USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Domenec Torrent: 'İlk yarıdaki oyunu sürdürmemiz gerekiyor'

Beşiktaş karşısında 2-1 ele geçiren Galatasaray'da Teknik Direktör Domenec Torrent maçın arkası sıra takımın eforunun zaman emsalsiz bulunduğunu söyleyerek önce yarıda oynanan futbolu sürdürmeleri icap ettiğinin de altını çizdi.

Domenec Torrent: 'İlk yarıdaki oyunu sürdürmemiz gerekiyor'
14-03-2022 23:47

Süper Lig'in 29. haftasında Beşiktaş'ı branşında 2-1 aşınmış fail Galatasaray'da Teknik Direktör Domenec Torrent, karşılaşmanın arkası sıra planlı matbuat toplantısında konuştu. Öncelikle afiyet personelleri unutmayan Torrent, “Türkiye'deki etraflı afiyet çalışanlarının Tıp Bayramı'nı kutlayarak sözlerime başlıyorum. Umuyorum dörtköşe müşterek çağ geçiriyorlardır, zira banko adalet ediyorlar” dedi. Çok dip müşterek hafta geçirdiklerini kail Torrent, “Biz baş döndürücü dip 1 hafta geçirdik. Uzun müşterek yolculuktan geldik. Doğrudan İstanbul'a dönemedik. Çarşamba haset buradan yola çıktık ve yek evvel şeb ezanı İstanbul'a dönebildik. Barcelona'nın branşında fiziken baş döndürücü iri müşterek güç sarfiyat etmemiz icap etti ve bugün de zat bölgemizde baş döndürücü güç sarfiyat ettik. İlk yarıda baş döndürücü açık fikirlerle sahaya çıktık. Beşiktaş'a dirlik hâlâ müşterek tomar topa cemaat olduk ve onların savunmasının ortada baş döndürücü tavır yakaladık. İkinci yarıda ise Feghouli'nin müşterek hastalığı vardı ve oyundan çıkardık kendisini. Bütün oyuncularım hakkıyla ve ilgi toplaşımı açısından iri iş yaptı. Ama topa cemaat olduğumuz müddet baş döndürücü azdı ikinci yarıda ve baş döndürücü nitelikli müşterek oyun sergilediğimizi söyleyemem. Bu kadro baş döndürücü hâlâ dobra oynayabilir ve evinde oynadığı müşterek maçta hâlâ iyisini çıkarabilirdi. Daha dobra maçlar çıkarmamız gerekiyor yek bunun fiziki yorgunluğun kararı bulunduğunu da sizler de görüyorsunuz. Ne denli yorgunsan o denli topa cemaat olman hâlâ iyidir, topa cemaat olursan dinlenebilirsin. Ama bunu baş döndürücü başaramadık yek güç sarfiyat ederek maçı kazandık” açıklamasını yaptı.

“Bu takımın hâlâ dobra oynayacağına inanıyorum”

Galatasaray düşüncesince baş döndürücü hususi müşterek hafta bulunduğunu kail İspanyol uran adam, “Bizim istediğimiz Galatasaray, hâlâ baş döndürücü evvel yarıda oynayan takımdı. İkinci yarıdaki oyuncuların eforuna baş döndürücü hürmet duyuyorum. Ama Türkiye'nin en fevk seviyedeki takımlarından bir tanesi şekilde baş döndürücü hâlâ dobra oynayacağına inanıyorum bu takımın. Özellikle de evdeki maçlarda hâlâ dobra oynayabilir. Berkan, Kerem ve Patrick'in maçı ne denli bitap tamamladıklarını görüyoruz. O nedenden kusurlarına bakmayın. Fakat esas evvel yarıda yaptığımız denli aceleci hücuma çıkabilme, ferde cemaat olma ve ferde kaybında tepkime teşhir bizim istediklerimizdi” dedi. Baskılı futbolun spor yaşamının sonuç 11 senesinde icra ettiği müşterek emek vermek çeşidi bulunduğunu kail Torrent “Spor hayatımın sonuç 11 senesinde yaptığımız emek vermek çeşidi topu topu art edinim konusuydu. Şu anda iğbirar mevcut ve baş döndürücü müşterek tomar karşılaşma yapması icap etti takımın. Son 20 dakikaya denli şu anda alışılagelen savaş edebiliyor takım. Barcelona döneminden beri Guardiola ile yaptığımız oyunlar vardı. Bazıları elverişsiz bölgede olmakta birileri serbest alanda. Bunlara tavır oyunları diyoruz. Topa cemaat olduğunuz devir açılmanız gerekiyor, kaybettiğinizde de aceleci tepkime verip kapanmanız gerekiyor. Dolayısıyla müşterek intikal oluyor. Dar bölgede maçlar yapıyoruz ve ayrımlı egzersizlerimiz de var. Bunların bütünü alıştırma varak geliştirilebilecek şeyler” açıklamasında bulundu. Berkan'ın baş döndürücü çevik müşterek aktör olduğuna da ilgi çekici Torrent, “Berkan'ı giderek oynatmadık yek onun baş döndürücü enerjisi bulunduğu için, topa cemaat olduğumuzda ileriye çıkabiliyor. 4-3-3 oynadık yek Berkan kalitesi gereği, ukubet alanından rakip ukubet bölgeye oynayabilen ve boşluğa koşun yapabilen müşterek oyuncu. Cicaldau'ya rakip 2 el kaba halde girdi. Ağzından içki geliyordu oyuncunun. Kendisi önceleri bu takıma baş döndürücü araştırma görevlisi oldu. Şu anda da araştırma görevlisi olmakta ve bitmeme edecek” dedi.

“Bayern'le gittiğimizde 3 yemiştik, City'le de kaybetmiştik”

Futbolcuların mental başağrısı yaşamasını bası şekilde görmediğini kail Domenec Torrent, “Oyuncuların menfaatlerini geliştirmesi düşüncesince odaklanması müstelzim mevzular bunlar. Takım küçük adımlarla gelişmeye bitmeme etti. Konyaspor maçında sorumluluk yaptık. Pulgar ferde çıkışında art çekilip araştırma görevlisi olmaya çalışıyordu ve 3 kesici oynuyormuş denli göründü. Pulgar ve Taylan'ın oynadığı devirde aralarında baş döndürücü açıklık oluyordu. Biz Konya'da ikinci yarıda az buçuk hâlâ dobra oynadık. Pulgar'la ait müşterek gidişat değil bu, ki oynarsa onunla alakalı. 5-6 kişiyle hücuma çıktığınızda, ferde kaybı yaptığınızda Konyaspor arkadaki boşluğu dobra dolduruyordu. Ama emek vermeden tek nesne geliştirilemez. Oyuncuların mental şekilde apiko bulunduğunu ve odaklandığını görüyorum. Takım şekilde bunu görüyoruz. Barcelona'ya dirlik çıkardığımız oyundan kıvançlı iktisap etmek gerekiyor. Bir ahir maçlarında Osasuna'yı 4-0 yendiler. Ben Bayern'le gittiğimde 3-0 kaybetmiştik, City'yle gittiğimizde de kaybetmiştik. Oyuncuların orada oynadığı oyunu altın görüyoruz. Avrupa'da benim düşüncesince en dobra 5 takımdan birisine dirlik bu oyunu oynayınca, bunu öbür takımlara dirlik da yapabileceğinizi düşünüyorsunuz” niteleyerek konuştu.

“Bugün emsalsiz bulunan nesne takımın eforuydu”

Takımın bu pik motive bulunduğunu kail Torrent, “Takım filhakika kendinden motiveydi bu maça. Dün de kılıç ertelenmeyeceğini düşünüyorduk zira iklim sakinleşmişti. Oyunculara ‘Barcelona maçına hazırlanmanın en dobra yolu, bu maçı kazanmak' demiştim. Barcelona müsabakasını fikren bu pik çıkarsanız, bu maçı kazanamazsınız. Bence hakkıyla emsalsiz bulunan nesne efordu. Bana rastgele çağ bunu gösteriyorlar. Kerem de yavaş yavaş kendisini geliştiren müşterek oyuncu. Açıkta oynama, tavır kabul etme denli mevzularda araştırma görevlisi olmaya çalışıyoruz. Bütün oyunculara hizmet gösteriyoruz. Şu anda onun kendisince istimara gerçekleştirmek hesabına er yek Avrupa'nın en iri takımlarında şekil giyebilecek potansiyelde. Biz antrenörler şekilde oyuncunun topa cemaat bulunduğu anne bakmıyoruz, topa cemaat olduktan sonrasına ve antrenmanlarda ne yaptığına bakıyoruz. Ne denli ilgi ediyor, ne denli alçak gönüllü ve ayak topu topu yaşamına iri işler teşhir dair ne denli iştahlı bunlara bakmamız gerekiyor” niteleyerek laflarını tamamladı.

Bozhan Memiş - Uygar Aydın

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler