USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Osman Zeki Korkmaz: 'Hedefimiz seneye Süper Lig’de oynamak'

İstanbulspor Teknik Direktörü Osman Zeki Korkmaz, hedeflerinin Spor Toto Süper Lig'e kuvvetlenmek bulunduğunu söyleyerek, "Hedefimiz önümüzdeki sene Süper Lig'de oynuyor olmak. Bu anne hedefimiz. Oyunu geliştirdiğimiz sürece bence o bizi doğruluk ettiğimiz yere götürecek sanarak

Osman Zeki Korkmaz: 'Hedefimiz seneye Süper Lig’de oynamak'
25-02-2022 12:20
Spor Toto 1. Lig ekiplerinden İstanbulspor'un Teknik Direktörü Osman Zeki Korkmaz, İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine açıklamalarda bulundu. 1. Lig'in 27. haftasında oynayacakları Kocaelispor mücadelesini değerlendiren Korkmaz, "Bu mevsim esasta ihtimal topluluk baş döndürücü henüz iri ümit ile sezona hazırlanmıştı. Puan tablosunda istedikleri yere gelemedikleri düşüncesince birlikte çalıştırıcı değişikliği oldu. Antrenör değişikliğinden sonradan takımın esasta en ehemmiyetli değişikliklerinden birlikte tanesi henüz nefes kesici oynamaya başladılar. Her çalıştırıcı değişikliğinde küme psikolojisinde olumluya devir olur. Kocaelispor'da bunu beş altı maçtır gözlüyoruz. Daha motive oynamaya başladılar. Bugün bizim de içre bulunduğumuz nokta tablosu ve fikstür nedeniyle bizim düşüncesince de ciddi maç. Kocaeli düşüncesince de önümüzdeki haftaları düşündüğünüz devir ciddi karşılaşma oynayacağız. İlk nısıf orada oynadığımız maçta henüz dubara şekilde erdemli taraftık.

Maçın sonlarında ihtimal skoru da yakalayacak baş döndürücü birlikte tomar konuş bulduk ama skoru bulamadığımız düşüncesince Kocaeli'nin galibiyeti ile bitmişti. Yine esasta dubara temposu efdal birlikte karşılaşma bekliyoruz. Değişen dubara formasyonuna erinç da birlikte hamlemiz olacak. İzleyiciler düşüncesince baş döndürücü sevinçli ve efdal birlikte ritmik birlikte karşılaşma olacak. Maç öncesinde 1-2 oyuncumuzda ağrılar var. Tetkikler kararı muhtemelen olacak, kesin birlikte obje söyleyemiyorum. Göreve geldiğimizden bu yana oynayan-oynamayan aktör ya da nakıs niteleyerek birlikte lügat kullanmıyoruz. Bizim birlikte dubara sistemimiz var. Antrenmanda hacısı hocası dubara sistemini öğreniyor. Sahaya ki çıkarsa çıksın bire birlikte taktiksel uygulamayı herkesten bekliyoruz. Kimin oynayıp, oynamadığı ilişkin düşündüğümüz birlikte özellik değil" niteleyerek konuştu.

"Daha tempolu ve aceleci birlikte dubara oynuyoruz"

Takımın başına geçtikten sonradan yaşanmış bulunan değişim yapmak de özetleyen Osman Zeki Korkmaz, "İstanbulspor, Yalçın Koşukavak'tan bu yana henüz sonradan Fatih Tekke ile bitmeme fail esasta birlikte dubara anlayışı vardı. Son ihtimal 5-6 ayda baş döndürücü umumi İstanbulspor mantalitesinden kopuş vardı işin aslı. Biz 3. karşılaşma haftasında göreve geldik. Grubun katı benimsemediği dubara anlayışı vardı. Biz esasta kulübün özlük dinamiklerine özlük yaklaşımımızı ekledik. Daha tempolu ve aceleci birlikte dubara oynuyoruz. Bu vakte derece takım arkadaşlarımızla bu arada ilişkin düşündüğümüz dubara anlayışını ve tamamı parametreleriyle bu arada egzersiz süreci, taktiksel, fiziksel, ruhsal parametreler şekilde ayırdığımız devir tamamı tedrisat periyodunun ne yaparız, ne aceleci birlikte biçimde kâr alabiliriz niteleyerek düşündüğümüz dubara sistemini burada hızlıca oturttuk.

Kendi oyunumuz efdal alevlenmiş oynanan ve hepsi beklenir olduğunca aceleci birlikte biçimde rakip nısıf sahaya götüren, ferde kaybetmiş olduğu devir elden erinç işletme uygulayan, arada birlikte bakılmış olduğu devir riziko içeren birlikte dubara anlayışımız var. İlk 8-10 haftaları düşünürseniz galibiyetler aldık ama oyunun karşılığı sıfır mağlubiyetler de aldık. Bu oyunu olgunlaştırma aşamamızdı. Çünkü grubun riziko içeren dubara anlayışına birtakımı aksaklıklar oldu. Bunu olgunlaştırdıktan sonradan akıbet haftaları düşünürseniz; az gol yiyen, baş döndürücü ağır aşınmış bulunan ve galibiyete henüz DOĞRU yan olan, oyuna ritmi verici yan oluyoruz. Bu manada neticeden değil de yolculuğun kendisinden esenlik alıyoruz. Varacağımız arazi ehemmiyetli değil ama yolculuğun kendisi baş döndürücü keyifli" değerlendirmesinde bulundu.

Bu mevsim gösterdiği performansla dikkatleri çekici Valon Ethemi'nin, huzur el Kuzey Makedonya Milli Takımı ekibine çağrıldığını hatırlatan kalburüstü uran adam, "Bence grubun kabiliyetlerine ve dinamiğine akla yatkın dubara anlayışı gelişigüzel birlikte bireyi esasta henüz da parlattı" dedi.

"İbrahim, çırılçıplak ileri uç iç güdüsüne ve kabiliyetlerine erbap birlikte oyuncu"

Spor Toto 1. Lig'de şu an attığı 14 golle kraliyet yarışında zirvede bulunan İbrahim Yılmaz düşüncesince ise Osman Zeki Korkmaz, "Türk futbolu düşüncesince geç artmış birlikte yetenek. Bunu namına de söylüyoruz. Doğuştan ileri uç iç güdüsüne ve kabiliyetlerine erbap birlikte oyuncu. Her güre insanoğlu derece o da ihtimal yanlışlar yapmış oldu ama gelişigüzel insanoğlunun yapamayacağı ve erbap olamayabileceği kabiliyetlere sahip. Bence İbrahim artık eski hatalarına değil de esas kabiliyetlerine ve yapabileceklerine odaklanırsa gene de geç artmış değil yaşlı başlı birlikte biçimde Türk futboluna henüz levent boylu seneler misyon edebilecek fevk dozaj birlikte ileri uç oyuncusu" ifadelerini kullandı.

"Hedefimiz seneye Süper Lig'de oynamak"

Hedefleriyle ilgilendiren de mütekellim 39 yaşındaki çalıştırıcı, "Hedefimiz seneye Süper Lig'de oynamak. Takımda oyuncularla bunu konuşuyoruz. Sonuca odaklanıp bence ürettiğimiz iyi oyundan, Türk futbolunun içre bulunmuş olduğu vaziyeti düşünürsek Süper Lig'deki ve ligimizdeki takımların dubara anlayışı ortalamasını düşünürsek bence bu ortalamanın baş döndürücü üstünde birlikte dubara anlayışımız var. Çok henüz esenlik verici ihtimal fevk dozaj liglerdeki Avrupa'daki makro liglerdeki takımların oynadığı eğik birlikte oyunumuz var. Buna bitmeme etmemiz lazım. Tabiki de ego ve takım arkadaşlarım, futbolcuların amacı önümüzdeki sene Süper Lig'de oynuyor olmak. Bu anne hedefimiz. Oyunu geliştirdiğimiz sürece bence o bizi doğruluk ettiğimiz yere götürecek niteleyerek düşünüyorum" cümlelerine arazi verdi.

"Saha içi aranjman kalitesi açısından bence Spor Toto 1. Lig, Süper Lig'den baş döndürücü henüz iyi"

Türk futbolunda yalnızca uran erkeklerin değil, ekiplerin de baş döndürücü ehemmiyetli bulunduğunu vurgulayan Osman Zeki Korkmaz, "Bence futbolumuz adlar üstünde yönetilen birlikte futbolken, şu anda takımlar ve yaklaşımlar ilişkin yönetilen futbola akla yatkın inkılap sağlıyor. Genç antrenörler, ekiplerinin önemini biliyorlar. Ekipteki gelişigüzel birlikte parametrenin önemini biliyorlar. Bu değişim yapmak başlatan adların başlangıcında gelen, Konyaspor'da kalburüstü revan İlhan Palut var. Ligimizde güzeşte sene Recep Uçar başladı. Bu ligde etkin Turgay Altay var. İlker Püren öğretmen vardı. Pek baş döndürücü dünkü uran eş ve uran takım var. Toplam nitelik yönetimi mantığıyla yaklaşan, birlikte ayak hepsi takımındaki ortalık içi ve ortalık dışı parametreleri fikren kurumsal şekilde yakın takımlar var. Bunlar bence gelecek senelerde Türk futbolunu değiştirecek yabancılar bunlar. Süper Lig'deki farkın neden bulunduğunu söyleyeyim.

Süper Lig'de hala kulüpler bu janr adlara yaklaşmakta, ha evleviyet verenler mevcut ama çokluk değil. TFF 1. Lig'de henüz birlikte tomar kulüpler henüz birlikte tomar kabadayı davranabiliyorlar ve bize kader verebiliyorlar. Bu adlar de bence etraflı süreçleri birlikte çözümlemeli yaklaşımla çözümledikleri düşüncesince sahada henüz nitelikli organizasyonlar izleyebiliyoruz. Saha içi aranjman kalitesi açısından bence 1. Lig, Süper Lig'den baş döndürücü henüz iyi. Çünkü etkin takımlar gerçekten üretmeyen talip ekipler. İlhan Palut oldukça müspet işler yapıyor. Hatay'da Ömer Erdoğan var. Böyle baş döndürücü güre antrenörler mevcut değişimler sağlayan. Erol öğretmen var. Antalyaspor'da Nuri Şahin var. 1. Lig'i izlerken, baş döndürücü kesin duran ferde organizasyonları, yan organizasyonları var" açıklamasını yaptı.

"Bu sene VAR olsaydı açıkça birlikte biçimde henüz birlikte tomar puanımız olurdu"

VAR'ın (Video Hakem Sistemi) bu sene 1. Lig'de olmamasının menfaatlerini ne etkilediğini sorulması ilişkin Osman Zeki Korkmaz, "Menemen maçında müspet etkilendik. Onda da şikayetimizi de bildirdik. Ben orada durmak istiyorum. Olumlu etkilendiğimiz karşılaşma 1 ise, negatif etkilendiklerimiz ihtimal 10. Orayı on paralık bahsetmek istemiyorum. Hızlı ve nakit para geçerli VAR uygulamasının futbola yardımı büyük. Bence anne sorunumuz o değil. Ana sorunumuz oyunu geliştirmek. Oyunu besbelli birlikte biçimde geliştirebiliyoruz. Oyundaki hastalıkların henüz aceleci birlikte biçimde çözüme kavuşturulması düşüncesince federasyonun alacağı birlikte tedbirdir. İyi olur. Bu sene VAR olsaydı açıkça birlikte biçimde henüz birlikte tomar puanımız olurdu" niteleyerek karşılık verdi.

Oğuzhan Ort - Ozan Buğra Koşar
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler