USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Beşiktaş, Önder Karaveli’ye emanet

Beşiktaş'ta Teknik Direktör Sergen Yalçın'ın peşi sıra takımın başına güzeşte Önder Karaveli ile mevsim sonuna derece bitmeme edileceği açıklandı. Başkan Ahmet Nur Çebi, planlı matbuat toplantısında, Karaveli'nin takımın başlangıcında bulunduğunu belirterek, gerçekl

Beşiktaş, Önder Karaveli’ye emanet
13-01-2022 17:29

Beşiktaş'ta Teknik Direktör Sergen Yalçın'ın arkası sıra takımın başına güzeşte Önder Karaveli'nin vakit sonuna genişliğinde siyah-beyazlı ekibin uran yönetmenlik koltuğunda oturacağı resmileşti. Başkan Ahmet Nur Çebi, Futbol A.Ş. Genel Müdürü Ceyhun Kazancı ve Önder Karaveli'nin toprak almış bulunduğu toplantıda, siyah-beyazlı ekibin bundan sonradan özkaynağın merkezde bulunduğu projenin de bilgileri açıklandı.

Salı haset gidiş geliş kazasında yaşamını kaybeden Konyasporlu topçu Ahmet Çalık'a anarak laflarına başlamış bulunan Ahmet Nur Çebi, "Konyaspor'un ölüm fail kıymettar sporcusu Ahmet Çalık'a Allah'tan rahmet, ailesine de sabırlar diliyorum. Nur içre yatsın" dedi.

"Tarihimizde evveli kere 3 yürek kazandık"

Aralık kocaoğlan böylelikle dü umumi astronomi yapıldığını kail Ahmet Nur Çebi, "İkisinde de Beşiktaş'ın transparan bulunmasına duygunluk gösterdik. Her şeyin açıklanmış bulunduğu müşterek kurultay yaşandı. Şeffaf olmaya bitmeme edeceğiz. Sunulan KPMG raporuyla finansal umumi kurulda müşterek milat gerçekleşmiştir. Bundan sonradan da bu raporlarla finansal durumların hem Beşiktaş bununla birlikte Türk futbolu hesabına desteklenmesini istedik. Kimseyle matematik rüyet vakası değildir bu. Seçim taahhüdümüzdü bu. Camiamızın da ısrarla istek etmiş bulunduğu müşterek rapordu ve umumi astronomi üyelerimize sunma edildi. Sonucu her neyse sonuna genişliğinde gideceğimizi, Türk adaletine güvendiğimizi, kurumların da lüzumlu değerlendirmeleri yapacağını, bizim de sonuna genişliğinde takip edeni olacağımızı buradan sunma ediyorum. Beşiktaş'ın geleceği bundan baş döndürücü iri kâr sağlayacaktır. Adaletli olacağımıza, bu işin takip edeni olacağımıza inansınlar. Geçen sene pandemi koşullarında taraftarlarımızdan ırak olmamıza mukabil 1 sezonda kazandığımız 3 yürek var. Tarihimizde müşterek ilktir bu. Bu sebeple gururluyuz.

Camiamıza hayır kademli olmasını diliyoruz. Benim düşüncesince de tarihte müşterek alım çalım deposu şekilde ehemmiyet tabir ettiğini göstermek istiyorum. Bu müşterek kol işiydi. Ekip şekilde başardık. Her ne genişliğinde insanoğlu bunları 1-2 insana mülk etmeye çalışsa da, bunun müşterek kol işi olduğunu, her insanın alın terinin bulunduğunu tabir buyurmak istiyorum. Ayrıca kadınlarımızın da almış bulunduğu kupayı yanına koyarsak, 4 yürek müzede. Beşiktaş'ın güç günlerde kazanılmış bulunduğu kupalar tarihte ve müzede yerini almıştır. Bu hakikatı kimesne değiştiremeyecektir. 4 yürek Beşiktaş'ın hakkıydı. Emeği güzeşte her insana teşekkürname ediyorum" sanarak konuştu.

"Ceza meydan hakemi onore ediyorsanız, kamuoyunu utandırırsınız"

Hakemlerle ilişik konuşarak laflarını sürdüren Çebi, "Önemli konulardan biri de hakemlerle ilgili. Sıkıntılı müşterek proses hala bitmeme ediyor. Geçenlerde yaptığım açıklamalardan ötürü ukubet aldığımı hacısı hocası biliyor. Derdimizi nite anlatacağız? Ceza bildirme buyurmak elbette ki başbuğ şekilde körpe müşterek obje değil fakat ukubet yöntemiyle susturuluyorsak, değimsiz bulunan ve işini laubali şekilde karşılayıcı hakemlerin de cezalandırılmasını istiyoruz. Laf olsun er bezi dolsun dile 1 karşılaşma ukubet meydan hakemi devrisi maçta onore ediyorsanız, bu boyut kamuoyunu uyutmaktan ayrıksı müşterek obje değil. Hakem müşterek yazık yapmışsa, cezası doğruluk etmiş bulunduğu genişliğinde olmalı. Ben de biliyorum TFF'nin, Nihat Özdemir'in, Servet Yardımcı'nın MHK Başkanı'nın akıbet adım elleme oruçlu olduğunu. Kulüpler Birliği Başkanı olduğum devirde başlattığım istek ve dilekler şu anda ağır biçimde incelenmekte. En azından önümüzdeki seneden itibaren yargıcılık dair Türk futbolunun hasarlarının minimize edileceğinden şüphem yok. Ancak bu seneni önemi yokmuş denli müşterek eda tutum içre olunmamasını dileyiş ediyorum" ifadelerini kullandı.

"Menfaatlendiği tez edilenler çıkıp konuşmalı"

Bütün kulüplerin hakemlerden şikayetçi bulunduğunu kail Ahmet Nur Çebi, "Fenerbahçe Başkanımız konuşuyor, Galatasaray Başkanımız konuşuyor, ego konuşuyorum, hacısı hocası konuşuyor. Herkes hakemlerden yakınma ederken, bu işten ki menfaatleniyor. Menfaatlendiği tez edilen bazıları varsa, onlar çıkıp 'Böyle müşterek şeyi bildirme etmiyoruz' demeli. Onların da elleme oruçlu olacağından şüphem yok. Hakemlerin ne genişliğinde ehemmiyetli bulunduğunu biliyoruz. Adaletin dağıtıldığı yer, sahadaki yargıcı uygulamalarıdır. Bir VAR hakemliği müessesesi kuruluş edildi. VAR hakemlerinin 'Onu görmedim, bunu görmedim' anlam lüksü yok. Sahadaki hakemlerin yazık yapmasını bildirme edebilirsiniz. Ama VAR hakemi kusur yapıyorsa, isteyerek yapıyordur. Genç arkadaşlara düdük verilsin dedik. Bazı maçlarda hakemlere edisyon oluyor, derbilerde ecnebi hakemler olsun dedik. Acaba bunları dedik sanarak mi Beşiktaş'a dokunca veriyorlar. Buradan TFF'yi uyarıyorum. Bazı arkadaşların giden sisteme erinç ayaklanma etmelerine, ayaklanma fail müşterek kol var. Bunların ki bulunduğunu bulup çıkaracaklar. Aksi biçimde bu müessesesinin mıhlı çalışmasını sağlayamayacaklardır. Aksi halde beni susturamayacaklarını, yalnızca Beşiktaş'a değil, hiç kimseye erinç yazık yapmamaları gerektiklerini yargıcı kardeşlerime tabir buyurmak istiyorum" niteleyerek bitmeme etti.

"Galatasaray Lisesi'nde Beşiktaşlı eğlenmek güç iştir"

Ceyhun Kazancı'nın bugün sebebiyle sportif yönetmen bulunduğunu tabir fail Başkan Ahmet Nur Çebi, "Ceyhun Kazancı kardeşim Futbol A.Ş. Genel Müdürlüğü görevine getirilmiştir. Diğer yanımda da Önder Karaveli hocamız var. Bu görüntünün oluşmasını baş döndürücü istek etmiştim. Ceyhun Kazancı'nın şu andan itibaren Sportif Direktör bulunduğunu da kamuoyuna tabir ediyorum. Taraftarlar değme devir 'Söz yöneticisiniz, futbolu bilici birine teyit edin' diyorlardı. Biz de bunu yapıyoruz. Ceyhun Kazancı, benim düşüncesince değil, topluluk düşüncesince müşterek şanstır. Zaman içre kendisinin ne genişliğinde kalburüstü bulunduğunu göreceksiniz. Kendisiyle özkaynağa mebni müşterek projeyi başlattık. Kendisine güvenmemiz icap ettiğini ısrarla tabir buyurmak istiyorum. Kendisi Galatasaray Lisesi mezunuymuş. Üniversiteye değerlendirmek düşüncesince müşterek liseden yetkilendirilmiş olgunlaşmak gerekiyordu. Ben Kartaltepe'de büyüdüm. Oranın yüzdelik 90'ı Beşiktaşlı bulunduğu düşüncesince külfet çekmedim. Ama kendisi Galatasaray Lisesi'nde Beşiktaşlı kalabildi. Bunu başardığı düşüncesince teşekkürname ediyorum. Bakarsınız Galatasaray Lisesi'nin yarısından ilavesi kendisini kip alıp Beşiktaş olur. Bir gayrı bap da menajerlik yapması. Çorapçı getirsek, çorapçının ne işi mevcut diyeceksiniz. Menajerliğin mülevves müşterek proses bulunduğu müşterek devirde bu vazifesini kapatmış, Galatasaray Lisesi ve Boğaziçi Üniversitesi denli ehemmiyetli okullardan yetkilendirilmiş olup pazarlamacılık yapmış. Kendisini kutlama ediyorum. Futbolun içerisinden geldiği düşüncesince kendisini bu göreve getirdik. Bundan ahir başarılarıyla eleştirilebilmesini anlarım fakat geçmişteki abidik gubidik mevzularla eleştirilmesine de erinç çıkacağım" açıklamasını yaptı.

"Hocamız bu projenin parçası olacaktır"

Önder Karaveli'yle yola bitmeme edileceğinin altını çizen Ahmet Nur Çebi, "Beşiktaş Başkanı şekilde çıkıp 'Hocayla yolumuza bitmeme ediyoruz' diyorum. Hala gelip 'Beşiktaş'ın hocası kim' sanarak soruyorlar. Önder Karaveli'nin Beşiktaş uran direktörü bulunduğunu bildikleri biçimde bunu kalem kavgası konusu yaparak kamuoyunda Beşiktaş'ı zayıflatmaya çalışıyorlar. Önder hocam altyapıda iri başarılara imza attı ve atmaya da bitmeme ediyor. Beşiktaş bundan böyle altyapıya ehemmiyet veren, özkaynaklarıyla sönümsüz müşterek projeyi başlatmıştır. Hatırlayın Mehmet Ekşi hocamızla güzeşte sene altyapıda neler yapacağımızı tabir ettik. Rizespor maçında çıkan 9 çocuğumuzun beraberinde minimum 9 çocuğumuzun elan bulunduğunu beyan buyurmak istiyorum. 1 sene esbak projenin sonuç vermeye başladığını ve Beşiktaş'ın da bundan faydalanacağını söylüyorum. Daha da elleme olacağız. Önder Karaveli hocamız iri müşterek projenin değme devir müşterek parçası olmaya bitmeme edecektir. Bu projenin enfrastrüktür olacağını ve bundan sonradan müşterek numara önceliğimizin bu bulunduğunu kamuoyuna muştulamak istiyorum. Önder hocamız şu anda uran direktörümüzdür ve bu iri projenin müşterek parçası olmaya bitmeme edecektir. Altyapıdaki bu performansı sahip çıkan baş döndürücü çıkıyor.

Altyapıda evren genişliğinde bebek yetiştirebilirsiniz. Ama bu küçüklere oynama şansı özgülemek de meziyettir. Bunu karşılayıcı hocaya da, sportif direktöre de, başkana da Beşiktaş toplumu eş çıkmalı. Yalandan yere klavye müptezelleri var. Hiçbir Sergen hocayı akıllarına getirmemiş. Toshack'tan başlayıp nice adı söylemişler. Sergen hocayı getirip böke olduğumuzda, bunu da bizlere mülk etmemek düşüncesince konuşanlara sesleniyorum, şayet umumi astronomi üyesiyseniz ve sedir yerleşmiş üyesiyseniz, yazıp yemek hesabına gelip konuşmanızı istiyorum. Konuşma hakkı olup da gelmeyenleri bu saatten sonradan ciddiye almayacağım. Altyapıda bundan böyle tesisleşmek gerekiyor. Bir sava veriyorum. Projeler tamamlandı. Çocuklarımıza elan mıhlı olanaklarda çalışacakları müşterek toprak kuruluş edeceğiz. Hocayı ve sportif direktörü bulduk fakat sahayı yapamazsak bu iş olmayacak. Bu da başbuğ ve idare şekilde bizim görevimiz" açıklamasını yaptı.

Ceyhun Kazancı: "Bu projeyi yaparken şampiyonluğun da en iri talibi olacağız"

Ahmet Nur Çebi'nin arkası sıra mütekellim Ceyhun Kazancı, 22 salname kurultay üyesi bulunduğunu tabir ederek, "Tribünlerden mevrut biriyim. Futbolda değişik mertebelerde oldum. Menajerlik de bunlardan birisi. Bir kulübün sağlık elde etmiş bulunduğu ve giderlerini de yapılanma fail nice mevzuda toprak aldım. Futbol bölgesine inmek, taktiğe karışıp değerlendirme gerçekleştirmek bizim haddimize değil. mühim bulunan hocanın, oyuncuların, ayak topu tarafının müspet ve mıhlı biçimde yürümesini sağlayacak yapıyı oluşturmak. Profesyonellerin baş döndürücü ehemmiyetli rolü mevcut bu konuda. Altyapı projesi evveli kere söylenen müşterek obje değil. Türk futbolunda nice kulüpte başlangıcı söylenmiş fakat devamı getirilmemiş müşterek konu. Tesisleşme bunun baş döndürücü ehemmiyetli adımlarından birisi. Türkiye'de aktör var, yetişiyor. mühim bulunan akıllıca sürede akıllıca yolu açmak. Çok müşterek tomar şimal oldu, gelip güzeşte de yıldızlar oldu. Pazar haset Emirhan'la tanıştı Türk futbolu. mühim bulunan onun kaybolan müşterek şimal olmaması. Altyapıdan çıkan değme aktör A takımda oynayacak sanarak müşterek bap yok. Olabilecek oyuncuya akıllıca emeği özgülemek ve mümteni oyuncularla akıllıca sürede alternatifleri açmak önemli. mühim bulunan A takıma çıkabilecek oyuncuların akıllıca sürede adaptasyonu. Yetenek kırıntısı olan, ihtimali bulunan değme oyuncusu akıllıca sürede tahsis etmek önemli. Transfer politikamızı da bu biçimde planlayacağız" sanarak konuştu.

"Oyunculara kariyer planı yapılmalı"

Birçok oyuncunun kiralık şekilde gitmesine mukabil takiplerinin yapılmadığını kail Ceyhun Kazancı, "Her sene iri kulüplerimizde nice aktör kiralık şekilde gidiyor. Ama bu aktörleri sorsak, ne biçimde bitmeme ettiğiyle ilişik karşılık alamayız. Kerem Kalafat'ı Uşakspor'da disiplin biçimde yakından kovuşturma ediyorduk, Yeteneğine değme devir inanıyorduk ve ona bu şansı özgülemek bizim boynumuzun borcu. Elinizde bu kabiliyet varsa, ona bu şansı vermemiz altyapıdaki oyunculara ileti özgülemek düşüncesince de önemli. Her oyuncuyla ilişik minimum 5 salname kariyer planı yapılmalı. Önder hocamız bu projemizde değme devir işin merkezinde olacak. Altyapı koordinasyonu baş döndürücü önemli. Sadece Türk oyunculardan bahsetmiyorum. Yurt dışından doğacak oyuncuların da bu kriterlerden gelmesi önemli. Bizim bundan böyle üreten, geliştiren ve biçim açan, Avrupa'ya bu aktörleri pazarlayan, gittikleri anda da en akıllıca isimlerle yerlerini dolduracak müşterek dizge geliştirmemiz lazım. Bir oyuncuyu satışını yaptığınız anda arkadan doğacak bulunan ismin de yerini hazırlamanız lazım. Bununla ilişik kolları sıvadık. İnşallah ilerleyici sürede bu hafta sonu gördüğünüz kardeşimizin yanına yenileri eklenecek. Bu aktörleri A ekipman seviyesine olabilecek en çabuk biçimde getireceğiz" niteleyerek bitmeme etti.

"Transfer yaparken güre aktörleri da menfez uğrunda bulunduracağız"

Atletik başarım departmanı kurduklarını kail Kazancı, "Atletik başarım departmanı kuruyoruz. Bu ehemmiyetli sorunlardan birisi. Futbolcu kovuşturma dair bilim, uygulayım bilimi ve yazılım işin merkezine oturdu. Biz de bu hazırlıklarımızı yaptık. Oyuncuyu seçerken elbette ki gözlere ihtiyacımız mevcut fakat işin çözümleme tarafını da menfez gerisi buyurmak belkili değil. Beşiktaş'ın sokağa atılacak müşterek parça müşterek kuruşu yok. Denk bütçe doğrultusunda akıntı edeceğiz. Hocalar değişse caba kulübün içerisinde duracak bulunan müşterek çözümleme kadrosu olacak. Bu sistemi değme güzeşte devir güçlendirerek yürürlüğe sokacağız. Bizi baş döndürücü heyecanlandıran hususi kabiliyetler mevcut altyapıda. Sadece bizde değil nice kulüpte hususi kabiliyetler var. mühim bulunan onlara akıllıca sürede talih vermek. 15-20 güre oyuncuyla başarıyı doğrudan belirlemek zor. Yapacağımız transferlerde de bunu menfez uğrunda bulunduracağız. Sözleşmesi sona erecek oyuncularımız olacak. Oyuncuyu tashih buyurmak isterken kaybedebiliriz de. Kesinlikle akıllıca zamanlamayı gerçekleştirmek zorundayız. Bruno Pinheiro yada ayrıksı müşterek ad dair odaklandığımız nokta, Önder hocamızın 'Köprü tıkalı' söylediği noktada deneme edinmiş ve geçişleri elde etmiş olması. Biz nice güre aktör kazandıracağız derken müşterek muvaffakiyet beklenmesin denli müşterek boyut da yok. Beşiktaş gene şampiyonluğun en ehemmiyetli talibi olacaktır. Önder hoca, Bruno gelse de gelmese de bu projenin merkezinde olacak bulunan müşterek isimdi" niteleyerek laflarını tamamladı.

Önder Karaveli: "Bu düzenin parçası olmaktan alım çalım duyuyorum"

Bugüne genişliğinde kalbinin sesini kulaktan yaşadığını kail ve laflarına bu biçimde başlamış bulunan Önder Karaveli, "Ben kalbimim sesini kulaktan yaşarım. Tabii ki aklımla birleştiririm. Bugün burada oturmamı sağlayıcı da kalbimin sesidir. Geçen sene İskenderun'da müşterek oyuncumu ziyarete gitmiştim. Orada tanıştığım biri bana 'Önder hocam bence siz Türk futbolunun terli formasısınız' demişti. Onun bu fideist çaker de ayrıksı müşterek liberalizm oluşturdu. Benimkisi Türk futbolu ve Türk gençleri düşüncesince satı müşterek hayattı. Beni bugünlere getiren, bana topçu olma ve sonradan da antrenörlüğü tanışıklık şansı bulmamı sağlayıcı Beşiktaş'a satı müşterek hayatım var. Beni bu hale Beşiktaş özkaynak düzeni getirdi. Ülkemizde enfrastrüktür yada yüksekokul şekilde anılıyor fakat benim düşüncesince değme devir özkaynak düzenidir. 1975 senesinde Serpil Hamdi Tüzün hocanın kurup geliştirdiği, yalnızca Beşiktaş'a değil Türk futboluna iri hizmetler sunmuş bu düzenin müşterek parçası olmaktan ötürü alım çalım duyuyorum. Mehmet Ekşi hocamla konuşmuştuk. Beraber emek özgülemek lafı vermiştim kendisine. Azerbaycan'dan döndükten sonradan ayrıksı şeyler bulunmasına mukabil sözümü tuttum. Beşiktaş U19 Takımı, A takıma en DOĞRU ekipman bulunduğu için, U19 Takımı'na fariza sağlayan de Sergen hocamızdı. Bana ve Serdar Hocama bu rolü verip bizlere inandı. Sahasından beslenmesine, egzersiz programından seyahatine genişliğinde bizlere değme mevzuda asistan oldu. Onunla ayrımsız sahada olgunlaşmak iri keyifti. Ülkenin üstünde müşterek oyuncuydu Sergen Hoca. Dünya üstünde görmediğim müşterek oyuncuydu. Bundan ahir yaşamı ümit ederim baş döndürücü elleme ve sevinçli olur" değerlendirmesinde bulundu.

"Bir an caba ferda ne olacak sanarak düşünmedim"

Bu ülkenin gençlerinin tam fırsatı bulamadıklarını kail Önder Karaveli, "Herkes bununla ilişik elleme şeyler hazırlamaya çalışıyor. Ama oda boncuğu devir yeteri genişliğinde olmadı. Bugünü müşterek milat şekilde bildirme ediyorum. Beşiktaş bundan böyle güre oyuncularıyla baş döndürücü obje yapacaktır. Bu fariza bana verildiğinden buyana müşterek an caba ferda ne olacak sanarak düşünmedim. Bir kere caba 'Acaba bu maçı kazanırsak ne olur, kaybedersek ne olur' sanarak düşünmedim. Bana emanet edilen de beni baş döndürücü zorlayacak müşterek şeydi. Benim düşüncesince o genişliğinde kıymettar müşterek obje ki Beşiktaş, pamuklara sarsam noktayı dolmaz. Bu plan içre bulunacağım vaziyeti pakt bana öneri etmeden evvela ego kulübe öneri ettim. Bu göreve taliptim. Akademilerle A ekipman ortada intikal köprüsü vardır. Burada müşterek tıkanıklık vardı. Ben bu tıkanıklığı bertaraf buyurmak istiyorum. Bu bilim ve birikime sahibim. Benim Beşiktaş ile lisan bağım oda boncuğu bitmeyecek. Kendimi ülkenin gençlerine adamaya bitmeme edeceğim" dedi.

Son şekilde altyapıda atak oyuncularının bulunduğunu da kail Karaveli, "Birden A takıma 8 parça 10 parça aktör kanalize edemezsiniz. Emirhan Delibaş, yürek finali ve Rizespor maçında kadrodaydı. Oyun buna gerekseme duysaydı, sahaya girebilirdi. Rizespor maçında 3 savunma, 2 santrforlu müşterek hile oynadık. Emirhan Delibaş, hazırlamış olduğumuz oyunculardan birisi. Belki onu akıllıca sürede emlak içi yada emlak haricinde kiralayarak bitmeme edeceğiz. Semih de 2005 tevellütlü müşterek santrforumuz. Geçen sene U19 takımındaydı ve bu boyut onu geliştiriyor" niteleyerek laflarını tamamladı.

Bozhan Memiş - Bora Akyol - Mehmet Şirin Topaloğlu
 

İLGİLİ HABER
Ahmet Nur Çebi: Mayıs ayında esasen adayım Ahmet Nur Çebi: 'Mayıs ayında esasen adayım'
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler