USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Okullarındaki kabiliyet taramasında seçildikleri judo ve kuraşta başarıya odaklandılar

Bilecik'te "Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı" kapsamında keşfedilen ulusal sporcular Haticenur Göktaş ve Fatihcan Erhan kuraş, Mikail Zaloğlu da judodaki arsıulusal başarılarına yenilerini eklemeyi hedefliyor.

Okullarındaki kabiliyet taramasında seçildikleri judo ve kuraşta başarıya odaklandılar
19-11-2022 13:06
Bilecik

Bilecik'te ortaokulun önceki senesinde gövde eğitimi öğretmenleri çeşidinden meydana gelen kabiliyet taramasında kuraş branşına seçilen Haticenur Göktaş ve Fatihcan Erhan ile judoya yönlendirilen Mikail Zaloğlu, endamsız müddette elde ettikleri arsıulusal başarılara yenilerini katmak düşüncesince çalışıyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığınca kalburüstü sporcular beslemek neredeyse planlı "Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı" kapsamında 7 sene ilkin Bilecik'teki okullarda görevlendirilen gövde eğitimi öğretmeni Serkan Can, Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk Ortaokulunda tahsil gören Haticenur Göktaş ve Fatihcan Erhan ile Murat Hüdavendigar Ortaokulunun talebesi Mikail Zaloğlu'nun judo ve kuraş branşlarına yeteneklerinin bulunduğunu belirledi.

Judo antrenörü ve Bilecik Judo İl Temsilcisi de bulunan Serkan Can çeşidinden çalıştırılan 16 yaşındaki Göktaş ve 17 yaşındaki Erhan kuraş branşında, 16 yaşındaki Zaloğlu da judoda Türkiye şampiyonalarında elde ettikleri derecelerle ulusal takıma seçildi.

Göktaş ve Erhan, sabık ay Yunanistan'ın Kozani şehrinde meydana getirilen Avrupa Kuraş Şampiyonası'nda, Zaloğlu da ilkgüz ayında planlı Ümitler Balkan Judo Şampiyonası'nda giranbaha madalya kazandı.

İlk kere katıldıkları arsıulusal turnuvalarda elde ettikleri başarılarla delik dolduran sporcular, emlak haricinde Türk bayrağını baştan göndere çektirmek düşüncesince antrenörleri Serkan Can eşliğinde değme çağ 3'er zaman emek vermek yapıyor.

Başarılı sporcuların antrenörü Serkan Can, AA muhabirine, 2015 yılından buyana ulusal sporcular Haticenur Göktaş, Fatihcan Erhan ve Mikail Zaloğlu ile çalıştığını belirterek, bahis konusu sürenin arkası esna çalışmaların meyvesini almaya başladıklarını söyledi.

Sporcularını Türkiye şampiyonalarına götürerek sınama kazanmalarını sağladığını özetleyen Can, şu halde konuştu:

"Katıldıkları müsabakalarda adım yapmış olup ulusal takıma seçildiler. Bu sene sporcularım Avrupa ve Balkan şampiyonalarında kalburüstü oldu. 2023 ve 2024 yıllarında ehemmiyetli hedeflerimiz var. Antrenmanlarımızı bu yönde sürdürüyoruz. Çocuklarımızı müşterek düzey hâlâ arttırmak istiyoruz. Bilecik'ten olimpiyatlara sportmen atmak istiyoruz."

"İstiklal Marşı'mızı okutmaya bitmeme edeceğim"

İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11'inci derslik talebesi bulunan ulusal kuraşçı Haticenur Göktaş, 2015 senesinde ortaokulda ayak topu maçında kalecilik yaparken karışma bulunduğu kabiliyet taramasında antrenörü Serkan Can tarafındın seçilip, kuraş sporuna başladığını anlattı.

İlk kere 2018'de katılmış bulunduğu ve Karaman'da planlı Okul Sporları Türkiye Şampiyonası'nda müşterek numara bulunduğunu aktaran Göktaş, şunları kaydetti:

"Çok çalışmaya başladım ve çabalarım akıbet verdi. Kuraşta 2020 senesinde Bilecik'te ve 2021'de de Elazığ'da Türkiye birinciliğim bulunuyor. Milli takıma seçildikten sonradan sabık ay Yunanistan'da planlı Avrupa Şampiyonası'na katıldım ve böke oldum. Benim düşüncesince ehemmiyetli bulunan Yunanistan'da bayrağımızı savurmak ve İstiklal Marşı'mızı okutmaktı. Bunu da başardım. Çok gururluyum ve mutluyum. İnşallah İstiklal Marşı'mızı okutmaya bitmeme edeceğim. Bunun düşüncesince de aşırı dip ve tempolu antrenmanlara bitmeme ediyorum. Kuraş dalında yapılacak Avrupa ve evren şampiyonalarına gidip gene bire müşterek halde iyi derecelerle hâllenmek istiyorum."

Şeyh Edebali Anadolu İmam Hatip Lisesi 12'nci derslik talebesi bulunan ulusal kuraşçı Fatihcan Erhan ise 7 senedir hem eğitimi bununla birlikte sporu müşterek arada yürütmenin yaşattığı zorluğu dile getirdi.

Yunanistan'daki Avrupa Şampiyonası'nın finalinde Makedon rakibini yenip giranbaha madalyayı kazandığına yer veren Erhan, "Ailem, evden müşterek Avrupa şampiyonu çıkmış bulunduğu düşüncesince sevindi. Gurur duydular. Çalışmazsak muvaffakiyet gelmez. Çalışmadan muvaffakiyet gelmeyeceğine layıkıyla terlemek de gerekir. Terlemezseniz hakeza şampiyona elde edemezsiniz." niteleyerek konuştu.

Bilecik Sınav Kolejinde 11'inci derslik talebesi bulunan ulusal judocu Mikail Zaloğlu da Türkiye'deki ayrışık derecelerinin yanında Kocaeli'de meydana gelen 2022 Ümitler Balkan Judo Şampiyonası'nda 90 kiloda Bulgar rakibini yenerek böke bulunduğunu vurguladı.

Küçükken değme bebek kadar topçu olmayı istediğini aktaran Zaloğlu, şunları söyledi:

"Ancak judocu oldum. Ani müşterek kararla başlamış olduk. En ağır spor branşlarından biri. Kuvvet düşüncesince atletizm, yüzme kadar sporları da yapıyoruz. Başarılı kazanmak düşüncesince zorlanmamız gerekiyor. Her çağ 2-3 zaman alıştırma yapıyoruz. Gelecek sene Portekiz'de düzenlenecek Avrupa Judo Şampiyonası'nda ve Hırvatistan'da gerçekleştirilecek Dünya Judo Şampiyonası'nda destan ifşa etmek düşüncesince çalışıyorum. Mindere çıkarken aklıma yaptığımız antrenmanlar, çektiğimiz güçlük geliyor. O anda kalburüstü olmam icap ettiğini düşünüyorum."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler