USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Şenol Güneş: 'İkincilik şansımız olabilir'

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, bökelik yarışında rakipleri Galatasaray ve Fenerbahçe'nin hâlâ avantajlı bulunduğunu tabir ederek, ikincilik şanslarının bulunduğunu söyledi. Güneş, Antalyaspor karşısında ise 2 puanlık zayi yaşadıklarını dile getirdi.

Şenol Güneş: 'İkincilik şansımız olabilir'
27-02-2023 00:09

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 14. hafta talik maçında branşında huzur karşıya geldiği Antalyaspor ile 0-0 berabere kaldı. Maçın arkası sıra Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş matbuat toplantısında açıklamalarda bulundu. Güneş, Türkiye'de depremzedeler düşüncesince başlatılan iane kampanyalarının elleme yanında gestalt bulunduğunu vurgulayarak, “Ülkemiz güç dönemden geçiyor. Acımız büyük, kayıplarımız da öyle. Felaketi gördük lakin elleme de yanında şeyler gördük. Hadiseden sonraları yanında tane canevi bulunan Türkiye, baş başa yaraları sarmaya etkin Türkiye var. Başından itibaren tığ de kulüp, reis ve hile olarak, kâffesi camialar ülke dışı hacısı hocası duygulu ve bu elleme yanında adım. Hayat bizlere yanında ibret verdi. Büyük ateş yaşadık. Bir imtihan yaşıyoruz ölenlere rahmet, yaralılara aceleci felah dileyeceğiz lakin tesiri sürecek denli duruyor. Çözüm elde etmek düşüncesince ayakta ikamet etmek gerekiyor. Birlikte bu yaraları kavuşturmak düşüncesince bahsetmek büzüşmek gerekiyor” halinde konuştu.

“Kaybedilen 2 nokta var”

Maçı henüz yanında tomar talip yan olduklarının altını çizen Şenol Güneş, “Maç kazanmamız gerekiyordu kaybettiğimiz 2 nokta mevcut lakin elleme futbolla oyunun güzelliğini tribüne ulaştırmak gerekiyordu. Yaşanan felaketi büzüşmek düşüncesince oraya geldiler o duyguyu hariç vurdular. Onu neticeyle elleme bir duruma getirebilirdik en azından sıkıntılar o anda unutulurdu. İlk yarıda aldatmaca adına baş döndürücü ağır ve temposuzdu. Kapanan takıma huzur çabuk oynamamız gerekiyordu. İkinci nısıf henüz baskılı ve talip takımdık kanatlardan mevrut ortalarla biçimsiz ortalardı. Pozisyonlar bulduk. Şut yanında tomar atmamız gerekiyordu. Penaltı kaçması da tuzu biberi oldu. İki takıma bakarsan tığ henüz yanında tomar istedik, kazanabilirdik. Kaybedilen 2 nokta var. Takım adına kaybettiğimiz 2 puanın üzüntüsü de ek ağırlık adına geldi” diyerek konuştu.

“N'Koudou gidip gitmeyeceğine kişi değişmeyen verecek”

N'Koudou'nun kadroda arazi almamasıyla ilişik yöneltilen soruya Güneş, “Bu maçta kadroda yoktu, şu anda düşünmediğimiz aktör diyebiliriz. Elimizde oynayanlar bu hafta 6 aktör kadroda olabilirdi. Bugün ısınırken sakatlığımız oldu. N'Koudou'nun problemi yok. Gitme vaziyeti mevcut gidip gitmeyeceğine kişi değişmeyen verecek” halinde yanıt verdi.

“Dele elleme de oynasa, biçimsiz de oynasa yıl sonu gitme olasılığı yanında tomar bulunan yanında oyuncu”

Dele Alli'nin oyundan alınmasıyla ilişik mevrut soruya Şenol Güneş, şu cevabı verdi:
“Dele geldiğinden önceki günlerden ahir çağa denli aldatmaca adına bizlere düşündüğümüz verimi katmadı. Esas bulunan ekibi taşımak. Onların taşıması düşüncesince çalıştırıyoruz. Dele de akıbet 2 tedarik maçına bakınca müspet işler yapıyordu. Koşan aktör lakin ferde kullanma, asist ve gol atma da teessürat var. Bugün de baş döndürücü yanında tomar ulama yapmadı. İyi de oynasa, biçimsiz de oynasa, yıl böylecene gitme olasılığı yanında tomar bulunan yanında oyuncu.”

“Genç oyuncuların verimine bakarız, yaşına başına bakmayız”

Antalyaspor karşısında kadroda arazi düzlük ve müddet düzlük güre topçu Semih Kılıçsoy ve öteki oyuncularla ilişik Şenol Güneş, “Kadro değişikliği olabiliyor. Aldığımız herhangi yanında aktör ulama yapsın istiyoruz yaşına başına bakmaya lazım yok. Bu hafta 6 aktör namevcut haftaya 6'sı ekibe girer. Bir de Ege var, o da zeki oyuncu. Berkay da iyi. Hücumda arayışımız oldu. Semih de antrenmanda, tedarik maçlarında iyiydi. Sahada da yanıltmadı. Yapabilecek potansiyeli var. Verimine bakarız, yaşına bakmayız” ifadelerini kullandı.

“İkincilik şansımız olabilir”

Şenol Güneş, bökelik yarışı ile ilişik mevrut soruya ise, “Bugünkü kaybı beklemiyordum. Sivas, Karagümrük görüntü kırıklığıydı. Daha müspet çabuk adım atar diyerek düşündüm. Sahamızda nokta kaybı aklıma doğacak yanında nesne değil. Dolayısıyla üstümüzdekilerin pozitif yanları henüz fazla. Beşiktaş adı doğrusu şampiyonluğa oynar. Bugünkü şartlar bizi yaralamıştır. Deprem, ahiret yolculuğu başağrısı mevcut lakin tığ de kişi içimizde bunu yaşıyoruz. Üzgünüz bu taraftara meyve ve aldatmaca borcumuz var. Takımı taşıyanı taşırız. Bu takımın başarıya gereksinimi var. Puan adına üzerimizde Galatasaray ve Fenerbahçe henüz önde ikincilik şansımız olabilir. Her maçı yöneltmek düşüncesince sahaya çıkacağız. Kazanmamız düşüncesince gerekeni yaptık mı derseniz maharet oyun, konum üretmeyi henüz yanında tomar yapmamız gerekiyor. Gol yiyici takımdık bunu keselim derken gol atmada da başağrısı çektik. Ankaragücü maçı ile baştan yengi serisi gerçekleştirmek istiyoruz” yanıtını verdi.

Bora Akyol - Furkan Serttaş
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler