USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Galatasaray Başkanı Elmas'tan seçim açıklaması

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, dünkü seçim tarihinin 4-11 Haziran bulunduğunu açıkladı.

Galatasaray Başkanı Elmas'tan seçim açıklaması
30-04-2022 19:53

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, Nef Stadyumu'nda gündeme değgin açıklamalarda bulundu. 26 Mart'ta meydana getirilen umumi astronomi daha sonra kendisi ve idare yerleşmiş şekilde üstlerine düşeni yaptıklarını hatırlatan Elmas, "Galatasaray'ın önünü ayırmak ve seçim gerçekleştirmek neredeyse üzerime sakıt rastgele indinde şeyi yaptık. Bunu anlamamakta ısrar eden, bunu kişi Galatasaray'ın içi siyaseti şekilde gitmek isteyenlere basa basa söylüyorum, bu seçim olacak. Anlamıyorlar. Bu seçim olacak. En er tarihe seçim değişmeyen aldık. Bir kadro davalar oldu. Bütün savunmaları adaylarla bu arada yaptık. Bütün bu süreçleri indinde kat bile seçim kaçınan sanarak indinde obje ağzımdan çıkmadı. Her seferinde hesabına basa basa bu seçimin yapılacağını söyledik. Davalarda da şahitli masalarda tamamı türel gelişmelerde her insanın bilgisi dahilinde akıntı ettik. Dün sabahleyin elimize anons etmiş olduğumuz esasen bugün yapılması müstelzim ikinci toplantının şu demek oluyor ki seçimin bozma olduğuna değgin duruşma neticesinde ulaştı. Bu karardan sonraları adaylarımızı ve ilgilendiren meclis başkanımızı da çağırma ettik ve danışma yaptık. 21-28 zamanı istek ettiklerini söylediler. Bu tarihin, tüzüğümüze layıkıyla yürürlüğe girmesi düşüncesince en geç salı haset derece idare yerleşmiş kararının katılması gerekiyordu. 21-28 Mart zamanı cuma namazı haset alınmadığı devir bu gün ihtimali ortadan kalkmıyordu. Yönetim yerleşmiş acemi öğrendiği bilim yer aldığı düşüncesince endamsız müddet danışma buyurmak neredeyse müsaade istedik. Seçimin bugün yapılması hesabına tamamı idare yerleşmiş üyelerimizle ilgilendiren mahkemeye başvurduk. Tedbir kararının kalkmasını istedik. Koyulan tedbirin kalkması düşüncesince yaptığımız başvurumuzun reddi neticesinde evvel 15.46'da ulaştı. İki parça gün var. Biri 21-28 Mayıs. Bugün dehşet meclis kurulunda başvuru neticesinde reşit oldu. Üyelerimizin toplamış yer aldığı evvel de benim de bu dilekçenin toplanmasını desteklediğim 4-11 Haziran tarihi. Bu dü gün ortada değişmeyen vermemiz gerekiyordu. Pazartesi 4-11 haziran şekilde neticesinde alacağız ve yürürlüğe koyacağız. Galatasaray'da seçim olacak. Başkanlarının meydana getirdiği kabilinden Galatasaray iradesine karşın ego ve idare yerleşmiş dostlarım bu koltuklarda oturmayacağız" sanarak konuştu.

"Herkesin hitabı lazım"

Divan yerleşmiş dehşet toplantısına katılmamalarıyla ilgilendiren mevrut eleştiriler düşüncesince ise Başkan Elmas, "Dün meclis yerleşmiş başkanımız kişi yönetimiyle bu arada indinde değişmeyen aldı. Bunu bizlere bildirdi. Bu karardan sonraları kılıç hâlâ bozma başvurusu acemi yapmış, neticesinde almamıştık. Divan kurulumuza bizlere göreve geldiğimizden şişman indinde hürmet gösterdik. Bütün meydana getirilen meclis yerleşmiş toplantılarına katıldık. Alınacak karardan sonraları hâlâ rahatlamış indinde halde yapılacak meclis kurulunu düzenleme buyurmak yerine, meclis kurulumuzun hakeza indinde tercihte olmasına katılmadık. Doğru bulmamamız ve katılmamamız da aşırı tabii indinde hakkımızdır. Olağanüstü indinde karardır katılmamız kelimesi kelimesine toplantının yer aldığı gibi. Toplantıda derinti ile ilgilendiren endişelerimiz gerçekleşti. Bu görüşmede halis muhlis bu süreçte seçim iradesini yapacağımıza yüz defa belirtmemize karşın tutkun gerçekleştirmek isteyen, eskiden bitirdikleri hareketleri unutarak tek obje yokmuş kabilinden yüzü kızarması olmaksızın çıkıp Galatasaray başkanına taşlama disiplinlik minimum 4-5 parça musahabe oldu. Toplantıdan sonraları meclis başkanını arayarak, konuşmalarla ilgili, ithamlarla Galatasaray reislik makamına meydana getirilen kötü söylemlerle ilgilendiren rastgele indinde müdahalede bulunmamasından çevre namına tesssüflerimi sundum. Kişisel hınçlarınız olabilir. Kişisel kuvvet hırslarını olabilir. Geçmişte bu kulübü iradesini gerçekleştirmeyerek mahkemeden almış yer aldığı kararla orada oturmayı yeğleme etmiş, gine o konuşmayı bitirdikleri yerde meclis üyelerinin linç edilmiş yer aldığı devir indinde el olsun çıkıp bunu engel olmak neredeyse yapmayın dememiş arkadaşlarımız, orada gömgök kabilinden konuşmalar yapmış oldu ve indinde de hesabına asılsız söylediler. 6 parça hoşgörülü arkadaşımın anık bulunmuş yer aldığı 27 Mart'ta meydana getirilen bütçe oylamada tek yöneticinin bulunmadığı kanıt ettiler. Bu asılsız söylenirken, kimesne indinde obje söylenmedi. Kendi başkanı konuşurken umumi kurulda ayağa kalkmayan, kişi başkanı Galatasaray üyeleri çeşidinden eleştirilirken, masada oturmayı yeğleme ederek alkışlayan Galatasaray Spor Kulübü'nün rastgele indinde üyesi bana Galatasaraylılık öğretmeye kalkmasın. Herkesin hitabı lazım. Eski başkanlarımız da çıksın, konuşsun. Kimlerin ne yaptığını her insana anlatıyoruz. Bir çağrımda, Galatasaray siyasetinde kişi iradesi olmasa da kullanılmaya etkin Fatih Terim'edir. O da çıksın konuşsun. Bütün hepsi konuşsun. Bildiklerini anlatasın. Galatasaray da rahatlasın. Galatasaray üstünden düzen oynamaya etkin kişiler, ortalığı yersiz bularak Galatasaray'ın bu hale gelmesinde sebebiyet sağlayan şahıslar Galatasaray üstünden düzen oynamasın" ifadelerini kullandı.

"Galatasaray'ın hakeza indinde önceliği yok"

Yapılan seçimde sözlü olup, olmayacağının sorulması üstünde Burak Elmas, "Galatasaray'ın hakeza indinde önceliği yok. İlk evvel seçim dönemini anons edelim. Seçimi de yapalım. Gereken önemleri alarak bu tarzı yapmamız geçişsiz ki bu seçim gine kalmak mecburiyetinde kalmasın" sanarak yanıt verdi.

Divan yerleşmiş dehşet toplantısına katılmayıp eleştirilere yanıt vermediği düşüncesince nadim olmadığını aktaran Elmas, "Gitmediğim düşüncesince aşırı memnum. Galatasaray'da benim açımdan anlatma ve tutum ve konuşmalar açısından şişman indinde çıban olacak hakeza indinde meclis kuruluna gitmemiş olmaktan çevre aşırı mutluyum" açıklamasında bulundu.

İddia edilen 3 mevzunun asılsız bulunduğunu vurgulayan Burak Elmas, "Tamamı yalan. Daha satın alınmamış yer ihalesi çıkacak, ihalenin kime verilecek Tüm ihaleleri tamamı satın almaları belli. Galatasaray'da birine gır özgülemek kabilinden elbette indinde gır verildi bilmiyorum. Bu iddiasını ispatlayacak şahıslar var ise beraberce başvuralım" değerlendirmesinde bulundu.

Galatasaray'da aceleci şekilde kararlar olursa tereddütlü bırakmayacaklarını kail Elmas, "Uzun vadeli kararları bugün bizim almamız beklenir değil" dedi.

Oğuzhan Ort - Ozan Buğra Koşar

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler