USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Serdar Saatçı: 'Şampiyonlar Ligi müziğini duyunca heyecanım tavan yaptı'

Beşiktaş'ın gailesiz savunmacısı Serdar Saatçı, kendisiyle ilgilendiren bilinmeyenleri anlattı. Takım arkadaşı Vida'dan aşırı bilinçlilik öğrendiğini anlatım fail 18 yaşındaki oyuncu, Ajax maçı öncesinde rahat bulunduğunu fakat Şampiyonlar Ligi müziğini duyunca heyecan?

Serdar Saatçı: 'Şampiyonlar Ligi müziğini duyunca heyecanım tavan yaptı'
01-02-2022 13:06
Beşiktaş'ın güre oyuncusu Serdar Saatçı, İhlas Haber Ajansı'na hususi açıklamalarda bulundu. Kariyerindeki önceki röportajı bulunduğu düşüncesince yaşamını anlatarak laflarına süregelen Serdar, “Bayrampaşa'nın Yıldırım mahallesinde doğdum. 5 şahsiyet müşterek atom çekirdeği ailemiz var. Gerçi babaannem de var, o benim kraliçem olur. Bir abim var, müşterek de ikizim var. Annem 18 yaşlarında Sırbistan'dan tatile gelmiş. Teyzemi görmeye ulaştığında babamla karşılaşmışlar. Sonra tanışıp evlenmişler. 2000 senesinde abim dünyaya geliyor, 2003 senesinde da ego ve ikizim doğmuş. Çift testis ikiziyiz. Bana hiçbir benzemiyor. Ben sarışınım, kendisi turuncu. Babam 16 yıl meraklı futbolculuk yaptı. Futbol kariyerinin sonlarına akıllıca altyapılarda çalışmaya başladı. Nereye giderse kılıç de takiben gidiyorduk” dedi.

“Babam beni sırtında taşıyordu”

Babası Sedat Saatçı'nın futbolu bıraktıktan sonradan çalıştırıcı bulunduğunu kail Serdar, “Babam ego 10 yaşlarındayken Bayrampaşa'da çalışıyordu. U11 liginde antrenördü. 2002 doğumlular oynuyordu. Bana ‘Oynar mısın' dedi. Sonra başladık oynamaya. Sonrasında Beşiktaş'tan Semih Sezerli izlemeye gelmişti. Arda Turan Tesisleri'nde oynamıştık. Babamla benim düşüncesince konuşmaya gittiğinde babam ‘Oğlum' demiş ve Semih sarıklı da ‘Beğendik kendisini, Beşiktaş'ta bakmak istiyoruz' demiş. Denemeye gittiğimde hayatımda önceki kat Bayrampaşa sınırları dışına çıkmıştım. 4 kat anahtar değiştirdik, tramvaya bindik derken gittik. Aslında aşırı kolaymış gitmesi fakat sonradan öğrendik. Babamla 15 güneş yukarı üstüne üstlük gittik. Yaşım önemsiz bulunduğu düşüncesince idman bittikten sonradan Mecidiyeköy yokuşundan çıkıyorduk. Oraya da ‘Cehennem yokuşu' diyorlarmış. Babam beni bazı bazı sırtında taşıyordu yorulduğum için. Babama üzülüyordum beni sırtında taşımış bulunduğu düşüncesince ve ‘Baba olanaklar aşırı zor, açıklık verelim' dedim. Bir müddet açıklık vermiştim fakat 23 Nisan turnuvası vardı.

Bizim gözyaşı kategorisi de Fenerbahçe'ye yenilmişti. Babamı aradılar ‘Serdar gelsin' dediler. Babam da bana ‘Hayatın düşüncesince müşterek değişmeyen vermen gerekiyor. Bu senin düşüncesince müşterek başlangıç. Şimdiden pes edersen ileriyi göremezsin. Bu basamaklar daha başlangıç. Tek biricik çıkarken, müşterek ahir evrede da zorlanacaksın' dedi. Benimle baş başa gelmeye başladı. Kendisi de yaşamış bulunduğu profesyonellik hayatından dolayı, bana kuvvet verici kendisi. Ondan nice bilinçlilik öğreniyorum. Çok özlem müşterek yapısı var. Kritik müşterek müzakere yapmış oldu benimle. Beşiktaş serüvenimiz de hakeza başladı. Bir müddet feda dedik, 3 yıl babam benimle baş başa gelmeye başladı. Sonra yaşım büyüyünce biricik başıma gitmeye başladım” açıklamasını yaptı.

“Doktor bana ‘Bir hâlâ ayak topu oynayamayabilirsin' söylediğinde beklenmeyen olmuştum”

Hayatında nice dönüm noktası bulunduğunu kail Serdar Saatçı, “Hala da olacak. Altyapıdan gitmek istendim, sonradan kaldım. Bana güvenen hocalar oldu. Sezonun başlamasına 10 güneş kaldığında tatilde ayağıma yalçın girmişti. Keşan'da hastaneye gittik fakat terzilik yapabilecek şifahane 2 bugün uzaklıktaydı. Bir eş araştırma görevlisi olmuştu bize. Bizi eve bırakmıştı arabasıyla. Babam da yanımızda değildi. Arabası bulunan kimesne yoktu yanımızda. Şaban baba yarısı vardı. Benim düşüncesince 2 bugün minval gitmişti. Ayağımın dibine kancayla terzilik atılmıştı. Doktor bana ‘Spor yapıyor musun' söylediğinde ‘Futbolcuyum' demiştim ve ‘Bir hâlâ ayak topu oynayamayabilirsin' demişti. Donup kaldım, içiş parçalandı. Şok olmuştum. Ayak tabanımda sinirlere yaklaşan müşterek yere girmiş demir. Sonrasında dikişler tutmadı. Babamın Bulgar müşterek hekim arkadaşı vardı. Onun dediğini yapmış olup müşterek müddet batikonlu su yaptım ve çıban kapandı. 3 ay antrenmanlara katılamadım. Sonra sahaya döndüm fakat devir istedim. Sekerek koşuyordum. Bastığım devir korkudan çevre ayağımın olmadığını hissediyordum. Sonrasında müşterek maçta kesici sakatlandı. Yedek kulübesinde biricik stoperdim ve oyuna girdikten sonradan toparlandığımı gördüler. Bu da müşterek dönüm noktası oldu. Sonrasında da köyde tatildeyken tırpanla ayağımı kestim. Çok gaddar müşterek çocuktum ben. Ama o devir sezona yetişmiştim. Artık tatillerde hâlâ özen ediyorum” biçiminde konuştu.

“Şampiyonlar Ligi müziğini duyunca heyecanım tavan yaptı”

İlk maçına Türkiye Kupası'nda çıktığını ve aşırı heyecanlandığını kail Serdar, “Çok heyecanlıydım. Normalde terleyen müşterek insanoğlu değilim, beden tipim anca fakat karşılaşma bittikten sonradan kendimi gene televizyondan izledim ve tanıyamadım. O derece aşırı gerilmişim ki, hayatımda önceki el bu derece terlediğimi gördüm” dedi.

Şampiyonlar Ligi'ndeki Ajax mücadelesiyle ilişik de mütekellim güre oyuncu, “İlk el şişman müşterek turnuvada önceki 11 başladım. Herkesin hayalini kurduğu müşterek atmosfer. Isınırken hiçbir heyecanım yoktu. Mert Günok abi daima bana araştırma görevlisi oluyordu, baştan sona yanımdaydı. Maça çıkmadan koridorda beklerken de heyecanım yoktu fakat Şampiyonlar Ligi müziği müşterek başladı, esir de heyecan başladı. Ajax'a erinç oynuyorsun, zat liglerini domine ettiler. Maç başladıktan sonradan müşterek dü karışma yapınca kendimi toparladım. Anlatılamaz bu heyecan. Her devir hayaline dalıyordum Şampiyonlar Ligi'nin. Hayal kabil değilmiş. Annem, babam luktan ağlamışlar. Maçı kaybettiğimiz düşüncesince aşırı üzgündük fakat duman müşterek başarım sergilememiştim. Sonuçta Haller'e erinç oynamıştım. Ailem de aşırı sevinmişti” niteleyerek konuştu.

“Vida'dan alan içre ve alan haricinde aşırı bilinçlilik öğreniyorum”

Sahada bu arada oynadığı ve tip kendisine da aşırı benzediği Vida üzerine mütekellim Serdar, “Birbirimize aşırı benziyoruz fakat ayak topu tarzımız farklı. Çok kariyerli müşterek isim. Küçük yaşımdan beri stoperlere bakıyordum hep. Şampiyonlar Ligi'nde, şişman organizasyonlarda oynamış müşterek isim. İdmanlarda da aşırı beğeniyordum. Çok özlem müşterek isim, kaybetmeyi sevmiyor. Futbolu çapkın oynamayı istiyor. İdmanda güçlü ferde durduğu devir herkesi uyarıyor. Sadece bana değil herhangi müşterek gence araştırma görevlisi oluyor. Antrenman bittikten sonradan yemekte baştan sona müşterek şeyler anlatıyor bize. O bana anlatıyor, ego de başka arkadaşlara çevirme ediyorum. Annemden çevre Boşnakça biliyorum fakat mükemmel bilmiyorum. Bazı kelimeleri de Vida'dan öğreniyorum.

Ayrıca İngilizce derslerimizi de alıyorum. A takıma geldiğimden beri sahada kesinlikle durmam gerektiğini, müdahaleyi kesinlikle yapmam icap ettiğini anlatıyor. Bunun haricinde kip aldığım kişioğlu babam. Babama ‘Katil Sedat' diyorlarmış. Hayatımda gördüğüm en kaba stoper. Aynı takımda oynadık beraber. Beni forvete geçirdi. Stoperlere mucibince esasen boyu çelimsiz fakat aşırı dobra sıçrıyor. Müdahaleleri de aşırı yerindeydi. Benim kip aldığım kişioğlu babam. Ben ileri uç oynadığımda 6 gol attım ve rakibin stoperi sinirlenmişti ve bana kaba karışma etti. Babam da sinirlendi ve cevap verdi” ifadelerini kullandı.

“Birkaç maçta hâlâ kuşkulanmak isterdim”

Geçtiğimiz mevsim yaşanmış bulunan küme şampiyonluğu ve Türkiye Kupası'nın yanı esna Süper Kupa'nın alınmasının kendisi düşüncesince de ehemmiyetli bulunduğunu kail Serdar, Türkiye'de güre oyunculara aşırı talih verilmediğini de belirtti. Ülke kendisine hakeza müşterek kültüre cemaat olunmadığını kail Serdar, “Bizde yurt kendisine bu ekin yok. Biz 24-25 yaşındaki adlara güre diyoruz, adamlar 16 yaşındaki oyunculara talih veriyorlar. Oyunculara güvenemiyoruz. Her devir müşterek duraksama içindeyiz. Oyuncuyu oynatırsam kaybedebilirim korkusu var. 3 yürek kazandık fakat en ümitsiz olduğum derece sadece Türkiye Kupası'nda oynamış olmamdı. Ama Sergen sarıklı herhangi müşterek devir akıllıca tarihi beklemiştir benim için. Sonrasında Altay maçı ve Ajax maçında biçim giymiştim. Ama böke olduğumuz yıl müşterek dü karşılaşma hâlâ oynayıp katkıda mevcut olmak isterdim” değerlendirmesini yaptı.

Kulübün başlatmış bulunduğu enfrastrüktür projesinin de güre oyuncuların önünü açacağını kail Serdar, “Benim hayalim Avrupa'da oynamak. Böyle müşterek potansiyelim bulunduğunu düşünüyorum. Ülkemi ve Beşiktaş'ı en dobra biçimde anabolizma eylemek istiyorum. Her gencin düşsel budur. Ama oynadıkça bazıları sizi keşfeder. Kulübün projesi hayallerimize ulaşmamız düşüncesince de aşırı önemli. Bu plan ilerledikçe ve erkek kendisini geliştirirken, hem Beşiktaş'a ulama olacaktır bununla yanında altyapıdan geleceklerin önü küşade olacaktır. Bu plan alttan mevrut esame düşüncesince de önemli” dedi.

“Haksız müşterek yengi kabul eylemek istemezdik”

Kayserispor maçında Hakem Ali Şansalan'ı uyararak topun kendisinden çıktığını söylemesiyle ilişik de mütekellim güre oyuncu, “Ben o güneş maçın arkası esna da söylemiştim. Şerefimizle oynayıp hakkımızla kazanmayı öğrettiler bizlere altyapıda. Altyapı tesislerimiz vaktiyle çirkin durumdaydı, konteynerde giyiniyorduk fakat daha sonra aşırı değiş yaşandı. Tesisin herhangi müşterek durumunda Beşiktaş marşı çalıyordu, şişman yazılarla yaşamın bizlere kalburüstü tepside sunulmadığı yazılıyordu. Hocalarımız bizlere eksiksiz makaleleri okumamızı ve kafamızda toprak etmesini istiyordu. Cem hocanın lafı aşırı güzeldi, ‘Futbolunuz sizi müşterek yere getirir fakat size şahika yaptıracak bap karakteriniz' diyordu. Bunu hiçbir aklımdan çıkarmıyorum. O güneş alan içre ferde bana çarptı fakat sonrasını görmedim. Ama rakip o tepkiyi verince, bu yükü üzerime kabul eylemek istemedim. Belki o durum gol olsaydı nahak yere müşterek yengi alacaktık. Hiç lazım yoktu. Ben de gidip hakeme kararın değişmesi icap ettiğini söyledim. Hakem ve Kayserispor'dan müşterek dü aktör beni kutlama kartı etti” açıklamasında bulundu.

“İtalya'da kuşkulanmak isterim”

Fiziksel kendisine artıları ve eksileri üzerine da mütekellim Serdar, “Artılarımı konuşmayı hiçbir sevmem. Ama eksiklerimi söylerim zira bunları kapatmam gerekiyor. Boyumun derinliğine olması benim düşüncesince pozitif fakat sıçrayışımın da dobra olması gerekiyor. Bunu geliştirmem gerekiyor. Benden dobra sıçrayan forvetler oluyor. Sahaya çıktığımda bana erinç oynayan müşterek forvetin benden yüksek olmaması lazım. Beşiktaş'ın geçilmeyen müşterek stoperi mevcut dedirtmem gerekiyor. Biraz kaba ve özlem olduğumu düşünüyorum. Mücadele etmeyi aşırı seviyorum. Tekmeye güçlü baş atasım geliyor bazen. Biraz hâlâ hızlanmam gerekiyor. Kısa mesafede tez olmam gerekiyor. Uzun mesafede rakibi yakalayabilirim fakat çelimsiz mesafede az buçuk hâlâ çalışmam gerekiyor. Belime ciddilik bağlayarak çalışıyorum bunu. Vücut tipi kendisine da az buçuk hâlâ kaslanabilirim. Güçsüz değilim, enerjik müşterek oyuncuyum” dedi.

Hayalinin İtalya Ligi bulunduğunu ve burada futbolun misilleme oynandığını anlatım fail Serdar Saatçı, gereksiz zamanlarında da göz arkadaşı Emre Bilgin'le hengâm geçirdiğini ve genel anlamda tesiste spor yapmış olup İngilizce derslerimizi aldığını söyledi. Serdar akıbet kendisine Beşiktaş taraftarına ileti göndererek, "Bize inanmaktan vazgeçmesinler. Biz yola çıkarken herhangi müşterek devir hedefimiz belliydi. Sahada biricik misyonumuz Beşiktaş'ı en dobra biçimde anabolizma etmek. Yağmur balçık demeden stada mevrut taraftarlarımızı bahtiyar eylemek istiyoruz. Sahaya çıktığımızda onları en dobra biçimde anabolizma edeceğiz” niteleyerek laflarını tamamladı.

Bozhan Memiş - Ozan Buğra Koşar - Mehmet Şirin Topaloğlu
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler