USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Okan Buruk: 'Kaybettik ama iyi bir antrenman maçı oldu'

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Rayo Vallecano maçının peşi sıra icra ettiği açıklamada, "Kazanmak naşir istiyorduk. Oyun içinde dü ekip da pozisyonlara girdi. İyi bir düzen ortaya koymaya çalıştı. Kaybettik ama iyi bir antrenman maçı oldu" dedi.

Okan Buruk: 'Kaybettik ama iyi bir antrenman maçı oldu'
03-12-2022 20:08

 

Galatasaray, İspanyol ekibi Rayo Vallecano ile Nef Stadyumu'nda oynadığı tedbir müsabakasını 1-0 kaybetti. Maçın peşi sıra planlı matbuat toplantısında açıklamalarda mevcut Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, "Bugün sonuç küme maçına uyarınca 10 parça ayrı ayrı oyuncuyla çıktı. Bu çevrim oynamayan oyuncular düşüncesince maç görmeleri düşüncesince aşırı ehemmiyetli ve değerli. Bugün bunu gördük. Çok başarım yerine değerlendirmenin haricinde iyi bir tedbir maçıydı. Oyun kaliteliydi, rakip kaliteliydi. Saha güzeldi. Seyircimiz güzeldi. Güzel bir hava yuvarı vardı. Sakatlık olmaksızın maçı tamamladık. Bu, benim düşüncesince en önemlisi günün sonunda. Bir tedbir maçı, düzeltmek naşir istiyorduk. Oyun içinde dü ekipman da pozisyonlara girdi. İyi bir düzen ortaya koymaya çalıştı. Kaybettik ama iyi bir antrenman maçı oldu. Maç böylecene 9 parça canlı aktör sahada toprak aldı. Akademimizden nice aktör bizle beraberdi. Bu benim düşüncesince aşırı ehemmiyetli ve değerli. Genel yerine iyi bir tedbir maçı oldu. Buraya gelip dayanak noktası sağlayan izleyicimize teşekkürname ediyorum" niteleyerek konuştu.

"Oliveira ve Icardi'nin devir süreleri 3-4 haftayı bulacak gibi"

Sakatlıkları mevcut futbolcuların sonuç durumunun sorulması hesabına Buruk, "Maçın böylecene aşırı şükür dedim, bir günah olmaksızın maçı bitirdik. Şu anda aşırı eksiğiz. Sergio Oliveira ve Icardi'nin sakatlıkları bizi üzdü, düşündürdü. Sergio'nun fut bileği namüsait bastı. Icardi ökçe veriyordu orada bir spazm oldu. Yaklaşık devir süreleri herhalde 3-4 haftayı bulacak üzere şu andaki düşüncede. İyileşme sürecine uyarınca değişiyor. İlerleyen günlerde henüz kesin bir halde ortaya çıkar. Rashica önümüzdeki eyyam antrenmana başlayacak. Şu anda alışılagelen koşulara adım adım başladı. Midtsjö'nün bir rahatsızlığı oldu. Dün ateşledi o sebepten dolayı dakika sahada olması. Bir ahir pik bakacağız. Emre ve Hamza, Antalya'da başlayacak. Ross'un derinliğine devamlı bir sakatlığı var. Bu çağda eksildik. Dünya Kupası'ndan doğacak 4 oyuncumuz var. Antalya kampında kadromuz içindeki aktör sayısı henüz da netleşecek herhalde" ifadelerini kullandı.

Katar'da planlı 2022 FIFA Dünya Kupası'nı nite bulduğunun sorulması hesabına değerli uygulayım adam, "Dünya Kupası'ndan umumi yerine mutsuzuz. Belki 3. maç az buçuk heyecanlandırdı. Genel yerine şu andaki bizlere verdikleri görüntü, kaybetmeme görüntüsü. Net bir halde oyunlar ortaya çıkmadı. Çeyrek bitiş maçları birbirine DOĞRU maçlar, Dünya Kupası'nın standardını arttıracak niteleyerek düşünüyorum. Net yerine bizim oyunumuza mail bir ekipman görmedim. Herkes değişkin bir halde oynuyor. Net bir favorim yok. Arjantin, Brezilya ayrımsız yandan geliyor. Diğer yandan Fransa, İngiltere bu grubun içinde olacak takımlar" ifadelerini kullandı.

"Benim düşüncesince oradaki anne husus ilkin B ekipman organizasyonunun liglere müdahale edilmesi"

Yabancı topçu kuralıyla ait evvel Kulüpler Birliği'nin meydana getirdiği çalıştayla ait yerine ise Buruk, "Burada umumi yerine dilek değişmesi. Artının ortadan kalkması. Özellikle hocaların kesin bir isteği. Oyuncu değiştirirken, ekipman yaparken zorluyor. Genel yerine bu kuralın Türk futboluna getirdikleri hesabına konuşmalar oldu. Çok kesin bir halde girdisi bulunmadığı görüyoruz. Benim düşüncesince oradaki anne husus ilkin B ekipman organizasyonunun liglere müdahale edilmesi. Galatasaray 2. Takımı'nın ihtimal 2. Lig, 3. Lig'de toprak alması. Daha evvel bu yapılmıştı. Galatasaray 3. Lig'de oynuyordu, Bursaspor 2. Lig'de oynuyordu aktör oynatmada şişman başağrısı yaşıyoruz. Kendi içimizde girip, doğacak biçimde halis muhlis dünyanın da kullandığı aktör gelişimi 2. takımların liglerde toprak alması. Bizim burada istediğimiz denli ecnebi oyuncuya haram getirilim, tığ burada aktör üretemedikten sonraları bunun bir kıymeti kalmıyor. Hak etmeyen oyuncuyu yukarıya boşaltmak mecburiyetinde kalıyorsun belki. Biz Türk oyuncuları, ecnebi oyuncularla yarıştırdığımızda filhakika Türk oyuncuların performanslarını henüz yukarıya çıkaracağız. Değişim Türk futbolunu aksi yönde etkiledi" açıklamasında bulundu.

"Galatasaray'ın geleceği düşüncesince burada ehemmiyetli bir envestisman yapılıyor"

Galatasaray altyapısının aşırı değişkin bulunduğunu vurgulayan sarı-kırmızılıların uygulayım direktörü, "Birçok oyuncuya hem tedbir çağında hem bitmeme fail çağda bizle bu arada olması şansı veriyoruz. 33 aktör ile antrenmana çıkıyorduk. 7 tanesi altyapıdan çıkan oyuncularımız. Bu oyuncularımızı özlük içimizde avlamak onlar düşüncesince aşırı değerli. Bu çağda de 6-7 oyuncumuz bizle birlikte. Bugün de müddet aldılar. Efe 16 yaşında. Ali ve Beknaz 2005'li. Galatasaray'ın geleceği düşüncesince burada ehemmiyetli bir envestisman yapılıyor. Galatasaray'ın elinde bir ekipman da 2000 tevellütlü üstü takımımız var. Uzun vadede Galatasaray'a kâr sağlayacağını düşünüyorum. Ben de oradan geldiğim düşüncesince aşırı mutluyum. Bu statta sallanmak onlar düşüncesince aşırı değerli. 16 yaşlarında bu stada çıkmaları aşırı değerli. Galatasaray'a yakışır" niteleyerek laflarını tamamladı.

Oğuzhan Ort - Bozhan Memiş
 

iha.com.tr üstündeki istihbarat ekspoze biçiminde yayınlanmaktadır. Haberin video, ışık ve metnine Abone panelinden ulaşabilirsiniz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler