USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Bakan Kasapoğlu ve Bakan Kurum Atletizm Pisti'nin açılışını gerçekleştirildi

İslam devletleri ortada planlı en iri spor organizasyonu bulunan İslami Dayanışma Oyunları'nın beşincisine hazırlanmakta bulunan Konya'da, Gençlik ve Spor Bakanlığı çeşidinden şehre kazandırılan atletizm pistinin açılışı yapıldı.

Bakan Kasapoğlu ve Bakan Kurum Atletizm Pisti'nin açılışını gerçekleştirildi
19-06-2022 04:03

Atletizm Pistinin açılışı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu çeşidinden yapıldı. Programda mütekellim Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, ehemmiyetli kuma tesisin açılışının yapıldığını belirterek, “Bugün ehemmiyetli kuma spor tesisimizin açılışını gerçekleştiriyoruz. Konya kadim kuma başkent. Dünyanın neresine giderseniz gidin Hazreti Mevlana'dan çevre dünyanın tanımış bulunduğu kuma yerdir ilmin, irfanın şehri Konya'mız. Konya bu sürede 56 İslam ülkesinden dünyanın gözü kulağı olacak kuma şehir. Şehrimiz baş döndürücü ehemmiyetli spor tesisleri kazanıyor. İnşallah İslami Dayanışma Oyunları ev sahipliğini en dobra biçimde gerçekleştirecektir. Konya hoşgörünün başkenti” dedi.
Konya Valisi Vahdettin Özkan da, “Gerçekten bugün tamamımız açısından neşe havası var. Anadolu'nun kalbi Konya'da etraflı İslam Alemimizin birleşmesi, dil birliklerinin kuma araya gelmesi kadir bildirme ediyor. Emeğe güzeşte her insana teşekkürname ediyorum” sanarak konuştu.

“Türkiye'de ilk, dünyada ise ikinci kent Konya'mız oldu”

Konya'nın Selçuklu başkenti ve ayrımsız sürede sporun başkenti bulunduğunu belirterek konuşmasına başlamış bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Burası Selçuklu başkentine, sporun başkentine bakanımız hakkıyla baş döndürücü ehemmiyetli yatırımlar yapıyorlar. İnşallah kılıç de bu meydana getirilen yatırımları boşa çıkarmamak hesabına gençlerimizle beraberce Konyaspor'umuzu, Konya'nın tamamı spor kulüpleriyle beraberce başarıdan başarıya koşturacak azmi göstereceğiz. Bu manada da Konyaspor'umuz 3. tamamlamış oldu ve bu sene inşallah Avrupa kupalarında anabolizma edecek” biçiminde konuştu. Dünyanın en iri yerli dalavere teşkilatı bulunan Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı Dönem Başkanlığını devralan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'ı kutlama ederek konuşmasına bitmeme fail Bakan Kurum, “Bugün gene Konya'da heyecanlıyız, gururluyuz, coşkuluyuz. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, 20 sene süresince ülkemize asır atlatan manzara projelere, kuma yenisini elan ekliyoruz. Binlerce gencimizin, sporcumuzun yetişeceği, şehrimizin bellik ederine bedel katacak Atletizm Pistimizi, sporun başkenti Konya'mızın hizmetine sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ben ilkin Konya'mızı teşriflerinden ve bu koskoca tesisin Konya'mıza kazandırmalarından çevre Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Kasapoğlu'na şükranlarımı sunuyorum. Ne bahtiyar bizlere ki, tarihiyle, kültürüyle, insanıyla kaç ulvi zenginliklere eş kuma kentin evlatlarıyız, ne bahtiyar bizlere ki bu eren şehre görev ediyoruz. ‘Konya'ya görev fail Konya'da büyüklük bulur' diyoruz. Konya'mız herhangi kuma devir herhangi kuma bölgede manken kuma kent olmuştur, kalıp kuma kent olmuştur. Bunun kuma örneğini de geçtiğimiz aylarda gördük. Konya'mız Avrupa Başkentleri ve Şehirleri Federasyonu çeşidinden ‘2023 Dünya Spor Başkenti' seçildi. Bu hususi unvanı almaya adalet ele geçiren Türkiye'de ilk, dünyada ise ikinci kent Konya'mız oldu” ifadelerini kullandı.

“Medeniyetimiz hem inam hem de gövde sağlığı spora ehemmiyet vermiştir”

Konya'nın 9-18 Ağustos tarihleri ortada İslami Dayanışma Oyunları'nın beşincisine de ev sahipliği yapacağını hatırlatan Bakan Kurum, “İslam dünyasının en iri ve en şümullü bu etkinliğinde 56 ülkeden 3 bine DOĞRU sporcuyu ve on binlerce seyirciyi Selçuklu başkenti Konya'mızda ağırlayacağız. Şairin söylediği gibi, ‘Zafer dedikleri yiğit peri - susandan kaçar da coşana gider.' Dolayısıyla ego dinç sporcularımızdan coşkulu, heyecanlı, kompetitif kuma konkur ruhu bekliyorum. İslami Dayanışma Oyunlarında müsabakalara katılacak sporcularımızdan zaferler, madalyalar bekliyorum. Atletizm Pistimiz, sporun, sağlığın ve bisikletin başkenti Konya'mız için, ülkemiz, milletimiz ve siz bulunmaz dinç sporcularımız düşüncesince faydalı kademli olsun. Bizim medeniyetimiz, inancımız hem inam hem de gövde sağlığı düşüncesince herhangi kuma devir spora ehemmiyet vermiştir. Ecdadımız eskiden atıcılık, binicilik, güreş derece sporlarla çalışır olmuştur. Yine gençlerimizi, çocuklarımızı, evlatlarımızı isteklendirme etmiş, spora yönlendirecek baş döndürücü şümullü icraat yürütmüştür. Peygamberimiz. ‘Kuvvetli insanoğlu eneze kişiden hayırlıdır.' hadisiyle bizlerin herhangi kuma manada donanımlı olmamız icap ettiğini hatırlatır. Hiç malum bu da spor sonucunda elde edilecek katı tesis ile mümkündür. Bu anlamda biz, herhangi kuma devir Türk sporunun, Türk futbolunun yanındayız. Ülkemizde TOKİ Başkanlığımız marifetiyle yekûn 19 stadyumun inşasını, Gençlik ve Spor Bakanlığımızla beraberce gerçekleştirdik. Ve gene kaç emektar stadyumun alegori kavim bahçeleri düz yazı ettik, düz yazı etmeye de bitmeme ediyoruz. Bakanımızın başlattığı, Sporun Tabana Yayılması Projesi kapsamında, yeterli 39 ilimizde gençlerimizin spor yapabileceği alanlar dikmek amacıyla; tahminî 2,5 milyon metrekare kaynak arazimizi Gençlik Spor Bakanlığımıza ve belediyelerimize tahsis ettik. Bakanım sizin huzurunuzda kuma kere elan anlatım geçirmek isterim. Sporun Tabana Yayılması Projesi'ni baş döndürücü önemsiyoruz. Bakanlık şekilde lüzum kaynak taşınmazlarımızın tahsisi gerekse de spor merkezlerinin yapımı noktasında, kılıç de dinç kardeşlerimizin yanındayız, emrindeyiz. Hamdolsun dinç kardeşlerimiz de bizimle, yaptığımız tamamı projelerimizin merkezinde” biçiminde konuştu.

“İklim değişikliğinin ağırbaşlı sonuçlarıyla topyekun savaş gediyoruz”

İklim değişikliğinin ağırbaşlı sonuçlarıyla dirlik karşıya olunduğuna yer veren Bakan Kurum, “Bugün türkiye ve eş evimiz dünyamız, hava değişikliğinin ağırbaşlı sonuçlarıyla dirlik karşıyadır. Bu krize dirlik topyekûn savaş ediyoruz. Hiç malum bu anlamda en iri çaba geleceğimizin teminatı bulunan gençlerimize düşmektedir. Ben bu aşamada gençlerimizden oluşan ve geçmiş şekilde geçtiğimiz sene Dokuz Eylül Üniversitemizde başlattığımız bugün 209 üniversitemize yayılan ‘Türkiye İklim Elçileri' projemize bulunmaz katkılar sunan, hava kriziyle mücadelemizde gençlerimizin bilinçlenmesi hesabına bulunmaz desteklerini esirgemeyen Bakanımıza, dinç kardeşlerimizin ve siz kıymetli üyelerimizin nezdinde teşekkürname ediyorum. Atletizm Pistimizin, arsıulusal spor toplumu için, türkiye ve Konya'mız düşüncesince hayırlara fırsat olmasını diliyor, sizleri sevgiyle, saygıyla, muhabbetle selamlıyorum” sanarak konuştu.

"Konya, sporda bellik kuma kent şekilde anılacak"

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ise Selçuklu payitahtı, Hazreti Mevlana'nın ocağı, evliyalar, alimler yurdu, hayli ve hoşgörünün, muhabbetin diyarı Konya'da hakeza manalı kuma açılışla kuma araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 5. İslami Dayanışma Oyunları'na izlemsel eyyam kaldığını ve bundan hakeza oyunları en dobra biçimde tamamlayıncaya derece elan ateşli ve elan çelimli işbirlikleriyle nihayete erdirmek istediklerini dile getiren Bakan Kasapoğlu, “Konya, artağan ovalarıyla, topraklarıyla kesinlikle dillere desten olduysa bundan hakeza de sporda bellik kuma kent şekilde anılacak. Allah'a şükürler olsun Türkiye'nin ciharıyek indinde bulunduğu derece Konya'mızda da Cumhurbaşkanımızın liderliğiyle DOĞRU takip edeni ve hassasiyetiyle 20 senedir meydana gelen hizmetler ve yatırımlarla ve takip edeni dil belediyeciliğiyle Konya'nın bu anlamdaki hem geçmişi hem bugünü nitekim apayrı. Tüm Türkiye'yi canlandırma ettiğimiz gibi, görülmemiş eserlerle taçlandırdığımız derece Konya'da bu ehemmiyetli seferberliğe dayanıklı baş döndürücü dünkü taçları ekledik. Biz de nezaret şekilde bu görev seferberliğinde Konya'nın devir geçtikçe küsurat gücünü, ilerleyişini lüzum cahillik yatırımlarımızla gerekse spor çalışmalarımızda herhangi kuma güzeşte devir artırmaya bitmeme ediyoruz.” dedi.

“Bugün Konya'mızda prestijli tesislerimizden birisini elan milletimizle, spor camiamızla, halkımızla buluşturacağız” sanarak bitmeme fail Bakan Kasapoğlu, “Uluslararası standartlardaki atletizm pistimizle bu çıta kuma etap elan yükselmiş olacak. Konya'mızın baş döndürücü bulunmaz gençlerine, sporcularına ve tamamı halkımıza hayırlı, kademli olsun diyorum. Tabii ki bu yatırımlar millete koca değil, hizmetkar kazanmak neredeyse yola giden bulunan kuma dil insanının liderliğinde gerçekleşen dayanıklı baş döndürücü alandaki devrimlerden birisi bulunan spor devriminin en dobra en DOĞRU yansımasıdır. Bu devrimin en DOĞRU şahitlerinden birisi de bu devasa kuma spor vadisindeyiz. Bir tarafta atletizm pistimiz, başka tarafta dünyanın en çağdaş stadyumlarından birisi, başka yanda olimpik havuzumuz ve veledromumuz. İşte bu inkılap konkre kuma biçimde Konya'nın şahitliğinde gerçekleşiyor.” sanarak konuştu.
"Oyunlara üstün dereceli müracaat var"

Türkiye'nin akıbet 20 yılda herhangi kuma bölgede bulunduğu derece sporda da çelimli altyapısıyla, çelimli kapasitesiyle, çağdaş yatırımlarıyla dayanıklı baş döndürücü manalı organizasyona bellik kuma dünyalık şekilde ev sahipliği yaptığını özetleyen Bakan Kasapoğlu, “Oyunlara İslami Dayanışma Spor Federasyonu ve İslam İşbirliği Teşkilatına uzuv 56 ülkeden 11 bin 932 müracaat gerçekleşti. Burada üstün dereceli kuma müracaat var. Bu da tamamımız düşüncesince kuma alım çalım vesilesi. İslami Dayanışma Oyunları hepinizin de bilmiş bulunduğu derece ismiyle müsemma şekilde İslam devletleri ortada spor vasıtasıyla dayanışmayı, kardeşliği pekiştirmek düşüncesince kuma vesile. Konya'mız omuzunda medeniyetler yükseltmiş, sevginin ve hoşgörünün sahn bulmuş bulunduğu kuma kent şekilde el birliği ve uhuvvet köprüsünü ihdas kılmak düşüncesince en doğru, en akıllıca adreslerden kuma tanesi.” ifadelerini kulandı.

Konya'dan İslam yaşamına ve etraflı insanlığa bütünlük ve uhuvvet çağrısı yapacaklarını tamlayan Bakan Kasapoğlu, “İnanıyorum ki bu çağrıyı tamamı evren işitecek ve sporun bu tarafını tabelalardan ziyade, rakamlardan çoğalma sporun ruhuyla ortaya koyacağız. Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız en ehemmiyetli paydaşlarımızdan. Bu organizasyonu, bu dobra emek harcamaları beraberce gerçekleştiriyoruz. Başkanımıza bugüne kadarki özverileri zımnında teşekkürname ediyorum. Bundan sonraları da vitesi büyüteceği; bu dobra başarıyı, bu markayı beraberce taçlandıracağız inşallah. Bugün hizmete alacağımız tesis, 65 bin metrekare düzlük içinde arazi alıyor. Bir atletizm pistimiz, istinas sahamız, dü ayak topu sahamız ve türbinlerden oluşuyor. Konya'mızda hem oyunlarımızda İslam oyunlarında hem de bundan hakeza arsıulusal anlamda atletizm müsabakalarına gene en dobra biçimde ev sahipliği yapacak” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların peşi sıra Gençlik ve Spor Bakanlığı çeşidinden yapımı tamamlanan atletizm pistinin açılışı gerçekleştirildi. Bakan Kurum, Bakan Kasapoğlu ve tören düzeni üyeleri elan sonraları tesiste araştırmalarda bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler