USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Okan Buruk: 'Galatasaray camiası olarak bu rekoru kırıyoruz'

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, pakt tarihindeki en derinlemesine yengi serisini yakalamalarıyla ilişik olarak, "Rekor, benim kırdığım ortak rekor değil. Galatasaray camiası olarak bu rekoru kırıyoruz. Hedefimiz böke olmak" dedi.

Okan Buruk: 'Galatasaray camiası olarak bu rekoru kırıyoruz'
02-02-2023 00:09

Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında Galatasaray evinde uğraş etmiş bulunduğu Ümraniyespor'u 3-2 yenik etti. Mücadelenin arkası sıra planlı matbuat toplantısında mütekellim Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, "Maç öncesi, Ümraniye'nin baş döndürücü güzel ortak ekipman olduğunu, baş döndürücü yıldızı düşük maçları bulunduğunu söylemiştim. Ümraniyespor, güzel ortak takım. Ofansif olarak güzel işler özne ortak takım. Çok ortak tomar gol konumuna girdik. İlk yarıda rakibimizin rastgele kalemize geldiğinde, kemiksiz konum oldu. Bizim denli ortak ekipman için, geçmiş nısıf savunmalı açıdan görüntü kırıklığı oldu. Bugün savunmalı açıdan bizlere yaraşıksız ortak geçmiş nısıf oldu. Bundan ahir maçlar düşüncesince bunu düzeltmemiz gerekiyor. İkinci nısıf konum vermedik. 2-2'yi bulduk elan sonradan 3-2'yi bulduk. Devamında ferde bizde kaldı ve maçı 3-2 önde bitirdik. Kazandığımız düşüncesince sevinçliyiz. Bugünden de baş döndürücü ortak tomar ibret alacağımız nesne ortaya çıktı" biçiminde konuştu.

"İkinci nısıf elan dengeliydik, elan akla yatkın oynadık"

Devre ortada aktörleri ile ne konuştuğunun sorulması ilişkin Buruk, "Sakin olmaları gerektiğini, kalitemizi ortaya koyduğumuzda kazanacağımızı söyledim. Defansif açıdan geçişlerdeki organizasyonlara ilgi etmemizin icap ettiğinin altını çizdik. Leo Dubosi ikinci yarıda defansa geçince, Leo elan istikrarlı oynayan ortak oyuncu. İlk nısıf Emre ile saldırı yönünde ürettik lakin defans geçişlerinde mesail yaşadık. Takım olarak bu hataları yapık. İkinci nısıf elan dengeliydik, elan akla yatkın oynadık. Rakip de de 10 isim kalınca 3. golü buldu" niteleyerek yanıt verdi.

Yeni nakil Kaan Ayhan düşüncesince ise Okan Buruk, "Önemli ortak oyuncu. Milli ortak oyuncu. Kaan'ı endamsız mehil düşüncesince almadık. Uzun seneler Galatasaray'da oynasın niteleyerek aldık. İlk düşüncemiz onun stoperde kullanmak. Farklı ortak yerde gerekseme olduğunda, bunları da oynayabilen ortak oyuncu" ifadelerini kullandı.

"Devre arasını beklemeyi düşünen ortak fen adamımım"

İlk nısıf bitmeden aktör değiştirmeyi düşünmediğini kail sarı-kırmızılıların fen direktörü, "Devre arasını beklemeyi düşünen ortak fen adamımım. Burada ecnebi değişiminden ötürü dü aktör değiştirmeniz gerekiyor. İlk nısıf düşüncesince baş döndürücü yapılabilecek ortak nesne değil. Oyuncu değişimleri aklımdan geçmedi. Devre arasını beklemeyi, anca aşama yapmayı düşündük. İlk yarıda verdiğimiz pozisyonları Emre özelinden kullanmak istemiyorum. Takım savunmasında baş döndürücü iri yanlışlar yaptık. Stoperlerimiz de hata kararlar verdi. Sadece Emre üstünden değerlendirmenin hata bulunduğunu düşünüyorum. Torreira çevresindeki dostlarının eksiklerini de kapattı, oyunu da kurdu. Sergio güzel ortak karşılaşma oynamadı. Onun standardını biliyoruz. Özellikle Torreira oradaki eksiklikleri de ortak nebze kapattık. Yoğun ortak hafta geçiriyoruz. Bir ahir pik baş döndürücü ayrımlı hazırlanmamız gerekiyor. Çok ehemmiyetli ortak takımla maçımız var. Bugünden elan güzel olacağımızı söyleyebilirim" değerlendirmesinde bulundu.

"Galatasaray camiası olarak bu rekoru kırıyoruz"

Galibiyet serisini rekorunun hatırlatılması ilişkin Okan Buruk, "Rekor, benim kırdığım ortak rekor değil. Galatasaray camiası olarak bu rekoru kırıyoruz. Ben de bunun başındaki fen adamım. Hedefimiz böke olmak. Hafta hafta etraflı maçları kazanmaya odaklıyız. Rakiplerimizle aramızdaki benek farkını ayırmak istiyoruz. Bunun düşüncesince de doğrultmak istiyoruz. Bunu güdeleme olarak hem kendim oturuyorum bununla beraber oyuncularım yaşıyor. Bu seneki ekip rakorları kırabilecek kapasitede ortak kadro. Çok güzel ortak biçimde gidiyoruz. İnşallah birçok maçlar kazanıp, hakeza bitmeme ederiz" dedi.

"Amacımız benek farkını açmak"

Puan yerinde önde olmanın edisyon yapıp, yapmadığının sorulması ilişkin Buruk, "Kendi maçlarımıza bakıyorum, rakiplerimizin maçların da bakıyorum. Rakiplerimizin 5 haftalık kısımda kemiksiz ortak biçimde bizlerden elan çetince fikstürü bulunduğu görüyorum. Bizim iç, rakiplerimizin aut sahada bulunduğu ortak fikstür var. Bununla beraberce kazanıp, rakiplerimizin müsabakasını seyrediyoruz yahut ilkin izleyip ona mucibince çıkıyoruz. Amacımız benek farkını açmak. Son haftalarda Fenerbahçe sonuç bugün golleri ile benek farkını koruduğunuz görüyoruz. Puan farkını ileriye götürmeye çalışıyoruz" açıklamasında bulundu.

"Sol katı transferini rafa kaldırdık"

Sol katı transferinin durumuyla ilgilendiren olarak ise Okan Buruk, "Sol katı düşüncesince düşüncemiz olmuştu. Türk olarak bunu düşünüyorduk. Kazımcan iyileşti. Leo Dubois orada güzel başarım verdi. Biz bunu rafa kaldırdık. Kaan transferiyle savunmadaki düşüncemizi ortaya koyduk. Bu semt ile ilgilendiren nakil yapmayacak gibiyiz. Transferin sonuç gününe derece tadilat olabilir. İki parça oyuncumuzla metodları ayırdık. Patrick van Aanholt ve Haris Seferovic'e teşekkürname ediyorum ve başarılar diliyorum" niteleyerek laflarını tamamladı.

Oğuzhan Ort - Bora Akyol
 

iha.com.tr üstündeki duyum ekspoze biçiminde yayınlanmaktadır. Haberin video, ışık ve metnine Abone panelinden ulaşabilirsiniz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13MKE Ankaragücü3539-3
14Samsunspor3439-7
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler