USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Köy evlatlarının yaşamı neşe düşüncesince köye revan çalıştırıcı sebebiyle değişti

Çorum'da neşe tebriği düşüncesince gittiği köyde evlatların aşırı bir tomar gereksiz vakitlerinin bulunduğunu gören kick yumruk oyunu antrenörü Alim Taş, İl Gençlik ve Spor Müdürlüğünün yardımı ile spor salonuna dönüştürdüğü köy mektebinde geleceğin sporcuların?

Köy evlatlarının yaşamı neşe düşüncesince köye revan çalıştırıcı sebebiyle değişti
22-07-2022 14:05
Çorum

Kentte hususi spor salonları ile İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü bünyesindeki yaz kurslarında eğitimler verici ikinci derece kick yumruk oyunu antrenörü Taş, Ramazan Bayramı'nda yakınlarını görüşme kılmak düşüncesince gittiği merkeze ilişkin Karabürçek köyünde evlatların günlerini cep telefonları ile oynayarak geçirdiğini, ferdî gelişimlerine müteveccih müşterek şeyler yapmadıklarını ayırt etti.

Taşımalı yetişek dolayısıyla köy mektebinin da levent boylu süredir mahkûm bulunduğunu öğrenen Taş, muhtar Sinan Kazak'a, okulun müşterek spor salonuna dönüştürülebileceği, kendisinin de fahri adına köye gelip küçüklere kick yumruk oyunu eğitimi verebileceğini söyledi.

Köy halkının da yardımı ile onarılıp temizlenen ekol binası, İl Gençlik ve Spor Müdürlüğünün materyal yardımı ile evlatların alıştırma yapabileceği spor salonuna dönüştürüldü.

İl Gençlik ve Spor Müdürlüğünün yaz kursları kapsamına tahsil edilen kursta 5-14 gözyaşı aralığında 30 çocuk, rastgele devir kick yumruk oyunu antrenmanı hazırlamaya başladı.

"Aileler dayanaklık kılmak bulunduğu sürece elimden geleni yapacağım"

Antrenör Taş, AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, köyde canlı küçüklere en önce savaşım ruhu kazandırmayı, peşi sıra evren çapında muvaffakiyet elde edecek sporcular yetiştirmeyi hedeflediğini söyledi.

Çocukların ve ailelerin kursu sahiplendiğini tamlayan Taş, "Burada evlatları çıkarabildiğim en fevk seviyeye boşaltmak istiyorum. Aileler dayanaklık kılmak bulunduğu sürece elimden geleni yapacağım. Köy okulu senelerdir kullanılmadığı düşüncesince çirkin durumdaydı. Buranın temizliğini öğrencilerle yaptık. Köy halkı da iane etti. Herkes elinden mevrut desteği verdi, ego de sonuna derece gideceğim." dedi.

Sekiz yaşlarında tekvandoya başlamış olan ve spor yaşamını ikinci derece kick yumruk oyunu antrenörü adına sürdüren Taş, bugüne sincap nice bulunmaz sportmen yetiştirdiğine dikkati çekerek, "İnşallah bu kurstan evren şampiyonu yetiştireceğiz. İstiklal Marşı'mızı rastgele yerde okutacağız. Buna canı içten inanıyorum. Şimdiye derece nice sporcunun başarısında gösteriş oynadım." diyerek konuştu.

Taş, etkisiz durumdaki köy mektebinde meydana getirdiği çalışmanın diyar geneline yayılmasını arzuladığını da laflarına ekledi.

Köy Muhtarı Sinan Kazak da köy halkının kurstan mutlu olduğunu, evlatların gereksiz vakitlerini değerlendirip, çirkin alışkanlıklardan ırak kaldıklarını vurguladı.

Miraç Köse: "Kick boksu baş döndürücü sevdim"

Kursta kick yumruk oyunu eğitimi gören rüştiye talebesi Miraç Köse de yazları köyde çobanlık yaptığını, hayvanları otlattıktan sonradan ise kursa katıldığını anlattı.

Spor yapmayı sevdiğini tamlayan Miraç, "Kick boksu baş döndürücü sevdim. Gelecekte kolluk edinmek istiyorum, kick yumruk oyunu da gerçekleştirmek istiyorum. Antrenmanları on paralık aksatmıyorum. Alim sarıklı kıl payı sarıklı olup, apayrı ayrıntılar bakmak istiyorum." ifadelerini kullandı.

"Burada Türkiye'ye dayanıklı olacak müşterek düzentileme yapıldı"

İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü Spor Faaliyetleri Şube Müdürü Rıfat Ceylan ise Yaz Okulları Projesi kapsamında 10 bin çocuğa sportif yetişek hasretmek kıl payı planlama yaptıklarını aktardı.

Bu kapsamda Karabürçek köyünde de kurs açıldığını bildiren Ceylan, şunları kaydetti:

"Burada Türkiye'ye dayanıklı olacak müşterek düzentileme yapıldı. Atıl biçimde mevcut köy okulumuza Alim hocamız tarafından materyal desteğinde bulunduk. Bu emek harcamayı baş döndürücü altın buluyoruz. kent merkezine ulaşamayan küçüklere yaşadıkları yerde spor etme olanağı sağladık. Bu sebeple baş döndürücü altın müşterek proje. Spor hem eğlence, hem rakiplik düşüncesince yapılabiliyor. Hiç spor yapamayan küçüklere bu olanak sağlanarak ihtimal de buradan evren şampiyonları çıkarılabilir. Devletimiz burada bireylere varlığını hissettiriyor. Bu manada da projemiz baş döndürücü değerli."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler