USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Fuat Çapa: 'Elimizdeki kadro ile ilk 4 sıra içerisinde oluruz'

Samsunspor Teknik Direktörü Fuat Çapa, “Elimizdeki kadro ile ilk 4 içerisinde oluruz. Her bilinçlilik amacında giderse 5. ve ya 6. olmayız lakin ilk 4'te toprak alırız” dedi.

Fuat Çapa: 'Elimizdeki kadro ile ilk 4 sıra içerisinde oluruz'
18-01-2022 16:45
Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Samsunspor'da Teknik Direktör Fuat Çapa matbuat çalışanları ile geveze toplantısında ortak araya geldi. İlk devreyi değerlendiren ve ligin ikinci yarısındaki hedefleri üzerine bilgiler verici Çapa, ehemmiyetli açıklamalarda bulundu.

“Elimizdeki kadro ile ilk 4 içerisinde oluruz”

Hiç para aktarımı yapmasalar üstelik ligi ilk 4 içerisinde tamamlayacaklarına inandıklarını kail Samsunspor Teknik Direktörü Fuat Çapa, “Bizim ligde şu anne derece ne kulüpler istediği yahut beklediği futbolcuları aldı? Herkes en idealinin olmasını hepsi ister, ego de iterim fakat işler o derece emeksiz değil. Adanaspor 2 sene oynamayan ortak aktör (Jordan Ibe) aldı. Onu kılıç alsak ne yazılırdı? O nedenden bu süreçte para aktarımı gerçekleştirmek yahut istediğin oyuncuyu kabul etmek enikonu güç. Bugüne derece hastalık 4 yılda 60 topçu geldi-gitti. Bir şeyi toy yapmış olduğunuz devir kem olanı tamamlıyorsunuz, dolanım oluyor. Aradan anlaşılan ortak müddet geçince belirtik ortak bina oluşuyor. Yeni oluşumlarda bu cins gelgitler olabilir. Sezon böylecene nasıl sonuçlanacağını ego de bilmiyorum. Şunun sözünü verebilirim; ilk geldiğimiz günkü erkincilik ve coşkudan hâlâ fazlasına sahibiz. 17 maçımız hâlâ var. Bu süreçte neler yaşanılacak bilinemez. Elimizdeki kadro ile ilk 4 içerisinde oluruz. Her bilinçlilik amacında giderse 5. yahut 6. olmayız fakat ilk 4'te toprak alırız” diyerek konuştu.

“Türkiye'de evcil aktör transferinde 75-80 oyuncudan yerleşmiş ortak havuz var”

Transfer edilebilecek baş döndürücü sayıda evcil oyuncunun olmadığına uyanıklık çekici Fuat Çapa, “Başkanımız para aktarımı işinin içerisinde. Çünkü parayı verici o. Benim tahsil edilen aktörleri strateji şansım olmadı. Pandemi şartlarında örtüsüz gözle aktör izleyemedim. Gözlemcilerin izlediği baş döndürücü aktör vardı. Bizim yapmış olduğumuz şey; Boluspor maçından sonraları kem bulunan mevkilerle ilgilendiren tutanağı yönetime sunmuştuk. Yönetim gerekeni yaptı. Türkiye'den 2 aktör ile anlaşılan seviyeye mevrut görüşmeler, anlaştığımız oyuncular ürün haftalarda elleme oynaması kararı transferler gerçekleşmedi. O sebeple başka alternatiflere yöneldik. Yabancı oyuncularla da görüştük fakat bir takım ecnebi oyuncular, ‘Türkiye'de 5 ecnebi ilk 11'de oynayabiliyor, 2 redif var, sizin kadronuzda baş döndürücü ecnebi var, onların sözleşmesi feshedilmeden doğmak istemiyoruz' dediler. Devre arası bulunduğu düşüncesince sistemimize ve bütçemize makul ne aktör mevcut bu bağlamda akım etmemiz gerekiyor. Sadece 1 yabancıya lisans çıkarttık. Yeni aktörleri tehyiç etmek düşüncesince kadroda ara oluşturmamız gerekiyor. Yerli aktör anımsamak da baş döndürücü zor. 75-80 oyuncudan yerleşmiş ortak aktör havuzu var. Bu oyuncular da 8-9 grup çeşidinden paylaşılıyor. Böyle olunca da muhtemel transferler gerçekleşmiyor. Böyle ortak proses yaşıyoruz. Bir an ilk doğacak oyuncuların takıma katılıp, ulama sağlamasını istiyoruz. Benim düşüncesince en elleme aktör elimizdeki oyunculardır. Gelecek aktörleri da takıma katıldıktan sonraları değerlendireceğiz” biçiminde konuştu.

“Ülkemizde kazanırsanız iyi, kaybederseniz çirkin oynamış sayılırsınız”

Türkiye'de futbola fasıla açısının oynanan oyuna layıkıyla değil, tahsil edilen neticeye endeksli olduğuna uyanıklık çekici Çapa, “Türkiye'de izleyenleri doygunluk edecek futbolu ki oynuyor? Türkiye'de yurt şartlarına layıkıyla ayak topu sallanmak zorundasınız. Türkiye'deki ayak topu bu. Sizin beğenmediğiniz futbolu gayr beğenebilir. Bu nispi ortak kavramdır. Elimizdeki aktör grubu ile en iyisini istiyoruz. Son haftalarda Tomane'nin alternatifi mevcut mıydı? Son 3 maçta stoperimiz yoktu. Bunları mazeret yapmadım. Bu aktör grubundan en iyisini çıkartmaya çalıştık. Şu anda oynadığımız hile kusursuz şekilde beni de doygunluk etmiyor. Oynamak arzu ettiğiniz oyunu elinizdeki oyuncular ve rakibe layıkıyla oynamanız gerekiyor. Türkiye'de hile değil ürün önemli. Kazanırsanız elleme oynamış, kaybetmişseniz çirkin oynamış olursunuz. Biz Türkiye'de maçlara adet odaklı bakıyoruz. Oyun ikinci planda kalıyor” ifadelerini kullandı.

“Kadroya ilk ilk Osman Çelik'in adını yazarım sonraları başka 10 futbolcunun adını yazarım”

Osman Çelik'in gösterdiği başarım ve ateş ile baştan sona ilk 11'de oynamayı doğruluk ettiğini dile getiren Çapa, “Ali Ülgen'in al kartı bizi de üzdü. Vukan Savicevic temaslı bulunduğu düşüncesince takımda toprak almadı. O nedenden ekibe alınmadı. Hasan Kılıç ile ilgilendiren dava görmedim. Her devir Hasan Kılıç ile görüşüyorum. Diğer futbolcularla da görüşüyorum. Bir başağrısı yok. İlk geldiğimde ‘27 puanla devreye girelim' desem sevinirdiniz. Son 3 karşılaşmada baş döndürücü canımız acıdı. Tuzla, İstanbulspor maçları da canımızı acıttı. Devreye 3-4 nokta hâlâ ortak tomar girsek baş döndürücü ayrımlı şeyler konuşurduk. Bu açığı durdurmak düşüncesince hâlâ ortak tomar çalışacağız. Geçen sene Eskişehirspor, Ankaraspor ve Akhisarspor'un durumundan ötürü 3 grup 70'er nokta aldı. Bu mevsim 2 karşılaşma hâlâ ortak tomar oynanacak bulunmasına karşın bu puanların yakalanacağını düşünmüyorum. Çünkü sabık seneye nazaran baş döndürücü fırtınalı ortak klasman geçiyor. Osman Çelik dair ise Osman rastgele devir 11'de olacak fakat talih o andaki ihtiyaca layıkıyla anlaşılan olacak. Sağ bek, kesici yahut ölçülü sahada oynayacak fakat değişmez şekilde ilk 11'de oynayacak. evvel Osman'ın adını ilk 11'e yazacağız peşi sıra başka futbolcuların adları ekibe yazacağız” açıklamasında bulundu.

Transfer konusu

Yeni transferler ve gelebilecek oyuncular üzerine da bilgelik verici Samsunspor Teknik Direktörü Fuat Çapa, “Yunus Emre Çift, daha kendini ispatlamadı. Sadece oynuyor. Ben de gençlere talih hasretmek istemiyorum. Talha Ülven'in transferinde Ali Ülgen'in cezası sansasyonel oldu. Alaaddin'in de sözleşmesi kiralık. Elimizde ortak katışıksız katı alternatifi olsun diyerek aldık. Tolcay Ciğerci de Türk statüsünde oynuyor. Onu da takımımızda değerlendireceğiz. Amilton dair müstelzim izah yapıldı. Atabey Çiçek'i Başakşehir havale etmek istemiyor. Daha ilk de burada oynadı, Samsun'a doğmak de istiyor. 8 Şubat'a derece para aktarımı bitmeme ediyor, hâlâ baş döndürücü bilinçlilik değişir” dedi.

“Ahmet Çalık'ı hevesli şekilde oynatan ilk uygulayım adamım”

Yakın sürede geçirdiği gidiş geliş kazası ile 27 yaşlarında yaşamını kaybeden Konyaspor'un savunma oyuncusu Ahmet Çalık'ın hevesli olma öyküsünü de özetleyen Çapa, şunları söyledi:

“Ahmet Çalık'a Allah yağmur eylesin. Gençlerbirliği'nde uygulayım direktörken altyapıdan A Takım'a ilk kere çıkartan hocayım. 2 sene bu arada çalıştık. Hangi süreçten ne sürece geldiğini kullanmak benim düşüncesince baş döndürücü sevindiriciydi. Evladım üzere üzüldüğüm ortak arkadaşımız oldu. Ahmet Çalık, ilk yıllarında aykırı bağlam ameliyatı olmuştu. A2'de idmanlara başladı. Sözleşmesi sonlanmış oluyordu ve idare de imzalamamak düşüncesince bastırıyordu. Devre arası kampında İlhan Cavcav'ı da inandırma yazar Ahmet Çalık ile toy kavil imzalamıştık. Fenerbahçe maçında ilk kere onu oynattım ve hevesli kariyerine başladı. Bir esbak sene Türkiye'de aldatma davası olmuştu. Başkan maçtan ilk sordu; ego de stoperde gene Özgür'ü oynatmayı düşünüyordum.

Ahmet Çalık'ı maçtan ilk çağırıp, namına Fenerbahçe maçında ilk kere talih vereceğimi söyledim. Bunu babasına üstelik söylememesini söyledim. Stada giderken İlhan Cavcav, gine stoperde bazısı oynatacağımı sordu. Ahmet Çalık'ı oynatacağız dedim. Başkan Cavcav da bana sabık sene aldatma davası bulunduğunu ve ilk kere şekil giyen ortak aktör daha sonra çirkin ürün alırsak durumun ayrımlı anlaşılabileceğini söyledi. Ben de ‘Ahmet bugün elleme oynarsa levent boylu seneler yararlanırsınız' demiştim ve ilk maçında baş döndürücü elleme oynadı. Bu sezonun peşi sıra da Ahmet Çalık Türk futboluna levent boylu seneler işlev etti. Sahadaki kişiliği haricinde meydan haricinde da baş döndürücü beyefendi ortak insandı. Hepimiz baş döndürücü üzüldük.”

Erdi Demür
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler