USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Şenol Güneş: 'Beşiktaş’a katkı yapan takımda kalır'

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, takımdaki oyuncuların geleceği ile ait “Beşiktaş'a katkı yapan takımda kalır” dedi. Güneş, Cenk Tosun'un nakil iddialarına da yanıt vererek, takımda kalması icap ettiğini vurguladı.

Şenol Güneş: 'Beşiktaş’a katkı yapan takımda kalır'
05-03-2023 23:06

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında branşında karşılaşmış bulunduğu MKE Ankaragücü'nü 2-1'lik skorla yenik etti. Mücadelenin arkası sıra Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş matbuat toplantısında açıklamalarda bulundu. Son 3 haftada tahsil edilen menfi sonuçların arkası sıra galibiyetin kendileri düşüncesince maneviyat bulunduğunu kail Güneş, “Son 3 pik baktığımızda 3 benek kazanamadık. Bugün öz alanımızda mahmul tribünler karşısında coşkulu ateşli taraftarımızın huzurunda, hikmet gücü dobra olan, koşan takıma erinç kazanmamız müstelzim maçtı. Hızlı başladık ve bitmeme ettirdik. Tempolu birlikte karşılaşma oldu. Pozisyonu dolgunca birlikte karşılaşma oldu. Rakibe henüz az akın şansı verdik. Her obje dobra gitti. Sadece atık şutların isabeti ve pasların yeğleme ve hata kullanılması nedeniyle ayrımlı bitmesi müstelzim maçın akıbet anlarında panikle rakibe nasip verdik. Hak ettiğimiz maçtı. Kaybedilen maçlar sonrası hem 3 benek bununla beraber morale gerekseme vardı. 3 puanı doğruluk ettik. Orta sahanın dobra olması koruma ve atağı rahatlatıyor. Aboubakar'ın gol atmasına sevindim, istekliydi. Hazır değildi. Bir şeyler gerçekleştirmek istiyordu gol çarpmak istiyordu” biçiminde konuştu.

“3 maçta oynayanlara biçimsiz düşünmek akıllıcasına değil”

3 maçta tahsil edilen biçimsiz sonuçların arkası sıra aldıkları galibiyette kadroda meydana getirilen aktör değişikliklerinin tesiri sorulması üstünde Şenol Güneş, “Sahaya çıkan gelişigüzel oyuncuyu en iyisini yapacağını düşünüyorum. Yapmadığında kenara geleceğini bilecek. Bu lehtar da sahaya ulaştığında bu ümit içre ekibi taşıyanı taşıyacağız. Zaman devir sekteye uğrayan oyuncular oluyor. Cenk, yıldızı düşük dü karşılaşma geçirdi. İyi niyetle arka geldi. İyi oruçlu yerde yanlışlar normal. Bu sansasyon olur. Orta sahamız baştan sona değişti ancak mutedil alan bulunmadığı devir koruma ileri uç oyuncusu değişikliği yapmamız gerekiyor. 3 maçta oynayanlara biçimsiz düşünmek akıllıcasına değil. Kendini değiştirmeyen tek şeyi değiştiremez. Kim olursa olsun savaşacak. 3 maçtaki zayi puanlara aşırı üzülüyoruz ancak henüz aşırı aldatmaca bizi üzüyor” değerlendirmesini yaptı.

“Cenk, bana sorsanız kalmalı”

Şenol Güneş, ABD Birleşik Devletleri Futbol Ligi ekiplerinden Chicago Fire'a transferi konuşulan Cenk Tosun ile ilişik de konuşarak, “Cenk'in transferi konuşuluyor ancak para aktarımı konuşuldu diyerek para aktarımı yapılıyor diyerek birlikte obje yok. Bizim kaptanımız. Kalmak istiyorsa pakt de avlamak ister. mühim bulunan dü tarafın da bahtiyar olması. Bana sorsanız kalmalı. Normalde gitmesini istemem, görmek isteyene dur demem. Oyuncular burada oynamadığı devir bahtiyar olabileceği yere gitmesinde avantaj var. Her oyuncuyu koçmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“Beşiktaş'a katkı yapan takımda kalır”

Deneyimli uygulayım direktör, duracak futbolcuların performansı uyarınca yapılacak değerlendirmenin arkası sıra değişmeyen verileceğini anlatım ederek, “Elimizde bulunan topu topu aktörleri ihtiyaca uyarınca değerlendiririz. Beklentilerimize yanıt vermediği düşüncesince ve mevsim böylecene gitme hali bulunduğu düşüncesince değerlendirilmemesi müstelzim oyuncular var. 26 aktör 4 kalecim mevcut dışarda kalanlara üzülüyorum. Beşiktaş'a katkı yapan kalır. Bunu yaparken kafamıza estiği kabil değil randımana bakacağız. Duygularımızla akım etmeyeceğiz aktörleri katkılarıyla değerlendireceğiz. Oyuncu bugün tempoya ahenk sağladıysa bunu sürdürebilmeli adına koymalı” diyerek konuştu.

“Maxim nitelikli birlikte aktör ve katkı yapacağını düşünüyorum”

Yeni para aktarımı Maxim'in performansını değerlendiren Şenol Güneş, “Oyunun beyni mutedil saha. Orta alan ne derece dobra oynarsa o derece iyi. Maxim de henüz aşırı hücuma çevrik ve fazladan birlikte oyuncu. ‘Sıkışırsak seni ikinci nısıf alacağım' dedim. İyi gidiyordu. Gedson da aşırı çalıştı. Oyun gitgelli olunca fark gerçekleştirmek istedim. Yorulanlar da oldu. 80'den sonraları aldım. Asıl niteliği hücumda iş yapabilir. Oyun onun organize ettiği kabil gelişmedi. O da az buçuk önde kaldı. İyi aktör nitelikli ve katkı yapacağını düşünüyorum. Duran ferde kullanan aldatmaca zekası bulunan aktör Salih de savunmayı dobra yaptı. Amir de öyle. Topu dobra kullanırsa henüz dobra aktör olur” açıklamasını yaptı.

“İlginç birlikte takım olduk”

Deplasmanda tahsil edilen biçimsiz neticelere yer veren Güneş, “İlginç takım olduk. 3 maçın öncesinde Konya ve Kayseri'de ele geçiren takımdık. Zor dönemden geçiyoruz. Orta sahada fark yaptık. Sahamızda iyiyiz ancak sabık hafta da berabere kaldık. Geçen maçta da 5 aktör yoktu. Elimizde kenarda dobra oyuncular var. Saiss, Rosier bizim düşüncesince kalburüstü oyuncular. İnşallah bitmeme edecekler” diyerek konuştu.

“Onur Bulut evvel maçında gelişigüzel şeyi anladı”

MKE Ankaragücü maçında oynayan koruma örgüsünün performansını değerlendiren Şenol Güneş, “Savunma da iyiydi. Tayyip aşırı dinamikti, Colley de dinamikti ancak evvel müsabakasını oynadı. Bizim dobra birlikte oyuncumuz henüz var; Saiss. O da ferde kullanan oyuncu. O insan katkıları bulunan oyuncu. Onur aşırı başarılı. Ofansif, savunmalı evvel maçında gelişigüzel şeyi anladı. Futbolcu niyeti mevcut ise ahenk sağlar. Masuaku'yu da beğendim” ifadelerini kullandı.

“Masuaku savaşıyor ve aldatmaca yönünde dobra niyeti var”

Masuaku'nun takımdaki geleceği kendisince yöneltilen soruya Güneş, “Yarın nasıl biteceğini bilmiyoruz. Bugün henüz dinamikti. Savunmanın topu topu bloğu iyiydi. Geride teessürat olanaklı ancak savaşıyor ve dobra niyeti var. Kalır mı, şerait ne olabilmekte ona bakarız. Transfer hali gereksinimi seneye ekibi nite taşıyacağız bakacağız. Her obje değişebilir. Takımdaki gelişigüzel aktör değerlidir. Değerli bulunan gelişigüzel aktör ekibi fevk çıkarması gerekir” cevabını verdi.

Bora Akyol - Enes Gümüş
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler