USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

'Kazandığımız ve sonuç 8'e kaldığımız düşüncesince mutluyuz'

Ziraat Türkiye Kupası akıbet 16 turu maçında deplasmanda Corendon Alanyaspor'u 2-1 yenik fail Galatasaray'ın beceri direktörü Okan Buruk, "Kazandığımız ve akıbet 8'e kaldığımız düşüncesince mutluyuz. İki kulvarda da hedeflerimiz bitmeme ediyor." dedi.

'Kazandığımız ve sonuç 8'e kaldığımız düşüncesince mutluyuz'
18-01-2023 03:09
Antalya

Buruk, maçın ardından planlı matbuat toplantısında bugün elleme ortak takıma erinç oynadıklarını söyledi. Rakibin, kol namına elindeki en elleme 11 oyuncuyu sahaya sürdüğünü özetleyen Buruk, "Oyuna da elleme başladılar. Bizden elan elleme başladılar. Devamında oyunu ele aldık. İlk nısıf 2 gol, nice durum ve topun elan baş döndürücü bizde bulunduğu ve domine ettiğimiz ortak karşılaşma oldu. 2. nısıf makul bölümlerde rakibimize baş döndürücü ortak tomar durum verdik. Bugün erinçsiz olacağım şey, rakibimize verdiğimiz pozisyonlar. Zaman devir dubara bizim istediğimiz kadar gitmedi." dedi.

Buruk, ikinci yarıda rakip ukubet alanına geçmiş yarıya göre elan az girdiklerini belirterek, maçın sön bölümünde konuma girdiklerini fakat pozisyonlar da verdiklerini kaydetti.

Günün böylece istedikleri tuğra ulaştıklarını özetleyen Buruk, "Hem oyuncularımı bununla birlikte rakip Alanyaspor'u kutlama kartı buyurmak gerekiyor. Genele baktığımızda grup maçı kadar zevkli, durum komple ve futbolun elleme bulunduğu ortak gece ezanı yaşattılar. Kazandığımız ve akıbet 8'e kaldığımız düşüncesince mutluyuz. İki kulvarda da hedeflerimiz bitmeme ediyor. İnşallah dü kulvarda da hedeflerimize ulaşacağız." diyerek konuştu.

"Biz çabucak futbol ekibi değiliz"

Buruk, ortak gazetecinin "Kupa ve grup karışma 11 maçtır kaybedilmemesinin formülü nedir?" sorusuna "8 lig, 3 adet yürek maçı oynadık. Arka arkaya 11 yengi almamız hem iktisap alışkanlığımızın bulunduğunu bununla birlikte dubara yönünde elleme işler yaptığımızı ve inkişaf kaydettiğimizi gösteriyor." cevabını verdi.

Oyuncularının performanslarını bulmalarının arada sırada devir aldığını dile getiren Buruk, "Geç oluşan ortak takımdık. Biz oyuncularımızı elleme tanıyoruz, oyuncularımız bizi elleme tanıyor. Türk futbolunu ve ligini baş döndürücü elan elleme tanıyorlar. Bugünde rotasyonumuz vardı. Oynayan oyuncular en iyisini hazırlamaya çalıştı. Hem insanca bununla birlikte futbol yönünde birinci sınıf oyuncular ile çalışıyorum. Onlar da kişiliklerini sahaya koyuyorlar. Maçtan ve antrenmandan ilkin ne istediğimizi, rakibimizin ne oynadığını hepsini akilane ortak biçimde söylemeye çalışıyoruz. Onların verdiği reaksiyon baş döndürücü önemli. Biz çabucak futbol ekibi değiliz. Başkanımız, dümen kurulumuz burada." dedi.

"Biz meydan içinde işlerimizi hazırlamaya çalışıyoruz"

Buruk, taraftarın ve kulübün bu yıl oluşturduğu artı ortamın skorlara da baş döndürücü müspet ortak biçimde yansıdığını anlatarak, bu yıl Galatasaray'ın şampiyona ve muvaffakiyet düşüncesince odaklandığını vurguladı.

Oluşturulan bu artı havanın takıma baş döndürücü müspet ortak biçimde yansıdığını kaydeden Buruk, "Biz meydan içinde işlerimizi hazırlamaya çalışıyoruz. Saha dışı unsurları da bizim düşüncesince önemli. Özellikle taraftarımızın bizlere verdiği destek. Bugün gene buradaydılar. Takımı gelişigüzel maçtan sonradan tribüne çağırıyorlar. Bu desteği veriyorlar. Bu artı iklim bizi hedeflerimize en elleme biçimde götürecektir." ifadelerini kullandı.

Bir gazetecinin kendisinin Hatay maçındaki yargıcı eleştirilerine müteveccih sorusuna, "Hakeme eleştiride bulunmadık." cevabını sağlayan Buruk, Alanyaspor ile oynadıkları grup maçında hakeme müteveccih ortak eleştirisinin bulunduğunu belirtti. Buruk, geçmiş Alanyaspor maçında hakemin baş döndürücü belirgin ortak vebal yaptığına değinerek, "Burada 11 galibiyeti konuşurken, 12'inci galibiyeti konuşacaktık. Kimse lehine ve aleyhine vebal yapılmasını istemiyor. Lehime de aleyhime de vebal yapılmasın. Bu dubara içinde yanlışlar oluyor. Bunu da cidar olmak şu an düşüncesince zor. Bugünkü yargıcı performansını ise maçtan ahir görüntüleri belirgin ortak biçimde gördükten sonradan değerlendirebiliriz." dedi.

Alanyaspor maçında meydana getirilen rotasyonu da değerlendiren Buruk, oynamayan ve karşılaşma eksiği bulunan oyunculara müddet vererek, oyuncularının ortak ahir pik elan da apiko duruma gelmesini istediklerini vurguladı. Oyuncuları daima apiko tutmanın önemine yer veren Buruk, "Bugün Muslera'yı getirmedik. Okan Kocuk ve Jankat Yılmaz vardı. Kendine sakıt rolü en elleme biçimde yaptı. Birçok aktör düşüncesince bunu söyleyebiliriz. Hem oyuncularımızı apiko tutuyoruz bununla birlikte performanslarını geliştiriyoruz. Son karşılaşma oynamayan Mertens'i bu maçta 50 dakika kullandık." diyerek konuştu.

Özellikle akıbet 2 iç meydan müsabakasını 4-1 ve 5-0 nail çelimli ortak takıma erinç oynadıklarını kaydeden Buruk, "Bu sebepten dolayı kazandığımız düşüncesince de mutuyuz. Oyuncalarımızı da kazanıyoruz. Maç atmosferi yaşıyorlar, karşılaşma kondisyonu yakalıyorlar. Kim çıkarsa çıksın maksadımız tashih buyurmak ve bunu bugün de gösterdik." ifadelerini kullandı.

"Takımımın reaksiyonu inanılmazdı"

Ziraat Türkiye Kupası akıbet 16 turu maçında evinde Galatasaray'a 2-1 aşınmış bulunan Corendon Alanyaspor'un fen direktörü Francesco Farioli, elleme uğraş ettikleri karşılaşmada aldıkları neticeden çevre kalbi kırık olduklarını söyledi.

Farioli, maçın ardından planlı matbuat toplantısında hakeza ortak yenilginin ardından çıkıp konuşmanın hazırlop olmadığını tabir etti. Maça başladıktan baş döndürücü endamsız ortak müddet sonradan 3 adet kader yakaladıklarını ve 4 köşe atışı konumu bulduklarını özetleyen Farioli, "İyi başlamıştık pik gücün elbette ki Galatasaray kadar birinci sınıf ortak takıma erinç oynadığınızda önemsiz detaylarla maçı çözebiliyorlar. Bir adet duran top, tek emniyetsiz ferdî becerikli ortak oyuncunun kişi başına yarattığı pozisyon. Bunlara bariyer olamadık gücün takımımın reaksiyonu inanılmazdı." dedi.

"Bazı kartvizit pozisyonları bence münakaşaya belirgin pozisyonlardı"

Bazı bölümlerde Galatasaray'ı kişi alanlarına hapsettiklerini kaydeden Farioli, şunları söyledi:

"Çok ortak tomar kader ürettik. Bunun haricinde karşılaşma içinde ortak dü inkişaf oldu. Benim kitapta okuduğum kurallarla sahada gördüğüm kavait arada sırada ayrımsız olmuyor. Özellikle ortak ukubet vuruşu konumu ve kimi kartvizit pozisyonları bence münakaşaya belirgin pozisyonlardı gücün gene de ego takımımla alım çalım duyuyorum. Sahaya yansıttıkları enerji, tutku, nesim inanılmazdı. Aynı sürede taraftarlarımıza da teşekkürname buyurmak istiyorum. Onlar da bugün emniyetsiz ortak nesim yarattılar. Çok iri ortak şova çevirdiler maçı bizim için. Tabii ki neticeden çevre üzgünüz. Bence bugün az buçuk elan ortak tomar şeyi doğruluk etmiştik."

"Her devir doğruluk fail kazanmıyor"

Bir gazetecinin karşılaşma esnasında redif kulübesinden taraftara müteveccih hareketin ne olduğuna müteveccih soruya Farioli, "Taraftarlarımızdan fazladan ortak obje istedim. Çünkü oyuncularımdan elan fazlasını isteyemezdim. Özellikle Yusuf 2 bin metrelik faziletli süratte koşun seviyelerine ulaştı. Sadece Yusuf değil nice oyuncumuz. Şu anda insan vermekte zorlanıyorum. Taraftarlarımızdan da önemsiz ortak fazladan istedim. Aslında istediğim buydu bizi az buçuk elan ittirsinler, bizlere az buçuk elan çelim versinler. O sebepten dolayı yardımcım Alican'a söyledim gitsin ve taraftarlarla konuşsun diye. Onlardan da fazladan ortak kuvvet istedim esasta gayem buydu." cevabını verdi.

Farioli, maçla ilgilendiren baş döndürücü şikayetinin olmadığını, ligin liderine erinç kaybettiklerini tabir ederek, "Herkesi yenen ortak takıma kaybettik, kaybederken de onların işini baş döndürücü zorlaştırdık. O sebepten dolayı ego takımımla baş döndürücü alım çalım duyuyorum. Taraftarlarımız da emniyetsiz ortak demo oluşturdular. Biz de buna elleme ortak tempoyla cevap verdik. Dediğim kadar üzgünüm. Çünkü az buçuk elan fazlasını doğruluk ediyorduk gücün futbolda arada sırada hakeza şeyler oluyor. Her devir doğruluk fail kazanmıyor." halinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13MKE Ankaragücü3539-3
14Samsunspor3439-7
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler