USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Tarık Aksar: 'Süper Lig’e çıkacağımızı düşünüyoruz'

Ümraniyespor Başkanı Tarık Aksar, ligin arka küsurat periyodunda yeteri denli nokta toplayıp Süper Lig'e çıkacaklarına inandığını söyledi. Aksar, başkaca Teknik Direktör Recep Uçar'la yola bitmeme edeceklerini, canlı hocanın en iri hedefinin ise Avrupa'da kadro işletmek bulun

Tarık Aksar: 'Süper Lig’e çıkacağımızı düşünüyoruz'
09-03-2022 12:13

Spor Toto 1. Lig'de 58 puanlı önder Ankaragücü'nün peşi sıra 55 puanla ikinci tam mevcut ve en DOĞRU rakibine 9 puanlık ayırt atarak Süper Lig önünde ehemmiyetli indinde pozitif yanları elinde bulunduran Ümraniyespor'da Başkan Tarık Aksar, İhlas Haber Ajansı'na izahat yaptı. Gelinen noktada ehemmiyetli indinde muvaffakiyet yakaladıklarını ve bunun planlamasını da sabık sezonun ikinci yarısında hazırlamaya başladıklarını kaydeden Aksar, “O devir pandemi zımnında bazısı teessürat yaşadık. Daha sonraları sabık mevsim Recep hocamızla ikinci yarıya başladık. Aldığımız puanlarla play-off'u neredeyse kaçırdık. Aynı ekibi koruyarak bazısı takviyelerle başarıyı tespit etmek düşüncesince müesses indinde takımdı bu. Beklediğimizin karşılığı aldık mı, beli aldık. Ama hâlâ halen hâlâ 9 maçımız var. İnşallah en elleme biçimde anabolizma ederek takımımızı, Süper Lig'e çıkmayı düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

“Bu vakası taçlandıracağımızı düşünüyoruz”

Süper Lig'e büyümek düşüncesince elleme indinde iklim yakaladıklarının altını çizen Başkan Aksar, “Takımda hacısı hocası birbirine aşırı inanıyor, güveniyor. Tabii ki etraflı takımların gönlünde Süper Lig'e büyümek var. Ama kılıç 4'te 3'lük yönünü bitirdik. Önümüzde 9 maçlık indinde devir kaldı. Bu devir düşüncesince de grup namına kenetlendik. Kolay karşılaşma bulunmayan fakat en sonuç Ankaragücü maçından sonraları az buçuk hâlâ rahatlayacağız. Tabii baht da bizlere bazısı bazı araştırma görevlisi olmaktadır fakat hakkıyla elleme indinde takımız. Sistem takımıyız. Kenetlenmiş indinde takımız. Önümüzde oynayacağımız maçlardan yeteri denli puanları alıp Süper Lig'e çıkacağımızı düşünüyoruz. Bu sistemde Recep Uçar hocamızın, ekibinin, futbolcuların, malzemecinin, burada etkin kâffesi arkadaşlarımızın aşırı şişman desteği var. Gerçekten kılıç buna kilitlendik. Her maçı değişik fikren ilerliyoruz. Allah baht ederse Süper Lig'i zorlayacağımızı, şişman indinde elverişsizlik eğer olmazsa da bu vakası taçlandıracağımızı düşünüyoruz” cümlelerine arazi verdi.

“Recep hocayı bırakmayı düşünmüyoruz”

Recep Uçar'ı hâlâ evvel uygulayım yönetmenlik deneyimi olmamasına karşın takımın başına getirerek köklü indinde değişmeyen aldıklarını da tamlayan Ümraniyespor Başkanı Aksar, “Recep öğretmen gelişigüzel ne denli uygulayım yönetmenlik yapmasa da araştırma görevlisi hocalıklarını biliyoruz. Recep öğretmen Ümraniye'nin yetiştirmiş bulunduğu indinde evlat. Kendini Başakşehir ve Beşiktaş'taki başarılarında da izlem ettik. Baktığımızda hakkıyla indinde riziko aldık. Herkes; ‘emin misin' dedi. ‘Ben inandığım insanlarla yola çıktım, inandığım insanlarla bu işi bitiririm. İyisi, kötüsü bana ait' dedim. Bu riski alarak Recep hocamızı göreve getirdik. Bizi on paralık yanıltmadı. Hep üstünde koyarak bitmeme etti. Hem takıma indinde ağabey, hem indinde uygulayım yönetmen bununla yanında indinde ahi oldu. Ona aşırı teşekkürname ediyorum. Ben buraya gelişigüzel sabahleyin er gelirdim. Ama bundan sonraları Recep öğretmen benden er geliyor. Bu işi sahiplendi. İşini de istekle yapıyor. Hedefleri bulunan indinde arkadaşımız. Onunla yürüyecek hâlâ aşırı yolumuz var. İnşallah bu fasıl Süper Lig'i yakalarsak, orada da beraberiz. Kendisi aşırı elleme indinde öneri alırsa, ilkin Avrupa'dan, ihtimal o devir bırakırız. Recep hocayı bırakmayı düşünmüyoruz” biçiminde konuştu.

“Recep Uçar'ın maksadı Avrupa'da ekipman yönetmek”

Tarık Aksar, Teknik Direktör Recep Uçar'ın evvel Süper Lig, hâlâ sonraları da Avrupa'da indinde ekipman çalıştırma maksadı bulunduğu için bahsederek, şunları söyledi:

“İlk görüştüğümüz devir Recep hocaya; ‘beklentin ne?' sanarak sordum. ‘Ben burada doyurmak olup, Süper Lig'de hocalık yapmak, hâlâ sonraları da Avrupa'da indinde ekipman komuta etmek isterim' dedi. Biz de hocamızın başarılarına ulama gelmek düşüncesince tek işine karışmıyoruz. Bütün yetkiyi ona verdim futbolla, oyuncularla ilgili. Oturup istişaremizi yapıyoruz, en böylecene sonucu daim beraberce veriyoruz. İnşallah daim bu arada bu işi göğüsleyeceğiz. Daha sonraları hocamızla Süper Lig'de bitmeme etmeyi düşünüyoruz. Hocamız bizimle eğlenmek isterse sonuna denli bitmeme ederiz. Ama aşırı elleme indinde öneri gelirse onun da önünü açarız.”

“Karakterli futbolcular aldık”

Recep Uçar'ın, Türk, evren ve Avrupa futbolunu elleme bildiğine nazarıitibar çekici Başkan Aksar, “Daha evvel Başakşehir'deyken bulup aldırmış bulunduğu futbolcularla Başakşehir muvaffakiyet yakaladı. Biz de hocamızın hâlâ evvel çalıştığı, izlem ettiği, gelişigüzel şeyden evvel karakterli futbolcular aldık. Takımda başağrısı oluşturmayacak, ekibi sürükleyecek oyuncular. Nitekim de o havayı yakaladık. Kimse birbirinin açığını aramıyor, hacısı hocası birbirinin açığını kapatıyor. Güzel indinde ekip oluşturduk, hocanın açık deniz tecrübeleriyle bu işi bu pozisyona getirdik” dedi.

“Kartal, Atakan, Hasic'in bizlere aşırı faydası oldu”

Beşiktaş'ın hâlâ indinde tomar müddet almaları düşüncesince Ümraniyespor'a kiraladığı Kartal Kayra, Atakan Üner ve Hasic'in takıma verdiği katkıyı da özetleyen Tarık Aksar, “Bizlere kiraya verdikleri devir bizlerden oynatmamızı istiyorlar. Biz de bu futbolcuları heyecanlandırmak düşüncesince alıyoruz. Tanıdığımız futbolcular, sabık mevsim da bizimle beraberce oynadılar. Bu kardeşlerimizin bizlere dü sezondur aşırı faydası oldu. O sebeple Beşiktaş'tan istedik. Beşiktaş Kulübüne de teşekkürname ediyorum. Bizi on paralık kırmadılar. Onlarla inşallah hâlâ elleme bölgelere geleceğiz” sanarak konuştu.

“VAR, yüzdelik 75 kulüplerin yararına oldu”

Gelecek sezondan itibaren Spor Toto 1. Lig'de de yaşama geçirilecek Video Yardımcı Hakem (VAR) sistemiyle alakadar görüşlerini bildiren Başkan Tarık Aksar, uygulamanın lige vürut zamanını akilane bulduğunu söyledi. Aksar, “Çünkü bu sistemin oturması lazım. Bir de 1. Lig namına bizim altyapılarımız yetersiz. Bu altyapının oluşturulmasından sonraları gelmesi lazımdı. Federasyonumuz da izah yapmıştı, 2022-2023 sezonunda geliyor. Çünkü hakemler bazısı bazı gözlerinde kaçırıyor. Haksız yenen yahut atık indinde gol, bunlar minimuma indiriliyor. Seyrettiğim kadarıyla da Süper Lig'de gelişmeye başladı. Takımların kıygın olmaması düşüncesince elleme indinde uygulama. Eleştirilere gelince, insanoğlu kaybetmiş bulunduğu devir eleştirmeyi seviyor. VAR bence yüzdelik 75 kulüplerin yararına oldu. Tabii ki eksikler vardır. Zaman zarfında hâlâ aşırı kullanıldıkça, hâlâ indinde tomar hayır olacağını düşünüyorum” değerlendirmesini yaptı.

“Hakemler de insan, gözden kaçırabiliyor”

Hakemlerin, VAR kullanımında gelişim göstermesi gerektiğine de aksan önleyen kırmızı-beyazlı kulübün başkanı, “Hakemleri tamamımız eleştiriyoruz fakat onlar da insan, gözden kaçırabiliyor. Bizim oturarak izlediğimiz pozisyonlarda taraf yana dü isim değişik değişmeyen verebiliyor. Hakemlerin de enstantane kaçırma pozisyonları olabilir. Hakemlerimizin arka oruçlu bulunduğunu düşünmüyorum. Hata kabil fakat VAR sistemiyle yanlışlar minimize edildi. İnşallah hakemlerimiz bu vakası az buçuk hâlâ geliştirip en minimal kusur kararlarla ligi bitiririz. VAR sisteminin de gelmesi bu manada elleme oldu, haricen indinde delik izliyor. Yüzde 75-80 akilane kararlar alınıyor” açıklamalarında bulundu.

“Naklen neşriyat gelirleri bizim üzere liglere yetmiyor”

Naklen neşriyat gelirlerini kulüpler açısından, ‘can suyu' namına nitelendiren Tarık Aksar, Spor Toto Süper Lig ve 1. Lig müsabakalarının neşriyat haklarına bağlı bitmeme fail sürecin sorulması üstünde ise, şunları dile getirdi:
“TFF, kulüplerimizin kendini en elleme biçimde idame ettirebilmesi düşüncesince pazarlıkları sürdürüyor. TFF istiyor ki ekipler yalnız başına yetebilsin. Futbol kulüplerinin en şişman geliri; canlı neşriyat gelirleri. Bu canlı neşriyat gelirleri de bizim üzere liglere yetmiyor. Kendi yağımızda kavrulamıyoruz. Bizim düşüncesince indinde dirilik suyudur bu. TFF, Süper Lig'de bu gelirleri denktaş haklarla kâffesi kulüplere duman etmek istiyor. Bu akilane indinde yaklaşım. 3-4 takıma bu dünyalık dağıtılırsa Türk futbolu ağız ağıza biter. 3-4 pakt haricinde tek ekipman topçu yetiştiremez, aktarma bile yapamaz. Naklen neşriyat gelirleri bizim düşüncesince hakkıyla aşırı değerli. Federasyon başkanımızın da bu işi en elleme biçimde halledebileceğine inanıyoruz.”

Ümraniye Spor Köyü projesi

Başkan Tarık Aksar, Ümraniye Belediyesi'nin önderlik ettiği, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile kuma düzenlenen Ümraniye Spor Köyü projesi kapsamında kulübün 10 bin yabanlık acemi yuvasına kavuşacağının müjdesini verdi. Projenin detaylarını özetleyen Aksar, “Burası toplamda 580 dönüm indinde alan. Bunun üstünde Ümraniye Cezaevi ve bizim tesislerimiz var. Bunu Cumhurbaşkanımızın ve Spor Bakanımızın onayıyla burada 33 branşta ‘Spor Köyü' kurulacak. Bizim de Ümraniyespor namına statlarımız, enfrastrüktür tesislerimiz ve Ümraniye Akademi namına sahalarımız yapılacak. Stadımız yenilenecek. Bizim insanlarımıza spor ika olanağı tanıyacak. Burada 500 gencimize erbap çıkarken tesislerimiz bittiği devir en azından bin gencimize erbap çıkacağız. Tüm İstanbullu gençlerimize spor ika olanağı sağlayacağız. Gençlerimizi spora, müziğe kısaca değişik branşlarda uğraşlara yönlendirmemiz lazım. Yoksa çocuklarımız indinde şeylerle uğraşmadığı devir değişik bölgelere kanalize olabiliyorlar. O nedenden dolayı kılıç gençlerimize erbap çıkacağız, ülkesine milletine hayır erat yetiştirmeye çalışacağız” dedi.
Ümraniyespor Başkanı Tarık Aksar, Süper Lig'e çıkmaları riyazi namına saptandığı takdirde stadyum yapımına doğrudan başlayacaklarını ve acemi sezonda maçlarını burada oynayacaklarını da belirtti.

Uygar Aydın - İsmail Yasin Akçın - Samet Yalçın
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler