USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Bakan Kasapoğlu: Türkiye, spor turizminde bundan böyle ortak marka

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, "Türkiye, spor turizminde bundan sonra birlikte marka. Antalya da bu markaların öncülerinde biri. Geçtiğimiz sene 200'den aşkın arsıulusal spor organizasyonuna Türkiye ev sahipliği yaptı." dedi.

Bakan Kasapoğlu: Türkiye, spor turizminde bundan böyle ortak marka
22-01-2023 19:09
Antalya

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Antalya'daki Belek Turizm Merkezi'nde planlı 2023 Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonası'nın açılışında meydana getirdiği konuşmada, satranç dünyasının baş döndürücü giranbaha isimlerini, Türkiye'nin ciharıyek yanından mevrut sporcuları selamladığını anlatım etti.

Şampiyonaya dip katılımın, satrancın bugünü ve geleceği hesabına coşku donör bulunduğunun işareti olduğuna dikkati çekici Kasapoğlu, ailelerin çocuklarını motivasyon ederek burada olmalarını sağlamalarının takdire layık bulunduğunu söyledi.

Türk sporunun dakika ve yarınlar düşüncesince baş döndürücü elan çelimli bulunduğunu vurgulayan Kasapoğlu, şöyleki konuştu:

"Türkiye'nin müşterek tahavvül hikayesi var. Son 20 yılda, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde değme bölgede müşterek çevrilme var, sanayisiyle eğitimiyle sağlığıyla altyapısıyla. İşte o devrimlerden bir tanesi de sporda. Hakikaten değme branşta iri müşterek dönüşüm, eylem var. Gerek sporu tabana yaymada gerekse sportmen sayısıyla, spordaki alan çeşitliliğiyle sportif başarılarla ve bunların sürdürülebilirliği noktasındaki çalışmalarımızla 85 milyonun değme müşterek ferdini spora erişebilir kılma noktasında geldiğimiz benek önemli."Mükemmel müşterek bünye altyapılarının olduğuna yer veren Kasapoğlu, bundan sonra Türkiye'nin değme müşterek noktasında, değme ilinde topu topu branşlara seslenme eden, gençlerin, halkın merakı dahilinde çağdaş bünye altyapısı bulunduğunu vurguladı.

Kasapoğlu, su sporlarından şita sporlarına, ferdî branşlardan kol sporlarına derece değme bölgede çelimli müşterek altyapıyı ve çelimli muvasala imkanını ortaya koyduklarını belirtti.

Türkiye'nin, Avrupa'nın, dünyanın en dört dörtlük altyapısına cemaat bulunduğunun altını çizen Bakan Kasapoğlu, "Bunun neticelerini değme beraberce yaşıyoruz. Daha başlangıçta yarışacak, asimilasyon edecek sportmen bile bulamadığımız branşlarda olimpiyat madalyalarımız, Avrupa ve evren şampiyonluklarımız var." ifadelerini kullandı.

"Yüzme Bilmeyen Kalmasın" niteleyerek talip değme vatandaşa yüzme öğrettiklerinin altını çizen Kasapoğlu, "On Bin Pota" niteleyerek mahallelere, parklara, okullara potalar mensur ettiklerini hatırlattı.

Bakan Kasapoğlu, "Yetenek Taraması" ve "Okullarda Spor Dalı" ile ilkokuldan itibaren evlatların kabiliyetini keşfedip, dünkü şampiyonlar bakmak düşüncesince kolları sıvadıklarını aktardı.

"Türk sporunun yarınları hesabına imge dolu, coşku doludur"

Sadece 2022'de sporcuların arsıulusal yarışmalarda 51 branşta 6 bin 127 madalya kazandığını hatırlatan Kasapoğlu, "Bu müşterek alım çalım tablosudur, 20 salname emeğin, hakkında terinin, gayretin, ilişkinin sonucudur. Daha çelimli müşterek spor tablosunun, iri başarıların öncüsüdür, müjdecisidir. Türk sporunun yarınları hesabına imge dolu, coşku doludur." değerlendirmesinde bulundu.

Bu başarıların hiçbirinin düzgün olmadığına ayraç fail Kasapoğlu, şunları kaydetti:

"Arka planda güçlü, para tıkır fail müşterek manzume vardır. Özellikle emeğin, iri müşterek stratejinin ve planlamanın sonucudur. tanık olduğumuz iyi sonuçlardan bir tanesi de satrancın Türkiye'deki tefeyyüz süreci ve geldiği noktadır. Satranç özelinde baş döndürücü ağırbaşlı çalışkanlık ve çalışmalara imza attık. Çok ağırbaşlı faaliyetler, hususi imzalar mevcut bu tabloda. Okullarımız, yurtlarımız, cahillik merkezlerimiz satranç düşüncesince erişilebilirdir. Oyuncusuna çözümlemeli hatır yeteneği kazandıran, yeteneği, öz güveni, cesareti, sabrı kazandıran satrancı başta tutma noktasında hassasiyetimiz en fevk düzeyde. Ülkemizin bu manada güçlü, mıhlı nesillere cemaat olma noktasında satrancın öneminin baş döndürücü önemli bulunduğunu düşünüyorum."

Kasapoğlu, müşterek taraftan satrancın gelişme göstermesi düşüncesince güç harcarken satrancın müşterek branştan elan müşterek tomar bulunduğunu belirterek, sporun rastgele müşterek dalıyla ilgilenen gençlerin biçimsiz alışkanlıklardan korunma, yarınlarına elan çelimli adımlarla volta noktasında iri avantaja cemaat bulunduğunu söyledi.

"Biz istiyoruz ki satranç behemehâl değme eve girsin"

Dünyanın satranç sporcularının aklına, fikrine, hamlelerine ve onların ayrımlı enerjilerine gereksinimi bulunduğunu tamlayan Kasapoğlu, "O sebepten satrancın gelişme göstermesi düşüncesince güç harcarken biliyoruz ki esasen desteklediğimiz müşterek spor branşından elan fazlasıdır. Sporun rastgele müşterek dalıyla ilgilenen çocuklarımız, gençlerimiz biçimsiz alışkanlıklardan dehalet noktasında iri avantaja sahip." niteleyerek konuştu.

"Biz istiyoruz ki satranç behemehâl değme eve girsin. Her evde behemehâl satranç oynayan bazıları olsun. Anne babalar, çocuklarımızı bu manada motivasyon etsin. Bir eş sporu şekilde da yaşamın müşterek parçası olsun." diyen Bakan Kasapoğlu, 1 milyonu sabık lisanslı sportmen sayısıyla satrancın hedeflere yardım sağladığını belirtti.

Satrançta Türkiye'nin Avrupa'nın kılavuz kaptan ülkelerinden olduğuna dikkati çekici Kasapoğlu, şunları anlatım etti:

"Türkiye, spor turizminde bundan sonra müşterek marka. Antalya da bu markaların öncülerinde biri. Geçtiğimiz sene 200'den müşterek tomar arsıulusal spor organizasyonuna Türkiye ev sahipliği yaptı. Artık Türkiye, arsıulusal organizasyonlarda arzu eden, talip müşterek diyar değildir, aranılan, tercihini kendisi karşılayıcı müşterek ülkedir. Bu, bizim hem satrançta geldiğimiz noktanın aynı zamanda arsıulusal organizasyonlarda ev sahipliği mevzusundaki biricik tecrübemizin en yaklaşan referanslarından biridir."

Bakan Kasapoğlu, konuşmasının arkası sıra ege ve sporcularla müşterek araya geldi, salonları dolaşarak müsabakaları izledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler