USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Ömer Erdoğan: 'Her iki takım oyuncularını da tebrik ederim'

Beşiktaş deplasmanından 1-1'lik beraberlikle ayrılan Hatayspor'da Teknik Direktör Ömer Erdoğan maçın peşi sıra konuştu. Her iki ekibi da tebrik fail Erdoğan, takımlarında golcülerin çarpıcı olmasını da “Hücum futbolunu muhip birlikte beceri adamım” sanarak özetledi.

Ömer Erdoğan: 'Her iki takım oyuncularını da tebrik ederim'
19-03-2022 23:03

Süper Lig'in 30. haftasında Beşiktaş deplasmanından 1-1'lik beraberlikle ayrılan Hatayspor'da Teknik Direktör Ömer Erdoğan karşılaşmanın arkası sıra planlı matbuat toplantısında soruları yanıtladı. Mücadeleyi değerlendirerek laflarına başlamış bulunan Erdoğan, “Öncelikle oyuncularımı tebrik ediyorum. Çok dobra ortak savaşım sergilediler. Maçın güç geçeceğini biliyorduk. Hava koşulları da maçı zorlaştırdı. İki takım oyuncularını da kutluyorum. Ayakta güçlü durmanın güç bulunduğu ortak meydan vardı. Biz rakibi bekleyip intikal oyununu acele gerçekleştirmek istedik. Bu yıl intikal oyununda başarılıydık ve buna kesafet verdik. Beşiktaş'ın rakipler ikinci alanda durduğu devir oyun kurmakta zorlandığını gördük. İkinci alanda hepsi kazanıp acele atılım eylemek istedik. Gole denli bunu yapamadık. Beşiktaş baskılı başladı. İlk departman bizim nısıf bölgemizde geçti. Ne devir ki golü yedik ve oyuncuların üstündeki edisyon azaldı, kılıç de oyunu değiştirdik. Güzel de ortak golle 1-1'i yakaladık. İkinci yarıda rakibi pasa değil derinlemesine toplara zorladık. Yeteri denli okazyon bulduk fakat penaltı alanı içerisindeki bitiş paslarını ve sonuç vuruşları şimdi dobra yapabilseydik 3 benek alabilirdik. Maçın ortak o kalede ortak bu kalede bulunduğu ortak karşılaşma izlettiğimizi düşünüyorum ve oyuncularıma teşekkürname ediyorum” niteleyerek konuştu.

“Sezon başlangıcında Avrupa gayemiz yoktu fakat bundan sonradan sonuna denli taşımak istiyoruz”

Takımın artan haftalarda Avrupa maksadı düşüncesince savaşım edeceğini anlatım fail Erdoğan, “Açıkçası bizim sezona önceden Avrupa gayemiz yoktu. Bunu şimdi evvela de belirttim. Hedefimiz sıfırdan kurulan ortak takım namına evvela 10'da olmaktı. İnişli yetkili ortak dönemimiz oldu. Oyuncularımızın Afrika Kupası'na gittiği çağda ortak sansasyon oldu. Son haftalarda da toparladık. Takım içerisindeki özgüven artışından sonradan hakeza ortak okazyon var ise sonuna denli taşımak istiyoruz. Önümüzdeki maçlarda bu gayeye ulaşacak olanaklar sunulursa, sonuna denli mahkûm etmek istiyoruz. Maçların ağırlık derecesi de artıyor. Üst grubu zecrî ortak ekip var. Alt tarafta da tartışmalı ahval var. Her karşılaşma bizim düşüncesince bitiş ayrıcalığı taşıyacak. Oyunumuzu yetiştirmek açısından, aktörleri yetiştirmek açısından bunu bitmeme ettireceğiz” dedi.

“Sözleşmesi sona erecek bulunan oyuncudan müstefit olmak isteriz”

Sezon böylece sözleşmesi sona erecek bulunan oyunculardan Munir'in ek müddet hakkını kullandıklarını anlatım fail Ömer Erdoğan, Traore, Ribeiro ve Diouf ile ilgilendiren namına da “Munir'in opsiyonu vardı ve bunu kullandık. Diğer oyuncularla da sürdürmek istiyoruz. Kendilerine ve menajerlerine bu arzumuzu ilettik. Oyuncular da az buçuk müddet istediler. Geçen yıl yaşadığımız sınama var. Yönetimimize ayrı ortak ayraç açmamız gerekiyor. Bazı kulüplerde kavil uzatmayan oyuncular oynatılmıyor, ekip dışı bırakılıyor. Bunu düzencilik dönemimde de yaşamıştım. Biz buna hakeza bakmıyoruz ve mevsim sonuna denli taşımak istiyoruz. Tekliflerimizi yapıyoruz ve bekliyoruz. Umut ederim bu ihvan bitmeme eder. Ben de sarıklı namına sıfırdan ortak takım ihdas restore etmek istemiyorum. Sezon bitiyor, evvela 11'den 8 oyuncu ayrılıyor ve yeniden bina eylemek mecburiyetinde kalıyorsunuz. Benim yeğleme ettiğim ortak gidiş değil bu fakat oyuncular da ikamet eylemek isterlerse dobra olur” açıklamasını yaptı.

“Hücum futbolunu dost ortak fen adamım”

Hücumda şekil giyen adların Süper Lig'deki en dobra üçlüsü olduğun kail Ömer Erdoğan, “Bizim ilerideki oyuncularımız Süper Lig'in en dobra kadrosu gibi. Diouf'un verdiği performansı münakaşaya lüzum yok. Saba Lobjanidze aşırı dobra durumda. El Kaabi de kraliyet yarışında lider. Hava koşulları ağırdı ve karşımızda da Beşiktaş kabil şişman ortak takım vardı. Yine de ellerinden geleni yapmış oldu oyuncularımız. Bugün Saba'nın serbest vuruş golüyle 1 benek aldık. Beşiktaş heyecanlı ortak takım. Onlarla ilgilendiren kıymetlendirme yapmam makul olmaz. Ama bu statta lehtar uğrunda dingildemek güç oluyor” dedi. Oyuncuların öz yeteneklerinin de hücumda bu denli çarpıcı olmalarını sağladığını kail Erdoğan “Aynı sürede sarıklı namına oyun anlayışı namına atağı aşırı seviyorum. Antrenman metotlarım da hücuma dayalı. Bir anda gayeye gidecek idman yapıyoruz. Bu da oyuncularda alışkınlık oluşturuyor. Hatta bazı bazı antrenmanlarda aktörleri durduruyorum zira gelişigüzel devir hücuma gidilmez, az buçuk takımın dinlenmesi gerekiyor. Oyuncularda bundan sonradan alışkınlık oldu, kazanılan gelişigüzel topta hücuma gidiyorlar. Bu beni bahtiyar etse de ayak hepsi bu ve 90 dakika daima atılım yapamazsınız. 90 dakika süresince hem rakibi üzerinize getirip meydan oluşturmanız gerekiyor bununla beraber rakibin peşinde şimdi dosdoğru atılım etmeniz gerekiyor niteleyerek ortak düşüncem var” niteleyerek laflarını tamamladı.

Bozhan Memiş - Oğuzhan Ort

İLGİLİ HABER
Önder Karaveli: Kazanamayınca dobra oyunun manası kalmıyor lider Karaveli: 'Kazanamayınca dobra oyunun manası kalmıyor'
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler