USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Engelleri karateyle aşan down sendromlu sportmen ulusal ekibi hedefliyor

Bolu'da canlı 16 yaşındaki down sendromlu Berkay Sarıaslan, ulusal takımda toprak alarak millî ve arsıulusal bölgede başarılar elde etmeyi hedefliyor.

Engelleri karateyle aşan down sendromlu sportmen ulusal ekibi hedefliyor
29-12-2022 14:06
Bolu

Yüzmeyle ilgilenen Berkay Sarıaslan, babasının yönlendirmesiyle 2,5 sene ilkin karate de hazırlamaya başladı.

Kısa müddette bu branşta gelişim yayınlayan Berkay, azmi ve çalışkanlığıyla ölçüm topluyor.

İlki Kocaeli'de 24-25 Aralık'ta planlı Para-Karate Türkiye Şampiyonası'na dahil olan Berkay, kata branşında tunç madalyanın sahibi oldu.

Berkay Sarıaslan, Bolu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Karate Antrenörü İbrahim Damar ve Fight Club 14 Spor Kulübü Karate Antrenörü Faruk Karaman nezdinde toy başarılar çıkarmak düşüncesince çalışmalarını sürdürüyor.

Türkiye Karate Federasyonu lisansı sahibi Berkay'ın en iri hedefi, ulusal sportmen olmak.

"Berkay baş döndürücü mevzun yanında sporcu"

Antrenör İbrahim Damar, AA muhabirine, Berkay Sarıaslan ile 2,5 senedir çalıştıklarını söyledi.

Berkay'ın Para-Karate Türkiye Şampiyonası'nda ehemmiyetli yanında muvaffakiyet elde ettiğini dile getiren Damar, "Bu kategoride ulusal kadro da kurulacak ve Avrupa Şampiyonası düşüncesince müntehabat yapılacak." niteleyerek konuştu.

Damar, Berkay'ın mevzun ve nice insana de kalıp yanında sportmen bulunduğunu anlatarak, "Berkay'ı ailesi getirmiştir bize. Engelli gruplarında baş döndürücü yanında tomar arzu olmuyor. Ailesi baş döndürücü şuurlu yanında aile. Yüzmeyle beraberce yanında de Uzak Doğu sporu yapılsın istendi. Biz de karate branşını neşretmek istediğimizden aileyi art çevirmedik. Kata branşında kendilerine araştırma görevlisi olabileceğimizi söyledik. Şu anda sem sakat yanında sporcumuz var, zihnî sakat şekilde da Berkay var. Bizim düşüncesince de ayrımlı yanında deneyim oldu. Biz de Berkay ile kendimizi geliştirdik. Çalışmalarımız oldukça güzel gidiyor, kendisini sınava soktuk ve soluk kemeri oldu. Düzenli şekilde sınavlara girmeye bitmeme edecek." ifadelerini kullandı.

"Engellilerin evden çıkması düşüncesince spor baş döndürücü iri yanında fırsat"

Aile desteğinin önemine ayraç fail Damar, şunları kaydetti:

"Engelli evlatlarımızın çıkarlarını eve kapatmamaları gerekiyor. Spor da bunun düşüncesince ehemmiyetli yanında yöntem. Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerinin bu yöndeki faaliyetleri güzel düzeyde. Engellilerin evden çıkması düşüncesince spor baş döndürücü iri yanında fırsat. Birçok alan var. Yeter ki gelip sorsunlar, danışsınlar. Bu biçimde engellileri hem yaşama kazandırmış aynı zamanda iri başarılara atıf etmiş oluruz."

Damar, Berkay'ın 2023'te kurulacak ulusal kadro düşüncesince çelimli yanında sözlü bulunduğunu aktararak, "Berkay, Bolu'da geçmiş down sendromlu karateci şekilde müsabakalara katıldı. Bu biçimde Avrupa ve evren şampiyonasına katılacak. Paralimpik namına da ilimizden iri başarılar çıkacaktır. Bundan sonraları amacımız; öteki sakat kategorilerinde de sayıyı artırmak. Şu anda ulusal kadro ekibi belirleniyor. Bizim de isteğimiz oradan müspet yanında sav gelmesi. Bu biçimde Bolu'nun ve Türkiye'nin ismini neşretmek istiyoruz." halinde konuştu.

Engelli erler karışma 6 yaşından itibaren yukarı gözyaşı sınırı yapılmaksızın sportmen adaylarını bildirme ettiklerini özetleyen Damar, haftanın 6 haset çalışmalarını sürdürdüklerini, bu sporu yaygınlaştırmayı amaçladıklarını anlatım etti.

"Spor sebebiyle Berkay'ın konuşması, kendine itimatı ilerledi"

Berkay Sarıaslan da karate yapmayı ve yüzmeyi baş döndürücü sevdiğini anlatım ederek, "Milli takıma tahavvül geçirmek istiyorum. Onun düşüncesince baş döndürücü çalışıyorum." dedi.

Baba Nedim Sarıaslan ise oğlunun karate sporunu istekle yaptığını belirterek, "İki çocuğum var. Berkay ile spor dalları ortada koşuşturuyoruz. Hocalarımız sebebiyle inşallah devamını getireceğiz. Hem yüzmeye hem karateye bitmeme edeceğiz. Bu sayede hem Berkay aynı zamanda tığ sosyalleştik. Konuşması olsun, kendine öz itimatı olsun ilerledi. Hedefimiz ulusal takım. Yüzmede belli başlı yanında noktaya geldik ama karatede maksadımız ulusal takıma girmek." açıklamasında bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler