USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Şenol Güneş: 'Deplasman yasağı ortak akılla alınması gereken bir karar'

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, deplasman yasağı mevzusunun ortak akılla alınması gereken bir karar olması icap ettiğini söyledi. Güneş, Antalyaspor maçında ise son yerine görüntü kırıklığına uğradıklarını dile getirdi.

Şenol Güneş: 'Deplasman yasağı ortak akılla alınması gereken bir karar'
01-03-2023 23:09

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'nde matbuat toplantısı düzenledi. Güneş, Kahramanmaraş'ta meydana mevrut depremlerden etkilenen vatandaşlara maruz desteğin sürmesi icap ettiğini vurgulayarak, "Ülkemiz zahmetli dönemden geliyor. Felaketleri canlı abuhava namına baş başa ballanmak bedava iş değil. Ben de, siz de türkiye dokunaklı fasıl yaşıyor. Zaman devir kalbimiz aşırı obje istese de bedeniniz ona engel oluyor. Bu ekipman düşüncesince de geçerli. Bu devri de aşacağımızı düşünüyorum. İnşallah dobra eyyam gelir. Çok sayıda insanımızı kaybettik. Irk, din, gönül ayrımı yapmadan ülkesine bakmadan kaybettiğimiz hepsi şahıslara Allah'tan yağmur diliyorum. İyi şeyler de oluyor. İnsanımızın, memleketimizin büyüklüğü ortaya çıktı. Böyle zahmetli çağda birlikteliğimiz gördük. İnsanlarımız el ele verdi. Fiziksel namına maddesel içsel koşuşturarak zahmetli vaziyetteki vatandaşlara desteğe gitti. Devlet, kavim birlikteliğinin yararı bulunduğunu düşünüyorum. Desteğimize bitmeme etmemiz gerekiyor. İnsan ve evren ehemmiyetli tek şeyine bakamadan yardımlar yapıldı. Dünyanın herhangi bir kabilinden içten yardımlar oldu. Olumlu kısmına bakalım sahn ibret verdi, bedeli ağırbaşlı oldu. Takılı kalırsak tek obje yapamayız. Aldığımız dem fark bizim değil yalnız gene de yaşamın esasen sonuna derece neler sığdırabiliyorsak o önemlidir. Bu yaşamı yaşayamayan çocuklarımız gibi. O tablonun izlenmesi fark ağırbaşlı geliyor. Burada yapılacak obje hepsi adamlık namına yaşamaya, iyiliğe devir açmak zorundayız. Bize sakıt obje baştan başlayıp, elimizden mevrut güçle etrafımıza dayanaklık kılmak vererek. İnsanları talihsiz edecek o derece başağrısı mevcut ki onları aşacak birlikteliğimiz var. Nereden baktığımıza bağlı. Psikolojik namına travmalar göreceğiz. Hep bu arada ayağa kalktık yalnız aceleye gerek yok. Zamana ulaştırmak gerekiyor" halinde konuştu.

"Antalyaspor maçı hile ve kâr namına hayalet kırıklığıydı"

Takım namına hedefledikleri yerde olmadıklarının altını çizen görmüş geçirmiş uran direktör, şu ifadelere arazi verdi:
"Hedeflediğimiz yerde değiliz. Son karşılaşma benim düşüncesince hile ve kâr namına hayalet kırıklığı oldu. Sorunlar eksikler vardı. Kadro değişikliği gerçekleştirmek mecburiyetinde kaldık. Beşiktaş bir bütündür. Sezon esasen bugüne derece hile önceleri bambaşka hocayla başladı, benle bitmeme etti. Oyuncu gelir, masraf asal bulunan Beşiktaş kulübüdür. Beşiktaş'ın duruşu var. Asalet, cesurluk ve ekipman ballanmak oynamadığımız oyunla esenlik almış bulunduğu neticeler yöneltmek düşüncesince uğraşıyoruz. Değişiklik yapıyoruz, kalık olmaktadır yalnız uzlaşma aşırı önemli. Takım ballanmak aşırı önemli. Alınan oyuncuların negatif olmadığını düşünüyorum. Eldeki oyuncular da elleme yalnız ekibi nakil açısından düşündüğümüz seviyeye gelmedi. Bazen bahçeye nebat ekince bu nebat aşırı obje verebilir. Bazıları da bakarsın bir obje alamazsın. Takım olgusunun çözebileceğimizi düşünüyorum. Kendi oyuncularımızla hazırlamaya çalıştık. Düşündüğümüz neticeye gelemedik. Kendimiz ekipman olup, çelimli olmalıyız. Takımı peydahlamak düşüncesince uran idari, mental namına değerler var."

"Esas bulunan bir ekip peydahlamak ve sürdürülebilir hale getirmek"

Oyuncuların performanslarında dalgalanmalar olabileceğini kail Şenol Güneş, "Geçen seneden küsurat Atiba, Josef, Ghezzal kabil oyuncular mevsim süresince doğrudan memul oyuncular. Weghorst, Masuaku, N'koudou bunlar biçimsiz oyuncular değil. İyi oyuncular yalnız düşündüğümüzü aldık mı dersen yarayışlı derim. Gitmek arzu edenler vardı. Saiss'in gitme ümidi vardı. Son anda o da gitmedi. Yine de yarışta olmalıyız. İşin aktör kısmına bakmamalıyız. Bazen aktör performansları yukarı seviyeye dirimsel arada sırada de değimsiz olurlar. Dönem namına biçimsiz bulunduğunu gösterir. Buna değgin namına kâr 4-5 maçtır ekip değişikliği yerinde kalıyoruz. 'Bu hafta on paralık sakatımız yok' dedim, hafta sonu Ghezzal'ın sakatlığı oldu. Bu hafta 6 aktör ekibe girecek. Oyuncuların ekipman oyununa alışması lazım. Takımı taşıyanı taşıyacağız. Taşımayanı çoğaltmak yerinde kalacağız. Esas bulunan bir ekip peydahlamak ve bunu sürdürebilir hale getirmek. Şu anda zayi puanlarla geriden geliyoruz. Burada hata benim. Sıkıntımız yok. Takıma yansıyan pakt kabilinden negatif bir obje yok. Oyuncu alındı, öğretmen alındı, meydan var, konuşu dava yok. Biz işlerimizi yapacağız. Bunu oyunculara da söyledim, işimiz sahada ekibi kalburüstü kılmak" sanarak konuştu.

"Aldığımız neticeler muvaffakiyet getirmedi"

Güneş, borcu azaltarak bitmeme ettiklerini tabir ederek, "Borcu düşürerek gidiyoruz. Ödemeler yapıldı, arıza yok. Ekonomik namına oyuncunun alacağı yok. Teknik grup ve personel dahil. Bize sakıt başarıyı yakalamak. Aldığımız neticeler bizlere başarıyı getirmedi, mutsuzum, huzursuzum. Şu andaki takım, yapabileceğinin altında icra ettiği için. Bazı oyuncuların istemelerine karşın kifayetli performansı olmadığını düşünüyorum" değerlendirmesini yaptı.

"Antalyaspor maçında hissî bir gestalt oldu"

Taraftarların Antalyaspor maçında depremzede füru düşüncesince sahaya atılmış oyuncaklar ile aşırı dobra bir gaz yuvarı oluşturduğunu dile getiren görmüş geçirmiş uran direktör, "Yabancı ve evcil oyunculardan ne yaptığını görmemiz gerekiyor. Burada yandaş eleştirisi olacaktır. Bizim taraftarımız aydın seviyesi yüksek, içten seven, ekibi sahip çıkan taraftar. Biz de o eleştirileri alacağız, onlara müstahak ekipman oluşturacağız. Son maçta da aşırı dobra bir hava oluşturdular. Çok güzeldi. Sahamızda devletimizde evren çapında iz bırakacak acımızı paylaşan birlikteliğimizi yukarı seviyeye çıkaran hissî ağlamaya çevrik bulunan bir hava başımıza geldi. O andaki havas her insana geçmiştir" halinde konuştu.

"Deplasman yasağı ortak akılla alınacak bir karar"

Türkiye Futbol Federasyonu'nun, Hatayspor ve Gaziantep Futbol Kulübü'nün ligden incizap taleplerini onaylaması ile dayalı de mütekellim Güneş, "Hükmen yenik muhtemel ve ya esbak maçları bildirme edilebilir, bu sima düşüncelerin tartışılmadan ortak akılla alınmaması kargaşa getirir sanarak söyledim. Acele etmeye gerek yok. Başkan sebep suçlandı; fikrini söyledi. Alınan karar herkesi ilgilendirir. Sadece Beşiktaş'ı ilgilendirmez. Ortak kulüpleri ait mevzuda ortak akılla alınmalıydı" sanarak konuştu. Şenol Güneş, deplasman yasağı ile dayalı ise, "Deplasman yasağı ortak akılla baş başa alınacak karar. Tartışmaya açık. Federasyonu ve Kulüpler Birliği'ni itham etmek düşüncesince demiyorum. Kural koyulur, hacısı hocası uyar. Bu sonucu ki aldı, sebep aldı, bozukluk tez etti, bunları söyleyin. Kim faydalandı, ki faydalanmadı. Hep yukarıdaki takımlara bakıyorsunuz, bir de dun bakın. Bunlar tartışılmalıydı. Kararlara filhakika uyuyoruz. Deplasman yasağı da öyle. Depremden ötürü ayrımsız kentte bir ekipman katılırken öbür ekipman sebep katılamıyor. Hepimizi ait mevzuda kararlar alınsın efkâr alınsın karar verilsin. Deplasman yasağına katılmıyorum” değerlendirmesinde bulundu.

"N'koudou'nun gitmesi düşüncesince müzakere yapılıyordu, neticesiz kaldı"

28 yaşındaki topçu Kevin N'koudou'nun transferi düşüncesince görüşmeler yapıldığını ancak bahis konusu görüşmelerin neticesiz kaldığını aktaran Şenol Güneş, "Transferde aşırı geciktik. N'koudou'nun konusu vardı. Bir an ön gitmesi düşüncesince görüşmesi yapılıyordu yalnız kâr alınmadı. Bugün erte ne olabilmektedir bilmiyorum. Kalıp oynamayacak oyuncunun gitmesinde kazanım var. Bu hemen bizim değil oyuncunun da talebiyle olacak bir bap bizlere faydası olmayacaksa gitmesine müsaade veririz" dedi.

"Siyasi bağırmalar benim işim değil"

Güneş, politik söylemlerin içerisine çekilmeye çalışıldığını söyleyerek, "Siyasi tarafa aşırı çekildiğimi gördüm. Benim davranış değil. Siyasi bağırmalar benim işim değil. Birey namına ülkenin ki olursa olsun devleti, milleti, herhangi bir bireyi önemli. Beşiktaş düşüncesince de beni sevmeyen mevcut ise Beşiktaşlı değildir diyemem. Beşiktaş topluluğunda bulunan hacısı hocası Beşiktaşlıdır. Eleştiriden ötürü ayırmam. Ülke de öyle. Siyasi namına ne karşılık veririm ne de kendimi ezdiririm. En iri aile, millet-devlet. Bunun değerini bilelim. Hala verimsiz savaşma ortamında gidiyoruz. Eleştiri huzur tarafı duman kılmak değildir. Sessiz yığınlar peydahlamak elleme değildir. Doğruları alıp, düzeltmeye çalışacağız. Hükümet dü tenkit aldı. Daha sonraları da Cumhurbaşkanı herhangi bir güneş orada. Cumhurbaşkanı oradaysa hacısı hocası orada. Kim olduğun ehemmiyetli değil. Çocuğun kumbarasından 1 TL vermesi elan makuldür” ifadelerine arazi verdi.

"Masuaku dair kulübün menfaatine gereğince cereyan edeceğiz"

Demokratik Kongolu topçu Arthur Masuaku'nun takımdaki geleceği ile dayalı yöneltilen soruya kalburüstü uran direktör, şu yanıtı verdi:

"Geldiğim ön günlerde sakatlı bulunduğu düşüncesince oynayamadı. Galatasaray maçında Umut vardı, sağ bekte de Rosier vardı. İkisi de sakatlanmıştı. Çalışırken dizinde sakatlığı vardı. Yüklemeye gelmediğini söylüyordu. Aradan güzeşte sürede oldukça elleme kâr zamanlarda tek sakatlığı görmedim. Eyüp maçında sıhhatsiz devir oynattım, büyümek istemedi. İyi hale geldi. Kamptan sonraları çıkışı bitmeme etti. Genel namına o kulvarı mükemmel kullanınca hücuma müteveccih elan elleme oyuncu. Yetenekleri, oyunculuğu on paralık tartışılmaz. Sol ayağı aşırı elleme yalnız ortaları da arada sırada o derece biçimsiz attı ki yakışmadığı dönemler oldu. Tayfur var, Umut var. Elimizde en ideali o. Bu vaziyette yıl böylecene hakeza bir vaziyeti var. Kulübün menfaatine gereğince cereyan edeceğiz. Dizinden sakatlığı var. Zayıf bulunduğu devir görülüyor. Maddenin kaldırılması kabil bir obje şu anda yok. Kaldırılması onun lehine olur."

"Beşiktaş Onur Bulut'u depar belgesi maddesine isnaden aldı"

Kayserispor'dan ekibe dahil bulunan Onur Bulut'un transferine değgin mütekellim Şenol Güneş, "Saiss ve Rosier elleme oyuncular. Rosier evvelsi yıl aşırı elleme oynadı. Geldiğim çağda sansasyon geçirdi. İyi oynayana iyi, kötüye biçimsiz diyeceğiz. Oyun dışına çıkmış bulunduğu olmaktadır yalnız hırsla oynuyor. Buranın doğrudan oyuncusu. Onur da gündemimize mevrut aktör oldu. Bunlar elleme oyuncular. Gündeme erişince olabilmektedir mu olur. Sene böylecene alınması gerekirken kulüpler anlaşmış. Çıkış maddesi 1 milyon Euro sağlayan alır. Beşiktaş da maddeye isnaden aldı. O da kulübüne dünyalık kazandırdı" ifadelerini kullandı.

"Saiss görmek arzuladı yalnız kâr anda geç kaldı"

Faslı topçu Romain Saiss'ın vaziyetini düşüncesince ise Güneş, "Saiss elan farklı. Lider oyuncu, iyi, sınıf aktör yalnız ulusal takıma gitti günah dolayısıyla başağrısı oldu. Onun üzerinde itham aldım, sakatken sahaya çıkmasıyla ilgili. Bu da şanssızlık. Sakat oyuncuyu sahaya çıkarmam. Saiss geldi, oynadı, bitik değil. Oyun seçimi namına uygun o yokken Wellinton oynadı. Değerli aktör yalnız kâr anda görmek istedi. Son anda faziletli dünyalık verdiler yalnız geç kaldı. Herhangi maslahat yok. Hiçbir oyuncuyu dışlayamam. Değer etmeyen aktör da bizim düşüncesince takımdaysa kısmet bulabilir. Ben elan elleme oynamalarını bekliyorum. Suçlayıp, elleme değilsin bulunmayan öle bir şey" halinde konuştu.

"Her an gol atacak bir ekipman ihdas restore etmek istiyoruz"

Hareketli ve anbean gol beklentisi meydana getiren bir ekipman istediğini tamlayan görmüş geçirmiş çalıştırıcı, "Coşkulu, rakibi hırpalayan, heyecanla anbean gol atacak bir ekipman ihdas restore etmek istiyoruz. Beşiktaş goller atıyordu. Daha ilkin 11 maçta 20 attık. Şimdi 11 maçta 18 atmışız. Biz bu değiliz. Daha elleme ballanmak durumundayız. Yediğimiz gol 14'tü, demin 9" dedi.

"Dele Alli'den ürün alamadığım düşüncesince rahatsızım"

İngiliz topçu Dele Alli'nin performansı üzerinde da mütekellim Şenol Güneş, "Dele Alli antrenman ve maçta seyredince sorunsuz oyuncu. As oyuncudan şikayetçi olursunuz, ondan şikayetçi olmazsınız. Koşu mesafesi namına problemi yok. Top kazanmaya da başladı. Top istimal ve şut atmada problemi var. Ben ürün alamadığım düşüncesince rahatsızım. Kendimi anca mesul hissediyorum. Elimdeki oyuncunun elleme olmasını isterim. Yeni alacağıma onunla bitmeme edeyim. Aldığımız oyuncularda rakiplik edecekleri var. Belki elan iyisi çıkma yalnız bundan iyisini istiyorsak 10-15 milyon. Gedson istediğimizi oynamadı. Oynasa evren çapında aktör olurdu. Daha elleme kesinlikle olurlar sanarak kendimi arama edeceğim. Hücum zenginliği ile davranış zenginliği de sağlamamız lazım" niteleyerek laflarını tamamladı.

Bora Akyol - Enes Gümüş - Mehmet Şirin Topaloğlu
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler