USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Rıza Çalımbay: 'Hedefimiz puan yahut puanlarla dönmek'

DG Sivasspor Teknik Direktör Rıza Çalımbay, Fatih Karagümrük ile oynayacakları pik puan ya da puanlar düşüncesince çıkacaklarını söyleyerek, "Kalan maçlarımız bitiş durumunda geçecek ve o maçlardan ortak tanesi de Fatih Karagümrük maçı. Bizim ortak tane maksadımız oradan

Rıza Çalımbay: 'Hedefimiz puan yahut puanlarla dönmek'
18-02-2022 13:41
Sivasspor'da Teknik Direktör Rıza Çalımbay, kulübün resmi genel ağ sitesine açıklamalarda bulundu. Ligde geçtiğimiz hafta alanlarında 2-1 aşınmış ettikleri Yeni Malatyaspor müsabakasını değerlendirerek laflarına başlamış bulunan Çalımbay, "Herkes rakibimiz kütle sonuncusu niteleyerek hazırlop geçeceğini düşündü. Maçtan evvela de oyuncularımızı baş döndürücü uyardık. Bana mucibince Yeni Malatyaspor bundan ahir maçların da her insana ağır beraberinde ekip bulunduğunu gösterecek. Adem Büyük ile dünkü beraberinde giriş yaptılar. Çok titiz olmamız müstelzim beraberinde maçtı fakat evveli nısıf istediğimiz kabil oynayamadık. İkinci yarıda aktör ve taktik değişikliklerimiz baş döndürücü dobra oldu. Çok dobra oynadık. İlk yarıda ansızın beraberinde tomar gol yiyebilirdik fakat ikinci yarıda ikiden beraberinde tomar gol atabileceğimiz pozisyonları yakaladık. Maça çirkin başladık ve dobra beraberinde biçimde bitirdik" niteleyerek konuştu.

"Peş peşe oynayacağımız ehemmiyetli maçlar var"

Ligde güçlü beraberinde periyoda gireceklerini kail Çalımbay, "Fatih Karagümrük, Beşiktaş, Antalyaspor ve Adana Demirspor ile arka arkaya oynayacağız ve bunların 3 tanesi deplasmanda oynanacak. Onun düşüncesince bizim baş döndürücü titiz olmamız gerekiyor. Sakat arkadaşlarımız da iyileşirse o devir seçenekli beraberinde kadromuz olacak" ifadelerini kullandı.

"Taraftar topçu derece önemli"

Yeni Malatyaspor maçında topçu Koray Altınay'a yayınlanan tepkiye üzüldüğünü kaydeden tecrübeli çalıştırıcı, "Biz Koray'ı mecburiyetten oynattık orada. Koray'ın esas noktayı ora değil. Koray sakattı. Onunla beraberce baş döndürücü sayıda sakatımız vardı ve sakatlar içinde en sağlamı oydu. Sakatlıktan çıkmış olduğu düşüncesince istediği verimi veremedi. Fenerbahçe maçında baş döndürücü dobra oynamıştı. Taraftarımızın yuhalamasından ötürü ego baş döndürücü üzüldüm. Böyle beraberinde bilinçlilik beklemiyordum. Hiçbir aktör sahaya çirkin kuşkulanmak düşüncesince çıkmaz. Çok karakterli beraberinde arkadaşımız. Biz taraftarımızdan şimdi baş döndürücü dayanak bekliyoruz, tribünler doldurmalarını istiyoruz. Tribünlere baktığımız devir baş döndürücü iri boşluklar var. Şu tribünleri dolduralım. Bizim en güzel olduğumuz zamanlarda en iri destekçimiz taraftarımızdı. Hep beraberce kusursuz işler yaptık. Bundan sonradan da baş döndürücü ağır maçlarımız ve kupada ilerleye şansımız var. Futbolcular sahada gelişigüzel şeyini koyacak lakin tribündeki lehtar topçu derece önemli" dedi.

"Birbirimizi tanıyoruz"

Rıza Çalımbay, hafta sonu deplasmanda karşılaşacakları Fatih Karagümrük maçına da değinerek, "Kalan maçlarımız bitiş durumunda geçecek ve o maçlardan beraberinde tanesi de Fatih Karagümrük maçı. Birbirimizi tanıyoruz. 2 adet yukarı üstüne üstlük karşılaşma oynayacağız. Bizimle beraberce etkin Kaleci Antrenörü Cengiz Birgen Karagümrük'e gitmişti. Bizimle ilgilendiren elden elden gelişigüzel şeyi biliyor. Bizim yegâne gayemiz oradan puan yahut puanlarla dönmek" biçiminde konuştu.

"Kupada da bizlere lehtar lazım"

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek bitiş kurasını da değerlendiren Çalımbay, "Bu yıl kupada 1. Lig'in önderi MKE Ankaragücü'nü çektik. Ardından o grubun en dobra takımlarından biri bulunan Bandırmaspor'u çektik. İki karşılaşma da hazırlop geçmedi. Şimdiki rakibimiz Karagümrük de hazırlop beraberinde rakip değil. Süper Lig'in en dobra takımlarından beraberinde tanesi. Bu maçı hazırlop yapmamız düşüncesince sahada baş döndürücü savaşım etmemiz gerekiyor. Kupada da bizlere lehtar lazım. Bundan geçmiş yürek maçlarından 200-300 insana oynadığımız maçlar olmuştu. Taraftarlarımızın bu maçlara beraberinde derbi, beraberinde kütle maçıymış kabil bakması lazım. Onlarla bu arada gidebildiğimiz yere derece gideceğiz" niteleyerek laflarını tamamladı.

Oğuzhan Sarzep - Volkan Kaplan

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler