USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Emre Belözoğlu: 'Bir gün gol yiyeceğiz ama kazanmak daha önemli bir konu'

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, kalelerinde gol görmemeleriyle ilgili adına bigün gol yemeklerini fakat kazanmanın daha önemli bir konu bulunduğunu tabir etti. Belözoğlu ayrıca, Galatasaray'da biçim giyen Yusuf Demir'in Türk statüsüyle oynamamasıyla ilgilend

Emre Belözoğlu: 'Bir gün gol yiyeceğiz ama kazanmak daha önemli bir konu'
13-09-2022 03:02

Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasında Başakşehir deplasmanda Beşiktaş'ı 1-0 yenmiş etti. Müsabakanın peşi sıra matbuat toplantısında mütekellim Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, karşılarında aşırı şişman bir topluluk ve güzel bir ekipman bulunduğunu anlatım ederek, “Kazanmak bizim düşüncesince önemliydi. Genel hatlarıyla çalıştığımız, bildiğimiz dubara oynayan ekipman vardı karşımızda. Yüksek küf organizasyonu olmamasına rağmen, aracısız hücumları yeğleme fail ve değme yerden mutedil karşılayıcı formasyonu mevcut bu sene. Ligimize baktığımızda aşırı çarpıcı iç meydan maçları oynuyorlar. Bizde topun az buçuk daha bizde kalmasını istedik. Pas tercihleri daha güzel olsaydı 2 ve 3. alanı topu topu taşımada daha şen bir halde devreye girebilirdik. Traore daha ağır pozisyonda attı, daha kolayda kaçırdı. Bire bir tanesi korkmak istedik. Bazı oyuncuların performansı da saf 2, 3 günde bir karşılaşma oynamaktan. Geride kalınca Beşiktaş oyunun makul kısımda bilgili oldu. Kazanmak bahtiyar ediyor, bunu alışkınlık biçimine peylemek benim kabil bir beceri eş düşüncesince önemli. Bütün topçu kardeşlerimizi kutlama kartı ediyorum” dedi.

“Bir gün gol yiyeceğiz ama kazanmak daha önemli bir konu”

Futbolunda eğer olmazsa olmazı güzel müdafaa gerçekleştirmek bulunduğunu tamlayan Belözoğlu, “Bu düzeni, topa ehil olma oyununu talip takımlara bakmış olduğunuzda müdafaa güvenliğini de fevk dozaj yapıyor. Beşiktaş bir iki konuma girdi. Oyunu aşırı bir tomar kombinezon hesabına kurup, kenara inmeden de aracısız oyunla sizi bozabilecek bir rakip. Her ne olursa olsun bu düzenden vazgeçmeyeceğiz. Oyuncuların bütünü hevesli arzulu. Bir gün gol yiyeceğiz ama kazanmak, dubara üstünlüğünü peylemek daha önemli konular” ifadelerini kullandı.

“Biz aşırı güzel oyunla kazansaydık da elde eden değil kaybeden konuşulacaktı”

Beşiktaş'ın 7 pare yüzdelik beniz konumu olmadığını düşündüğünü tamlayan canlı beceri adam, “Oyunun değerlendirmesini yaparken 1 pare yerinde şuttan bahsedebiliriz. Karşımızda bu ülkenin en şişman takımlardan bir tanesi var. Bizde bir vaziyete layıkıyla ekip kurduk ve güzel olduk. Biz aşırı güzel oyunla kazansaydık, bu maçın kazananın değil de kaybedeninin konuşulması daha bir tomar oluyor. Bu bağlam daha doğaldır. Bizde ziyadesiyle bu ülkede rakamsal kendisine 10 maçtır 3 galibiyeti burada Başakşehir ile. Değerlendirmeleri yaparken az buçuk daha dubara üzerinde yorum yapmamız gerekiyor” sanarak konuştu.

“Bir aktör Türk'üm ego diyorsa, hissediyorsa oynamalıdır”

Yusuf Demir'in Türk statüsünde oynamaması ile ilgilendiren soruya yanıt verici Emre Belözoğlu, “Yusuf Demir'in ayaklık değiştikten sonradan geldiği düşüncesince transferden başka, ulusal ekibi yeğleme etmesinden çevre kurala mebni durum. Bir aktör Türk'üm ego diyorsa, bunu benliğinde hissediyorsa bence kişisel fikrim oynamalıdır. Mesut'ta makul bir seneden önceki geldiği kural. O sebepten Türk statüsünde oynuyor. Mesut Almanya'yı ağız ağıza karşısına almış bir oyuncu” halinde konuştu.

“Sevginin de, nefretin de büyütülmesine lazım yok”

Kendisi aleyhinde meydana getirilen tezahüratlarla ilgilendiren mütekellim Belözoğlu, “Beşiktaş stadında aşırı ferde oynadım, burada baştan sona reaksiyon gösteriyorlar. Takım geriye çekildi diye, dubara siz istemeseniz de oraya gidiyor. Ben 17, 18 yaşından buyana bu işi yapıyorum. Hak etmediğim denli eleştirilere, doğruluk etmediğim sevgileri de gördüm. Sevginin de, nefretin de büyütülmesine lazım yok. Ben işimi yapacağım sadece. Övgüler, sevgisizlikler olacak. Herkesin bizi sevmeye gönlü de olmaz, bunu iyilikle karşılamamız müstelzim bir durum” dedi.

Ozan Buğra Koşar - Yunus Kılıç
 

İLGİLİ HABER
Beşiktaşa bölgesinde Başakşehir engeli Beşiktaş'a bölgesinde Başakşehir engeli
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler