USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Recep Uçar: 'Hedefimiz Süper Lig'

Spor Toto 1. Lig'de şef vaziyette mevcut Ümraniyespor'da Teknik Direktör Recep Uçar, hedeflerinin Süper Lig bulunduğunu söyledi. Başarılı çalıştırıcı, Atakan, Atalay ve Hasic transferlerine nazarıitibar çekerek, “Kadromuza birinci sınıf oyuncular engelleme ettik” dedi.

Recep Uçar: 'Hedefimiz Süper Lig'
31-01-2022 11:07

Spor Toto 1. Lig'de ince dobra ortak vakit nâkil ve reis vaziyette mevcut Ümraniyespor, ulusal arayı Antalya'da dinlenme kampı yaparak geçiriyor. Teknik Direktör Recep Uçar, Antalya kampında İhlas Haber Ajansı'na açıklamalarda bulundu. Kamp ortamını aktararak laflarına başlamış bulunan Uçar, “Takımın hali umumi açıdan iyi. Antrenmanlarımız derin halde bitmeme ediyor. İstanbul'daki diyar koşulları zımnında buradaki elan dobra diyar olanaklarını kullanarak hazırlıklarımıza sürdürmek istiyoruz. Şu anne kadarki bölümden memnunum” ifadelerini kullandı.

“İnişler ve çıkışlar kesinlikle olacaktır”
Ligde yukarı fazladan tahsil edilen Keçiörengücü, Ankaragücü ve Boluspor mağlubiyetlerine rağmen takımın acele toparlandığına özen çekici Uçar, “Arka arkaya 3 hezimet aldık. Hepsinin ayrı ortak hikayesi vardı. Keçiörengücü maçında dobra ayak topu ortaya koyamamıştık, Ankaragücü maçında er 10 isim kalmıştık. Boluspor maçında ise dobra ortak ayak topu ortaya koyup akıbet dakika golüyle kaybetmiştik. Gerek oyuncuların birbirlerine ve benim de onlara bulunan inancımda rastgele ortak azalma olmamıştı. Arkasından 5 karşılaşma yukarı fazladan kazandık. İstanbulspor mağlubiyeti yaşandı fakat güzeşte hafta Menemenspor'u yenmiş yazar gene yolumuza bitmeme ettik. Uzun ortak lig, derinliğine ortak maraton var. Düz gidemezsiniz gerileyiş ve çıkışlar olacaktır. Biz bu çıkışlardan gene doğrulup yolumuza azimli halde bitmeme ettik. Başarının da ihtimal de yolu bu” sanarak konuştu.

“Tabii ki amaç Süper Lig”
Hedeflerinin Süper Lig bulunduğunu da vurgulayan Ümraniyespor Teknik Direktörü Recep Uçar, “Kalan karşılaşma sayısı 15. Ligin yüzdelik 60'ı bitti. Bu noktaya geldiğimizde makul ortak nokta farkıyla öndeyseniz, ‘Bizim gayemiz yok' diyemezsiniz. Şu anda reis konumdayız ve açıkça ve kupkuru gayemiz eskiden 2 süresince bitirip Süper Lig'e çıkmak. Eğer başaramıyorsak bunu play-off üstünden bitmeme ettirmek. Bunu başarabilmek düşüncesince de oyuncularımızla bugüne derece bulunduğu kabil sonuna derece ağırbaşlı güç gider buyurmak istiyoruz” dedi.

Süper Lig'e çıkılması yerinde nite ortak planlama olacağıyla ait suali da cevap veren Uçar, “Her ne derece amaç Süper Lig olsa da şu anda Süper Lig düşüncesince bahsetmek namına hala erken. Yönetenler değişmeyen verir fakat benim kişisel görüşüm, alttan çıkan gelişigüzel kadro bence Süper Lig'de sürekli olurken, kulübün yaşayacağı imkanları sunup hesaplı açıdan yaşamda kalmayı muvaffak olmak baş döndürücü önemli. Ümraniyespor düşüncesince de bunlar meri olur” açıklamasını yaptı.

“Yeteneklerine inandığım oyuncuları aldık”
Atalay Babacan, Atakan Üner ve Ajdin Hasic transferlerini değerlendiren 46 yaşındaki beceri direktör, “4 oyuncumuzla yollarımız ayrıldı. Yiğithan, Adanaspor'a gitti. Yunus Emre Mertoğlu, Zonguldakspor'a aktarma oldu. Tahsin Hacımustafaoğlu, Batman Petrol'e gitti. Bunların haricinde Kehinde ile metodlar ayrıldı. Bu adlardan boşalan noktalara da Atalay, Atakan ve Hasic'i karışma ettik. Hasic olsun, Atakan olsun eskiden çalıştığım oyuncular. Geçen vakit Atakan bizim maçımızda sakatlandı. Hasic de Beşiktaş'ta bu arada çalıştığımız ortak isimdi. Yeteneklerine inandığım oyuncular. Atalay da ortak eski yıl Adana'da dobra işler yapan, kaliteli, ulusal takımın gözyaşı gruplarında arazi almış fakat ortak çeşitli sıçramayı yapamamış ortak oyuncu. Ümraniyespor'un misyonlarından biri de elan az kader bulan becerikli oyunculara kader vererek gelişimlerine katkıda bulunmak. Ben 3 oyuncunun da takımımıza yardım vereceğini düşünüyorum” niteleyerek bitmeme etti.

“Oyuncu gelişimi nazar boncuğu devir yegâne yönlü değildir”
Futbolcuların sıçrama yapması mevzusuna da yer veren Recep Uçar, “Bu elden benim yapabileceğim ortak bilinçlilik değil. Onların ortaya koyacağı performans, zat istekleri, takıma ne derece bedava uyarlanmış olacakları kabil nice değişken var. Eğer onlar o azmi gösterirse ve tığ de ortak şeyler katabilirsek hastalık olmasın. Bu işler nazar boncuğu devir yegâne yönlü değildir. Futbolun anne oyuncuları oyunculardır. Bunu almak lazım. Bizler beceri adamlar şekilde gelişigüzel pik hazırlanırız. Gerekli mental ve fiziki tedarik yapılıyor fakat bunu sahneye koyan oyunculardır. Burada elden bizim eforumuz ehliyetli değil. Oyuncuların da güç koyması lazım. Ekstra icraat yapmaları lazım. Her açıdan hazırlanmaları lazım. Taktiksel hazırlıktan mental hazırlığa değin sayabilirim bunları. Bu işin ikiz yönlü bulunduğunu düşünüyorum. Oyuncular takımlara katkıda bulunur, beceri adamlar oyunculara katkıda bulunur, oyuncular performansıyla hem beceri adamlara bununla birlikte takımlarına katkıda bulunur” halinde konuştu.

Bozhan Memiş - Ozan Buğra Koşar - Mehmet Şirin Topaloğlu

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler