USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Okan Buruk: 'İki kulvarda da hedefimize ulaşacağız'

Ziraat Türkiye Kupası'nda Alanyaspor'u süzerek çeyrek finale yükselen Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, “Kazandığımız için, akıbet 8'e kaldığımız düşüncesince mutluyuz. İki kulvarda da hedeflerimiz bitmeme ediyor. İnşallah 2 kulvarda da hedeflerimize ulaşacağız?

Okan Buruk: 'İki kulvarda da hedefimize ulaşacağız'
18-01-2023 08:06

Ziraat Türkiye Kupas Son 16 Turu'nda Alanyaspor'u 2-1'lik sayı ile yenmiş fail Galatasaray ismini çeyrek finale yazdırdı. Maç sonu matbuat mensuplarına açıklamalarda mevcut Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, ad çekme kendisine elleme ortak ekipman ile eşleştiklerini ve Alanyaspor'un hafta sonu karşılaşma yapmadığını bundan dolayı canlı bulunduğunu söyledi. Alanyaspor'un ekipman kendisine elindeki en elleme 11'i sahaya sürdüğünü kail Buruk, oyuna kendilerinden hâlâ elleme başladıklarını belirtti. İlk yarıda dü gol ve baş döndürücü sayıda durum imal ederek oyunu domine ettiklerini tamlayan Buruk, ikinci yarının belli başlı bölümlerinden rakiplerine hâlâ baş döndürücü durum verdiklerini tabir etti.

“İki kulvarda da hedefimize ulaşacağız"

Rakibe maruz pozisyonlardan tasalı bulunduğunu tabir fail Okan Buruk, “Zaman devir aldatmaca bizim istediğimiz kabil gitmedi. Özellikle rakip ukubet bölgesine hâlâ az girdik evvel yarıya oranla. Maçın sön bölümünde girdiğimiz pozisyonlar oldu. Rakibimize de pozisyonlar verdik. Ama günün böylece istediğimiz tuğra ulaştık. Hem oyuncularımı bununla birlikte rakip Alanyaspor'u kutlama geçirmek gerekiyor. Genele baktığımızda küme maçı kabil leziz durum mahmul ve futbolun dobra bulunduğu ortak geceleyin ezanı yaşattılar. Kazandığımız düşüncesince akıbet 8'e kaldığımız düşüncesince mutluyuz. İki kulvarda da hedeflerimiz bitmeme ediyor. İnşallah 2 kulvarda da hedeflerimize ulaşacağız” dedi.

“Bu zait iklim bizi hedeflerimize en elleme halde götürecektir”

8 Süper Lig, 3 Ziraat Türkiye Kupası maçı oynadıklarını ve bu maçlardan art arda 11 yengi alarak edinim alışkanlığı edindiklerini tabir fail Buruk, hem aldatmaca yönünde elleme işler yaptıklarının bununla birlikte hisse senedi gösterdiklerini belirtti. Sezon gene bu yana baş döndürücü hisse senedi gösterdiklerini tabir fail gailesiz beceri adam, oyuncuların performanslarını bulmasının ara sıra devir aldığını söyledi. Geç oluşan ortak ekipman olduklarını vurgusunda mevcut Buruk, oyuncularını elleme tanıdığını, oyuncuların da kendisini elleme tanıdığını söyledi. Takımda bugün yer değiştirme bulunduğunu ve oynayan oyuncularının sahada en iyisini hazırlamaya çalıştığını tabir fail Buruk, hem insanca bununla birlikte ayak topu yönünde birinci sınıf oyuncular ile çalıştığını belirtti. Oyuncularının kişiliklerini sahaya koyduğunu tamlayan Buruk, “Maçtan ve antrenmandan evvela ne istediğimizi, rakibimizin ne oynadığını hepsini akilane ortak halde söylemeye çalışıyoruz. Onların verdiği reaksiyon baş döndürücü önemli. Biz hemen ayak topu ekibi değiliz. Başkanımız, idare kurulumuz burada. Taraftarımızın ve kulübün bu seneki oluşturduğu zait düzlem skorları da baş döndürücü müspet ortak halde etkiliyor. Bu yıl Galatasaray topluluğu kenetlenmiş, hepsi şampiyona ve muvaffakiyet düşüncesince odaklanmış. Bu zait havayı oluşturduğumuz devir bu takımada baş döndürücü müspet ortak halde yansıyor. Biz alan içinde işlerimizi hazırlamaya çalışıyoruz. Saha dışı unsurları da bizim düşüncesince önemli. Özellikle taraftarımızın bizlere verdiği destek. Bugün gine buradaydılar. Takımı gelişigüzel maçtan sonraları tribüne çağırıyorlar. Bu desteği veriyorlar. Bu zait iklim bizi hedeflerimize en elleme halde götürecektir” biçiminde konuştu.

“Kimle çıkarsak çıkalım hedefimiz kazanmak”

Son pik mucibince yer değiştirme yaptıklarını tabir fail Buruk, karşılaşma eksiği bulunan aktörleri ortak ahir maçlara apiko tutmalarının baş döndürücü ehemmiyetli bulunduğunu söyledi. Muslera'yı getirilen Okan Kocuk ve Jankat Yılmaz'ın kendilerine maruz rolü en elleme halde yaptıklarını kail Buruk, “Birçok aktör düşüncesince bunu söyleyebiliriz. Hem oyuncularımız apiko tutuyoruz bununla birlikte performansını geliştiriyoruz. Son karşılaşma oynamayan Mertens'i kullandık. Dediğim kabil oyuncuların hem gelişimi bununla birlikte Galatasaray gelişigüzel pik tashih geçirmek düşüncesince çıkıyor. Bugün güç ortak maçtı elleme ortak takıma gönül rahatlığı oynadık. Özellikle akıbet 2 iç alan müsabakasını 4-1 ve 5-0 nail çelimli ortak takıma gönül rahatlığı oynadık. Bu nedenden kazandığımız düşüncesince de mutuyuz. Oyuncularımızı da kazanıyoruz. Maç atmosferi yaşıyorlar, karşılaşma kondisyonu yakalıyorlar. Kimle çıkarsak çıkalım hedefimiz tashih geçirmek ve bunu bugün de gösterdik” ifadelerini kullandı.

“Lehime de aleyhime de sorumluluk yapılmasın”

Hakem Volkan Bayarslan'ın performansı kendisince sorulan suali cevap veren Okan Buruk, “Hakeme eleştiride bulunmadık. Alanyaspor ile oynadığımız akıbet maçta hakeme müteveccih ortak eleştirim olmuştu. Yanlış ortak al yaşlı göstermişti. Orada baş döndürücü ortak tomar eleştirdik. Bugünkü yargıcı performansını maçtan ahir görüntüleri açık ortak halde gördükten sonraları değerlendirebiliriz. Hakemin verdiği kararlar neticeye bulaşık etti mi? Etmedi mi? Ben göremedim. Her hafta hepsi düşüncesince yanlışlar yapılabiliyor. İlk Alanyaspor maçında yargıcı bizim adımıza baş döndürücü açık ortak sorumluluk yaptı. Burada 11 galibiyeti konuşurken, 12'inci galibiyeti konuşacaktık. Kimse lehine ve aleyhine sorumluluk yapılmasını istemiyor. Lehime de aleyhime de sorumluluk yapılmasın. Bu aldatmaca içinde yanlışlar oluyor. Bunu da engel olmak şu an düşüncesince zor” dedi.
 

Fadıl Kösedağ
 

iha.com.tr üstündeki duyum ekspoze biçiminde yayınlanmaktadır. Haberin video, ışık ve metnine Abone panelinden ulaşabilirsiniz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13MKE Ankaragücü3539-3
14Samsunspor3439-7
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler