USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Jorge Jesus: “Tecrübe eksikliği etkili oldu”

Dinamo Kiev'e uzatmada 2-1 yenik yerine Şampiyonlar Ligi defterini kapatan Fenerbahçe'de Teknik Direktör Jorge Jesus karşılaşmanın peşi sıra takımının dobra ortak ayak topu oynadığını söyleyerek, “Bugünkü neticede sınama eksikliği etkili oldu” niteleyerek konuştu.

Jorge Jesus: “Tecrübe eksikliği etkili oldu”
28-07-2022 00:03

UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu'nda 0-0'ın rövanşında Dinamo Kiev'e bölgesinde uzatmalarda 2-1 aşınmış kendisine elenen Fenerbahçe'de Teknik Direktör Jorge Jesus karşılaşmanın arkası sıra planlı matbuat toplantısında konuştu. Her maçta bulunduğu derece bu maçın da ortak hikayesi bulunduğunu anlatım ederek laflarına süregelen görmüş geçirmiş fen adam, “Kırılma anına derece dobra oynayan bizdik. Rakip kaleye 7 şutumuz vardı, rakibin tek şutu yoktu. 11'e 11'ken bugün tribünde bulunan dünya Fenerbahçe'nin turu atlayacağına inanıyordu. Ancak İsmail'in görmüş bulunduğu al yaşlı gidişatı değiştirdi. Takım kodifikasyon yönünde da bozuldu ve o tam rakip golü attı. Ama takımımız toparlandı, savaştı ve sonradan Valencia ceza atışı kaçırdı. Takımımız 1 isim eksik oynadığı düşüncesince alan kenarından sonsuz direktifler vermeye çalıştım. Tabii ki aşınmış olunca bahtiyar olmazsınız güçlükle takımımız bugün buradan kafası sert ayrılmalı. Tecrübe eksikliği maçın kararında etkili oldu” açıklamasını yaptı.

“Dinamo Kiev tam ortak takım”

Yapılan transferlerin zat onayıyla yapıldığına ilgi çekici ve bugünkü karşılaşmanın arkası sıra bu mevzuyu konuşmanın akilane olmadığını kail Jesus, “Bugün stada mevrut taraftarlarımız inanırım takımdan kıvançlı kalmıştır. 11'e 11'ken üstündük ve ondan daha sonra dobra uğraş ettik. Şampiyonlar Ligi'nde detaylar ayırt oluşturuyor. Kırmızı yaşlı bizi etkiledi. 11'e 11'ken topa cemaat olmada yüzdelik 60'la oynuyorduk ve değme istatistikte de öndeydik. Ancak ondan sonra al yaşlı vaziyeti değiştirdi. Yarım vakit 10 isim oynadık ve ekipman şimdi baş döndürücü yoruldu. Uzatmalarda da 1 isim eksik olmanın tesirini hissettik. Bu olanların bütünü bugünkü maçın sonucunu etkiledi” dedi. Hafta süresince takımdaki oyuncuların şekil halini da en yakından gören ferdin kendisi bulunduğunu kail görmüş geçirmiş fen adam, “Hafta süresince oyuncularla ego çalışıyorum ve fiziki kendisine ne halde olduklarını ego biliyorum. Polonya'da ilkin maçta ekipman iyiydi ve fiziki kendisine ekipman iyiydi. Değiştirmek adaletli olmazdı. Joshua King o bölgedeki oyuncumuz ve Serdar Dursun da onun alternatifi. Fiziksel kendisine eksikti. Bugünkü maçın hikayesi, 10 isim kalmamızdı. Belki Dinamo Kiev'i baş döndürücü dobra tanımıyor olabilirsiniz güçlükle tam ortak takımdı. Geçen yıl kendileriyle kol etabında karşılaştım. Barcelona, Bayern Münih ve Benfica'nın bulunduğu grupta dobra maçlar çıkardılar. Gerçekten baş döndürücü dobra ortak takımla karşılaştık” ifadelerini kullandı.

“Emre Mor kendisini dobra hissetmedi”

Karşılaşmaya 46. dakikada müdahale bulunan fakat 77. dakikada oyundan tahsil edilen Emre Mor'un oyuna girdikten sonradan kendisini dobra hissetmediğini dediğini anlatım fail Jorge Jesus, “Oyundan çıkacak nedeni ağız ağıza fiziksel. Oyuna girdikten sonradan dobra başladı fakat 10 dakika sonradan kendisini dobra hissetmediğini söyledi, bundan dolayı Emre Mor'u oyundan aldık. Oyuna giren oyunculardan memnunum. Değişikliklerin arkası sıra golü bulduk. Zaman devir oyuna giren ortak oyuncu, lazım fiziki gerekse de taktiksel kendisine oyundan çıkabiliyor. Bunu şimdi ilkin de yaptım. Bugünkü değişikliği etme sebebimi de söyledim. Bugün oyuna giren oyuncular fiziki kendisine dobra işlere imza attı. Değişikliklerin de arkası sıra golü bulduk bugün” dedi. Hakem üzerine sorulan suali da cevap veren Jesus, “Kazandığımız maçlardan sonradan da, kaybettiğimiz maçlardan sonradan da hakemler üzerine konuşmayı sevmem. Ancak Joshua King'in attığı fakat silme edilen golün alışılagelen olduğunu, İsmail'in de ikinci solgun kartının nahak bulunduğunu söyleyebilirim. Karşımızdaki rakip tahminî 5 senedir bu arada oynuyor, tığ ise 5 haftadır baş başa çalışıyoruz. Şampiyonlar Ligi'nde bu derece detaylar belirleyici oluyor” diye laflarına bitmeme etti. Jesus sonuç kendisine transferle ilgilendiren kendisine “Fenerbahçe bu sezona Avrupa'daki dört başı mamur takımlardan şimdi er başladı. Şu anda aktarma gerçekleştirmek emeksiz değil. Birçok Avrupa ekibi sezonu geç açtı ve gönderecekleri oyunculara da elden değişmeyen vermiyorlar. Transfer dair lazım Fenerbahçe gerekse de ayrıksı ekipler düşüncesince bahsetmek emeksiz değil” diye laflarını tamamladı.

Bozhan Memiş - İsmail Yasin Akçın

İLGİLİ HABER
Fenerbahçe Şampiyonlar Ligine er silgi attı Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'ne er silgi attı
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler