USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Faruk Koca: 'Beşiktaş camiasından özür diliyorum'

Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında oynanan Ankaragücü-Beşiktaş maçının final düdüğü sonrası yaşanmış olan olayların yankıları sürerken, pakt başkanları müşterek araya gelmiş olarak aklıselim mesajı verdi.

Faruk Koca: 'Beşiktaş camiasından özür diliyorum'
06-09-2022 21:04

4 Eylül Pazar akşamı Ankara'da oynanan Ankaragücü - Beşiktaş maçının final düdüğü sonrası sahaya giren müşterek insan Beşiktaşlı futbolculara saldırırken, bu fenomen kamuoyunda degaje eko buldu. Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Riva'da mevcut binasında müşterek araya mevrut pakt başkanları bu mevzuyu görüşmede masaya yatırdı. Toplantının arkası sıra matbuat personellerinin karşısına sabık Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç, Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi ve Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, açıklamalarda bulundu. Yaşanan olayın esaslı müşterek topluluğun tümüne servet edilmemesi gerektiğine aksan karşıcı Ali Koç, “Zaman devir takımlarımızın ortada oynanan müsabakalarda bu çeşit hadisat yaşanabiliyor. Ankaragücü ile Beşiktaş ortada oynanan karşılaşmada yaşanmış bulunan vakalarda da Beşiktaş takımına ve futbolcularına meydana getirilen hücum nedeni ne olursa olsun topu topu takımlarımıza mamul müşterek hücum şekilde görüyoruz. Her ne genişliğinde istemesek de on binlerce taraftarın izlediği müsabakalarda ne efsus ki devir hin bu çeşit hadisat yaşanabiliyor. Burada ehemmiyetli bulunan yaşanmış bulunan vakalardan sonradan kulüplerimizin, federasyonumuzun ve ilişik şahısların sergilediği duruştur. Buna mukabil, müşterek ferdin tribünden atlayarak etmen bulunduğu tehlikeli hareketin de gene esaslı müşterek topluluğun tümüne servet edilmemesi icap ettiğini de dile sağlamak istiyorum. Burada yaşanmış bulunan hadisat inşallah bambaşka müşterek maçta da yaşanmaz. Beşiktaş ve Ankaragücü başkanları özlük aralarında da hürmet çerçevesi ortamında bu vakası konuştular. Ve bu görüşmede sizlerle de paylaşmalarının akıllıcasına olduğuna değişmeyen verdik” dedi.

Faruk Koca: “Beşiktaş camiasından özür diliyorum”

Yaşanan vakayla ilişik özür dilemenin erdemlik bulunduğunu tamlayan Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, “başkalarının tehditlerini dikkate almayız diyerek” şunları söyledi:
“Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç'a ve Beşiktaş Kulübü Başkanımız Ahmet Nur Çebi'ye teşekkürname ediyorum. Maalesef ev sahibi kılıç olduğumuz düşüncesince yaşanmış bulunan olayların mesuliyeti da bizlere ait. Biraz ilkin Ali Koç Başkanımızın da anlatım etmiş bulunduğu üzere tek taraftarın tahminî 4,5 metrelik engeli aşarak sahaya girmesi ve müşterek futbolcuyu tartaklamasını katiyen onama etmediğimizi anlatım buyurmak isterim. Yaşanan bu hadisat en baş döndürücü ev sahibi ekibi ve taraftarını cezalandırmaktır. On binlerce ferdin coşkuyla takımlarını destekleyip maçı seyrederken müşterek ferdin gerçekleştirdiği bu fenomen maatteessüf topu topu taraftarları kabahat altında bırakıyor. Ben hem maçtan ilkin bununla beraber maçtan sonradan yaşanmış bulunan topu topu aksi hadisat düşüncesince Beşiktaş camiasından ve başkanından özür diliyorum. Bu bizim özlük irademiz ile yaşanmış bulunan hadisat kararı aldığımız müşterek karardı. Ama maatteessüf kimi matbuat kuruluşları, az ilkin görüşmede da ele aldığımız üzere yaşanmış bulunan vakaları körpe olmayan, acı ifadeler ile ayrıca takımları kurumları zehap altında bırakacak ifadeler kullanıyorlar. Biz Ankaragücü Kulübü şekilde yaşanmış bulunan vakalardan akıbet basamak yorgunluk duyduğumuzu yeniden anlatım ediyorum. Özür arzu buyurmak müşterek erdemdir. Üzerimize sakıt özrü kendimiz dileriz. Bunun düşüncesince başkalarının söylemlerini yahut tehditlerini dikkate almayız. Bu vesileyle Beşiktaş'tan ve Başkan Ahmet Nur Çebi'den yeniden özür diliyorum. En endamsız sürede ego kendim başkanımız ile baş başa Beşiktaş lehtar gruplarını görüşme edeceğim. Sanıyorum Ahmet Başkan da Ankara'ya vardığında bire müşterek şeyi yapacaktır.”

Ahmet Nur Çebi: “Taraftarlarımızı hassasiyete çağırma ediyorum”

Ankargücü Başkanına teşekkürname ederek laflarına başbuğ Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Beşiktaş taraftarlarına da çağrıda bulunarak, “Ankaragücü Kulübü'nü asimilasyon fail en yukarı destek Başkan Faruk Koca ve dalavere kurulunun göstermiş bulunduğu nezakete, naifliğe ve özür dilemesine canı içtenlikle çaker teşekkürname ediyorum. Bizim düşüncesince olağandan yeterlidir. Bende biliyorum ki bu yaşanmış bulunan hadisat bu şişman camiaların tamamına servet edilemez. Buradan bildirmek istediğim şu ki ilkin punt bulmuşken Beşiktaş taraftarına da çığırmak istiyorum. Bu cins olayların yaşanmaması düşüncesince özlük açımızdan topu topu Beşiktaş camiasını ve taraftarını hassasiyete çağırma ediyorum. Özellikle bu suçu fail insan yahut şahısların cezalandırılması düşüncesince gerekenin yapılmasını beklenti ediyorum. Hepimize eski olsun diyorum. Hiç hiç kimseye punt kesmek hesabına az ilkin halis muhlis her insanın görmesi müstelzim müşterek levha sergilendi. Bizler haricen göremediğiniz genişliğinde birbirimizi dost ve sayan müşterek camiayız. Bunu taraftarların da bundan sonradan görebilmesini önemle istirham ediyorum” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler