USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Cimnastikte eşya dışı salonların önüne geçilecek aşama "yılbaşında" atılacak

Türkiye Cimnastik Federasyonu (TCF) Başkanı Suat Çelen, yük dışı bulunan salonların önüne geçebilmek düşüncesince dünkü planlar yaptıklarını ve yılbaşında adımı atacaklarını belirtti.

Cimnastikte eşya dışı salonların önüne geçilecek aşama
26-12-2022 16:09
Ankara

AA Spor Sohbetleri'nin misafiri bulunan Çelen, cimnastikte sene zarfında kazanılan başarıları değerlendirdi, 2023 yılı hedeflerini anlattı.

Bu sene cimnastik ailesi hesabına değerli geçtiğini anlatım fail Çelen, 35 arsıulusal müsabakada 59 altın, 51 gümüş, 39 tunç madalya kazandıklarını söyledi.

Çelen, federasyon şekilde sonuç üç yılda muvaffakiyet grafiklerinin katlanarak büyüdüğünü vurgulayarak, "Bu da bizim üzerimizde baş döndürücü iri hata yaratıyor. Birçok değerli madalya aldık ancak bundan böyle kaçırdığımız madalyalara üzülür olduk. Hatta evren ve Avrupa şampiyonalarında tahsil edilen ikinciliklere de üzülür bir vaziyete geldik." diyerek konuştu.

Cimnastik ailesi şekilde düşlerini etkili olmak düşüncesince hedefler koyduklarını dile getiren Çelen, şu ifadeleri kullandı:

"Hazırlıklarımızı ve planlarımızı yaptık. Kurduğumuz hayallerimizden ötürü heyecanımızı kaybetmedik. İşin aslı müşterek familya olmaktan, inanmaktan ve güzel müşterek kol olmaktan geçiyor. Yönetim kurulumuzla, etkin uran kurullarımızla, hocalarımızla bu arada kelimesi kelimesine eksiksiz planlarımızı uyguladık. 8 salname planlarımızı yapmaktayız ve gelişigüzel sene bu planlarımızı yenileriz. Bugün 2024 Paris Olimpiyatları'nı konuşuyoruz ancak kılıç 2028 Los Angeles Olimpiyat Oyunları'nın takımlarını kurmaya çalışıyoruz. Toplantılarda 2028 Los Angeles Olimpiyat Oyunları'nın takımları ne gidiyor bunları değerlendiriyoruz. Tabii müşterek de Gençlik ve Spor Bakanlığımızın koyduğu hedefler de bu başarıda iri ehemmiyet sahibi."

"Vatandaş salona gittiğinde o eğitmenin belgesinin bizim verdiğimizi bilmesi gerekiyor"

Türkiye Cimnastik Federasyonu şekilde spor yaptıran eğitmenlere de terbiye verdikleri anlatım fail Çelen, "İllerimizdeki hususi salonlardaki işletmelerin ruhsatlarını da Gençlik ve Spor İl Müdürlükleriyle bu arada arama edip, denetliyoruz. Vatandaş salona gittiğinde o eğitmenin belgesinin bizim verdiğimizi bilmesi gerekiyor. Biz de vatandaşlarımıza, salona gidene gelişigüzel bireye şimdi güzel terbiye verebilmek düşüncesince hocalarımızı ağırbaşlı açıdan eğitiyoruz. Kaçak olan, pırtı dışı salonların önüne geçebilmek düşüncesince baş döndürücü ağırbaşlı çalışmalarımız var." değerlendirmesini yaptı.

Çelen, pırtı dışılığın önüne geçebilmek düşüncesince müşterek hologram geliştirdiklerini anlatarak, şöyleki bitmeme etti:

"Salonlara Türkiye Cimnastik Federasyonunun logolu hologramlarını koyacağız. Önümüzdeki senenin ilkin ayında dünkü hareketli uygulamasını tanıtacağız. O uygulamayı indirince telefonlarına okuttukları devir gittikleri spor salonlarının zarfında ibret verici hocanın, niteliğini, eğitimini, kursunu, ne bilgelik ve beceriye cemaat bulunduğunu bilecekler. Aileler, çocuklarını kime tasdik ettiklerini, kanunun izin etmiş olduğu kadarıyla kılıç orada yurttaşlarımıza vereceğiz. Kendilerini de kime tasdik ettiklerini, hocanın ne genişliğinde bilgelik birikime cemaat bulunduğunu ayrıca işletmelerle alakadar gine kanunun izin etmiş olduğu halde vatandaşımıza genel ağ üstünden bilgiyi vereceğiz. Belgesiz o genişliğinde baş döndürücü pres mevcut ki insanoğlu işletmeye 'senin belgen mevcut mı?' diyerek soramıyor. Bunları ağırbaşlı açıdan düzen bağı dibine aldık, almaya da bitmeme edeceğiz."

"İlk madalyalarımızı aldığımızda bizlere 'bu tesadüftü' dediler"

Dünya Cimnastik Federasyonu İkinci Başkanı da bulunduğunu anımsatan ve İngiltere'de planlı Artistik Cimnastik Dünya Şampiyonası'nda fevk dozaj idarecilik yaptığını aktaran Suat Çelen, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Şunu gördüm ki içeride çökmek tribünde oturmaktan baş döndürücü şimdi zor. Tribünde oturduğunuz devir heyecanınızı yansıtıyorsunuz, bağırıyorsunuz. Salonun bünyesinde vazifeli şekilde oturduğunuz devir coşkudan çabucak masanın altından yumruğunuzu sıkıyorsunuz. Onun çetince bulunduğunu ayırt ettim. Ayrıca şampiyonadan madalya bekliyorduk. 2013'ten sonraları yaptığımız hazırlıklarımız bizlere bunu ayraç ediyordu. İlk madalyalarımızı aldığımızda bizlere 'bu tesadüftü' dediler. Her sene üzerine katlayarak götürdük. İbrahim Çolak'ın halkadaki değerli madalyasından 3 sene sonraları gine bölüt aletinde, o fasıl de görevde bulunan Yılmaz Göktekin hocamızla, apayrı müşterek sporcmuz Adem Asil değerli madalya kazandı. Bu da bizim planlarımızın ne genişliğinde akla yatkın bulunduğunu ve başarılarımızın DOĞRU olmadığını gösteriyor. Bu mevzuda da baş döndürücü mutluyuz.

"Genç takımlarımıza baş döndürücü ağırbaşlı yatırımlar yapıyoruz"

Bu sene tahsil edilen madalyaların hepsinin kibar kategorisinde olmadığına dikkati çekici Çelen, başarıların yüzdelik 60-70'inin güre ve yıldızlar kategorisine ilgilendiren bulunduğunu dile getirdi.

Son zamanlarda değerli neticeler meydan Ahmet Önder, Ferhat Arıcan, İbrahim Çolak ve Adem Asil'in planlarını 15-16 yaşlarındayken yaptıklarını özetleyen Çelen, şunları söyledi:

"O madalyaların geleceğini 10 sene ilkin hedefledik. Biz güre takımlarımıza baş döndürücü ağırbaşlı yatırımlar yapıyoruz. Bunun sürdürülebilir olması düşüncesince antrenörlerimize baş döndürücü güzel terbiye vermemiz gerekiyor. Gençlik ve Spor Bakanlığına sunduğumuz ve Türkiye Cimnastik Federasyonu şekilde baş döndürücü önemsediğimiz müşterek projemiz var; TCF Akademi. Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim Dairesiyle müşterek plan gerçekleştirdik. İlkini İstanbul'daki Sancaktepe tesislerimizde başladık. Yaklaşık 380 antrenörümüzü öğrenime aldık. Türkiye Cimnastik Federasyonu şekilde TCF Akademi'yi müşterek ekol şekilde nitelendiriyoruz. 4 senenin böylecene hocalarımızı buradan izinli edeceğiz. Mezun olduklarında bundan böyle ulusal kol düzeyinde sporcular yetiştirebilecek bilgi, repertuvar ve deneyime cemaat olacaklar. En iri yatırımı da öğrenime etkili olmak istiyoruz."

Antrenörlerimizin gelişme göstermesi düşüncesince üstlerine sakıt rolü yapacaklarını vurgulayan Çelen, "Artık en güzel antrenörler bizde diyebiliriz. Hatta hocalarımıza emlak dışından tekâlif gelmeye başladı. Biz de ecnebi çalıştırıcı getiriyoruz, bünyemizde de var. Ancak bizim antrenörlerimize de emlak dışından 'bize gelin' diyerek tekâlif var. Gidenler de oluyor." ifadelerini kullandı.

"Her aileye evlatlarının minimum müşterek sene cimnastik yapmasını öneriyoruz"

Suat Çelen, müşterek numara amaçlarının vatanını, milletini seven, ahlaklı erat beslemek olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Kendimizi eksiksiz sporlara sportmen yetiştiren müşterek sportmen fabrikası şekilde görüyoruz. Cimnastik eksiksiz sporun temeli ve 3 yaşlarında başlanıyor. Kuvvet, denge, sıçrama, hızlılık kabil bu yetiler cimnastik yardımıyla gelişiyor. Dolayısıyla bu nitelikleri gelişen müşterek fert gelişigüzel branşta değerli olabiliyor. Dünya bunu seneler ilkin keşfetmiş. O nedenden bu sporların temeli cimnastik. Türkiye'de sonuç madalya alanlarla baş başa popülerliği artmasına sonuç adım mutluyum. Ayrıca kâffesi branşlara layıkıyla hocalar yetişiyor. Bu mevzuda da mutluyuz. Her kitleye seslenme edebilecek düzlem var. Biz federasyon şekilde müşterek hanenin içerisindeki en ıvır zıvır yaştan en buğulu insana genişliğinde her insana spor yaptırabilecek müşterek yapımız var. 81 ilde antrenörümüz var. İl müdürlüklerimiz ve federasyonumuzdan muktezi kâffesi bilgiler alınabilir. Her aileye evlatlarının minimum müşterek sene cimnastik yapmasını öneriyoruz. Tabanımız açık olursa kılıç onun içerisinden değerli olacakları ayırıyoruz. Ayrıca nice ilde kabiliyet taraması da yapıyoruz."

Cimnastiğin gelişme göstermesi düşüncesince gelişigüzel devir yardım verici Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na cimnastik ailesi şekilde teşekkürname fail Çelen, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a da ayrı müşterek ayraç ayırmak istiyorum. Her başarımızın arkası sıra bizi arayarak kutlama kartı ediyor. Bu konuşmalar bizi motive ediyor ve başarımızın artmasına hastalık oluyor. Cumhurbaşkanımıza bizlere bu motivasyonu sağlamış olduğu düşüncesince baş döndürücü teşekkürname ederim." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler