USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Okan Buruk: 'Bu kadar farklı bir galibiyet bizim düşüncesince çok etkileyici oldu'

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, farklı kazanılan Başakşehir maçının arkası sıra icra ettiği açıklamada, "Bu kadar farklı bir galibiyet bizim düşüncesince çok etkileyici oldu. Ligin en dobra takımlarından birine gönül rahatlığı hakeza bir akıbet kabul etmek bizi b

Okan Buruk: 'Bu kadar farklı bir galibiyet bizim düşüncesince çok etkileyici oldu'
13-11-2022 02:08

Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında Galatasaray deplasmanda karşılaşmış olduğu Başakşehir'i 7-0 yendi. Mücadelenin arkası sıra planlı matbuat toplantında açıklamalarda mevcut Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, "Maç öncesinde iktisap hedefimizi söylemiştim. Bu kadar farklı bir galibiyet bizim düşüncesince çok etkileyici oldu. Ligde 8 gol ballıdarı bir takıma karşı, hile namına çelimli takımlardan biri, Emre sarıklı ile baş başa Avrupa'da da çok ehemmiyetli işler işleyen bir takım. Ligin en güzel takımlarından birine erinç hakeza bir son kabul geçirmek bizi bahtiyar etti. Maça er golle başlamamız, geçmiş yarının böylecene attığımız dü gol, ikinci nısıf hâlâ şen oynamamızı sağladı. Maçın esasen sonuna kadar öndeki baskımızı bitmeme ettirdik. İstediğimiz oyunu adet namına sahaya yansıttık. Çok sevinçliyim. Taraftarımız bizlere her daim dayanak veriyor. Dünya Kupası'ndan sonradan bire bir güç, bire bir istek, bire bir oyuncuların başarım olarak, bire bir şeyi yakaladığımız bir ortamla arka döneriz. Oyuncularımızı kutlama kartı geçirmek istiyorum. Başakşehir benim düşüncesince hususi bir camia. Burada hususi hatırat yaşadım. Bu odada şampiyona kutlamıştım. Maç evveliyat çiçekle gelecek yapıldı. Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ ve Başakşehir ailesine teşekkürname ederim” niteleyerek konuştu.

Hep derinliğine vadeli baktıklarını kail Buruk, "Puan farkı açılsa da bir şeyin bitmeyeceğini söylüyorduk. Bugün karşılaşma evveliyat Fenerbahçe'nin 3 nokta kaybetmesi bizim düşüncesince ayrı bir güdeleme oldu. Ligde ikinci tam dönmek bu periyodu nokta farkı namına belirlemek hedefti. Bugün bunu yakaladık. Lig çok derinliğine bir maraton. Zorlu bir fikstürü geçtik. Zorlu maçlar bitmeme edecek. Her karşılaşma zor" biçiminde konuştu.

"Yunus ile ilişik farklı bir düşüncemi yok"

Yunus Akgün'ün kadroda arazi almamasının sorulması ilişkin Okan Buruk, "Benim düşüncesince en ehemmiyetli bilinçlilik içeride konkur olması, ki doğruluk ediyorsa onun oynaması. Bazen tercihleriniz oluyor. Hak edene formayı vermeyi istiyorum. Emre bunun düşüncesince ülkü örnek. Emre takımla çok az arazi aldı. Bir anda şekil ona geldi, o bitmeme etti. Herkes düşüncesince bu geçerli. Her aktör performansını yükseltmek zorunda. Yunus da bizim güvendiğimiz, beğendiğimiz, ileriye dönük, çok güzel işler yapacağı düşündüğümüz oyunculardan biri. Yunus'a ulusal grup arasının da güzel geleceğini, ehemmiyetli birisi bulunduğunu ortaya çıkarmamız gerekiyor. Yunus Galatasaray altyapısından büyük bir oyuncu. Yunus'a bulunan inancım tam. Yunus ile ilişik farklı bir düşüncemiz yok" niteleyerek karşılık verdi.

"Türkiye'den Dünya Kupası'na maksimum topçu verici takımız"

Dünya Kupası arasının geçmiş kez bu zamanda olacağını hatırlatan Buruk, "Bu arayı istemezdim. Farklı bir bilinçlilik yaşayacağız. Türkiye'den Dünya Kupası'na maksimum topçu verici takımız. 5 oyuncumuz Dünya Kupası'na gidecek. A Milli ve umut Milli Takım'a gidecek oyuncularımız olacak. Biraz ayrı ayrı olacak. Dünya Kupası'ndaki oyuncuların ne devir döneceğini bilmiyoruz, dinlenmeden sezona bitmeme edecekler. Dünya Kupası'na revan oyuncularla akilane izlence yapmamız gerekecek. Bu 5 oyuncumuzu geldikten sonradan takıma uyarlanmış etmemiz gerekecek. Belki de tedarik devri birtakımı oyuncular düşüncesince okazyon olacak. mühim maçlar yapacağız. Yükselen bir grafiğimiz vardı. Burada bir açıklık verdik. Aynısını yakalayacağız esasen inşallah" açıklamasında bulundu.

Oğuzhan Ort
 

iha.com.tr üstündeki duyum ekspoze biçiminde yayınlanmaktadır. Haberin video, ışık ve metnine Abone panelinden ulaşabilirsiniz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler