birlikte araya geldik. Birkaç yıldan buyana de Toprak'ı strateji ediyorduk. Superbike'ta kendisi güzel neticeler elde etmeye başlamıştı. Ancak beni en aşırı etkileyen, kendisiyle yaptığımız toplantıda; ‘Ben, Yamaha'ya eklenmek istiyorum. Çünkü ego Yamaha düşüncesince evren şampiyonu kazanmak istiyorum' dedi. Bu kelimeler herhangi birlikte devir kafamda kalacak. Yüzde 100 emindim ki Toprak bizim düşüncesince akıllıca sürücüydü. Böylesine ağız kırana rakiplik bulunduğu birlikte sezonda bunu kazanması elan da manalı oldu. Toprak'a elbette teşekkürname edeceğimi bilemiyorum, söz bulamıyorum. Kendisini kutlama ediyorum” niteleyerek konuştu.

Uygar Aydın

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler