USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

İsmail Kartal: 'Galip gelerek bir sonraki maç düşüncesince oraya avantajlı gitmek istiyoruz'

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde erte oynayacakları Slavia Prag maçıyla ait meydana getirdiği açıklamada, "Oyuncularımızın bu pik zihinsel, fiziki ve taktik yerine en güzel biçimde hazırlandı. Galip gelerek bir sonraki maç düşüncesince

İsmail Kartal: 'Galip gelerek bir sonraki maç düşüncesince oraya avantajlı gitmek istiyoruz'
16-02-2022 15:30

UEFA Avrupa Konferans Ligi Play-off Turu geçmiş maçında Fenerbahçe ferda branşında Çekya'nın Slavia Prag kadrosu ile karşılaşacak. Bu uğraş öncesinde Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal ile futbolculardan Miha Zajc, Ülker Stadyumu'nda planlı matbuat toplantısında açıklamalarda bulundu.

Hazırlıklarını en elleme biçimde tamamladıklarını kail İsmail Kartal, "Bu şeb ezanı taktiksel çalışmalarımız ve duran ferde organizasyonlarımız olacak. Rakibimizi elleme çözümleme ettiğimizi düşünüyorum. Son oynadıkları yürek maçına yardımcılarımdan bir tanesini gönderdik. Bugüne denli oynadıkları maçları kadro dostlarımla çözümleme yaptık. Ne gerçekleştirmek istediklerini açık biliyoruz. Bu takımın başta 4 senedir ayrımsız fen direktörü var. Şu an ligin önderi ve saf acımasız pozisyonunda kapalılık var. Yüzde 61 ile zat liglerinde oynayan bir takım. Yarın neyle karşılaşacağımızı biliyoruz. Taraftarlarımızın bizlere vereceği dayanak noktası baş döndürücü önemli. Oyuncularımızın bu pik zihinsel, fiziki ve taktik şekilde en elleme biçimde hazırlandı. Galip gelerek bir sonraki maç düşüncesince oraya avantajlı gitmek istiyoruz" niteleyerek konuştu.

"Her oyuncumuz bizim düşüncesince kıymetlidir"

Şu an 8-9 oyuncularının kem bulunduğunu fakat ellerindeki gelişigüzel futbolcunun kalburüstü bulunduğunu vurgulayan Kartal, "Her oyuncumuz bizim düşüncesince kıymetlidir. Hala heyecanlandırmak istediğim hile kusursuz anlamıyla bu değil. Daha doygunluk edici, Fenerbahçe ruhunu ortaya koyacak bir hile planım var. Yavaş ağır takımımım bu sinyalleri vermeye başladı. İçini doldurmam müstelzim taktik boşluklar var. Hemen bugünden yarına olacak işler değil. Keşke beş altı hafta bu takımla çalışabilseydim. Buna karşın baş döndürücü endamsız bir devir süresince baş döndürücü ağır çalışıyoruz. Oyuncularım baş döndürücü karakterli. Bu boşluk beş altı galibiyete ihtiyacımız bulunduğunu düşünüyorum. Taraftarlarımız düşkünlük etmesin" halinde konuştu.

"Mesut Özil 30 çağ sonra geçmiş kere takımla antrenmana çıktı"

Camia ve bayındır düşüncesince ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarının tabir fail İsmail Kartal, "Takımın maçlarda ortaya koyduğu performanslarda yükselişini görüyoruz. Mesut Özil bizim en kalburüstü oyuncularımızdan biridir. Dünya çapında bir markadır. 30 çağ aradan sonra geçmiş kere geçmiş takımla antrenmana çıktı. Ona hürmet duyuyoruz. Sakatlığından ötürü bizimle bu arada olamadı. İlk kere geçmiş antrenmana çıktı. Oynayabileceği müddet süresince oynatmayı düşünüyoruz, tek problemimiz yok" dedi.

"Hem Fenerbahçe hem kariyerim namına elleme bir neticeyle sahadan boşanmak istiyorum"

Takımın canlı futbolcuları Arda Güler ve Muhammed Gümüşkaya'nın kendileri düşüncesince baş döndürücü kalburüstü bulunduğunu ve taraftarın bu oyuncuların geleceği dair telaşlı olmaması icap ettiğini kail görmüş geçirmiş fen adam, "Yarın düşüncesince hususi bir planımız var. İrfan Can, Ozan, Gustavo, Burak, Novak, Çağtay ve Rossi yok. Mesut şimdi geçmiş idmana çıktı. Ben bahanelere sığınan bir çalıştırıcı değilim. Elimizdeki oyuncular sağlıklı, onlar sahaya çıkıp uğraş edecek. En akla yatkın aktörleri bir araya getirerek rakibe gereğince bir 11 ile sahaya çıkacağız. İnşallah yüzümüzün akıyla sahadan ayrılırız niteleyerek düşünüyorum. 3'lü formasyonu baş döndürücü düşündük, halen düşünüyoruz gücün yarınki maçta oyunun gidişatına gereğince tadilat olabilir. Kariyerim düşüncesince ehemmiyetli bir maç. Hem Fenerbahçe hem kariyerim namına elleme bir neticeyle sahadan boşanmak istiyorum. İnşallah Avrupa'ya dobra bir baş yaparım" niteleyerek laflarını tamamladı.

Miha Zajc: "En iyimizi ortaya bırakmak istiyoruz"

Sloven topçu Miha Zajc ise çetince bir maç olacağını söyleyerek, "Rakibimizi elleme çözümleme ettiğimizi düşünüyorum. İyi bir takımla uğraş edeceğiz. Modern ayak topu oynuyorlar. Kendi evimizde taraftarlarımızın desteği ile en iyimizi ortaya bırakmak istiyoruz. İyi bir performansla galip neşet etmek istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.
Uzun müddet yengi alamadıklarını ve çetince bir periyottan geçtiklerini aktaran Zajc, "Son maç bakımından sahaya elleme bir cibilliyet ve ekipman ruhu koyduğumuzu düşünüyorum. Oyuncular şekilde şu an kendimizi baş döndürücü şimdi elleme hissettiğimizi söyleyebilirim. Her pik apiko olmaya çalışıyoruz. İyi hazırlandık, hepimiz açısından ehemmiyetli bir kulvar. Avrupa'da oynayacak ölçüde olduğumuzu her insana açıklamak istiyoruz. İsmail sarıklı ve kadrosuyla baş döndürücü bir tomar şeyin değiştiğini söyleyebilirim. Bizler açısında müspet bir başkalık oldu. Hoca kendisiyle bu arada gücünü de bizlere aktarıyor. idmanlarda düzentileme durumumuz oldukça iyi. Avrupa'da gelişigüzel ekipman oldukça örgütlü bir halde maçlarını çıkarıyor. Önde edisyon hazırlamaya etkin takımlar. Bizler şimdi nitelikli bir kadroya sahibiz. Saha süresince örgütlü oyunumuzla elleme bir ayak topu oynayabileceğimizi düşünüyorum" açıklamasını yaptı.

Metin Başar - Aykut Zor - Sevgi Canpolat
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler