USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Beşiktaşlı Josef, MKE Ankaragücü maçından sonradan almış olduğu cezaya gözyaşlarıyla itiraz etti

Josef de Souza, "Normal davranmama karşın al büyük gördüm ve ortak karşılaşma ukubet aldım. Bu değişmeyen yüzünden ağırbaşlı açıdan görüntü kırıklığı yaşıyorum." dedi.

Beşiktaşlı Josef, MKE Ankaragücü maçından sonradan almış olduğu cezaya gözyaşlarıyla itiraz etti
10-09-2022 17:02
İstanbul

Beşiktaşlı ılımlı alan oyuncusu Josef de Souza, Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında deplasmanda MKE Ankaragücü maçının arkası esna görmüş bulunduğu al kartın ve almış bulunduğu 1 maçlık cezanın nahak bulunduğunu savundu. Josef, planlı matbuat toplantısında yaş döktü.

Siyah-beyazlı kulüp, Josef'in MKE Ankaragücü ile oynanan maçtan sonradan çıkan vakada kol arkadaşına hücumcu taraftara karışma etmiş bulunduğu sebebi öne sürülerek al anaç görmesi ve Türkiye Futbol Federasyonuna (TFF) bahis konusu kartın iptali düşüncesince meydana getirdiği başvurunun onama edilmemesiyle ait matbuat toplantısı düzenledi.

Vodafone Park'ta planlı toplantıya Josef'in birlikte Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Engin Baltacı katıldı.

Toplantının açılışında mütekellim Engin Baltacı, "MKE Ankaragücü maçından sonradan hâlâ elleme mevzuları bahsetmek düşüncesince birlikte araya neşet eylemek isterdik. Ancak anca birlikte pozisyonda birlikte araya gelmedik. Hukuk kazalarının salah ihtimalinin rastgele birlikte devir olduğuna mümin birlikte hukukçuyum." niteleyerek lafı Josef'e bıraktı.

Tecrübeli aktör ise sözlerine, "Kulüp başkanıma, camiamıza ve taraftarlarımıza teşekkürname ediyorum. Son günlerde bana gösterdikleri dayanak benim düşüncesince aşırı obje anlatım ediyor." niteleyerek başladı.

Çok çetin ve can sıkıcı birlikte hafta yaşadığını aktaran Josef, "Uzun müddet sahalardan ırak kalmıştım. İlk 4 maçta takımımın indinde değildim. Gece devir fiilen takımıma arkalamak düşüncesince normalden de ercecik müddette sahalara döndüm. Takımıma araştırma görevlisi oldum. Maç ortamında hakeme de araştırma görevlisi oldum. Müsabakadan sonradan bilindik hadiseler yaşandı. O esnada alışılagelen davranmama karşın al anaç gördüm ve birlikte karşılaşma ukubet aldım. Bu değişmeyen yüzünden ağırbaşlı manada hayalet kırıklığı yaşıyorum." ifadelerini kullandı.

Kendisine maruz cezanın alışılagelen olmadığını doğacak devam eden 33 yaşındaki futbolcu, şunları kaydetti:

"Hayatta arada sırada söylediklerinizden aşırı yaptıklarınız aşırı obje anlatım eder. Ben de yaptıklarımla karakterimi gösteririm. Geçen hafta Türkiye Futbol Federasyonunda hocaların, başkanların ve kaptanların bulunduğu birlikte derinti yapıldı. Birlik, el birliği ve şiddete gönül rahatlığı mesajları verildi. Bu aşırı doğruydu. Geçen haftaki maçta kol dostlarım ve hakeme araştırma görevlisi oldum, onları korudum. Bunun böylecene nahak birlikte ukubet aldım. Bu cezanın 1 karşılaşma olması aşırı ehemmiyetli değil. Ben, 4-5 haftadan buyana takımdan uzağım güçlükle bozukluk hakeza birlikte ukubet verildiği mesele. Orada yüzdelik 100 akla yatkın birlikte obje yaptığıma inanıyorum. Arkadaşlarımı koruduğumu biliyorum. Böyle birlikte aksiyonun böylecene ukubet verilmesini onama edemiyorum. Bundan ötürü da aşırı üzgünüm."

Josef de Souza, sahaya giren taraftarın kol arkadaşları Salih Uçan ve Cenk Tosun'u yahut karşılaşmanın hakemlerini sakatlayabileceğini yahut yaralayabilme ihtimalinin bulunduğunu belirterek, "Sahada çirkin birlikte fenomen yaşandı. Sahaya giren yandaş Cenk'i, Salih'i sakatlasaydı yahut elinde onlara dokunca verecek, yaralayacak birlikte aygıt olsaydı, sahadaki rastgele birisi yaralansaydı insanoğlu bana gine 1 karşılaşma mı ukubet vereceklerdi? Bu cezanın ne derece kusur bulunduğunu münakaşaya icap yok. Milli oyuncular Cenk yahut Salih'in futbol oynamasını engelleyecek birlikte obje olsaydı hakkıyla şu an Josef'in cezası mı konuşulacaktı? Bu çeşit ahval da bu halde cezalandırılması maatteessüf Türk futbolunun imajına dokunca veriyor." niteleyerek konuştu.

Siyah-beyazlı futbolcu, TFF Tahkim Kurulunun duruşmalı defans isteğini art çevirmesinin de kendisini aşırı üzdüğünü aktardı.

Gözyaşlarına bilge olamadı

Ailesiyle Türkiye'yi aşırı sevdiğini dile getiren Josef, yaşananlardan sonradan emniyetsizlik hissettiklerini anlatırken gözyaşlarını tutamadı.

"Bu cezanın adaletten bulunmadığı şek götürmez birlikte gerçek." diyen Josef, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Ailemle yaşanmış olan fenomen ve buna maruz aksülamel yüzünden, bu kalem olayların esasen yaşanabileceği dair güvensizlikler hissediyoruz. Bu aşırı girintisiz çıkıntısız birlikte fenomen değildi. Ceza alması müstelzim şahıslar on paralık ukubet almadı. Rakibimize maruz ukubet ortada. Bu ülkeyi aşırı seviyorum. Bu dünya bana rastgele birlikte şeyimi veren, kendimi topçu ve insanoğlu namına tamamlamamı sağlayıcı ülke. Türk insanını aşırı seviyorum. Buraya geldiğimden buyana rastgele birlikte şeyi içimden gelmiş şekilde yaşıyorum, aşırı mutluyum. Bu olayın yaşanması ve adaletsizlik yüzünden düşünce ve sıkıntı yaşıyorum. Burada aşırı şişman hayallerim var. Türk futbolunda hâlâ ayrımlı şeyler yapmakla ait yazı ve hayallerim var. Bundan vazgeçmeyeceğim güçlükle ego buraya gönül rahatlığı şişman birlikte muhabbet beslerken bunların yaşanması hissî namına beni ve ailemi üzüyor. Bana dayanak sağlayan her insana teşekkürname ediyorum. Türkiye'yi, Türk insanını ve futbolunu aşırı seviyorum. Tüm bunlara karşın burada sürdürmek düşüncesince elimden geleni yapacağım."

Türkiye'de 6 mevsim geçirdiğini tamlayan Josef, "Türkiye'de hemen 2 defa al anaç görerek oyundan atıldım. İkisi de Video Yardımcı Hakem uygulamasıyla oldu. Sahada kasti namına rakibine sertlik uygulayıcı birlikte topçu değilim. Benim Türkiye'de çalıştığım hepsi hocalar ve kol dostlarım bana gönül rahatlığı elleme düşüncelere sahip. Sahada futbolu ön plana çıkaran biriyim. Bu durumların bu karakterimin önüne geçişine müsaade özgülemek istemiyorum. Sahada kol dostlarını diriğ eylemek talip birlikte oyuncuyum. Bu hak dışı karara gönül rahatlığı hayalet kırıklığım var." niteleyerek laflarını tamamladı.

Josef'in ağlamasının arkası esna lafı düzlük Baltacı, "Beşiktaş düşüncesince terini sonuç damlasına derece döktüğünü biliyoruz. Bugün yaş döktüğünü de gördük. Hayallerini temin çabanda Beşiktaş ailen daim indinde olacak. Yanaklarından öpüyorum canan kardeşim. Teşekkür ediyorum." dedi.

Engin Baltacı, matbuat toplantısından ayrılan Josef de Souza'yı sarılarak uğurladı.

Baltacı: "Kronikleşmeye beniz markajcı mezalim bitmeme ediyor"

Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Engin Baltacı, TFF ve kurullarında kendilerine müteveccih kronikleşen mezalim yapıldığını savundu.

Siyah-beyazlı kulübün hukuktan mesul yöneticisi, Josef'in ayrılmasından sonradan toplantıya bitmeme etti.

Kurulların değişmesine karşın haksızlıkların bitmeme ettiğini tez fail Baltacı, "Geçen dönemden başlamış olan ve bizlere mucibince az hâlâ kronikleşmeye beniz markajcı mezalim bitmeme ediyor. Federasyonun ve kurullarının dünkü bulunduğunun bilincindeyiz. Beşiktaş camiasına müteveccih mezalim kronikleşirken biz, 'Federasyon ve kurulları hâlâ yenidir, alışırlar, öğrenirler.' kabilinden birlikte tarihi tanışıklık hakkını görmüyoruz. Kurullar değişiyor güçlükle değiş radikal olmadığı, kurullara gelenler futbolun ruhunu bilmediği düşüncesince mezalim ayrımsız halde bitmeme ediyor. Biz Beşiktaşlıyız. Standart, hakkaniyet, hak istiyoruz. Sadece Beşiktaş düşüncesince değil eksiksiz futbol dünyası düşüncesince istiyoruz." niteleyerek konuştu.

Baltacı, Josef'in al kartı düşüncesince duruşmalı muhakeme istediklerini fakat bunun onama edilmediği belirtti.

MKE Ankaragücü maçından sonradan yaşanmış olan vakaları derinti salonundaki ekranlara yansıyan fotoğraflarla özetleyen Engin Baltacı, maçın hakemi Mete Kalkavan'ın Josef'e al anaç çıkarmadığını fakat maçtan sonradan yetkilileri odasına çağırma ederek Brezilyalı oyuncuyu ihraç ettiğini ilettiğini söyledi.

Siyah-beyazlı kulübün ikinci başkanı, yargıcı tutanağının birlikte TFF Hukuk Müşavirliğinin sevki, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu ve Tahkim Kurulunun meydana getirdiği yargılamaları eleştirdi.

Hakem atamalarına tepki

Engin Baltacı, TFF Merkez Hakem Kurulunun bileşimli zeka ve algoritma sayesinde meydana getirdiği yargıcı atamalarına teamül gösterdi.

Ligin 6. haftasında 12 Eylül Pazartesi haset alanlarında yapacakları Medipol Başakşehir maçına Halil Umut Meler'in verilmesini eleştiren Baltacı, şunları kaydetti:

"Ligin evvela 5 haftasındayız, tığ dü defa yargıcı gadrine uğradık. Nasıl birlikte algoritma ve bileşimli zekaysa Alanyaspor-Beşiktaş maçına tayin edilen hakemin performansı anlaşılan değil. En fevk dozaj yargıcı performansı değil. Sonra Mete Kalkavan'ın al anaç tebliği, deminden de Başakşehir maçına Halil Umut Meler'in atanması. Kaptanımın bu hafta takımında arazi alamaması kime yarıyor? 2 Haziran'dan buyana düdük çalmamış birlikte hakem, ne algoritmanın ne tespitiyle ve ne performansıyla haftanın en ehemmiyetli maçına atandı? Bunu elbette elleme niyetle yorumlayalım? Bu yargıcı başkaca birlikte koyak okumayla hâlâ evvela fevk fazladan 2 maçımıza atandı. Bu maçta yaşanabilecekleri camiama elbette anlatacağım? Futbolda şiddeti, şiddetin teröre dönüşmesini elbette önleyeceğiz? Kurullar değiştirildi güçlükle futbolun ruhundan anlamayanların çoğunlukta bulunduğu kurullar oluşturdu. Şimdi esası şekle feda ettiniz. Ortada al kartı müstelzim birlikte aksiyon bulunmayan güçlükle al anaç var. Benim futbolcum kaptanlığının gereğini yapmasa, Cenk Tosun, Salih Uçan yahut yargıcı Mete Kalkavan 5-6 haftayı kaçıracak halde yaralanmıştı."

Kurulların adaletten davranması icap ettiğini dile getiren Baltacı, "Sürekli hürmet çerçevesinde yaklaşıyoruz. Ancak bizlere müteveccih saldırılar ve mezalim arttıkça sesimiz yükselecektir. Kibar duruyorsak, şirin çivi duruyorsak tevazulu kucak değiliz. Gerçekler karşısında susmayız." niteleyerek konuştu.

Taraftarlarını maçlarda fenomen çıkarmaması düşüncesince münebbih Engin Baltacı, "Pazartesi haset ehemmiyetli birlikte karşılaşma oynayacağız. Benim camiam birlikte gecede 300 bin tweet atacak derece şişman birlikte camiadır. Haksızlıklar karşısında bu tutumlarını bitmeme ettireceklerdir. Ancak tweet atsınlar, ecnebi konu atmasınlar, kalay etmesinler, başkalarının çirkin davranışlarını kalıp almasınlar. Sahadaki takımlarını desteklesinler ve gayrı mevzuları bizlere bıraksınlar. Biz hallederiz." değerlendirmesinde bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler