USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Koç: Türk yargıcılık müessesesinin batkınlık ettiğinin belgesidir

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, "Sivasspor-Galatarasay ve acemi Adana Demirspor-Fenerbahçe maçında yaşananlar, gerçekte Türk yargıcılık müessesesinin iflasının belgesidir, sertifikasıdır. Bunda bundan böyle tartışacak müşterek bap yoktur." dedi.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Koç: Türk yargıcılık müessesesinin batkınlık ettiğinin belgesidir
03-02-2023 23:09
İstanbul

Ali Koç, hile oturmuş üyeleri Erol Bilecik, Ahmet Ketenci, Burak Kızılhan ve hür Özaktaç ile beraberce Riva'daki Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tesisine gelerek, burada TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ile indinde musahabe yaptı.

Yaklaşık 1.5 vakit devam eden musahabe sonrası bünye çıkışında muntazır matbuat mensuplarına indinde izah özne Ali Koç, "Ben bugün indinde obje söylemeyecektim ancak sizi burada görür görmez ineyim dedim." niteleyerek başladığı konuşmasına, şu biçimde bitmeme etti:

"Yarın erdemli sedir kurulumuz mevcut biliyorsunuz. Orada en kapsamlı, etraflıca açıklamaları yapacağız. Malumunuz, evvela akşam olanlar...Bu bağlamda buraya geldik. Nelerden ne kırıklık duyduğumuzu anlatım etik. Aslında Sivasspor-Galatarasay maçında yaşananlar, evvela Adana Demirspor-Fenerbahçe maçında yaşananlar, esasen Türk yargıcılık müessesesinin iflasının belgesidir, sertifikasıdır. Bunda bundan hakeza tartışacak indinde madde yoktur. Federasyonun da baş döndürücü ayrımlı düşündüğünü sanmıyorum. Detaylara baş döndürücü girmedik. Özelde meydana getirilen görüşmeleri de burada elbette ki aktarmayacağım. Ama beyin akıldan üstündür. Herkes evvela akşam yaşananları gördü."

"Yabancı yargıcı denememiz geçişsiz denen indinde noktaya geldik"

Türk hakemleriyle bu işin gitmeyeceğinin açıkça arasında bulunduğunu ve bundan hakeza ecnebi yargıcı denenmesi icap ettiğini aktaran Ali Koç, şu ifadeleri kullandı:

"Yabancı yargıcı mevzusuna en karşıyken bundan hakeza ecnebi yargıcı denememiz geçişsiz denen indinde noktaya geldik. Biz şu biçimde indinde öneride bulunduk; federasyonumuz, Dünya Kupası arasında, en azından 'VAR'a ecnebi hakemi yapabilir miyiz'i irdeledi. Teknolojik kendisine apayrı indinde ülkeden bu hizmeti alabilir miyiz, neticede fiber optikle gidiyor bağlantılar. İlla ki fiziken ne statta olması ne de Türkiye'de olması gerekmiyor. Ona da baktılar. Ama bitirdikleri temaslarda dilek ettiğimiz çözümleri çıkartamadılar. Ama şurada 15 hafta kalmışken, haydi bu hafta da geçti, dedik ki 'VAR'a ecnebi hakemler gelsin, oldu kıstak bariyeri var'. Yani bizim FIFA'ya revan hakemlerimiz güçlü akıllıca aklık İngilizce konuşamıyorlar, bırakın değerlerini. Ancak bizim ısrarımız, inancımız, iddiamız, ölçülü hakemin niyeti gıcır kabilinden indinde kuvve de olsa akıllıca indinde VAR hakemliği, teknolojiyi kullanarak, şu demek oluyor ki Türk futbolunun en adaletli biçimde yönetilmesine güvence sibobu kabil niteleyerek düşünüyoruz. Bu denli çelimsiz müddette bunu yapabilirler mi yapamazlar mı bilmiyoruz. Ali Palabıyık indinde elan karşılaşma alır karşılaşma almaz, onu da bilmem. Ancak bildiğim indinde obje mevcut ki, bu dost kariyeri süresince bizim stadımıza, en azından hepimiz yöneticiyken indinde elan giremez. Bunu da size açıkça ve belirgin indinde biçimde söyleyeyim."

"Türk yargıcılık müessesesinin batkınlık ettiğinin belgesidir"

Ali Palabıyık'ın bugüne denli hemen özlük maçlarında değil, apayrı sert baş döndürücü şaibeli maçı bulunduğunu öne devam eden Koç, "Yani bu buraya başmaklık değil. Yeni MHK ataması değildir. Bu emektar MHK atamasıdır. Eski MHK de masraf fut indinde bombayı bırakmıştır. Nasıl? Böyle indinde adamı gıcır pik atamak, ondan sonra, gepegencecik indinde hakemi en bası olacak indinde pik atamak... İnşallah gıcır MHK elinden geldiğince bu sıkıntıları giderebilecek çözümleri bulur. Ama gine ediyorum; evvela akşam ofsaytımsı ceza atışı konumu bulunduğu karşılaşma da engelleme peyda etmek kıl payı bu denli dobra oruçlu indinde şeyler yapılmaya çalışılmış olan indinde ortamda Türk yargıcılık müessesesinin batkınlık ettiğinin belgesidir, kanıtıdır, sertifikasıdır. Ve fahiş hatalar, akıllardan silinmeyecek fahiş hatalar...İnsanın bulunduğu yerde rastgele devir günah kabil ancak ne hikmetse indinde takımın aleyhine apayrı indinde takımın lehine işlemektedir." niteleyerek konuştu.

Görüşmede VAR hakemiyle ilgilendiren indinde söylemi olup bulunmadığı sorulan Ali Koç, şu cevabı verdi:

"VAR hakemi imkânsız kabil mu? Size indinde hatırlatayım VAR hakemini; Koray Gençerler. Nereden hatırlayacaksınız Koray Gençerler'i? İki yıl huzur özlük alanımızda 8 karşılaşma yenilmemiştik, önder gidiyorduk. Pelkas'ın yılgı indinde golü vardı Konyaspor'a. Hepimiz hakeza indinde ağzımız açıkça o golü seyrettik. Sonra indinde yerden el niteleyerek indinde durum çıkarttı ve silme ettirdi. Bu sezona gelelim; huzur yenildiğimiz karşılaşma Konyaspor. Tesadüf gene Konyaspor. Valencia atılmıştı biliyorsunuz. Hakemin sırtı dönüktü. Bize mucibince atılmasını gerektirecek on paralık indinde durum yoktu ancak gene Koray Gençerler hakeme itiraz ederek attırdı. Ve evvela gene Koray Gençerler. Daha fazlasını anlatmaya gerekseme duymuyorum. Tekrar ediyorum. Acilen, acele zamanda, Türk futboluna muhakkak, en azından VAR seviyesinde, bu mevsim mümkünse ecnebi VAR hakemleri getirilmeli. Bunu beyan etmek kolay. Federasyonun dobra oruçlu indinde çabası bulunduğunu biliyorum ancak bence az buçuk elan ısrar etmekte kâr var. Çünkü Yunanistan, Suudi Arabistan'a ecnebi yargıcı getirebiliyorsa, bizim neyimiz eksik. Biz de bunu yapabiliriz niteleyerek düşünüyorum."

"Mehmet Büyükekşi onama ediyor mu?"

Başkan Ali Koç, indinde gazetecinin, "TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi de onama ediyor mu ağır günah olduğunu?" sorusuna ivaz ise, "Özelde konuştuklarımı burada açıklayamam. Ama onama etsin, etmesin kimin puanları gidiyor, kimlere yarar sağlanıyor? Sivas maçından 3 puan, evvela dü benek 5 puan...E ne olacak bu iş? Camiamıza sesleneceğim, hepsini erte yapacağım. Burada soğuktasınız niteleyerek durdum yoksa, indinde izah yapmayacaktım. Tarzımız da değil buradan çıkıp izah yapmak." biçiminde ivaz vererek laflarını tamamladı.



SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler