USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Tahir Kıran: 'Bu durum düzelmezse Türk futbolunda deprem yaşanacak'

Çaykur Rizespor Başkanı Tahir Kıran, “Galatasaray maçındaki kararları münakaşaya ister yok. Tartışılacak müşterek değişmeyen yok. Ben filhakika ekibi hastalık sahadan çekmedim hakkıyla nadim oldum. Türk futbolunda hakeza müşterek kepazelik müşterek şimdi da görülmez” d

Tahir Kıran: 'Bu durum düzelmezse Türk futbolunda deprem yaşanacak'
03-03-2022 14:12

Mehmet Cengiz Tesisleri'nde alıştırma ziyaretinde mevcut Rizespor Kulüp Başkanı Tahir Kıran, matbuat çalışanlarının sorularını yanıtladı. Geçen hafta oynanan Galatasaray maçı ve müşterek ahir karşılaşmasında ev sahipliği yapacakları Giresunspor maçı ilişkin açıklamalarda mevcut Kıran, yargıcı kararlarıyla Rizespor'a müşterek dizi eylem düzenlendiğini vurgulayarak, Giresunspor karşılaşmasında parlak müşterek müsabakaya genişlemek istediklerini tabir etti.

“Takımı sahadan çekmediğime nadim oldum”

Galatasaray maçı ilişkin mevrut suali cevap veren Çaykur Rizespor Başkanı Tahir Kıran, “Galatasaray maçındaki kararları münakaşaya ister yok. Tartışılacak müşterek değişmeyen yok. Ben elhak ekibi hastalık sahadan çekmedim hakkıyla nadim oldum. Türk futbolunda hakeza müşterek kepazelik müşterek elan da görülmez. Artık o maçı bırakalım niteleyerek düşünüyorum. Yaşananlar yaşandı. Tabii ki futbol federasyonu müşterek müeyyide yapacaktır. Sonuçta bu şahısların alın terini araklamak hazırlop iş değil. Türkiye Futbol Federasyonu ve MHK gereğini yapmış olacaktır niteleyerek düşünüyorum” dedi.

“Rizespor kulübüne dizi eylem yapılıyor”

Yaşanan teessürat düzeltilmezse Türk futbolunda şişman müşterek deprem yaşanacağını kail Kıran, “Biz 24 haftadır bağırıyoruz. 24 haftadır Çaykur Rizespor kulübüne dizi eylem yapılıyor. İnşallah sona erecek niteleyerek düşünüyoruz. Bitmezse filhakika başağrısı var. Bir takımın ilişkin bu denli oynanmaz. Ama ego bunun sebeplerini biliyorum. Bunun sebeplerini çözdüm. Neyin nereden geldiğini güzel biliyorum. Onlara müşterek devir tanıyorum. Bu vaziyeti düzelttiler düzelttiler, şayet düzeltmezlerse Türk futbolunda şişman müşterek deprem yaşanacak” ifadelerini kullandı.

“Kimse çıyanlık damgası aşındırmak istemez, hacısı hocası zeki olsun”

Rizespor'a yapılanların neşriyat organlarında tartışılmadığının kusur bulunduğunu bildiren Tahir Kıran, “O ceza vuruşu akıllıca mu, bu ceza vuruşu akıllıca mu niteleyerek konuşmaya bundan hakeza ister yok. Bizim maçlarımızı elhak müşterek aktif yayında yayınlıyorlar, müşterek de maçtan sonraları müşterek kere yayınlıyorlar. Ne müşterek durum konuşuluyor ne müşterek değişmeyen konuşuluyor. mesela Galatasaray maçında Gedson'un kaval kemiğine eş kramponun tabanıyla basıyor, bilakis değişmeyen veriliyor. Bunu görüntülere bile koymuyorlar. Çok ilginç işler oluyor. Ama Galatasaray'ı örtbas etmek düşüncesince bunlara ister yok. Galatasaray kendini kurtarır. Hak fail kazansın. Fakat bundan hakeza memleketine, vatanına insanoğlu görev etsin. Memleketine, vatanına görev etmeyenler de benim düşüncesince haindir. Kimse çıyanlık damgasını aşındırmak istemez. Herkes zeki olsun” biçiminde konuştu.

“Taraftarımızla bu arada Rizespor'u adalet etmiş olduğu yere taşıyacağız”

Rizespor taraftarına da çağrıda mevcut Kıran, taraftarlarından mutlu bulunduğunu belirterek, “Taraftar düşüncesince söylenecek müşterek nesne yok. Onlar elinden geleni yapıyor. Taraftar takımına cemaat çıkıyor ve bu vakalardan sonraları neyin ne işe yaradığını elan güzel gördüler. Bu saatten sonraları taraftarımız Rizespor'a 5 elle değil 15 elle sarılacak. Bize yaşatılanları görüyorlar. Herkes takımına, memleketine cemaat çıkacak. Burası bizim vatanımız, bizim memleketimiz. Başka Rize yok. Elimizdeki tamamı güçle Rizespor'umuza cemaat çıkacağız. Rizespor'u adalet etmiş olduğu pozisyona daima bu arada getireceğiz” dedi.

“Giresun'da bizim, Rize'de bizim”

28. hafta müsabakalarında evinde Giresunspor'u ağırlayacakları karşılaşma düşüncesince mütekellim Başkan Kıran, “Giresun maçına doğacak olursak onlarda sıkkın kılıç de sıkıntılıyız. İnşallah parlak müşterek karşılaşma olur. Hakem hatalarıyla maçın kaderi çizilmez niteleyerek düş ediyoruz. İnşallah kusur kararların verilmeyeceği müşterek karşılaşma olur. Giresun da bizim takımımız, Rizespor da bizim takımımız” ifadelerini kullandı.

Osman Kubilay Küçükmustafa - Hasan Fehmi Demir
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler