USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu: Yeteneklerin tespitini tesadüfe bırakmıyoruz

Bakan Kasapoğlu, "Artık yeteneklerin tespitini, yeteneklerin gencini tesadüfe bırakmıyoruz. Akademiyle, üniversitelerle, kulüplerle, federasyonlarla yaşama geçirdiğimiz, ortak gencimizi fark heba etmeme noktasında yürüttüğümüz planlar var." dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu: Yeteneklerin tespitini tesadüfe bırakmıyoruz
24-12-2022 15:06
Bursa

Bakan Kasapoğlu, Osmangazi ilçesinde Bursa Büyükşehir Belediyesince mensur ettirilecek Havuzlu Park Spor Tesisi'nin asliye atma töreninde icra ettiği konuşmada, 20 sene ilkin Bursa'da 28 bulunan spor tesisi sayısının çağ 100'ü aştığını, bitmeme fail planların bulunduğunu kaydetti.

Aynı süreçte Bursa'daki ülke kapasitesinin 5 binden 15 bine ulaştığını aktaran Kasapoğlu, 7 Gençlik Merkezi ve 4 Genç Ofis'in bulunduğunu, Genç Ofislerin 17 ilçeye yayılacağını söyledi.

Kasapoğlu, Bursa'da 8 bin bulunan lisanslı sportmen sayısının ise 315 bine yükseldiği bilgisini vererek, şöyleki bitmeme etti:

"Tesisler müşterek taraftan büyürken, müşterek taraftan tesislerden faydalanan yurttaşlarımızın sayısı çoğalırken, acemi kabiliyetleri keşfederken potansiyeli faziletli bulunan gençler, acemi nesiller de devir yüzüne çıkacak. Artık yeteneklerin tespitini, yeteneklerin gencini tesadüfe bırakmıyoruz. Her bir tanesini belirleme ika uğrunda aşırı ağır projelerimiz var. Akademiyle, üniversitelerle, kulüplerle, federasyonlarla yaşama geçirdiğimiz, müşterek gencimizi üstelik heba etmeme noktasında yürüttüğümüz planlar var. Halkımızın genci yaşlısı, hanımı erkeği, engellisi, her insanın okazyon eşitliği anlayışıyla tesislerimize, altyapımıza, spor projelerimize ulaşım sağlaması noktasında çelimli iddiamız var. Bu iddiayı temin anlamında attığımız iri adımlar var, gerçekleştirdiğimiz planlar var, gelinen ehemmiyetli evreler var.

İşte, 'Yüzme Bilmeyen Kalmasın' projesi. 2018 senesinde Cumhuriyet tarihinin en şümullü yüzme seferberliğini başlattık. 81 ilimizdeki yüzme havuzu envanterimizi büyüttük, önemsiz beldelere taşıdık. Çelik yapı havuzlarla bu imkana erişimi en maksimum seviyeye yükselttik. Toplam havuz sayımız bundan böyle 700'e yaklaştı. Tabii altyapıyla, antrenörlerimizle, yetmedi kadro, nısıf zamanlı antrenörler istihdam ettik. Dedik ki yüzme bellemek talip hacısı hocası yüzme öğrensin. Yüzme bilmeyen kalmasın, dedik. Pandemiye karşın sonuç 4 yılda birçok insana yüzme öğrettik biliyor musunuz, 'Yüzme Bilmeyen Kalmasın' projemizde sonuç 4 yılda 5 milyondan müşterek tomar insana yüzme öğrettik. Devam ediyoruz. Bursa'da 110 bin ad bu kapsamda yüzme öğrendi. Bunun adı kitap siyasetidir, bunun adı görev siyasetidir, bu gayretin adı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğindeki spor devrimidir, bünye devrimidir."

Havuzlu Park'ın, Türkiye Yüzyılı'na yakışacak acemi müşterek kitap olacağını dile getiren Kasapoğlu, kullanışlı, erişilebilir müşterek alandaki tesisten acemi şampiyonların, yüzmede ülkeyi temessül edecek sporcuların yetişeceğini belirtti.

Hizmet etmenin kader meselesi bulunduğunu vurgulayan Kasapoğlu, "Hizmet geçirmek her insana kader olmaz. Birileri idrak yapar, yalanla dolanla uğraşır ancak hamdolsun bu kadrolar, bu milletin emrine apiko müşterek biçimde akşam demez güneş demez, durmaz, yorulmaz, bu millete görev uğrunda hamdolsun değme müşterek fırsatı en çelimli biçimde değerlendirir." ifadelerini kullandı.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın da katılımcılara seslenme etmiş olduğu program, dualar eşliğinde Bakan Kasapoğlu ve beraberindekilerin butonlara basarak temele evvel harcı dökmesiyle sona erdi.

"Her bölgede gençlerimizi desteklemeye bitmeme ediyoruz"

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, Bursa Teknik Üniversitesi Mimar Sinan Yerleşkesi'ndeki Mühendislik Fakültesi binasının açılışında icra ettiği konuşmada ise Rektör Prof. Dr. Arif Karademir'in daveti üstüne 2019'da bilimsel nitelikli sene açılışı düşüncesince vardığında bu binanın asliye atma törenine de katıldığını hatırlattı.

Zamanın çabucak geçtiğini anlatım fail Kasapoğlu, şöyleki konuştu:

"Diyoruz ya bizimki kitap siyaseti, aha kitap ortada. Sadece lakırtı değil, hoppadak vaat değil aksiyon var, amel, çalışmalar var. Rabb'imize şükrediyoruz, hamdediyoruz. Bu iyi çoluk çocuk düşüncesince ülkemizin ciharıyek yanında, değme bölgede gençlerimizi desteklemeye bitmeme ediyoruz. Yurt inşaatımızın elan giriş aşamasındayız, inşallah onu da en çelimsiz müddette tamamlayacağız. Bursa Teknik Üniversitesi, bilimsel nitelikli kadrolarıyla, yönetimiyle gerçekten yarınlara çelimli revan müşterek kurum. Ülkemiz düşüncesince imge doluyuz ve bu umudumuzu pekiştiren müşterek dekor mevcut burada. İnşallah bu çıtayı gene bu birbirinden giranbaha gençlerle yükselteceğiz. Daha çelimli yarınlara beraberce yürüyeceğiz."

Temel atma ve açma törenlerine Bursa Valisi Yakup Canbolat, AK Parti Bursa milletvekilleri, kaza şehremaneti başkanları, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan ile öteki ilgililer katıldı.

Törenler öncesinde Bakan Kasapoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş, Bursa Büyükşehir Belediyesince planlı programda Bursa Uludağ Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi ve Mudanya Üniversitesi mektepli toplulukları üyesi tahminî 2 bin gençle kahvaltıda müşterek araya geldi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler