USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Şenol Güneş: 'Beşiktaş konusunda kimseyle bir görüşmem olmadı'

A Milli Takım Eski Teknik Direktörü Şenol Güneş, sonuç günlerde karşı meydana getirilen iddialarla ilişik izah yaptı. Tecrübeli uygulayım eş Beşiktaş'ın başına geçeceği iddialarının akilane olmadığını ve kimseyle görüşmediğini anlatım etti.

Şenol Güneş: 'Beşiktaş konusunda kimseyle bir görüşmem olmadı'
19-02-2022 11:12

Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak'ın Beşiktaş maçının arkası sıra "Beşiktaş, Şenol Güneş ile anlaştı. Önümüzdeki zaman takımın başlangıcında olacak" ifadelerinin arkası sıra oluşan polemiklerin cevabında A Milli Takım Eski Teknik Direktörü Şenol Güneş bir izah yaptı. Güneş, kamuoyundaki gündemin kendisi haricinde oluşturulduğunu tabir ederek bu açıklamayı suni gereksinimi duyduğunu söyledi.

Şenol Güneş'in açıklamaları şu şekilde:

"Her şeyden önceki 2021-2022 sezonunun bitmeme etmiş olduğu bu süreçte adalet edenin şampiyonluğa ulaşacağı bir grup yaşandığını görüyorum. Mart ayında da Milli Takımımız, Dünya Kupası'na katılabilme amacında kavi müsabakalar oynayacak. Bu vesileyle hepsi takımlarımıza başarılar dilerken, sevinçli ve dobra ayak topu izlemeyi diliyorum.

Futbol dünyasında akıbet çağda benimle ait asılsız ve mesnetsiz spekülasyonların çabucak arttığını üzülerek gözlemliyorum. İsmim nice mevzuda değişik iddialarla gündeme getirilmeye çalışılıyor. Hepsine karşılık vermem durumunda, açıklamalarımdan cımbızla çekilecek cümlelerden görülmemiş tartışmalar açmaya çalışacak, kalem kavgası ve dövüşten sönümsüz insanoğlu bulunduğunun da farkındayım.

Bu sebepten açık kendisine ifşa geçirmek isterim ki; Benim Beşiktaş konusunda, başkan, becerikli yahut rastgele bir ilgiliyle on paralık bir görüşmem olmadı. Kaldı ki Beşiktaş, Pro Lisans sahibi bir enfrastrüktür beceri direktörüne A Takım'da fariza verdi. lider Hoca, Beşiktaş'ta işini isteyerek yapıyor. Şu anda da mahsus ki kulübün beceri direktöre gereksinimi yok. Zaten Başkan Ahmet Nur Çebi de müstelzim açıklamaları yaptı. Yola bulunan yapıyla bitmeme ika cevabında olduklarını vurguladı. Beşiktaş, camiası, başkanı ve yönetimi gideceği yolu biliyordur. Hepsine bu yolda başarılar diliyorum.

Değerli ve değerli kulübümüz Adana Demirspor'un Başkanı Murat Sancak, ismimi de dile getirmiş olduğu ansızın bir tomar iddiada bulundu. Bu spekülasyonların içerisine istifa geçirmek istemiyorum. Ancak, Başkan'ın asistan çalıştırıcı Miguel Peiro ve gayrı mevzularla ait açıklamaları maatteessüf gerçekle örtüşmüyor. Her iddiaya karşılık vererek ayak topu kamuoyumuzu çalışır geçirmek akıllıca değil. Milli Takımımız aşırı ehemmiyetli karşılaşmaların tedbir sürecine tahavvül geçirmek üzere... Hepimiz bu mevzuya odaklanmalıyız.

Bugüne derece yaptıklarıyla Başkan Murat Sancak'ı ve Adana Demirspor'u değerli buluyorum. Altyapı yatırımlarını da biliyorum. Bence enerjilerini elan aşırı bu yönde masrafa bitmeme etsinler.

Yine Murat Sancak'ın dile getirmiş olduğu ecnebi sınırlaması (8+3) ile ait iddialar akıllıca olmamakla beraber, bu konu açık ve etraflıca bir açıklamayı gerektiriyor. Futbolumuzun geleceğini ait bu kırılan mevzunun rastgele fırsatta ağız dalaşı konusu biçimine getirilmesi, beceri ekiplerimizle futbolcularımızın doğacak planlarını ve zımnında psikolojilerini biçimsiz etkiliyor.

Hakkımda meydana getirilen spekülasyonların bir bölümünün, kariyerlerini ve içeriklerini esassız çav hakkında kurmuş birtakım iletişim araçları çalışanları ve kuruluşları çeşidinden dile getirildiğini gözlemliyorum. Bu vakte derece on paralık bir iletişim araçları mensubuna telkinde bulunmadığım kabilinden trolleri de kullanmıyorum. Bunu her insana de başvuru ediyorum.
Türkiye'de elan sağduyu bir ayak topu ikliminin oluşması en iri dileğimdir. Benim aklık davranmam arka oruçlu olanları erinçsiz ediyor olabilir. Ancak akıllıca sorular sorulursa akıllıca yanıtlar verilir. Futbolda kazanmakla yenilmek iç içedir.Kaybettiğinizde tenkit alabilir, değiştirilebilirsiniz fakat ahlaki değerlerinizi kaybederseniz telafi etmeniz o derece bedava olmaz. Maalesef zaman yaşadığımız safiha bunu gösteriyor.

Oysa esas hedefimiz; devletimizde aktör üretmek, yetiştirmek, arsıulusal bölgede onları yarıştırmak ve değerli olmalarını iletmek olmalı, dört başı mamur enerjimizi bu yönde harcamalıyız. Basit insanoğlu bühtan atar, yanlışsız insanoğlu sabreder. Farklı konulardaki gayrı esassız haberlere elan sonraları karşılık hasretmek kıl payı sözlerimi burada noktalıyor, hepsi futbolseverlere saygılarımı sunuyorum."

Bozhan Memiş
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler