USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Milot Rashica: 'Takım olarak birbirimize alıştık'

Galatasaray'ın Kosovalı oyuncusu Milot Rashica, Dünya Kupası'nın tamamlanmasıyla hafta sonu baştan başlamış olacak Spor Toto Süper Lig önceleri ekip olarak birbirlerine alıştıklarını anlatım ederek, “Lige en güzel biçimde başlayıp bıraktığımız yerden bitmeme edeceğiz?

Milot Rashica: 'Takım olarak birbirimize alıştık'
19-12-2022 22:06

Werder Bremen'de biçim giydirilmiş yer aldığı çağda attığı goller ve sürati dolayısıyla ‘Rocket Man' lakabını düzlük Galatasaray'ın Kosovalı yıldızı Milot Rashica, performansı, para aktarımı süreci, Okan Buruk, Süper Lig ve bir baş döndürücü mevzuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Futbolcu olmasında en ehemmiyetli unsurun ne olduğuna ilişkin suali cevap veren Rashica, “Sanırım 6-7 yaşlarındaydım, amcam beni Kosova'da mevcut bir ayak topu okuluna götürmüştü. Kosova'da baş döndürücü bir tomar ayak topu okulu mevcut ve bu ayak topu okullarını genel anlamda emektar ayak topu aktörleri kuruyor. Kosova'dan baş döndürücü bir tomar topçu çıkmış yer aldığı düşüncesince onlar da futbolculuk dönemlerinden sonradan ayak topu okulu kurup hocalık yaparak toy oyuncuların yetişmesini sağlıyorlar. Kosova'da 2-3 kıta ayrımlı ayak topu okuluna gittim. Daha sonradan Kosova'nın başkenti Priştina'ya gittim. Orada da bir dü sene oynadıktan sonradan yeniden doğduğum şehre arka döndüm ve FC Vushtrria takımında oynamaya başladım, sonradan da Hollanda'ya para aktarımı oldum” dedi.

“Ailemin yardımıyla çetince günleri atlattım”

Kariyerinde intizar hatıra ile ilgilendiren bilgiler sağlayan 26 yaşındaki oyuncu, “Her oyuncunun kariyerinde elleme ve çirkin olarak nitelendirebileceği anlamış olur olabiliyor. Benim düşüncesince de dizimden yaşadığım pot ihtimal intizar noktası olabilirdi. 15-16 yaşındaydım. Kötü bir sakatlıktı ve şahıs kendime ‘Futbol kariyerim başlamadan sona erdi mi yoksa' niteleyerek sordum. Gerçekten çetince günlerdi. Ancak ailemin, kulübümün ve arkadaşlarımın yardımıyla bu çetince günleri atlattım. Çok çalıştığımı da katmak istiyorum. Bunu bir intizar noktası olarak söyleyebilirim” ifadelerini kullandı.

“Galatasaray'ın benimle ilgilenmesinden baş döndürücü memnundum”

Galatasaray'a bulunan para aktarımı süreci karşı mütekellim Rashica, “Galatasaray'ın para aktarımı sürecinde başladığı günden itibaren benimle ilgilendiğini biliyordum fakat o süreçte bonservisimin bulunmuş yer aldığı Norwich City ile bir geçim sağlanamamıştı. Daha sonradan para aktarımı periyodunun bitimine dü gündüz kaldığında geçim sağlandı. Ben doğrusu Galatasaray'ın benimle ilgilenmesinden çevre baş döndürücü memnundum, evvel duyduğumda baş döndürücü heyecanlanmıştım. Menajerimle de sabah akşam konuşuyordum. Galatasaray'a gelmeyi baş döndürücü istiyordum. Sonunda da transferin tamamlandı ve buradayım” halinde konuştu.

“Bu heyecanı hayatta kızarmak baş döndürücü özeldi”

Sarı-kırmızılı takımdaki evren yıldızları ile ayrımsız lansman filmimizde toprak almış yer aldığı hatırlatılan Rashica şunları söyledi:
“Mata ve Icardi üzere yıldızlar ve öbürü oyuncular ile beraberce ayrımsız gündüz gelmem, onlarla beraberce bu heyecanı hayatta kızarmak benim düşüncesince baş döndürücü özeldi. Uzun devam eden bir gündü. Sağlık taraması, arkası sıra ışık ve videoteyp çekimleri. Gerçekten bütünü baş döndürücü eğlenceliydi ve baş döndürücü dobra bir deneyimdi. Tüm bunların ve başkaca döküman işlerinin ayrımsız gündüz süresince eskiden tamamlanması da baş döndürücü profesyonelceydi ve bana baş döndürücü elleme hissettirdi.”

“Lige en elleme biçimde başlayıp bıraktığımız yerden bitmeme edeceğiz”

Dünya Kupası evveliyat Süper Lig'de yükselen bir performansı ile ilgilendiren görüşlerini aktaran Kosovalı oyuncu, “Dürüst edinmek icabında baş döndürücü elleme gittiğimiz bir çağda hakeza bir aranın olması dolayısıyla baş döndürücü üzgünüm. Çünkü hem şahıs açımdan bununla birlikte kadro olarak baş döndürücü elleme bir depar belgesi yakalamıştık. Özellikle akıbet 2-3 maçta baş döndürücü iyiydik. Bu arada sakatlığımdan çevre baş döndürücü bir tomar alıştırma yapamamıştım. Ama gündüz günden imdi iyiye akilane gidiyorum ve klasman başlayana denli imdi müheyya bir duruma geleceğim. Hem kendim bununla birlikte kadro olarak lige en elleme biçimde başlayıp bıraktığımız yerden bitmeme edeceğimizi düşünüyorum” dedi.

“Galatasaray haricen göründüğünden baş döndürücü imdi iri bir kulüp”

Rashica, formasını giydirilmiş yer aldığı Galatasaray ile ilgilendiren düşünceleri şu laflarla aktardı:
“Kosovalı olduğum düşüncesince Türk futbolunu ve Türkiye'yi daima yakından izleme ediyorduk. Biz birbirimize eğik insanlarız. Açıkçası gelmeden ilkin de doğrusu Galatasaray'ın büyüklüğünü yakından biliyordum. Büyük bir hayranlıkla izleme ediyorduk. Bu sebeple de burada nelerle karşılaşacağımı baş döndürücü elleme biliyordum. Ama selim edinmek icabında deminden buradayım ve Galatasaray haricen göründüğünden baş döndürücü aşkın imdi iri bir kulüp. Bunu içerisine girdiğinizde baş döndürücü imdi elleme anlıyorsunuz. Her bilinçlilik baş döndürücü iri bir kulüpte olması gerektiği üzere profesyonelce işliyor. Herkes profesyonelce çalışıyor ve işini baş döndürücü elleme yapıyor. Burada olduğum düşüncesince baş döndürücü mutluyum.”

“İyi nemalanmak ve hab düzeni alıştırma denli önemli”

Profesyonel bir futbolcunun gelişimi ve nazarıitibar etmiş yer aldığı unsurlarla ilgilendiren Rashica, “İyi alıştırma gerçekleştirmek ve eksiklerinin üzerinde kıymetlendirmek gerekiyor. Bunun indinde dirim seçimi bir futbolcunun performansını belirleyen ehemmiyetli unsurlardan bir tanesi. İyi beslenmek, hab düzeni ve yeteri denli rahat etmek de yapmış olduğunuz antrenmanlar denli önemli. Bunların hepsini birleştirdiğinizde kalburüstü olmamanız düşüncesince bir hastalık yok. Ben de bunlara baş döndürücü ehemmiyet veriyorum ve ayak topu yaşantıma bu doğrultuda doğrultu veriyorum.

“Okan hocaya eş olduğumuz düşüncesince baş döndürücü mutluyuz”

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ile ilgilendiren düşüncelerini tabir fail Rashica açıklamasında şu laflara toprak verdi:
“Bence mesleğinde baş döndürücü elleme biri. Kişisel olarak da baş döndürücü seviyorum. Belki başlangıçta kadro olarak elleme oynamıyor üzere göründük fakat bence bir süreçten geçiyorduk. Çünkü toy oyuncular, toy bir takım, toy bir sarıklı ile sezona başlandı. Bir uyarlama süreci yaşandı. Özellikle Okan Hoca'nın aldatmaca sistemine uymak gerekiyordu ve bunu başardık. Bunu da ilkin kadro olarak akıbet 4-5 maçta yakaladığımız çıkıştan anlayabilirsiniz. Takım olarak birbirimize alıştık ve Okan Hoca'nın bizlerden istediklerini kusursuz anlamıyla adına getirmeye başladık. Böyle bir hocaya eş olduğumuz düşüncesince baş döndürücü mutluyuz.”

“Süper Lig'in eksiği bulunduğunu düşünmüyorum”

Türkiye'de oynanan ayak topu ile Avrupa'da oynanan ayak topu karşı mütekellim mutedil yakut oyuncusu, “Bana uyarınca kimi farklılıklar mevcut elbette ki. Ama televizyondan seyrettiğimiz yahut dışardan gördüğümüzden de ayrımlı bir boyut uydurma konusu. Baktığınız devir Türk Ligi, iri liglerden bir tanesi. Taktik ve çetinlik yönünde Türk Ligi'nin eksiği bulunduğunu düşünmüyorum. Buradaki futbolun sertliği ve sertliği de baş döndürücü yüksek. Fakat İngiltere'ye gittiğimde hakkıyla orada ayrımlı bir düzem var. Bunu Almanya'dan İngiltere'ye gittiğim devir da söylüyordum. Orada herhangi bir bilinçlilik az buçuk farklı. Özellikle bunu sabık sene imdi elleme anladım. Premier Lig'in dünyanın en elleme ligi bulunduğunu söylememde bir mahzur olmadığını düşünüyorum.”

“Oyuncular üzere hakemler de çıkarlarını geliştirmeliler”

Sezonun evvel bölümündeki yargıcı performansları karşı görüşlerini aktaran Milot Rashica, “Üzerimize gelindiği ve elbette ki bizi zecrî kararlar vardı ligin arka artan bölümünde. Ama elbette topçu olarak bizim yapabileceğimiz baş döndürücü bir tomar bir bilinçlilik olmuyor, yalnızca futbolumuza odaklanmamız gerekiyor. Bunlardan kırıklık duysak fark en elleme biçimde kendimizi geliştirmeliyiz. Aslında oyuncular çıkarlarını geliştirdiği üzere hakemler de çıkarlarını geliştiriyorlar, geliştirmeliler. Dolayısıyla onlar üzerinde baş döndürücü değerlendirme gerçekleştirmek adına ego imdi baş döndürücü oyunumuza odaklanmamız icap ettiğini düşünüyorum” cümlelerine toprak verdi.

“Stadımızdaki dolu atmosferi baş döndürücü seviyorum”

Maç sırasında kendisini ne hissettiğine ilişkin bilgiler sağlayan Rashica, “Özellikle bizim stadımızda taraftarımız baş döndürücü faziletkâr neva çıkarabildiği düşüncesince fark etmek istemesiniz de duyuyorsunuz. Diğer taraftan da ego oyunuma ve rakibe odaklanmaya çalışıyorum. Topu ayağıma aldığımda neler yapabileceğime, hocamızın istediklerini adına getirmeye odaklanıyorum. Ama stadımızdaki dolu atmosferi baş döndürücü sevdiğimin de altını resmetmek istiyorum. İlk günden bu yana aramızda baş döndürücü hamam bir demet kuruldu. Beni dolu karşıladılar. Gerçekten Galatasaray taraftarı inanılmaz. Beni daima desteklediler ve desteklemeye bitmeme ediyorlar. Kariyerimde hakeza bir lehtar görmedim diyebilirim” dedi.

“Kulüp içerisindeki ayaktaşlık harika”

Takımdaki ayaktaşlık ortamından bahseden Milot Rashica, “Takımda ayaktaşlık ortamı baş döndürücü iyi. Futbolda doğrudan çabucak herhangi bir başarıyı eline geçirmiş oyuncular mevcut ve bir taraftan da baş döndürücü mütevaziler. Genç, becerikli ve görmüş geçirmiş oyuncuların karışımıyla ortaya çıkan bir takıma sahibiz. Soyunma odasında ve pakt içerisindeki arkadaşlığın, atmosferin dolu bulunduğunu söyleyebilirim” halinde konuştu.

En elleme arkadaşı kim?

Takımda en elleme anlaştığın oyuncuların kimler yer aldığı sorusunu ise Rashica, “Hepsiyle baş döndürücü elleme anlaştığımı söyleyebilirim. Ancak ilkin yemeklerde Seferovic ile oturuyoruz. Çünkü Arnavutluk ve Kosova'dan onun da tanımış yer aldığı nice eş arkadaşımız var. Onun haricinde Patrick, Barış ve Mata ile de baş döndürücü elleme anlaştığımı söyleyebilirim” niteleyerek yanıtladı.

“Rocket Man lakabı Werder Bremen'de başladı”

Lakabı olup bulunmadığı ile ilgilendiren bilim sağlayan Rashica, “Werder Bremen'de baş döndürücü elleme br mevsim geçiriyordum. Birçok gole imza atmıştım. ‘Rocket Man' lakabı o dönemden kalma bir şeydi. Teknik ekipten yahut oyunculardan sanırım biri ‘Rocket Man' demeye başlamıştı bana. Bunun haricinde ayrıksı hususi bir müstear hamle bulunduğunu söyleyemem” dedi.
Milot Rashica röportajından öbürü izahat şöyle:

Kendine kalıp aldığın oyuncular mevcut mı?

"Oynadığım mevkiinin ayrımsız olması dolayısıyla Cristiano Ronaldo diyebilirim. İkimizin de bozulmamış ayağı baş döndürücü güçlü. Çocukluğumdan bu yana onu izleme ediyorum.”

Türkiye'de baş döndürücü Kosova kökenli Türk yurttaşı da var. Sana hususi nazarıitibar gösteriyorlar mı?

“Evet. Kosovalı ve Arnavut nice insan yaşıyor Türkiye'de. Diğer kulüplerde oynayan Kosovalı oyuncular da mevcut burada. Bunun haricinde Türkiye, Kosova'yı evvel tanıdıkları bulunan ülkelerden bir tanesi. Yakın ilişkilerimiz var. Benzer insanlarız; kültürlerimiz, yediklerimiz baş döndürücü aşkın benzer. Bu sebeple Türkiye'de canlı Kosovalı ve Arnavut kökenli insanoğlu da bana iyice DOĞRU nazarıitibar gösteriyorlar.”

Galatasaray sevgisi Kosova'da nasıl?

“Kosova'da Galatasaray'a bulunan ilgilinin baş döndürücü bir tomar bulunduğunu biliyordum. Ancak buraya geldikten sonda bunun baş döndürücü aşkın bir tomar bulunduğunu anladım. Bana oradan sabah akşam ileti gönderiyorlar, beni arıyorlar. Bu sebeple Galatasaray sevgisinin Kosova'da güvenilmez çelimli bulunduğunu söyleyebilirim.”

Türkiye ve İstanbul'a alıştın mı? Burada en baş döndürücü sevdiğin bilinçlilik nedir?

“İstanbul'a baş döndürücü çabuk alıştım. En dobra şehirlerden bir tanesinde yaşıyoruz. Ailem de Türkçe konuşmuş yer aldığı düşüncesince onlar da külfet çekmiyorlar. Burada yaşamaktan hakkıyla baş döndürücü esenlik alıyoruz. Her gündüz toy bölgeler gezmeyi toy mekanlar keşfetmeyi baş döndürücü seviyoruz.”

Son olarak Galatasaray taraftarına ne beyan etmek istersin?

“Bizi desteklemeye bitmeme etsinler. Takım olarak baş döndürücü elleme bir halde ilerliyoruz. Umarım mevsim böylelikle daima bu arada şampiyonluğu kutlarız.”

iha.com.tr üstündeki duyum ekspoze halinde yayınlanmaktadır. Haberin video, ışık ve metnine Abone panelinden ulaşabilirsiniz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler