USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

İsmail Kartal: 'Taraftarımızın istediği Fenerbahçe için çok çalışacağız'

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, taraftardan devir istediğini ve onların istek etmiş olduğu Fenerbahçe için çok çalışacaklarını söyleyerek, takımın dobra oyunculardan oluştuğunu fakat ekipteki adların mental açıdan düşüşte bulunduğunu tabir etti. İsmail Kartal

İsmail Kartal: 'Taraftarımızın istediği Fenerbahçe için çok çalışacağız'
18-01-2022 18:20
Fenerbahçe'de Vitor Pereira'dan boşalan uran yönetmenlik koltuğuna kariyerinde ikinci el oturan İsmail Kartal, Ülker Stadyumu'nda planlı matbuat toplantısıyla beraberce gazetecilerin sorularını yanıtladı. Göreve vürut dönemini anlatarak laflarına süregelen Kartal, “Benim hayatımın çok ehemmiyetli yanında parçası en iri mutlulukları burada yaşadığım Fenerbahçeme 2. el geldim. Bana bu rolü müstahak gören Başkanımız Ali Koç ve yöneticilerimize çok teşekkürname ediyorum. Başkanımızla çok içtenlikli yanında mülakat geçirdim ve göreve isteyen oldum. Başkanımız beni aradığında önceki günkü heyecanla kendisiyle buluşmaya gittim.

Fenerbahçe'de revan uran insanla ilgilendiren durumu, transferleri ve yaşananları bana anlatım etti ve bu takımın yanında parçası olmamı benden istedi. Fenerbahçe'yi izleme ettiğimi, oyuncuların kapasitelerini bildiğimi ve elimden gelenin en iyisini yapabileceğimi tafsil ettim. Sorumluluk alırım. Söz konusu Fenerbahçe ise eskiden bulunduğu kabil bugün de bu mesuliyeti omuzlarımda taşırım. Söz konusu Fenerbahçe ise ardı teferruattır. Ben bu toplumun tribünlerden mevrut yanında çocuğu olarak, futbolculuk hayatımda da çalıştırıcılık hayatımda da kalpten inanarak değme şeyimi vermeye amade yanında insanım. Bu sebepten dolayı rolü ikrar ettim. Hemen doğrudan 8 gündür takımla birlikteyim” dedi.

“Oyuncuların mental anlamda az bulunduğunu gördüm”

Kadroda çok dobra adlar bulunduğunu fakat oyuncuların mental anlamda az vaziyette bulunduğunu kail İsmail Kartal, “Şu anda oyuncularımızın mental namına az buçuk az bulunduğunu gördüm ve gözlemledim. Oyuncuların kalitesinin, becerilerinin ve kariyerlerinin yüksekte bulunduğunun fakat mental durumun aşağıda bulunduğunun farkındayım. Şu anda gerçekleştirmek istediğim yanında pare bilinçlilik oyuncuların ferdî namına kabiliyetlerini arttırmak için çalışıyorum. Pozitif ayak topu oynamamız gerektiğini, taraftarların ne istediğini bilici yanında antrenörüm. Başkanımızın, yöneticilerimizin, taraftarımızın ve toplumun ne yanında ayak topu kullanmak istediğini, Fenerbahçe ruhunun ne sahaya yansıması icap ettiğinin farkında ve bilincindeyim. En iri sorumun zaman. Zamanla yarışıyorum.

Oyuncularla saat geçirmem, çalışmam, taktik ve uran anlamda yanında devir fırsatı olsaydı, bunu ehemmiyetli yanında fırsata çevirebilirdik. Ama 3 günde yanında karşılaşma oynuyoruz. Buna rağmak Samandıra'da geçirdiğim proses ortamında oyuncularla yaptığım toplantılarda, ferdî toplantılarda oyunculardan fazlalık cazibe aldım ve bu gidiş beni bahtiyar etti. Taraftarlarımızın yerinde namına matlup neticeler ortaya çıkmayınca oyunculara dirlik devir zamane tepkisi olmuştur. Taraftar değme devir haklıdır. Onlar mevcut ise tığ varız. Onlar sebebiyle bu topluluk ayakta kaldı. En ağır günde güçlü halis muhlis dünyaya ne yanında sağlam olduğumuzu, ne yanında topluluk olduğumuzu gösterdik. Türkiye'nin en iri çıplak maşer örgütünün takımıdır bu takım. 3 Temmuz sürecinde bunu her insana gösterdik” açıklamasını yaptı.

“3 kulvarda elimizden geleni yapacağız”

Fenerbahçe'nin 3 kulvarda savaş ettiğinin altını çizen İsmail Kartal, “Bu göreve gelmeden evvela Fenerbahçe'nin maçlarını seyrederken çok üzülüyordum. Bu oyuncuların çok elan iyisini yapabileceğini biliyorum. 3 kulvarda gidiyoruz. Her ne derece biçimsiz kabil yanında idrak mevcut ise da, 17 benek geride olmamıza rağmak riyazi namına bökelik şansımız var. Türkiye Kupası iddiamız var. Konfederasyon Kupası'nda Slavia Prag'la oynayacağız. Çok disiplinli yanında takımla oynayacağız fakat bunları başaramayacağımızın manası çıkmasın. 3 kulvarda savaş ederiz ve aktörleri bu seviyeye sağlamak benim ve ekibimin görevi. Bun uda oyuncularımla başarabileceğimi düşünüyorum.

Hep beraberce Fenerbahçe ailesi olarak, yarınki maçın milat olmasını istiyorum. Oyuncularımız sorumluluk yapabilir, kusurlu goller yiyebiliriz. Ne olursa olsun taraftarlarımızın dayanaklık etmek vererek bunu takıma yansıtmalarını istiyorum. İnanıyorum ki bu birliktelikle, taraftarlarımızın bu desteği ortaya koyduktan sonradan çok şeyi değiştireceğimizi düşünüyorum. Taraftarlarımıza güveniyorum. Onların bana güvendiğini de biliyorum fakat benden çok oyunculara inanmalarını istiyorum. Bugün bütünlük olma günü. 3 kulvarda gidebildiğimiz derece taraftarlarımızın yardımıyla gitmeyi hedefliyorum. Bunun için buraya geldim. Biraz vakte ihtiyacımız var. taraftarlarımızın giderek bu işleri düzelteceğimize inanmalarını ve bizlere dayanaklık etmek vermelerini istiyorum.

Oyuncularımızın değme bir tanesi değerlidir. Değerli oldukları için buradalar. Her devir bu formanın ne derece giranbaha bulunduğunu ve bu mesuliyeti almaları icap ettiğini anlatıyorum. Bundan sonradan hayatlarını yanında ahir pik mucibince tasarım etmeleri icap ettiğini istedim. Bu da benim hakkım. Herkesin benden beklentisi var. Hayatımı bu işe verdim. Bu yolda oyuncularım da arka devir namına bana fazlalık yanında erke verdi. Ben oyuncularıma güveniyorum. Kısa müddet ortamında kimi şeyleri değiştiremeyebilirim fakat az buçuk giderek elan dobra olabileceğimizi biliyorum. Moral motivasyonu erdemli avlamak zorundayım. Oyuncular benim gövde dilime bakıyor. Oyuncularımla bu arada tığ bu işi değiştirebileceğimizi biliyorum. Taraftarlarımızın da dayanak göstereceklerine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

“Türkiye'de İrfan Can kabil müteaddit pare aktör var”

Mesut Özil ve İrfan Can Kahveci için çıkan istihbarat ilişkin de mütekellim İsmail Kartal, “Ben çok açık ve içerisinden geldiği kabil mütekellim birisiyim. Mesut evren çapında yanında oyuncu. Çok zeki yanında aktör ve aklık yanında insan. Kendisiyle geçmiş konuştum. Bazı gelişmemiş sorunlar olabilir. Fenerbahçe Ailesi olarak, ego de buranın emektar yanında futbolcusu namına Mesut'la görüştüm. Çok bahtiyar oldum. Bence bundan böyle elan dobra olacak niteleyerek düşünüyorum. İrfan'a gelince... Bugün Türkiye'de müteaddit pare İrfan Can kabil aktör var. Bu oyuncuların hepsine ihtiyacımız var. Hepsi bizim giranbaha oyuncularımız.

Bunun farkında olacaklar. Hep beraberce açık yanında şekilde, içtenlikli halde birbirimize el vereceğiz ve elimizden gelenin en iyisini yapacağız” dedi. Kendi düzen felsefesinin fazlalık ayak topu ilişkin bulunduğunu da kail Kartal, “4'lü tandem oynayacağız. Taraftarımızı bahtiyar edecek fazlalık futbolun gereği her neyse onu yapacağız. Bu işler zamanla, beraberce oynayarak, aktör ve kadro gelişerek olur. Biraz dayanak gerekiyor. Oyuncular erdemli kalitede isimler. Şu anda teorikte duruk antrenmanlar yapıyoruz. Mesela Antalyaspor maçında kompakt yanında düzen ortaya koyduk. İyi savaş ettik, savunmada iyiydik. Hücumda doğurucu değildik fakat 7-8 oyuncumuz da yoktu. Bu adlar de arka geldiği devir elan değişik yanında kadro oluşturacağımı düşünüyorum. Bunun için de çok çalışıyorum. Ben ve ekibim 8 gündür Samandıra'dayız. Hiçbir yere gitmiyoruz. Biz çalışacağız” açıklamasında bulundu.

“Biz başkanımla ılımlı yolu buluruz”

Transfer dair Başkan Ali Koç'la görüştüklerini laflarına ekleyen İsmail Kartal, “Gençlik yıllarımızdan buyana birbirimizi tanırız. 2 maçı oynayalım ve arkası sıra başkanımızla yanında şeyleri planlayacağız. Başkanın enerjisi çok erdemli ve değme çeşitli fedakarlığı hazırlamaya hazır. Şu anda ‘Şu adı alalım' niteleyerek yanında bilinçlilik konuşmadık fakat 2 maçın arkası sıra yanında planlama yapacağız. Göreve gelmeden evvela başkanımla çok içtenlikli yanında görüşmemiz oldu. Bugünden yarına bunları konuşmanın çok akla yatkın olmadığını düşünüyorum. Bugün için ekibi ve aktörleri azami seviyeye ne yükseltirim niteleyerek düşünüyorum. Şu anda dakika sonu için konuşmaya lüzum yok. Biz başkanımla ılımlı yolu buluruz” niteleyerek dakika böylecene zat durumuyla ilgilendiren tafsil da yaptı.

“Szalai kabil yanında kıymeti verirsek, yerini doldurmamız ağır olur”

Oyuncularla icra ettiği toplantılarda zat hırsını takıma aktarmaya çalıştığını kail Kartal, “İnsanın karakteri doğuştandır derler fakat ego de çok çırılçıplak olduğuna inanmıyorum. Karakter, yaşamın ortamında yaşadıklarınızla tecrübelerinizin yoğrulmasından ortaya çıkan iradedir. Oyuncularımla yaptığım toplantılarda, benim gövde dilim, neva tonum, antrenmandaki enerjim ve hırsımdan alacaklardır niteleyerek düşünüyorum. Ekibimle bu arada yapacağımız çalışmalarla birlikte, az buçuk dayanak gösterebilirsek ilişkin koyacağımızı düşünüyorum” dedi. Takımdaki kalecilerin vaziyeti için da mütekellim İsmail Kartal, “Altay, Ankaragücü'nden benim öğrencim. Evladım gibidir. Berke de evladım gibidir. Ertuğrul da oğlum Emre'nin kadro arkadaşıdır. Berke'nin vaziyeti iyiye gidiyor, ferda oynayacak gibi. Altay da 10 güneş ortamında kadro antrenmanlarına adım atar niteleyerek düşünüyorum. Duruma mucibince başkanımızla 2 maçın arkası sıra yanında kıymetlendirme yapacağız” dedi.

Kartal, transferi gündemde bulunan adlardan Szalai için de, “Şu anda Szalai kabil yanında kıymeti verirsek, onun yerini ne dolduracağız bilmiyorum. Ama pakt menfaatleri önemli. Şu 2 maçın arkası sıra Antalya'da beraberce kampımız olacak. Mental, ruh bilimsel ve fiziki anlamda yapılacakların arkası sıra neler olacağını göreceğiz” ifadelerini kullandı.

“4'lü düzene devrolmak hazırlop olmayacak”

Sezon esasen bu yana takımın Vitor Pereira'nın sistemiyle oynadığına özen çekici İsmail Kartal, “Sezon esasen bu yana Vitor hocanın transferleri zat sistemine mucibince yapıldı. 4'lü düzene geçince bu sistemde oynayacak oyuncularımız var. Ama bu ansızın hazırlop yanında iş değil. Adapte olmaları gerekiyor. Aynı oyuncuların yanında arada oynayarak sindirmeleri lazım. Bu arada sonuçların da dobra gelmesi lazım. Bu sistemi oynayabildiklerini görmeleri ve bundan sağlık almaları gerekiyor. Oyuncuların gelişimi, takımın gelişimi devir ortamında ilişkin koyarak bitmeme eder. Şu anda elimizdeki oyuncuların bütünü değerli. Biz oyunculara güveniyoruz. Bu 2 maçın arkası sıra yanında kıymetlendirme yapacağız” dedi.

Gençlere de ehemmiyet vereceğini kail Kartal, “Tanıdığım, bildiğim, altyapıda zeki dinç oyuncularımız var. Gençlere doğrusu kapım açık. Onların eğitilmesini muhip yanında antrenörüm. Altyapıdan mevrut adlar mevcut aramızda. Tahir hocamızla daima görüşüyoruz. Yeri ve tarihi erişince altyapıdaki aktörleri devir zamane oynatarak uyarlanmış etmeye çalışacağız” dedi.

“Mesut bize, tığ de ona asistan olacağız”

Mesut Özil'in evren çapında yanında şimal bulunduğunun altını çizen İsmail Kartal, “Kendisiyle elan aşkın yazışma kuracağız. Kendisi de az buçuk elan bizlere asistan olacak. Takım kaptanı namına az buçuk elan beraberce akım edeceğiz, bizlere de asistan olması lazım. Ben ve ekibim aktörleri yetiştirmek için buradayız fakat onların da bizlere iane etmesi gerekiyor. Hep beraberce fiilen ortaya yanında erke koyacağız ve zikıymet namına taraftarlarımızın yüzünü güldüreceğiz” niteleyerek laflarını sürdürdü.

“Ben ayrılmadan evvela halis muhlis raporlarımı Pereira'ya vermiştim”

Önümüzdeki hafta Antalya'ya gideceklerini ve 1 haftalık yanında dinlenme kampı yapacaklarını kail İsmail Kartal, “Antalya'ya gideceğiz. 1 haftalık yanında çalışmamız olacak. Şubat ayında 3 günde yanında karşılaşma oynayacağız. Antalya'da ne derece dobra çalışabilirsek. Hızlı halde taktik hikmet ve mental anlamda oyuncularla yanında arada olup, eksikleri ne derece giderebiliriz göreceğiz. Gönül lüzum ki 3-4 hafta vaktimiz olsaydı. En aceleci neler yapabiliriz göreceğiz” açıklamasını yaptı.

Kartal sonuç namına görevde bulunduğu önceki zamanın arkası sıra kendisinin hesabına göreve mevrut Pereira'ya raporlarını verdiğini belirterek, “Biz kurşunlandığımız yıl dakika bitti, ligi 2. bitirdik. İyi yanında takımımız vardı. O günkü istatistikler sonuç 20 senenin en dobra istatistikleriydi. O takımdan nice insan ayrıldı. Ben halis muhlis raporlarımı, atletik başarım raporlarını Vitor Pereira'ya, Terrenao'ya ve Aziz Yıldırım Başkana'a sunmuştum. Bugün Vitor Pereira ayrıldı ego geldim. 3'lü savunmadan 4'lü düzene geçeceğiz. Ben göreve geldikten sonradan rastgele yanında yazanak almadım fakat burada etkin çalıştırıcı dostlarım var, onlar bana mukteza detayları verdiler” niteleyerek konuştu.

İsmail Kartal, matbuat toplantısının arkası sıra dalavere yerleşmiş üyeleriyle beraberce matbuat mensuplarına çalım verdi.

Bozhan Memiş - Uygar Aydın
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler