USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Rezan Epözdemir: 'Beşiktaş maçında bizim hakkımız yendi'

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Rezan Epözdemir, Beşiktaş karşısında haklarının yendiğini ve sürecin takip edeni olacaklarını söyleyerek, Fatih Terim'in maaşının ise 2 milyon Euro'ya bedel mevrut 21 milyon TL bulunduğunu tabir etti.

Rezan Epözdemir: 'Beşiktaş maçında bizim hakkımız yendi'
02-11-2021 17:38

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Rezan Epözdemir, gündeme bağlı soruları yanıtladı. Nesine.com ile meydana getirilen sponsorluk anlaşması esnasında matbuat personellerinin sorularını yanıt veren Epözdemir, transferden spor yasasına sincap nice mevzuya duruluk getirdi. Melo ve Elneny isimlerinin gündeme gelmesiyle ilgilendiren şekilde mütekellim Epözdemir, “Başkanımız Melo dair müşterek izah yapmıştı. An itibarı ile Melo itibarıyla müşterek çalışmamız yok. 6 dalavere bölgesi derinliğine zamandır konuşulan şeyler var. Transfer devim bilimi müşterek süreç. Başkanımız ve hocamız bu mevzuda çalışıyor. Kulübün hesaplı hassasiyetlerini fikren eksikleri izale zımnında gideceğiz. Dinamik müşterek süreçten bahsediyoruz. Bütçe ve olanaklar doğrultusunda en uygun transferleri hazırlamaya çalışacağız” açıklamasını yaptı.

“Bu kanun aşırı önemli”
Galatasaray Spor Kulübü şekilde spor yasası emek harcaması yaptıklarını kail Rezan Epözdemir, “Bu yasanın aşırı ehemmiyetli bulunduğunu düşünüyoruz. Mevcut sistemde cemiyetler ve AŞ'ler var. UEFA ve FIFA'nın ‘Futbol köy muhtarı olmalıdır' yaklaşımı var. Statü ve talimatlarla yönetilen müşterek düzlük olmalı, köy muhtarı olmalı. Süper Lig A.Ş.'nin kurulması ve neşriyat haklarının bu firmaya devredilmesini istiyoruz. TFF Başkanı Nihat Özdemir de bu mevzuyla ilgilendiren müşterek açıklamada bulundu. Burada müşterek kombinezon yapılması lazım. Sporcular, uran adamlar, TFF, futbolun dört başı mamur paydaşları kendisini kalburüstü hissedecek. TBMM Başkanı Mustafa Şentop'a, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Binali Yıldırım'a, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na bunu teyit ettik. Ayrıca Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'e de bunu gönderdik. Umarız Türk sporunun hak etmiş olduğu müşterek kanuncu kombinezon yaşama geçer” niteleyerek konuştu.

“Galatasaray'a hamle olursa yanıtsız bırakmayız”
Galatasaray şekilde Türk sporunun gelişim göstermesi yerine gelişigüzel kulüple ahenk yapabileceklerini kail Rezan Epözdemir, “Limit problemi, ecnebi kısıtlaması üzere umumi konular, dört başı mamur kulüpleri ilgilendirir. Rekabetçi müsabakanın etkisiyle bazısı kulüplerin yöneticileri bazısı izahat yapılıyor. Bütün Süper Lig kulüpleriyle, 1. Lig ve 2. Lig kulüpleriyle görüştük. Uzlaşma yöntemiyle bu sorunları ortaya koyduk. Bu gestalt birilerini tasalı edebilir. Ama ahenk gayretimiz sonuna denli bitmeme edecek. Türkiye'nin en iri çırçıplak maşer örgütü bulunan Galatasaray'a hamle olursa bunu yanıtsız bırakmayız. Ama sahanın haricinde Türk sporunun eş sorunları, eş akılla çözülür. Bunun düşüncesince de gelişigüzel kulüpten duyarlık bekliyoruz” dedi.

Beşiktaş'ın paylaşımı kendince da mütekellim Epözdemir, “Beşiktaş'ın paylaşımını da yanıtlamak isterim. Türk futbolunun en iri problemi adalet. Başkanımız meydana getirdiği açıklamadan çevre 45 güneş ukubet alırken, elan ağırbaşlı konuşanlar ukubet almadı. Bütün statlara gidiyoruz, bütünü hınca öfke dolu. Bu kaide müşterek yegâne Galatasaray'a mı uygulanıyor? Bir kaide var ise uygulayalım denir fakat geldiğimiz noktada bizim haricimizde kimesne buna uymuyor. Maske ve aralık kuralları hiçe sayılıyor ve uğur boncuğu müeyyide uygulanmıyor. TFF Tahkim Kurulu'nu istifaya çağırma ettik, sıkı düzen ve kuvvetlendirme yerleşmiş üyelerini savcılığa yakınma ettik, değim namevcut dedik. Sezon başlangıcında kimesne yanımızda yoktu. Şimdiye denli maşer kutuplaşmış durumda, sporda bunu yapmamak düşüncesince elimizden geleni yaptık. Ama Galatasaray'ın hakları gır konusuysa gestalt değişir, kimesne Galatasaray'ın haklarını yiyemez. Biz dört başı mamur kulüplerle sporun eş sorunlarıyla ilgilendiren uzlaşmaya varırız. Beşiktaş'ın vurguladığını tez ettiğiniz şeylerin yaşama geçmesi beklenir değil. Bizim Gaziantep maçında attığımız golün ofsayt olması uran anlamda beklenir değil. Spordan anlayan cümle bunu söylüyor. 2019'da Beşiktaş'ın şahıs açıklaması var. 2 büyüklenme birbirinden bağımsız. Tartışmaya mevki vermeyecek müşterek goldü attığımız” ifadelerini kullandı.

“Hocamızın aylığı 21 milyon TL”
Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in maaşıyla ilgilendiren suali da yanıt veren Epözdemir, “Başkanımız ve hocamız, seçimin elden arkası sıra müşterek araya geldi. Hocamız, Galatasaray'ın söylence isimlerinden bir tanesi şekilde göreve başladı. Hocamız yersiz mukaveleye imza atıp yönetimimize verdi. Biz de doğruluk iklimini hâkim eylemek istedik. Kamuoyunda 3 milyon Euro, 35-40 milyon TL'ler konuşuluyor. Bunlar asıl sıfır rakamlar. Biz hocamızla TL üstünden barışma yaptık. Hocamız esbak devirde salname 18 milyon TL alıyordu, kısaca 2 milyon Euro'ya mukabele ediyor. Sözleşme imzaladığımız devirde 2 milyon Euro, 21 milyon TL'ye bedel geliyordu ve biz de müşterek çoğalma yapmadan bu miktar üstünden imzamızı attık. Euro üstünden müşterek bindirim yapmadık fakat seviye farkından çevre 18 milyon TL'lik rakam, 21 milyon TL oldu” açıklamasında bulundu.

“Beşiktaş maçında hakkımız yendi”
Beşiktaş maçının arkası sıra Remzi Sanver'in Beşiktaş'ın yerinde müşterek yengi aldığını anlatım etmesinin hatırlatılması üstünde mütekellim Rezan Epözdemir, “Golden ilk Nelsson'a meydana getirilen ve bana gereğince açık eke müstelzim müşterek akıntı var. Bu benim şahsi görüşüm. Beşiktaşlı oyuncunun minimum 3 el al eke görmesi lazım. Taylan'ın ayağına basılıyor, Kerem'e makas atılıyor, Nelsson'a makas atılıyor. Penaltı atışında çizik ihlali var. Statta 35-36 bin ad vardı. Nihat Özdemir'in de bu mevzuyla ilgilendiren açıklaması evet zaten. Ben yargıcı hatalarının neticeye bulaşık ettiğini düşünüyorum ve Beşiktaş'ın galibiyetinin yerinde olmadığını düşünüyorum. Dolayısıyla Remzi Sanver'e katılmıyorum. Kendisi bizim beraberce çalıştığımız ehemmiyetli müşterek isimdir. Bu ifadeyi kullandı fakat bütününde müspet müşterek izah yaptı. Haklı yengi dair ego namına katılmıyorum. Galibiyetin yerinde olmadığını, yargıcı hatalarının neticeye bulaşık ettiğini düşünüyorum. Bütün bu sürecin de takip edeni olacağız. Bunun haricinde afaki sıfır ve amigo üzere davranan yorumcular var. Bir hanende çıkıyor, terbiye yoksunu biçimde Galatasaray'a saldırıyor. Bütün bunları tarihe derece düşüyoruz. Galatasaray yalnızca müşterek spor kulübü değildir, ayrımsız sürede ekin ve yetişek kurumudur. Galatasaray'ın zarfında değişik fikriyat olabilir, bu da kulübün demokratik bulunduğunu gösterir. Türk sporundaki bu ayrık sistemin düzelmesi düşüncesince gösterdiğimiz gayret, güç sonuna denli bitmeme edecek” niteleyerek laflarını tamamladı.

Bozhan Memiş - Mehmet Şirin Topaloğlu

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler