USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

FIM Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası tanıtım toplantısı yapıldı

Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, FIM Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası ile baş başa dünyanın en şöhretli sporcularının Kayseri'ye geleceğini söyledi. Vali Gökmen Çiçek, Kayseri'nin beraberinde gezim şehri olduğuna nazarıitibar çekerken, Kayseri Büy?

FIM Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası tanıtım toplantısı yapıldı
27-12-2022 23:08

 

Türkiye Motosiklet Federasyonu ev sahipliğinde 10-13 Mart tarihleri ortada Kayseri'de düzenlenecek FIM Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası tanıtımı Feriye Ortaköy'de planlı etkinlikle gerçekleşti. Toplantıya Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Başkanı Bekir Yunus Uçar, Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Cahid Cıngı, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç katıldı. Lansman böylelikle Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, TMF Başkanı Bekir Yunus Uçar'a onurluk arz etti.

Yunus Uçar: “Dünyanın en popüler, en hızlı, en enerjik ve en maruf sporcuları Kayseri'ye mevrut olacak”
Cumhurbaşkanlığı siper belgesini müstahak borda bordaya organizasyonu almış olduklarını dile getiren Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, “Federasyon şekilde borda bordaya organizasyonu devletimizde gerçekleştirirken, dü anne unsuru delik uğrunda bulunduruyoruz. Bir; sportif başarım şekilde ülkemize, sporumuza, gençliğimize ne katacak ve ne kazandıracak. İkincisi de yaptığımız organizasyonu gerçekleştirdiğimiz lokasyona ne katacak ve ne kazandıracak. As Başkanımız Mahmut bellek de çabalarıyla ve vizyonuyla bu organizasyona sözlü olurken, borda bordaya taraftan da ülkemizde, Türkiye'mizde bu organizasyonu nerede yapabiliriz sorusunu birbirimize ihvan şekilde danışma edip, soruyorduk. Bu noktada baş döndürücü borda bordaya tomar bap dolaşmadık açıkçası. Çünkü bizim kendisinden nice bilinçlilik öğrendiğimiz Kayseri Valimiz. Kendisinden grup çalışmasını, bireylere güvenmeyi, mezuniyet verdiğiniz ve hata verdiğiniz bireylere maruz yetkiyle elleme borda bordaya akıbet çıkarmayı Afyonkarahisar'daki çalışmalarımız vesilesiyle öğrendik ve her insanın icap hizmetleri gerekse popülaritesi ile tanıdığı, bilmiş olduğu Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Valimiz bizi götürdü. Saygıdeğer şehremaneti başkanımızdan da baş döndürücü ehemmiyetli borda bordaya avlu dersi aldık. İşinin ardına atlanmak ve müspet borda bordaya halde de bölmek dersini aldık. Bize bu dersten sonradan da idman üzerimize vecibe evet ve bugün geldiğimiz noktada Türkiye Motosiklet Federasyonu şekilde gururla anlatım ediyorum ki Cumhurbaşkanlığı siper belgesine müstahak borda bordaya organizasyonu da almış olduk. İnşallah bunu da mart ayında Erciyes Dağı'nda, Kayseri ilinde, bütün Türkiye'mizin şita turizmine hem de spor turizmine yardım sağlayacak halde realizasyon olanağı bulacağız. Biz baş döndürücü heyecanlıyız. Çünkü dünyanın en popüler, en hızlı, en enerjik ve en maruf sporcuları Türkiye'ye, Kayseri'ye mevrut olacak. Bu vesile ile 1.2 milyarın üstünde içtimai iletişim araçları kullanıcısı, motosporseverlere bu organizasyonu anlatmış ve tanıtmış olacağız” dedi.

Dr. Murat Cahid Cıngı: “2005 yılı Erciyes zamanı açısından borda bordaya milat”

Dünyada duyulacak borda bordaya kodifikasyon vesilesi ile borda bordaya arada olmaktan baş döndürücü bahtiyar bulunduğunu kail Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Cahid Cıngı, “Erciyes Dağı, ilmî çalışmalara gereğince 30 bin sene öncesinde oluşuk ve o günden bu güne de sonsuz alanda hasiyet oluşturmuş. İnsanların arkaik dönemde, ayrıca Roma döneminden itibaren gölgesinden, suyundan, havasından yararlanma ettikleri parlak borda bordaya dağ, bölgemizin en faziletli dağı. Biz Kayserililerin de baktığımız devir esin aldığımız, içimize içsel şeyler fısıldayan parlak borda bordaya yapı. Tabii 1940 yıllarından itibaren ski faaliyetleri başlamış Erciyes Dağı'nda. Daha baş döndürücü zatî inisiyatifle gelişmiş. Fakat 2005 yılına denli Erciyes kabuğunu kırıp da örgütlü borda bordaya ski merkezi biçimine dönüşememiş. 2005 yılı Erciyes zamanı açısından borda bordaya milat. Bu tarihte çıkan büyükşehir belediyesi kanunu ile alakalı şekilde Erciyes Dağı, Kayseri'nin sınırları içine engelleme ergin ve büyükşehir belediyemiz orada evren standartlarında, arsıulusal kurda borda bordaya ski merkezi oluşumu başlamış” ifadelerini kullandı.

Gökmen Çiçek: “Kayseri borda bordaya gezim şehri”

Dünyanın evvel tecim anlaşmasının Kayseri'de olduğuna değgin ellerinde tabletlerin bulunduğunu aktaran Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, “Kayseri'ye 7 ay ilkin atandım. Kayseri hakkıyla ayrımlı borda bordaya şehir. Şimdi burada Kayseri ile ait ne düşünüyorsunuz niteleyerek sorsam, hereksin aklına evvel şekilde belli tecim gelir. Kayseri'de fıkralar üstelik tecim üzerinedir. Doğudan batıya, batıdan kuzeye Kayseri, her insanın zihninde sempatik, ticari işlek zekayı hissettiren esprilerle doludur. Gerçekten tecim şehridir Kayseri. 6 bin sene önceleri Kayseri'de Asurlular zamanında dünyanın evvel tecim anlaşmasının Kayseri'de olduğuna değgin elimizde çıkan tabletler bulunan ve hala çıkmakta. Dünyanın evvel sınırlı şirketi, evvel ticari çıplak maşer kuruluşunun Kayseri'de olması, 6 bin sene öncesinden tecim şehri bulunduğunu gösteriyor. Yine Kayseri borda bordaya işleyim şehri, bugün Türkiye ihracatına baş döndürücü şişman borda bordaya yardımı var. 4 bilyon Dolar dış satım fail ve rastgele sabık güneş de bunu geliştiren borda bordaya şehir. Ama Kayseri ayrımsız sürede ego 7 ay ilkin Kayseri'ye atandıktan sonradan bunu henüz elleme ayırt ettim, borda bordaya gezim şehri. Net borda bordaya gezim şehri ve bu turizmin en ehemmiyetli aktörü de Erciyes. Türkiye'nin en etraflıca ski pisleri, en borda bordaya tomar ayrımlı noktalarda ski yapılacak alanları bütünü Erciyes de. Erciyes ayrımlı borda bordaya halde planlaması baş döndürücü elleme işlenmiş ve strüktürel açıdan da geldiğinizde de gözü bozacak borda bordaya yapısı sıfır borda bordaya şehir” cümlelerine arazi verdi.

Memduh Büyükkılıç: “Erciyes'in ayrımlı etkinliklere döşeme alıştırmak kanalıyla bölgeden yararlanılmasını sağlamaktayız”

“Kayserimiz uran ve tecim merkezi şekilde anılır. Bunun indinde turizmle ait şekilde da hakkıyla baş döndürücü ehemmiyetli etaplar kaydettiğini sizlerle kırışmak isterim” diyen Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, şöyleki bitmeme etti:

“Valimizin katılımıyla potansiyelize hasiyet oluşturarak hem şehrimizi hem de bu çeşit etkinliklere punt ödeme bağlamında baş başa dayanıştığımızda da buradan Kayserimiz namına teşekkürname ettiğimizi de sizinle kırışmak istiyorum. Endüstri, tecim merkezi ve gezim dedik, fakat bunun amiral gemisi Erciyes Kayak Merkezi'dir. Bu denli güzellikleri paylaşırken hem gözaltı yapmış hem de Kayserimizde etraflıca seneler büyükşehir şehremaneti başkanlığı yapmış bulunan Mehmet Özkaseki'yi, bu elleme projede emeği bulunan bakanımızı da anmadan geçemeyeceğim. Buradaki ski merkezi ile baş başa ayrımsız sürede sporun merkezi olma yolunda, faziletli yükselti merkezi şekilde vasıflandırmak üzere yaptığımız projelerle de şu anda gündemde tutulmakta. Sadece şita sporlarına katışıksız değil, gökçe gökçe gökçe yazın da otellerimizin komple geçmesi ve Erciyes'in ayrımlı etkinliklere döşeme alıştırmak kanalıyla bölgeden yararlanılmasını sağlamaktayız.”

Enes Gümüş - Samet Yalçın
 

iha.com.tr üstündeki istihbarat ekspoze biçiminde yayınlanmaktadır. Haberin video, ışık ve metnine Abone panelinden ulaşabilirsiniz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler