USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Okan Buruk: '8 maçlık bir seri yakaladık, bunu devam yol açmak istiyoruz'

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Hatayspor galibiyetinin peşi sıra meydana getirdiği açıklamada, 8 maçlık seriyi devam yol açmak istediklerini söyledi. Buruk, başkaca Sivasspor'da biçim giyen sol acımasız Uğur Çiftçi ile de ilgilendiklerini açıkladı.

Okan Buruk: '8 maçlık bir seri yakaladık, bunu devam yol açmak istiyoruz'
14-01-2023 09:09

Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasında Galatasaray evinde savaş etmiş bulunduğu Hatayspor'u 4-0 yenik etti. Maçın peşi sıra planlı matbuat toplantısında açıklamalarda mevcut Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, "Bugün düşüncesince her insanın fikri derbi zaferinden sonraları bire bir oyunu sahaya yansıtabilecek mi diyeydi. Maç önceleri futbolcularımızdan bunu yayınlayan semboller alıyoruz. Bugün önceki yarıda bunu kesin bir halde sahaya koyduk. Rakibimizi önemsediğimizi ortaya koyduk. İlk yarıyı kesin bir skorla bitirdik. Bunun indinde aşırı bir tomar pozisyonlarımız vardı. Geçişleri dobra özne bir takımdı. Defansın açıdan korkularımız vardı. İkinci nısıf az buçuk elan rölantide geçti. Hücumdaki tercihlerimiz istediğimiz derece olmadı. Maç sonunu 4-0 derece kesin bir skorla bitirdik. Bugün bizim düşüncesince ehemmiyetli bir gün. Ligi ne denli önemsediğimizi, istediğimizi ve bökelik önünde ne denli iddialı olduğumuzu, iç sahada taraftarımızla neler yapabileceğimizi bir kat elan ortaya koyduk. Kaliteli bir kadromuz var. Bütün oyuncularıma aşırı güveniyorum. Oyuncularıma teşekkürname ediyorum. 8 maçlık bir seri yakaladık. Bunu devam yol açmak istiyoruz" niteleyerek konuştu.

"Taraftarlarımızı bahtiyar kılmak istiyoruz"

Taraftarların namına verdiği desteğin sorulması ilişkin Buruk, "Geldiğimizden bu yana bana güvenilmez bir dayanak noktası veriyorlar. Benim düşüncesince en kıymetli olanı ihtimal dobra başlamadığımız yerde ikinci hafta maçından bir ahir maç tribünlere çağırması, bana ve takıma verdikleri dayanak noktası ehemmiyetli ve değerli. Biz de buna müstahak olmaya çalışıyoruz. Gerçekten aşırı şişman bir hata taşıyoruz. Bunu sokakta olsun, nereye gidersem gideyim hissediyorum. Geçen hafta onlar düşüncesince ehemmiyetli bir yengi imza attık. Bu mesuliyeti en dobra halde adına getirmeye çalışıyoruz. Yolumuz derinlemesine İlk yarıyı bitirdik. Daha da zor, çekişmeli, stresli maçlar başlayacak. Amacımız bu formumuzu devam ettirmek. Bu çizgiyi elan yukarılar akla yatkın taşıyacağız. Dünyanın ciharıyek yanından destekleyen taraftarımız var. Onları bahtiyar kılmak istiyoruz" biçiminde konuştu.

Genç topçu Barış Alper Yılmaz'ın oyuna küsecek bir tanesi olmadığını kail Okan Buruk, "Hep çalışan, isteyen. Hedefleri bulunan biri. Burada Kerem'i de, Yunus'u bire bir şeyin içine koyacağım. Galatasaray'a yardım gelmek istiyorlar. Milli takımda kuşkulanmak istiyorlar. Çok ehemmiyetli oyuncularla oynuyorlar. Biz 8-10 güre oyuncumuzu A takımla antrenmana çıkarıyoruz. Barış üstü fevk 3 maçta 11 oynadı. Elinden geleni yapıyor. Onlara araştırma görevlisi olacağız. Oyuncularımızla beraberce elan bir tomar çalışacağız. Barış buna açık. Antrenman bittiğinde fazladan etkin oyuncularımızdan biri" ifadelerini kullandı.

"Gomis'in oranı aşırı büyük"

Genel şekilde rakibe gereğince oynayan bir ekipman olmadıklarını kail sarı-kırmızılıların beceri direktörü, "Kendi oyunumuzu ortaya koyuyoruz. Ligin içinde bu çeşit kararlar alınabilir. Elinizdeki oyuncuların vaziyeti da önemli. Bunlar kalburüstü bulunduğu devir beceri insanın cesareti oluyor. Başarısız olduğunda da neden anca oynattın niteleyerek tenkit alıyorsunuz. Bu oldukça normal. Bu ekipman kalburüstü olacaksa halis muhlis ekipman oynamaya amade olduğunda kalburüstü olacaktır. Bunun kesin örneği ihtimal Gomis. Bugün girdi, golünü attı. Bugün burada Galatasaray bir numara sıradaysa onun oranı aşırı büyük. Bütün oyuncularımdan da bunu bekliyorum. mühim bir kol mevcut elimizde" açıklamasında bulundu.

"İç ortalık avantajımızı gitmek istiyoruz"

Zor bir fikstürle başladıkları vurgulayan Okan Buruk, "Zorlu deplasmanlar var. Bu fikstürü görür görmez önceki düşüncemiz buraya baş kafaya girebilmekti. İlk 2'nin içinde edinmek bizim düşüncesince hedefti. Şu anda 4 nokta öndeyiz. İkinci nısıf elan aşırı bölgemizde oynayacağız. İç ortalık avantajımızı gitmek istiyoruz. Maç oynanmadan kazanılmıyor. İlk nısıf fikstürümüz ikinci nısıf fikstürümüze gereğince elan zordu. Bu gece ezanı düşüncesince 7 nokta öndeyiz. Maç maç bakıp, bire bir ciddiyeti sürdürüp, iktisap serimize sürdürmek istiyoruz" dedi.

"Mata, aşırı kıymetli dü gol attı"

İspanyol topçu Juan Mata ilişkin da mütekellim Buruk, "Bugün onla başladık. İlk maçı bulunmasına karşın maçın başlangıcında arzusu yere gelemedi. Çok kıymetli dü gol attı. İkinci nısıf elan kesin paslar veren, ekibi başöğretmen oyuncuydu. Onun performansından memnunum. Hücumda baskılara elan akla yatkın gitti. Oyun karakterin önde bası namevcut fakat bugün önde baskılara aşırı akla yatkın bir halde katıldı" ifadelerini kullandı.

"Icardi 2 golde şişman gösteriş oynadı"

Arjantinli topçu Mauro Icardi'nin maç bittikten sonraları aracısız soyunma odasına gittiğinin sorulması ilişkin Okan Buruk, "Çok kesin görmedim. Ben de kişi odama gittim. Saha durmadım. Bugünün en ehemmiyetli karakterlerinden bir tanesi Icardi'ydi. 2 golde şişman gösteriş oynadı. Gol satmasa da arkadaşlarına aşırı kesin pozisyonlar hazırlıyor. Takımı düşüncesince elinden geleni yapıyor. Bugün de 90 dakika güvenilmez başarım verdi" niteleyerek yanıt verdi.

"İyi karakterlerinin bulunduğu bir oyunculara sahibim"

Okan Buruk, takımın aktör karakterinin aşırı çelimli bulunduğunu vurgulayarak, "Buraya gelip, ekibi sahiplenmeleri aşırı önemli. İyi karakterlerinin bulunduğu bir oyunculara sahibim. Biz de bunu yönetmeye çalışıyoruz. Benim de aşırı degaje bir ekibim. Tesiste mevcut hepsi bu takımın mutluluğu düşüncesince herhangi bir şeyi yapıyor. Şanslı bir beceri adamımım. Onları en dobra halde pik yapmaya çalışıyorum. Onlar da bizle beraberce Galatasaray'ın başarısı düşüncesince burayı sahipleniyorlar" açıklamasında bulundu.

"Uğur Çiftçi ile ilişik görüşmeler sürüyor"

Transferler ilişkin ise Buruk, "Transfer devri başladı. Özellikle sol berk branşında evcil oyuncular üstünden bakıyoruz. Elimizde 2 parça sol bekimiz var. Yerli bir oyuncuyu oraya eklemek istiyoruz. Onla ilişik bir dü adayımız vardı. Uğur Çiftçi de onlardan biriydi. Görüşmemiz sürüyor, birlik bitmedi. Transfer yapmak, ekibi pekiştirmek istiyoruz fakat bir taraftan da benim düşüncesince elan ehemmiyetli bulunan elimizdeki aktörleri kazanabilmek. Elimizde derinlemesine süreler veremediğimiz oyuncular var. İlk isteğim, önceki düşüncem nakil değil. Takımımıza makul oyuncular bulabilirsek, ihya düşüncesince de bu süreçte cereyan edebiliriz. Acele edeceğimiz bir nesne yok. İlk gayem dobra bulunan aktör grubuna müddet vermek" niteleyerek laflarını tamamladı.

Oğuzhan Ort - Medeni Topaloğlu

İLGİLİ HABER
Juan Mata: Umarım böke oluruz Juan Mata: 'Umarım böke oluruz'
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler